Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl diržo naudoti neverta?

QUOTE(Heart @ 2008 08 13, 18:50)

Jokios neigiamos nuomonės nesusidariau ir įžeisti nieko nenorėjau. Atsiprašau, jeigu taip įvyko  blush2.gif  Tiesiog man nesuvokiama situacija, kai motina, būdama visą dieną su vaiku vieno kambario bute su amerikietiško tipo virtuve sugeba nepastebėti, kad šis atsuko dujas  doh.gif  Nori nenori, kyla įtarimas kad dėmesys buvo koncentruojamas ne ten, kur reikėtų. Beje, jeigu neįmanoma vaiko išmokyti žodžio "negalima" reikšmės, dar yra toks dalykas kaip apsauginiai varteliai. Išeitį visada galima surasti, tik reikia netingėti.
Nesunku, bet paprasčiausiai nebėra kur jo dėti. Gyvename itin mažame bute  unsure.gif

na tiesiog mane tas sakinys apie bobiskus zurnalus ir nagu lakavima siek tiek uzkabino, nes kalbu apie man itin artima seima ir zinau, kad vaikucio mama jokiu zurnalu neskaito, galbut yra per daug pedantiska - stengias, kad namuose butu svara ir tvarka, todel ir sakau - mama gali nusisukt pavalyt stalo, o vaikas per tas 20 sekundziu jau ir dujas atsuka. Niekad taip nebuvo, kad dujos butu paleisos ilgiau nei 1 min, niekam nepakenke, bet tiesiog tai situacija pasvarstymui, kad ne visada grazios kalbos padeda...

o siaip labai dziaugiuos kad yra tokiu mamyciu kurios stengias tik graziai su vaikuciais susitart ir idomu skaityt kokias jus matot iseitis is gana sudetingu situaciju, kuriose kiti griebiasi dirziuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolytė @ 2008 08 13, 16:44)
O su visais prietaisais darom taip: rozetės užkištos, prie viryklės neprileidžiu, kur stovi pavojingi daiktai stalčiai su spec. užraktukais, kas pavojinga užkelta į nepasiekiamas vietas ir dar nei minutės be priežiūros, nes su jo noru viską pažinti ir paragauti tai kitaip ir būti negali.  rolleyes.gif

mano poziuriu tai yra nesamone, kai atsiradus kudikiui tevai nustoja gyventi savo gyvenima ir gyvena absoliuciai pagal pagal kudiki -visur apsaugos, kistukai, raistukai, jokiu vazeliu, gelyciu ir t.t.
Vaikai ateina i gyvenima ir gyvena ne vieni, o su kitais zmonemis ir jie turi to ismokti.
Nepasakysiu dabar jau tiksliai, kaip pasiekiau to, bet dalis daiktu namuose yra nelieciami ir nereikia ju kelti velnias zino kur ar kisti spintai - tai technika ( o gyvenant su kompiuterastu jos tikrai pakanka), vaistai, ivairi buitine chemija...
Jeigu ne vaiku daiktai, tai musu namai niekada neprimine tokiu, kuriuose gyvena vaikai, nes niekados nedareme sterialiu salygu jiems augti. Bet auga ir jokiu nelaimingu atsitikimu susijusiu su "nevaikiskais daiktais" nebuvo.
Dukra dabar pati pasiima savo vaistus arba primena, kad jai ju nedaviau.
Papildyta:
QUOTE(vasaros_saule @ 2008 08 13, 16:45)
del degtuku, tai jie pas mus tikrai budavo dedami ten, kur vaikai neturetu paimti, bet norint viskas galima...

prisiminimas is vaikystes - buvau nuvertusi sudedama sekcija ( seniau budavo tokios, kur viena dalis ant kitos tvirtindavosi). Mama irgi matyt galvojo, kad as ten nepasieksiu, bet kai uzmeciau savo zaisla ant sekcijos - lipai pasiimti, dar teciau baigimo diplomus radau, nuotrauku, ieskojo ko nors daugiau... ir sekcija neislaike mano svorio. Kritau as, o per kelis cm uz manes sekcija.
QUOTE(gagrate @ 2008 08 13, 18:27)
Negi sunku buvo patraukti ta serviza,vaikui nepasiekemoi  vietoi,kam ekspetementuoti su vaiku kaip su bandomu triusiu.

