Papildyta:
Aciu uz rykste
Na tikrai niekur neradau info, kad nestumas pagreitina nestuma, nesiginciju, tikrai nezinojau
As mastau apie visokius galimus variantus ir is ju sekancias galimas pasekmes, bet apie tokias drastiskas kaip vezys per nestuma, isgrandyma negalvoju ir net tokiu minciu neturiu. Gal pagalvosit, kad as kvaila ar naivi ar siaip neatsakingai ziuriu i save, savo seima, ateities gerove (na va pravirkdet

nieko tokio), bet tikrai jei sakys daryt konizacija, as ja ir darysiu. Bet kai gydytojai negali prieit vieningos nuomones (kaip minejau du buvo pries konizacija, vienas uz, idomu ka ketvirtas Kaune pasakys) tai nesiblaskyt, kad ir kaip nori neiseina.
Nieko, viskas bus gerai

Sirdele sako, kad viskas bus gerai
[/quote]
na tu neverk-patyke kiek as tu asaru pravariusi..nes man taip greitai viskas susidejo...viena kart nueinu vienas-kita kart kitas...na zodziu..
as visai nesakau kad jis tau progresuos..nes mano gydytojas kuris mane operavo sake..kad gali ir progresuoti ir regresuoti...
yra daug straipsniu isisvesk i inteneta kaip zodzius gimdosk kaklelio vyzys ir nestumas...arba cin 3 ir nestumas kazka panasau ir ismes tokiu dalykeliu daktaru analiziu..kad skaitydama plaukai siausis...
svarbiausia ziuret optimistiskai...ir nesinervuot....nors cia sunkaiusias dalykas...
ta operacija vienas juokas..p[o to prisiminusi juoksiesi.... kaip tavo kazkuri daktare sake kad pamatuok 9 kartus o 10 pjauk...-tik ziurek kad taip ilgai bematuodama nereiktu viska nupjaut...
Papildyta:
[quote=NEKE,2008 08 28, 16:22]
Papildyta:
Aciu uz rykste
Na tikrai niekur neradau info, kad nestumas pagreitina nestuma, nesiginciju, tikrai nezinojau
As mastau apie visokius galimus variantus ir is ju sekancias galimas pasekmes, bet apie tokias drastiskas kaip vezys per nestuma, isgrandyma negalvoju ir net tokiu minciu neturiu. Gal pagalvosit, kad as kvaila ar naivi ar siaip neatsakingai ziuriu i save, savo seima, ateities gerove (na va pravirkdet

nieko tokio), bet tikrai jei sakys daryt konizacija, as ja ir darysiu. Bet kai gydytojai negali prieit vieningos nuomones (kaip minejau du buvo pries konizacija, vienas uz, idomu ka ketvirtas Kaune pasakys) tai nesiblaskyt, kad ir kaip nori neiseina.
Nieko, viskas bus gerai

Sirdele sako, kad viskas bus gerai
[/quote]
na tu neverk-patyke kiek as tu asaru pravariusi..nes man taip greitai viskas susidejo...viena kart nueinu vienas-kita kart kitas...na zodziu..
as visai nesakau kad jis tau progresuos..nes mano gydytojas kuris mane operavo sake..kad gali ir progresuoti ir regresuoti...
yra daug straipsniu isisvesk i inteneta kaip zodzius gimdosk kaklelio vyzys ir nestumas...arba cin 3 ir nestumas kazka panasau ir ismes tokiu dalykeliu daktaru analiziu..kad skaitydama plaukai siausis...
svarbiausia ziuret optimistiskai...ir nesinervuot....nors cia sunkaiusias dalykas...
ta operacija vienas juokas..p[o to prisiminusi juoksiesi.... kaip tavo kazkuri daktare sake kad pamatuok 9 kartus o 10 pjauk...-tik ziurek kad taip ilgai bematuodama nereiktu viska nupjaut...
[/quote]
va tau nukopijuosiu is vieno straipsnio...
Jei nėščiai moteriai kolposkopu nustatomas neoplastinis procesas, tuomet atliekama taškinė biopsija arba moteris stebima, neatliekant jokios intervencijos (kolposkopuotojas turi būti labai patyręs, kad galėtų prisiimti atsakomybę už tolimesnius sprendimus):
1.
Jei diagnozuojama CIN 1-3, atmetama invazinio vėžio tikimybė, moteriai gali būti leista gimdyti pačiai, o po 8 savaičių pagimdžius, tikslinga kontrolė.
2.
Jei pažeidimas nusitęsia į stromą iki 3 milimetrų gylyje, o išilginis jo matmuo yra mažesnis nei 7 milimetrai, išimtinais atvejais galima atlikti konusinę biopsiją (visuomet yra didelė kraujavimo rizika) ir, jei atlikus konusinę biopsiją aiškiai matomos ribos, tuomet moteriai galima leisti gimdyti pačiai. Po gimdymo tikslingas kolposkopinis ir citologinis tyrimai. Kitais atvejais konusinę biopsiją geriausia atlikti praėjus dviems mėnesiams po gimdymo.
3.
Jei pažeidimas yra įsiskverbęs į stromą daugiau nei 3 milimetrus, bet mažiau nei 5 milimetrus, išilginis jo matmuo yra didesnis nei 7 milimetrai, infiltruojamas endotelis, tuomet procesas laikomas invaziniu. Tuomet tikslinga atlikti cezario pjūvio operaciją ir histerektomiją, atsižvelgiant į vaisiaus subrendimą ir moters norą. Kiekvienas atvejis aptariamas išplėstinio konsiliumo metu. Gaila, bet kartais tenka paaukoti nėštumą. Atlikus išplėstines studijas, pastebėtą, kad moterys, kurioms buvo atlikta konusinė gimdos kaklelio biopsiją dažniau gimdė prieš laiką ir mažo svorio naujagimius, nei tos, kurioms CIS nėštumo metu nebuvo gydyta