QUOTE(davija @ 2009 03 29, 16:56)
....taip nostalgija...,tokie laikai buvo,tokia vaikyste,juk tie saldamakai mums ta didele švente ir darydavo,juk nieko imantraus pardese ir nebudavo,2 rusiu tortai,'draugyste',trupintinis,dar koks vyniotinis su margarino pertepimu
,
pamenu i koki baliu nueidavom,tai visu pirma ir begdavom prie tu grožybiu...
Tai dabar ir belieka mums kapstytis po praeities receptus
pamenu i koki baliu nueidavom,tai visu pirma ir begdavom prie tu grožybiu...
Tai dabar ir belieka mums kapstytis po praeities receptus
man iškilo klausimėlis, o baltymą į braškes reikia išplakti?
QUOTE(ssanta @ 2009 04 05, 14:03)
man iškilo klausimėlis, o baltymą į braškes reikia išplakti?
ne
Nu ir as parasysiu savo receptuka senu llaiku.
5 kiaus. tryniai
2 kiausiniai
250 gr. sviesto
200gr. grietines geros(dejau dvaro)
200gr, medaus
300gr.cukraus
900gr. miltu
1 arb. saukstelis su kaupu sodos, uzgesintos i grietine
Kiausiniu trynius ir kiausinius, medu, cukru issukti iki purumo, sviesta istirpinti ant garu voneles, supilti i mase, sudeti soda su grietine, deti sijotus miltus ir uzminkyti tesla.Padeti saldytuva 2 val.Gali lipti prie ranku tik isminkyta mase, po saldytuvo, pasitepti rankas aliejumi ir susuktus ruliukus deti i formeles ir kepti ant letos ugnies, kiek priklauso nuo keptuves, apie 8 min.



Glaju dariau is puses juodo sokolado ir puses pienisko, dejau 2 saukstus geros kakavos, pieno 6 saukstus, 50 gr. sviesto, 4 sakstus cukraus, viska maisiau ir kaitinau, kol issilyde.Baltymus padejau i saldytuva prie sieneles stipriai atsaldziau, i vieno kiaus baltyma dejau puse pakelio dan cuker pudros ir plakiau mikseriu, po to puse saukstelio citrinos rugsteles ir vel plakiau, kol visai sutirstejo, vos spejau tepti, labai greit dziuvo.
5 kiaus. tryniai
2 kiausiniai
250 gr. sviesto
200gr. grietines geros(dejau dvaro)
200gr, medaus
300gr.cukraus
900gr. miltu
1 arb. saukstelis su kaupu sodos, uzgesintos i grietine
Kiausiniu trynius ir kiausinius, medu, cukru issukti iki purumo, sviesta istirpinti ant garu voneles, supilti i mase, sudeti soda su grietine, deti sijotus miltus ir uzminkyti tesla.Padeti saldytuva 2 val.Gali lipti prie ranku tik isminkyta mase, po saldytuvo, pasitepti rankas aliejumi ir susuktus ruliukus deti i formeles ir kepti ant letos ugnies, kiek priklauso nuo keptuves, apie 8 min.



Glaju dariau is puses juodo sokolado ir puses pienisko, dejau 2 saukstus geros kakavos, pieno 6 saukstus, 50 gr. sviesto, 4 sakstus cukraus, viska maisiau ir kaitinau, kol issilyde.Baltymus padejau i saldytuva prie sieneles stipriai atsaldziau, i vieno kiaus baltyma dejau puse pakelio dan cuker pudros ir plakiau mikseriu, po to puse saukstelio citrinos rugsteles ir vel plakiau, kol visai sutirstejo, vos spejau tepti, labai greit dziuvo.
kokie gaidžiukai
QUOTE(Srove @ 2009 04 06, 13:28)
Nu ir as parasysiu savo receptuka senu llaiku.
5 kiaus. tryniai
2 kiausiniai
250 gr. sviesto
200gr. grietines geros(dejau dvaro)
200gr, medaus
300gr.cukraus
900gr. miltu
1 arb. saukstelis su kaupu sodos, uzgesintos i grietine
Kiausiniu trynius ir kiausinius, medu, cukru issukti iki purumo, sviesta istirpinti ant garu voneles, supilti i mase, sudeti soda su grietine, deti sijotus miltus ir uzminkyti tesla.Padeti saldytuva 2 val.Gali lipti prie ranku tik isminkyta mase, po saldytuvo, pasitepti rankas aliejumi ir susuktus ruliukus deti i formeles ir kepti ant letos ugnies, kiek priklauso nuo keptuves, apie 8 min.



