Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 29

Nu va, jau grizau ir vietoj astilbes hebe parsiveziau bigsmile.gif . Galkas turit toki augaleli. Butu idomu suzinot kaip jis auga. Nete nieko nerandu
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 07 25, 21:26)
Dėkui  4u.gif O tai laistymas parūgštintu vandeniu (tipo kalkėms pašalinti) – tai jau tręšimas skaitosi?  blush2.gif

O siaube, kaip cia viskas sudetinga blink.gif
Atsakyti
O as nusprendziau jai pavasari man jie numirios tai sakiau ir velniop as ju nebeauginsiu tu rododendru schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Laistymas parugstintu vandeniu nera tresimas. Tiesiog jie auga rugscioje zemeje, jeigu dirvozemis nera rugstus ji reikia parugstint. Man atrodo dirvozemi gerai parugstina egliu ar pusu spygliai.
Papildyta:
QUOTE(~INGUTĖ~ @ 2008 07 27, 11:42)
O as nusprendziau jai pavasari man jie numirios tai sakiau ir velniop as ju nebeauginsiu  tu rododendru schmoll.gif  schmoll.gif

Kazkada ir as labai norejau rododendro, bet dabar jau nebe schmoll.gif . LT kiekvienam kieme jie auga, jau nuobodu daros. Yra toks krumas ,kai zydi atrodo migloj paskendes, nes ziedynai tokie kaip pukuciai kekes formos. Nu labai grazu. LT jie tikrai auga , pati maciau, bet nezinau pavadinimo. Vakar toki radau sodu centre, bet del vietos stokos negalejau nusipirkt. Ir taip mano kiemuki visokiu krumu nemazai, o noriu to krumo labai labai verysad.gif
Papildyta:
Radau pavadinima to grozio wub.gif . Lotyniskai cotinus, o lietuviskai pukenis. Paziurekit nete , gal kuri susigundysit. Man tai jis labai labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 27, 13:27)
Radau pavadinima to grozio wub.gif . Lotyniskai cotinus, o lietuviskai pukenis. Paziurekit nete , gal kuri susigundysit. Man tai jis labai labai wub.gif

Na reiks pasidometi g.gif o seip man labai patinka rododendrai, bet kad jiem daug prieziuros reik ir zinoti kas kaip ir kada ir panasiai doh.gif o as nesu is tu kuri ten moka super pasirupinti augalais man reik kad kuo paprasteni butu ir nereikalaudu per dideles prieziuros ir ismanimo blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~INGUTĖ~ @ 2008 07 27, 14:06)
Na reiks pasidometi  g.gif  o seip man labai patinka rododendrai, bet kad jiem daug prieziuros reik ir zinoti kas kaip ir kada ir panasiai  doh.gif  o as nesu is tu kuri ten moka super pasirupinti augalais man reik kad kuo paprasteni butu ir nereikalaudu per dideles prieziuros ir ismanimo  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Man atrodo pukenis nereikalauja jokios ipatingos prieziuros, nes auga Druskininkuose parke ir vargo nemato.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 26, 19:01)
Nu va, jau grizau ir vietoj astilbes hebe parsiveziau  bigsmile.gif . Galkas turit toki augaleli. Butu idomu suzinot kaip jis auga. Nete nieko nerandu

kažkada rpekybos centre apžiūrinėjau ir gundžiausi, bet išsiaiškinau, kad pas mus jos sunkiai žiemoja, tai ir apsiraminau...
štai radau senus pasišnekėjimus hebės tema
Atsakyti
QUOTE(ermute @ 2008 07 26, 11:40)
skruzdems - direx veiksmingiausi is bandytu (kaina aie 8 Lt)
...

Na taip naudoju ir aš direx, tose vietose telieka žymės, kad jų būta, bet toks vaizdas, kad jos tiesiog persikelia kitur, nes neužilgo atsiranda kupstai netoliese.

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 26, 18:01)
Nu va, jau grizau ir vietoj astilbes hebe parsiveziau  bigsmile.gif . Galkas turit toki augaleli. Butu idomu suzinot kaip jis auga. Nete nieko nerandu

O kokią būtent hebe pirkai, nes aš kai pavasarį PC mačiau, tai kaip krūmelis buvo, o neseniai seniuose mačiau visai nepanašųį tą augalėlį, irgi hebe parašyta, bet toks žolinis.

Nusipirkau sėklų doh.gif liūtpėdės, aubretos ir karpatinio katilėlio doh.gif . Paėmiau ilgai nemąsčius, ar laikas dabar man jas sėti. Kaip manote? Šiaip aprašyme rašo, kad liepą galima pikiuoti, bent jau kiek vokiškai ir pagal ženklus suprantu. Gal surizikuoti g.gif .
Gal žinote, kada sėti neužmirštuoles ir linus?
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 07 25, 11:36)
taip, rododendras - patamsio ir pavesio gele. Geriausia - siaurine puse arba dideliu spygliuociu seselyje. Sauleje neauga..

Netiesa schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 07 27, 18:56)
kažkada rpekybos centre apžiūrinėjau ir gundžiausi, bet išsiaiškinau, kad pas mus jos sunkiai žiemoja, tai ir apsiraminau...
štai radau senus pasišnekėjimus hebės tema

Aciu dideliausiai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(GAPO @ 2008 07 27, 19:21)
Na taip naudoju ir aš direx, tose vietose telieka žymės, kad jų būta, bet toks vaizdas, kad jos tiesiog persikelia kitur, nes neužilgo atsiranda kupstai netoliese.
O kokią būtent hebe pirkai, nes aš kai pavasarį PC mačiau, tai kaip krūmelis buvo, o neseniai seniuose mačiau visai nepanašųį tą augalėlį, irgi hebe parašyta, bet toks žolinis.

Nusipirkau sėklų  doh.gif liūtpėdės, aubretos ir karpatinio katilėlio doh.gif . Paėmiau ilgai nemąsčius, ar laikas dabar man jas sėti. Kaip manote? Šiaip aprašyme rašo, kad liepą galima pikiuoti, bent jau kiek vokiškai ir pagal ženklus suprantu. Gal surizikuoti g.gif .
Gal žinote, kada sėti neužmirštuoles ir linus?

Mano hebe melynais ziedeliais, krumelis iki 50 cm aukscio. Bent jau taip parasyta ant etiketes.
Papildyta:
Paziurejau i Wolkes ideta hebes nuotrauka senoj temoj, tai mano i ja net nepanasi. Maniskes lapeliai tasiai zali i melsvuma, o ziema turetu paraudonuot.
Atsakyti
[
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 27, 13:27)
Yra toks krumas ,kai zydi atrodo migloj paskendes, nes ziedynai tokie kaip pukuciai kekes formos. Nu labai grazu. Lotyniskai cotinus, o lietuviskai pukenis. Paziurekit nete , gal kuri susigundysit. Man tai jis labai labai wub.gif

As jau senokai gundausi ax.gif Tik mintyse vis dar vietos jam neisrenku...

Stai kas pas mane zydi smile.gif
[attachmentid=151751]
[attachmentid=151752]

O cia mineta juka smile.gif
[attachmentid=151753]
Atsakyti
Auginu pukenį. Tikrai labai gražus augalas, bet.... auga ne toj vietoj. Noriu perkelti, bet jis jau toks didelis. Lankstau apatines šakeles, bet neįsišaknija, nors RS rašo, kad atlenkus lengvai išleidžia šakneles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilioja: 28 liepos 2008 - 07:54