Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

QUOTE(Mamce @ 2008 07 25, 13:23)
Kaip minejau, mano turi idealias salygas - saules gauna, bet tik vakare ir nedaug. O liga vis tiek puola augalus ir nepaiso jokiu pastangu...

ar tikrai idealios sąlygos? g.gif Pati su tokiomis problemomis nesusidūriau, bet kelis kartus teko matyt TV laidą apie rododendrų priežiūrą. Tai vat toje laidoje ir buvo paminėtos iš kur atsiranda tokios dėmės - netinkama priežiūra/augimo sąlygos.
Ačiū jolaxus, kad "įkalbėjo" nusipirkti dirvos pH matuoklį, dabar tiksliai žinau ar pakankamai rūgštu, kad augalas pasisavintų trąšas mirksiukas.gif

QUOTE(kykute @ 2008 07 25, 13:37)
<...>čia temoj tiek daug keiksmažodžių išgirstu (pvz., pieris, visterija, miskantas), bet stengiuosi juos visus prisiminti ir dar nepamiršti, kaip atrodo...  lotuliukas.gif 
<....>

lotuliukas.gif Prajuokinai nerealiai. Aš tai MB erzinu lotyniškais augalų pavadinimais, kaip į ateivę pasižiūri ir suburba: "mičiūrinė" laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 07 24, 22:49)
doh.gif  visai uzmirsau...tiksliau visos uzmirsom...kaip ten savaitgalis praejo tai panickai, kuri kilimus is augalu ''aude'' Anyksciuose, kazkaip tais foto pasigendu lens.gif

ta "kilimų" šventė dabar dar vyksta - 24-31dienom doh.gif

Papildyta:
QUOTE(~INGUTĖ~ @ 2008 07 24, 20:53)
Na ir as truputi patersiu eteri  ax.gif  mes ir po biskuti bandom igivendinti savo svajones, tik labai nekreipkit demesio kad susimaise spalvos MB buvo paleides suni tai ta neziuri kur eina  doh.gif Ir gal galit patarti kuom butu galima atskiti tas dvi spalvas  g.gif
user posted image

Ar gali patikslint, koks augalas pasodintas prie pat įstiklintos verandos, tas į "čupa čups" panašus g.gif g.gif man jis labai "neša" į kambarinį kiparisą 4u.gif

http://www.rojaussod.../tema.php?s=293
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 25, 13:57)
ar tikrai idealios sąlygos?  g.gif Pati su tokiomis problemomis nesusidūriau, bet kelis kartus teko matyt TV laidą apie rododendrų priežiūrą. Tai vat toje laidoje ir buvo paminėtos iš kur atsiranda tokios dėmės - netinkama priežiūra/augimo sąlygos.

Na, matyt tik teoriskai idealios... doh.gif Ligos priezastis , aisku, turi buti, tik ji man nezinoma... biggrin.gif Kaip minejau, RS forume kazkas iskele hipoteze, kad taip gali buti nuo kieto vandens... Teoriskai gal ir gali buti, praktiskai nezinau kaip patikrinti.... Vanduo pas mus tikrai labai kietas, daug nuosedu net po filtravimo, bet kaip tai gali paveikti rododendru vystymasi - neisivaizduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 25 liepos 2008 - 15:30
na va, o rašei, kad idealios sąlygos biggrin.gif Pažeisti lapeliai jau neatsigaus, bet kad jau visai nepamirtų pabandyk laistyt "rūgščiai". Pati laiks nuo laiko citrinos rūgšties granulytes ištirpinu laistytuve ir palaistau. Tiesai "iš šlangos" rododendrus laistau tik įsimetus siurbliuką į lietaus pilną kubilą ir pripylus atitinkamai rūgštelės. Su kefyru žaisti nerekomenduoju wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 25, 16:44)
Pati laiks nuo laiko citrinos rūgšties granulytes ištirpinu laistytuve ir palaistau. Tiesai "iš šlangos" rododendrus laistau tik įsimetus siurbliuką į lietaus pilną kubilą ir pripylus atitinkamai rūgštelės.