matyt tam, kad vaikas yra tik vienas is seimos nariu ir nera pasaulio bamba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 13 rugpjūčio 2008 - 19:47
QUOTE(Silvute @ 2008 08 13, 20:38)
Vaikai ateina i gyvenima ir gyvena ne vieni, o su kitais zmonemis ir jie turi to ismokti.

sutinku.
o kaip tu mokei vaikus neimti, ko nereikia?
Atsakyti
QUOTE(vasaros_saule @ 2008 08 13, 20:12)
na tiesiog mane tas sakinys apie bobiskus zurnalus ir nagu lakavima siek tiek uzkabino, nes kalbu apie man itin artima seima ir zinau, kad vaikucio mama jokiu zurnalu neskaito, galbut yra per daug pedantiska - stengias, kad namuose butu svara ir tvarka, todel ir sakau - mama gali nusisukt pavalyt stalo, o vaikas per tas 20 sekundziu jau ir dujas atsuka. Niekad taip nebuvo, kad dujos butu paleisos ilgiau nei 1 min, niekam nepakenke, bet tiesiog tai situacija pasvarstymui, kad ne visada grazios kalbos padeda...

o siaip labai dziaugiuos kad yra tokiu mamyciu kurios stengias tik graziai su vaikuciais susitart ir idomu skaityt kokias jus matot iseitis is gana sudetingu situaciju, kuriose kiti griebiasi dirziuko 4u.gif

Dar vienas dalykas - kad būtų lengviau nusidirbti kasdienius darbus, reikia vaiką įtraukti į savo veiklą. Valai stalą - duodi mažei nosinaitę, kad irgi ką nors "nuvalytų". Verdi sriubą - išimi virtuvėj ant grindų keletą puodų, šaukštų, įvairių virtuvinių įrankių (aišku, nepavojingų), parodai, kaip jais "mušti būgną" į puodą, "maišyti košę", vaikams paprastai tokie žaidimai labai patinka. Plauni indus - irgi duodi po kokį šaukštelį, kad neštų išplautus į stalčių ar pan. Aš, tiesą sakant, visada taip darau. O jeigu matau, kad šiandien vaikis daug ožiukų prisigaudęs ir nenusiteikęs "dirbti" - ir neprievartauju. Tada einu su juo žaisti, o darbus pasidarau, kai užmiega pietučių miegelio arba vakare, kai grįžta vyras. Anksčiau buvau pedantė, bet dabar man vaiko emocinė sveikata svarbiau už namų blizgesį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 08 13, 17:55)
Pas mus virtuvėje apatinėj lentynoj, vaikui itin lengvai pasikeimoj vietoj, laikomas kavos servizas  mirksiukas.gif Norit tikėkit, norite - ne, bet vaikas (14 mėn.) prie jo nelenda, ir to pasiekiau nė karto jam nesušėrus ir nepakėlus balso. Tiesiog, kai jis pradėjo ropoti ir viską griebti, neleisdavau jam prie to servizo prisiliesti. Prisiartindavo - iškart atitraukdavau ir nunešdavau prie žaisladėžės. Aišku, jis apsiskudavo ir eidavo vėl. Atitraukdavau ir antrą kartą. Ir dešimtą. Ir penkiasdešimtą, jeigu reikėdvo. Ir taip kasdien, kokius porą mėnesių ar dar ilgiau. Ilgainiui jo tas servizas ėmė nebedominti. Dabar ateina pas mane kitos mamos stebisi pamačiusios, kur guli tas servizas. Sako, pas mus tai būtų neįmanoma  doh.gif  Su vaiku reikia begalinės kantrybės ir diplomatijos. Būtent šių savybių dažnai stokoja tėvai, kuriems atrodo, kad mušimas - tinkama auklėjimo priemonė.
O situacija, kai vaikas atsuka dujas ir motina to nepastebi, sakyčiau, rodo jos pačios atsakomybės ir dėmesio vaikui stoką. Motinystės atostogos duodamos vaikui prižiūrėti, o ne nagus lakuoti ir bobiškus žurnalus skaityti.

drinks_cheers.gif Aš irgi šiuo būdu naudojuosi kartais, tik ne visada pavyksta g.gif

QUOTE(gagrate @ 2008 08 13, 18:27)
Negi sunku buvo patraukti ta serviza,vaikui nepasiekemoi  vietoi,kam ekspetementuoti su vaiku kaip su bandomu triusiu.

