Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų baimės: bijo svetimų

Mes kai gyvename penkiaaukstyje tai musu liftu bijo visu nes jis neprates,bet as jau rasiau kad dar yra svetimu zmoniu,neprisileis svetimo is tolo mirksiukas.gif ,bet mes vis augam ir mastome kad sia baime vaikas isaugs bigsmile.gif
Atsakyti
Mano vaikinas bijo žaislinės avies ir jos bliovimo. Padedu aš ją keliems mėnesiams, bet ta baimė vis neišnyksta.
Ir svetimų bijo, gal ne bijo, bet vengia, galvą nuleidžia kai kas pakalbina ir jokių šypt. Bet atsisveikint tai mielai atsisveikina biggrin.gif
Atsakyti
Maniškė kaip ir daugelis nuo mažens prisibijo svetimų žmonių, gydytojų, labai bijo siurblio doh.gif . O visai neseniai pradėjo bijoti tamsos, mašinų su sirenom. Ir dar jei labai baisiai vakarai atrodo balkone padžiauti skalbiniai doh.gif .
Atsakyti
mano mergyte taip pat kazkur nuo1,5men pasidare tikra bailiuke,bijo maudytis,keistis pampersa,praustis veiduka,o as be jos nei i tualeta nei kur kitur negaliu nueiti,nes triuksmas baisinis:(del visko verkia ne nezinau jau kaip su tuo kovoto,bandau ir svelnumu kartais tenka ir dirziuka i pagalba pasikviesti nes labai jau baisius oziukus rodo krenta ant zemes save musa...mylinciai mami tai atyrodo labai baisiai net galvojau kad mano brangenybe srga o pasirodo tai tik pereinamasis laikotarpis
Atsakyti
Dukrytei kai buvo du metukai ji labai bijodavo savo šešėlio, atsigręždavo atgal ,visa gerkle rėkia ir bėga kol kas nors paimdavom ant rankų arba jei arčiau būdavo kėdė tai užlipdavo, apsidairydavo aplik ir vėl nežmoniškas klykimas būdavo, bet kai viską pavertėm žaidimu tai baimė po truputį dingo smile.gif Dar gyvūnų bijodavo, nes buvo šuo užpuolęs tai vedėm pas psichologę, nes naktim klykdavo, ji liepė net tapetus perklijuot iš margų į vienspalvius, nes sakė jai vaidenasi į juos žiūrint, pakeitėm, davėm raminamųjų kuriuos paskyrė gydytoja, baigėsi naktiniai košmarai, bet jei išeidavom į lauką tai rankos nepaleisdavo unsure.gif Kartą sakau, žiūrėk koks gražus drugelis tupi ant gėlytės o ji pažiūrėjo, nusišypsojo o jis plast ir nuskrido, tai ji išsigandus vėl į ašaras doh.gif , tokia bailiukė buvo gan ilgai. Dabar ji paauglė, bet šunų baimė niekur nedingo verysad.gif
Atsakyti
Maniskio ir nebandyk liest(nepazistamam),nes sukelia skandala lotuliukas.gif O su tais ,kuriais matosi reciau - bendrauja,sypsosi,bet tik nebandyk paiimt ant ranku.Stogas kilnojasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2007 11 23, 14:43)
Maniskio ir nebandyk liest(nepazistamam),nes sukelia skandala lotuliukas.gif  O su tais ,kuriais matosi reciau - bendrauja,sypsosi,bet tik nebandyk paiimt ant ranku.Stogas kilnojasi doh.gif

tAS PATS IR SU MANO MAZYLE,NIEKO NEPRISILEIDZAI ISKYRUS TETUKA IR MAMYTE. gAL IR GERAI,KAD PER VISU RANKAS NEINA,AMZIAU BACILU PASIGAUTI GALI
Atsakyti
mes pradzioje labai bijojom svetimu tik mama ir tetis galejo nesiot, o dabar tik kai kuriu bijom, kazkaip pati nusprendzia ka prisileist ko ne.
Atsakyti
Sveiki kolegos, 4u.gif
turime 11 mėn sūnų. Taip gavosi (gyvenimas padiktavo taip), kad vaikas auga lyg laukinukas: visą dieną mato tik mamą, vakare-tėtį. Susidūrėme su nemenka problema: vaikas visų bijo, net savo senelių. Kaskartą atvažiavus pas senelius vaikas patiria milžinišką stresą, verkia, nieko neprisileidžia. Su svetimais be abejo ta pati problema. Aš šiuo metu aliarmo varpais kaip sakant neskambinu, nes dar turiu galimybę visą laiką būti su vaiku (atostogaut ruošiuosi iki 3 metų), tačiau rimtai susimąsčiau, kas bus kai teks eiti į darželį (planuojame nuo 2,5 metų) ir pan.. Bijau, kad jis nepatirtų rimtos psichologinės traumos pradėjęs eiti į darželį, nes tai gali atsiliepti jo psichikai, pasaulio suvokimui, be to nuolat patyriantys stresą vaikai daug serga... Žodžiu, labai nerimauju dėl tolimesnės jo integracijos į visuomenę.
Noriu jūsų paklausti, gal kas nos esate susidūrę su panašia problema?
Gal galima vaika į kokius nors užsiėminus (burėlius) pradėt vest nuo 2 pvz metukų, kad jis labiau pratintųsi prie žmonių?
Gal yra kokie nors kiti būdai pripratinti jį būti tarp žmonių?

Ačiū visiems iš anksto.
Atsakyti
Jau dabar galima eiti pavyzdžiui į yamahos muzikos mokyklėlę. Ji pritaikyta mažiems vaikams ir ten tarpusavyje bendrauja , ir svetimų žmonių mato. Manau tai būtų geriausia išeitis g.gif Dar galima į kokį baseiną pavaikščioti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringuša: 14 sausio 2008 - 14:30
O kur tokia mokyklele yra? g.gif
Gal dar kokiu bureliu galit patarti?
Atsakyti
www.muzikosmokykla.lt lygtai toks adresas, ten rasi kur jie randasi ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti