Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų baimės: bijo svetimų

g.gif , kad norint kad vaikas nebijotų svetimų reikia, kad jų matytų, bet kartu ir nesijaustų nesaugūs. biggrin.gif Labai jau aš čia protingai pasakiau lotuliukas.gif
Atsakyti
man tai irgi aktuali tema , tai gali pasiskaityti mano temelej
http://www.supermama...?...254890&st=0
Atsakyti
Manau jusu mazylis isaugs sita taip vadinama bedele, ir tikrai nereikia vaikytis mados ir nuo 6 men vaika po burelius tampyti, kaip man vienas profesorius pasake" is kur jus zinot, kad to reikia jusu vaikui, cia jums reikia, o ne jam" tai kalba vyko apie 1 metuku vaikus ir mazesnius. Vaikui reikia mamos, jos psichologinio tvirtumo, jos vidines ramybes, jos saugumo jausmo..... o ne bureliu tokiam amziuj. Viskas susitvarkys, juk ne visi ir suauge vienodi, vieni kalbesni kiti tyli, taip ir vaikai, nereikia jiems pirsti savo nuomones, ateis laikas - patys pasirinks kas jiems gerai.... sekmes ir nepergyvenkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutes mama @ 2008 03 28, 15:50)
Manau jusu mazylis isaugs sita taip vadinama bedele, ir tikrai nereikia vaikytis mados ir nuo 6 men vaika po burelius tampyti, kaip man vienas profesorius pasake" is kur jus zinot, kad to reikia jusu vaikui, cia jums reikia, o ne jam" tai kalba vyko apie 1 metuku vaikus ir mazesnius. Vaikui reikia mamos, jos psichologinio tvirtumo, jos vidines ramybes, jos saugumo jausmo..... o ne bureliu tokiam amziuj. Viskas susitvarkys, juk ne visi ir suauge vienodi, vieni kalbesni kiti tyli, taip ir vaikai, nereikia jiems pirsti savo nuomones, ateis laikas - patys pasirinks kas jiems gerai.... sekmes ir nepergyvenkit  4u.gif

Kaip teisingai parasyta. thumbup.gif
Respect.
100% pritariu.
Atsakyti
labas smile.gif as cia nauja,ir tikiuosi,kad mane priimsit i savo bendravimo rata,bei patarsit 4u.gif mano sunui 4 metai,isigyjom suniuku,anglu buldoga... doh.gif pasirodo musiskis jo paniskai bijo,visur ant ranku,uzsidaro kambari ir niekur is ten,o grize is darzelio tuo pat klausia kada eisim miegoti.as jam aiskinu kad jis tavo draugas kad su juo eisi i lauka,kad jis geras jis nori drauguti,svelnutis,mielas,geras mirksiukas.gif kai paimu suni ant ranku sunus ji paglosto,pasako kad ji myli,bet kai jam pasiulau eiti drauge pazaisti,prasideda asaru pakalne....jau nezinau ka daryti kaip jam itikti su sunim unsure.gif patarkit blink.gif gal pas pcihologa vesti?
Atsakyti
sveikos mamos, susiradau šią temą, nes mano dvimetė dukra nuo šio savaitgalio pradėjo bijoti svetimų žmonių, ypač vyrų - pamato, šaukia "dėdė" ir atlekia pas mane šaukdama, įsikabina į ranką - nesuprantu, kas darosi, visą laiką būnam kartu, tad nemanau, kad kas nors specialiai galėjo ją išgąsdinti. iki šiol buvo labai "komunikabili", nebijojo, jei kas pakalbindavo, visur eidavo neįsikibus į mane, mamos kaip ir nereikėjo, o nuo penktadienio kažkas atsitiko - iš pradžių išsigando savo senelio, klykdama puolė man į glėbį, o dabar ir visų kitų nepažįstamų žmonių - o dar jei pamato važiuojantį dviračiu...kas atsitiko, kaip suprasti - taip staiga, nei iš šio, nei iš to? gal patars ir psichologė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palaida Bala: 28 balandžio 2008 - 12:25
Sunku pasakyti priezasti, kodel issigando. Dvimeciu fantazija yra labai laki (jei pastebejote, jau tikriausiai zaidzia simbolini zaidima- sugeba isivaizduoti dalykus, kuriu nera), ir fantazijos jie dar nelabai aiskiai skiria nuo realybes. Tai, ka sukure fantazijoje, vaikui gali atrodyti tikras dalykas, ir jo gali pradeti bijoti. Todel siame amziuje vaikai gali tureti ivairiu keistu baimiu. Mazdaug trys nedideles baimes ikimokyklinio amziaus vaikui yra normalu.
Atsakyti
QUOTE(Psichologe @ 2008 05 14, 13:07)
Sunku pasakyti priezasti, kodel issigando. Dvimeciu fantazija yra labai laki (jei pastebejote, jau tikriausiai zaidzia simbolini zaidima- sugeba isivaizduoti dalykus, kuriu nera), ir fantazijos jie dar nelabai aiskiai skiria nuo realybes. Tai, ka sukure fantazijoje, vaikui gali atrodyti tikras dalykas, ir jo gali pradeti bijoti. Todel siame amziuje vaikai gali tureti ivairiu keistu baimiu. Mazdaug trys nedideles baimes ikimokyklinio amziaus vaikui yra normalu.

