KAdangi aš dariau ir kaštonus ir braškes ir kukurūzus ir žirniukus ir ežiukus kai buvau dar vaikas kartu su močiute tai tiksliai prisimenu,jog
Kaštonams ir viščiukams kepdavo sausainiukus, bet kokius meduolinius.
Kaštonams prikepdavo apvalių, tuoet juos aplipdydavo žalia mase, baltymas ir cukraus pudra,kol pasidaro minkoma, tikrai nemažai cukraus pudros ir rugštelės visada įdėdavo, bet aplipdydavo ne visą palikdavo tokią "Šypseną", kurią vėliau apdažydavo šokolafu ir įrėmindavo baltu glajumi.
Ežiukus darė kaip ir kaštonus tik tuos sausainiukus kepdavo ne apvalius o pusė apvalumo, po to iš tos pačios kaip kaštonams masės tik jau kitos spalvos darydavo spygliukus.
Viščiukams kepdavo dviejų rušių tuos sausainiukus, didesnius kūnelis, ir mažiukus galveles, kartais galveles darydavo iš tokių geltonų saldainių (tuomet tokie pacukruota draže buvo pirkti), tai kūnelio sausainš apkipdydavo ta mase pavoliodavo cukruje,prilipindavo galvele, ir sparnelius suformuotus atskitai, vėliau nudažydavo raudonai snapelį ir skiautėriuką.
Darydavom žirniukus ankštyje tokius ...
Visko darydavom, braškes, bet močiutėlė saugodama nuo per didelio saldumo į viodų irgi sausainį įsabačindavo

BEt dar ką tiksliai prisimenu, kad dažus valgomus minkydavo iš karto į tą "tešla iš cukraus pudros" iš kurios darydavo.
Riešutėlių formelę turiu ir kepu. Jie iš tiesų suklijuojami iš dviejų puselių. Viduje dedu virtą kondensuotą pieną, ar kremą su rududu. Galima dėti siurprizą, kokį palinkėjimą ar saldainį....