Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis pleistras

Ar esate kuri nors patyrusi salutini poveiki pleistro? As ji pradejau naudoti pries nepilna menesiuka, pirma savaite skaudejo ( tempe ) krutine, o dabar pastebejau kad ji(abi) yra didesne.. na tai neblogai , man patinka, gal uzaugs wink.gif bet susirupinau, galbut tai nera geras salutinis poveikis..?
Atsakyti
QUOTE([fillette] @ 2010 01 25, 17:35)
na as jau pleistra naudoju trejus metus - jokiu nusiskundimu - tik gal tai, kad nuo kelnaiciu ant pleistro krasteliu buna, kad pukeliu prilimpa... bet siaip tai  thumbup.gif gyvenu airijoje - apie pleistrus visi zino daktarai... manau tikrai ir anglijoj zino  g.gif

1. ir 2. recepto reikia is ginekologo - o profilaktiskai visada verta apsilankyti  mirksiukas.gif
3. pagal instrukcijas jeigu klijuoji - gali drasiai myletis po menesiniu  mirksiukas.gif  per menesines apskritai yra nerekomenduojama, nes gali visokiu bakteriju prisigaudyti, kas veliau pavojinga, jei nori leliaus ar jei esi nescia  4u.gif
4. ir 5. gali bet kada nutraukti vartojima, bet yra nepatartina nutraukineti ir paskui vel pradeti naudoti (t.y. daryti pertraukas) nes su kontraceptikais gauni nemaza doze hormonu... daryti pertraukas yra nelabai gerai organizmui...  4u.gif bent jau taip man mano gine sake...  blush2.gif o del savaites laiko nezinau ar tau verta pradeti naudoti pleistra... jei paskui noresi su kuo nors myletis - jis nuo ligu neapsaugo... o jei pastovus vaikinas - tai manau verta investuoti  blush2.gif tik nedaryk pertraukeliu - nebent jau planuosi vaikeli  ax.gif 

siaip tai patariu nueiti pas ginekologa visu pirma, pasitikrinti ir paprasyti recepto - visada duos geru patarimu  thumbup.gif

na yra sakyciau netikslumu- tikrai negali bet kada nutraukti vartojima,sugalvojus juos mesti,turesi butinai klijuoti juos 3 savaites,paskui savaite neklijuosi,bus menesines,ir tuomet jau galesi jau ju neklijuoti. smile.gif negalima jokiais budais uzsiklijavus pirma ar antra pleistra imti ji nulupti ir nepabaigti viso klijavimo ciklo
Atsakyti
Aš kontraceptinį pleistrą naudojau 4 metus. Po gimdymo gėriau kontraceptines tabletes, bet buvo nepatogu, tai, kad reikėjo gerti kiekvieną dieną, po poros mėn. sužinojau apie pleistrą ir iš karto nusipirkau. Jokio šalutinio poveikio, ar kokio diskomforto nejaučiau. Viskas thumbup.gif Po 4 metų naudojimo nutraukiau ir po 2 mėn. pastojau be jokio vargo nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(999999999 @ 2010 02 15, 19:55)
na yra sakyciau netikslumu- tikrai negali bet kada nutraukti vartojima<...>

na, niekur neradau parasyta, kad negalima bet kada nutraukti pleistro naudojima... as esu darius pertrauka... viskas gerai ir visa sveika... dabar jau vel daugiau nei metai klijuojuosi pleistra ir nieko... ir pas gine lankausi - tai nieko blogo man nesake ax.gif tik vienas gal diskomfortas, kai nutrauki pleistra - kad menesinems reikia susireguliuoti... bet susireguliuoja ir vel gerai tada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE([fillette] @ 2010 01 25, 17:35)
1. ir 2. recepto reikia is ginekologo

Visada pirkdavau be recepto mirksiukas.gif
QUOTE(mjamore @ 2010 02 15, 03:09)
Ar esate kuri nors patyrusi salutini poveiki pleistro? As ji pradejau naudoti pries nepilna menesiuka, pirma savaite skaudejo ( tempe ) krutine, o dabar pastebejau kad ji(abi) yra didesne.. na tai neblogai , man patinka, gal uzaugs wink.gif bet susirupinau, galbut tai nera geras salutinis poveikis..?

Butent del krutines, as ir nutraukiau Evra pleistriukus ax.gif Is pradziu irgi dziaugiaus, sakau kaip faina krutine uzaugo biggrin.gif bet kuo toliau, tuo labiau pasireiske krutines skausmas ir tempimas, ypac pries menesines. Net prisiliest negaledavau doh.gif Butent tik del to ir nutraukiau, nes siaip, man tie pleistriukai labai tiko ir patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Laila* @ 2010 03 11, 19:07)
*Visada pirkdavau be recepto  mirksiukas.gif 
**Butent del krutines, as ir nutraukiau Evra pleistriukus  ax.gif  <...>

* as gyvenu airijoje, tai cia butinai recepta reik tureti ir kitaip neparduoda... Lietuvoje zinau, kad paprasciau, bet irgi kartais klausia pastebejau... 4u.gif
** man tai pasiseke turbut - nepamenu jokiu salutiniu poveikiu... naudoju pleistra apie 3 metus... blush2.gif
Atsakyti
Man iskilo toks klausimas kiek kainuoja tas pleistras?
Atsakyti
QUOTE(*@ukselio*mamyte* @ 2010 03 15, 22:20)

lietuvoje tie pleistrai kainuoja apie 60lt (perki pokeli menesiui), o airijoje apie 27 eurai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE([fillette] @ 2010 03 20, 01:16)
lietuvoje tie pleistrai kainuoja apie 60lt (perki pokeli menesiui), o airijoje apie 27 eurai...  ax.gif

O as kazkur skaiciau, kad maziau kainuoja .... o gal pasenus informacija buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(*@ukselio*mamyte* @ 2010 03 16, 00:20)

Euro vaistinėj visada perku, tai 56-57lt... Buvo laikai kai mokėjau 40lt bigsmile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistee:) @ 2010 03 26, 15:38)
O as kazkur skaiciau, kad maziau kainuoja ....  o gal pasenus informacija buvo  g.gif

aha tai kad kiekvienoj vaistinej kitokia kaina... airijoj irgi doh.gif euru skiriasi... turbut panasiai ir LT g.gif
Atsakyti
Gal kas nutraukėt pleistro vartojima? buvo koks pašalinis poveikis? nes kai ilgia vartoji ir nori atpratint organizma jis visaip reaguoja.
Atsakyti