ačiū už ats. o tos baimės kaip staiga atsirado, taip staiga ir dingo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingere @ 2007 02 10, 01:16)
Oi pažįstama situacija ir jausmas... Mano mažoji irgi visko pradėjo bijoti nuo metukų, o palaipsniui baimės tik didėjo ir didėjo, galiausiai po ligoninės paniškai bijojome maudytis. Kadangi maniškė anksti pradėjo kalbėti, tai pagrindinis žodis buvo BIJAU. Nebežinojau, ką daryti...Kreipiausi pas vaikų psichologę. Tuo pačiu ir parengiau straipsnį (ateinanciame Sveikas zmogus bus). Buvau labai nuraminta ir gavau tikrai daug įdomios informacijos apie vaikų baimes. Kai vaikas per daug visko bijo nėra gerai, ir kai vaikas visai nieko nebijo nėra gerai.

Baimė - normalus, adaptacinis jausmas, kuris neišvengiamas vaikui augant. Vieni bijo tam tikrų garsų, kiti - maudytis, treti dar kažko. O svetimų žmonių baimė yra normali...nes vaikas bijo ne tiek to žmogaus, kiek galimybės, kad žmogus jį atskirs nuo mamos.
Gydytojų baimė (mums irgi tas pats buvo po ligoninės), dažnai atsiranda po skausmingų procedūrų. Juk reikia suprasti vaikutį, jis bijo gydytojo, nes galvoja, kad jam vėl durs ir skaudės.

Aš irgi labai pergyvenau dėl mažosios baimių, galvojau nenormalu, kažkas baisaus...Dabar nusiraminau...Pradedu įsijausti į vaiką ir jį suprasti...
kaip elgtis su tokiu vaiku? kai ji klykia ? uzejus sveciui? ar apsikabinus sedeti ? ar geriau i kita kambari? kartais jau truksta kantrybe unsure.gif
Atsakyti
cia visu bijo o gal man atsakys kas nors kodel manoji nieko nebijo eina pa sbet ka gal tai nera gerai?
Atsakyti
Maziuke visko ir visu bijo. Poliklinikoj problemos, ar siaip kas pakalbino, tuoj rekia. Bailiuke tokia: ar kaimynu suo sulojo, ar kas pabelde i duris tai taip issigasta, bega verkdama pas mane
Atsakyti
verysad.gif as esu pasikeitusi nika nes senuoju niekaip nepavyko prisiregistruoti as esu agneee1 taigi prasau pagalbos , kaip elgtis su vaiku kuris klykia pamates svecia namuose, uzsidaro kitame kambaryje, ir verkia.
arba jei isgirsta kad ruosiames vaziuoti pas zmogu kurio nezinau kaip pasakyti gal bijo, ji pradeda verkslenti , visa laika sedi nunarinus galva. ir vis klausineja ar jos nieks nepazins unsure.gif ar jos nieks nekalbins , ar i ja neziures g.gif
nu nesuvokiu kaip elgtis
tiesa mazai kur einam,tokiu mazameciu vaikiuku draugu neturim. galbut del to .?
ar cia reikia rimtai susirupinti?
Atsakyti