A ne? blink.gif Tai gal mano magnolija irgi nuo šlanginio vandens ruduot pradėjo? Juk irgi rūgščiamėgis augals...
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 07 24, 15:13)
Pas mane heuchera mano "alpinariume" skursta - ten saulekaita, zeme labai prasta. Itariu, kad reikia kitu namuciu paieskoti, nes jau antri metai nei ziedelio neparodo. O jei koki ir iskisa, tai ir tas  nudziuva. Matyt , ji nera saulekaitos megeja...

As maniau jas del lapu grozio sodina, o jos dar zydi blink.gif

Noriu dar pasimaivyt savo ziedeliais tongue.gif
Sita rytine lelija, maniau ji issalo. Pasirodo nea smile.gif
[attachmentid=151604]
Pilnavidure is Vyduno al. klesti smile.gif
[attachmentid=151605]
Vienadiene. Pirmi metai zydi ax.gif
[attachmentid=151606]
Piliarozes tuoj zydes visu grazumu wub.gif
[attachmentid=151607]
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 07 25, 17:20)
A ne? blink.gif Tai gal mano magnolija irgi nuo šlanginio vandens ruduot pradėjo? Juk irgi rūgščiamėgis augals...

jei dar nepasikeitė cheminės reakcijos, tai kalkės paprastai neutralizuoja rūgščias rododendrams/azalijoms skirtas žemes.
O pasitikrinti labai greit ir nelabai brangiai galima seniuose nusipirkus štai tokį pH matuoklį user posted image

Į drėgną dirvą įkiši ir vYsks aišku wink.gif 4u.gif
Atsakyti
O kiek sumokejai uz ji? ax.gif geras daiktas butu ax.gif tiksliai rodo?
Atsakyti
O pasitikrinti labai greit ir nelabai brangiai galima seniuose nusipirkus štai tokį pH matuoklį

Pavarčiau, pavarčiau Senukuose ir... padėjau į vietą. Teks grįžt ir nusipirkt. lotuliukas.gif

QUOTE(Sraunius @ 2008 07 25, 18:32)
jei dar nepasikeitė cheminės reakcijos, tai kalkės paprastai neutralizuoja rūgščias rododendrams/azalijoms skirtas žemes.

Nu chemija tai nepasikeitė lygtais bigsmile.gif .. O tai kietą (kalkiuotą) vandenį paprasčiausiai nurūgštinat ir psio?

Atsakyti
Cia gal ne i tema bet vis viena prie namu buna, tat as labai ieskau medinio vezimo gal kur matet pirkti, gal kuri turit ir galetumet isnuomoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 07 25, 18:51)
O kiek sumokejai uz ji?  ax.gif geras daiktas butu  ax.gif tiksliai rodo?

pernai ~19 Lt mokėjau, dabar truputį brangiau kainuoja.

QUOTE(kykute @ 2008 07 25, 18:58)
Pavarčiau, pavarčiau Senukuose ir... padėjau į vietą. Teks grįžt ir nusipirkt.  lotuliukas.gif
Nu chemija tai nepasikeitė lygtais  bigsmile.gif .. O tai kietą (kalkiuotą) vandenį paprasčiausiai nurūgštinat ir psio?

taip, psio ( tiesa, dar ir liežuvio receptoriais patikrinu )
dar reikia prisiminti, kad rugpjūčio vidury paskutinis tręšimas, vėliau patręšus nespės sumedėti šiųmetiniai ūgliai smile.gif

Gero savaitgalio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 25 liepos 2008 - 18:28
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 25, 19:28)
dar reikia prisiminti, kad rugpjūčio vidury paskutinis tręšimas, vėliau patręšus nespės sumedėti šiųmetiniai ūgliai  smile.gif

Dėkui 4u.gif O tai laistymas parūgštintu vandeniu (tipo kalkėms pašalinti) – tai jau tręšimas skaitosi? blush2.gif
Atsakyti