Geriau eksperimentuoti su servizu, negu su dujom, degtukais ar peiliais blink.gif

QUOTE(Silvute @ 2008 08 13, 20:42)
mano poziuriu tai yra nesamone, kai atsiradus kudikiui tevai nustoja gyventi savo gyvenima ir gyvena absoliuciai pagal pagal kudiki -visur apsaugos, kistukai, raistukai, jokiu vazeliu, gelyciu ir t.t.

O tai ką, jūs prarandat savo gyvenimą, jeigu užkišate rozetę ar užkeliatę vazą viena ar dviem lentynėlėm aukščiau? blink.gif
Atsakyti
Heart tavo pasiulymas uzimti vaika tuo paciu, ka daro mama puikus - as pati su savo dukryte tik taip dienas leidziu - darom valgyt abi, plaunam grindis abi, rubus is skalbimo masinos ir tai abi dziaustom - as kur reikia, o ji ant musu lovos krasto lotuliukas.gif ir tai tikrai daug nervu sutaupo, ir piktumu beveik nebuna thumbup.gif

Kalbant apie mineta atveji del duju, tai irgi buvo isbandyta vaiko itraukimas i veikla, netgi nupirkta mini vaikiska plasmasine virykle, duoti zaist tikri puodai. Tai padeda max 10 minuciu, bet vis tiek vaika lyg magnetas trauke tai, ko negalima... Na bet kaip jau rasiau, mama visgi PO KELIU MENESIU (tikrai ne po vienos dienos ar savaites) bandymo 'susitart' su vaiku uzdave jam per pirstukus ir problemos nera, vaikas nebelenda prie virykles jungtuku.

Kai kalbejau apie tai, jog esu gavus viena karta, bet nejauciu nuoskaudos, ragnez labai teisingai paklause, ar tam itakos neturejo nuoseklus tevu auklejimas. Tas vienas kartas ir tebuvo vienas itin rimtu reikalu, o siaip su manim visa gyvenima tevai kalbejos kaip su suaugusia ar man buvo 5 metai, ar 15, ar 25. Jutau ju pasitikejima manimi ir jo jokiais budais nenorejau isduot, man tai buvo svarbiausia, tas vienas kartas 'berzines koses' paragavimo jokios itakos man neturejo. Tikiu, kad tam mazam berniukui tas sudavimas per nagucius irgi jokios itakos netures, nes jo tevai ji augina su didele meile, rupesciu ir duodami tiek demesio, kiek ne kiekviena seima gali duoti savo vaikui...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 13, 20:47)
sutinku.
o kaip tu mokei vaikus neimti, ko nereikia?

ivairiai
ir kartojimas cia mano, cia tavo
ir demesio nukreipimas nuo sudominusio, bet "draudziamo" objekto
ir parodymas kaip veikia - tada ne taip idomus daiktas patampa
net negaliu pasakyti, kas tiksliai suveike
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 13, 21:25)
O tai ką, jūs prarandat savo gyvenimą, jeigu užkišate rozetę ar užkeliatę vazą viena ar dviem lentynėlėm aukščiau?  blink.gif

prarandame yra labai daug kas.
pvz daznai kambaryje buna is daliu pazertas kompiuteris - kadangi vaikams tai iprasta ir tai ne ju, jie nereaguoja.
Matyt daug ka dave gyvenimas vienam kambaryje, kai paprasciausiai tu negali iseiti daryti darbo ar pasideti daikta kitame kambaryje. tu turi arba ji pasideti arba netureti.

ir kam kelti vaza dviem lentymom auksciau, jeigu man grazu yra geles pamerktos ant stalo?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 13, 21:25)
O tai ką, jūs prarandat savo gyvenimą, jeigu užkišate rozetę ar užkeliatę vazą viena ar dviem lentynėlėm aukščiau?  blink.gif

Na namuose tai gal ir užkišite rozetę, užkelsit vazą, bet ką daryti su tokiu vaiku išėjus iš namų ribų. Ar jis supras svečiuose, kad negalima liesti kai kurių daiktų, kai jie stovės pasiekiamoje vietoje.