Glaju dariau is puses juodo sokolado ir puses pienisko, dejau 2 saukstus geros kakavos, pieno 6 saukstus, 50 gr. sviesto, 4 sakstus cukraus, viska maisiau ir kaitinau, kol issilyde.Baltymus padejau i saldytuva prie sieneles stipriai atsaldziau, i vieno kiaus baltyma dejau puse pakelio dan cuker pudros ir plakiau mikseriu, po to puse saukstelio citrinos rugsteles ir vel plakiau, kol visai sutirstejo, vos spejau tepti, labai greit dziuvo.
5 kiaus. tryniai
2 kiausiniai
250 gr. sviesto
200gr. grietines geros(dejau dvaro)
200gr, medaus
300gr.cukraus
900gr. miltu
1 arb. saukstelis su kaupu sodos, uzgesintos i grietine
Kiausiniu trynius ir kiausinius, medu, cukru issukti iki purumo, sviesta istirpinti ant garu voneles, supilti i mase, sudeti soda su grietine, deti sijotus miltus ir uzminkyti tesla.Padeti saldytuva 2 val.Gali lipti prie ranku tik isminkyta mase, po saldytuvo, pasitepti rankas aliejumi ir susuktus ruliukus deti i formeles ir kepti ant letos ugnies, kiek priklauso nuo keptuves, apie 8 min.



Glaju dariau is puses juodo sokolado ir puses pienisko, dejau 2 saukstus geros kakavos, pieno 6 saukstus, 50 gr. sviesto, 4 sakstus cukraus, viska maisiau ir kaitinau, kol issilyde.Baltymus padejau i saldytuva prie sieneles stipriai atsaldziau, i vieno kiaus baltyma dejau puse pakelio dan cuker pudros ir plakiau mikseriu, po to puse saukstelio citrinos rugsteles ir vel plakiau, kol visai sutirstejo, vos spejau tepti, labai greit dziuvo.
O ia gal tie meduoliniai grybukai?Kur viduj ne šveisi tešla gaunasi ir jie kietesni, nes tokie tai man niam niam
QUOTE(ssanta @ 2009 04 06, 14:44)
O ia gal tie meduoliniai grybukai?Kur viduj ne šveisi tešla gaunasi ir jie kietesni, nes tokie tai man niam niam
labai gražūs grybukai
Nezinau, ar jie meduoliniai, bet gaunas skanus labai, is lauko traskus, viduj tokie pusiau minksti.
niu klausyk saunuole srove
QUOTE(Srove @ 2009 04 06, 12:28)
Nu ir as parasysiu savo receptuka senu llaiku.
Va čia tai padirbėta
QUOTE(RiMami @ 2009 04 06, 18:45)
Nu bet kaip įmanoma taip lygiai padengt galvutes grybukų
Aciu mergytes
Papildyta:
QUOTE(ricicinuke @ 2009 04 06, 17:42)
ir musmires sijonukus turi,kaip tu ten juos padarei....,o galvytes ruzavas-tai i sokolada dazu dejai?
Musmirem sijonukus paprastai uzdejau, su svirkstu ir ta pacia mase, i galvytes dazu nedejau si karta, kaip tik buvau buroku virusi, tai sulciu ipyliau biski ir viskas
QUOTE(Srove @ 2009 04 06, 13:28)
nu vaikeli nuostabybiu pridejus
jamu kiekvieno po du pagaliukus