Vistik turiu tokį pastebėjimą. Aplinkui vaikai , kurie na žinau, kad kartais (neužsipulkit, kad lupami patoviai , ne apie tokius kalbu) gauna nuo tėvų per užpakalį, ranka, gal didesni retkarčiais diržu, kažkokie fainesni, mieli, linksmi , padūkę gerąja prasme, klauso vyresnių, mandagesni, tikrai nepastebiu kažkokių psichologinių sutrikimų, kai čia buvo minėta, kad jie turėtų jų turėti, bet va vaikai, kurie tikrai nėra mušti niekada, yra ganėtinai nemieli, tokie nemalonūs, nemandagūs,pasitempę, neklauso, kitus ignoruoja, isterikai, dažnai nemoka žaisti su draugais, tačiau jų tėvai to nepastebi (nors jie dažnai ypač kai tėvai nemato blogai elgiasi) , o ir pasakyt nesinori.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 08 14, 08:29)
Na namuose tai gal ir užkišite rozetę, užkelsit vazą, bet ką daryti su tokiu vaiku išėjus iš namų ribų. Ar jis supras svečiuose, kad negalima liesti kai kurių daiktų, kai jie stovės pasiekiamoje vietoje.

supras, juk vaikai nedurni wink.gif

zinai, kadaise, kai dar desciau, viena mano studente, vyresnio amziaus moteris, pati neturinti savo vaiku, papasakojo istorija. ji pasieme i savo namus pagloboti kaimynu berniuka, kurio mama skundesi, kad vaikas nevaldomas - o pas mano studente berniukas elgesi puikiai.

spekit, ka ji padare, kad vaikas gerai elgtusi?
Atsakyti
tai beveik visi vaikai prie svetimų gražiai elgiasi, o ožius rodo tėvams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2008 08 14, 10:00)
tai beveik visi vaikai prie svetimų gražiai elgiasi, o ožius rodo tėvams  biggrin.gif

tarkim, tavo pastebejimas teisingas. tada kyla du klausimai:
1. del kokiu priezasciu didesne "oziu" doze gauna tevai, o ne svetimi zmones?
2. jei vaikai svetimoj aplinkoj geriau elgiasi, negu namie, kas vercia tevus isgyventi del "ka pasakys kaimynai"? na, pvz, Fruzinos susirupinimas del vaiku sveciuose?

ps., tavo pastebejimas neatsako i klausima, ka padare mano studente, kad nevaldomo vaiko reputacija turintis berniukas gerai elgesi jos namuose.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 14, 09:51)
1. supras, juk vaikai nedurni wink.gif

2. spekit, ka ji padare, kad vaikas gerai elgtusi?

1. žinok, mano pastebėjimuose jie tikrai dažnai nesupranta, tikrai, tikrai.

2. nežinau ax.gif
QUOTE(Dios @ 2008 08 14, 10:00)
tai beveik visi vaikai prie svetimų gražiai elgiasi, o ožius rodo tėvams  biggrin.gif

Nu dabar jau vaikai siaubingai elgiasi ir prie svetimų. Netgi labiau išsidirbinėja.

Tie pastebėjimai nėra iš oro. Sakau iš patirties. Taip jau yra (nežinau kodėl) bet pas mus nuolat daug vaikų. Gyvenam nuosavam name. Seserų , kaimynų, draugų vaikai visi kaip musės prie medaus , taip jie veržiasi pas mus, daugelis išvažiuoja su ašarom. Matau, kaip vaikai elgiasi, kaip bendrauja, mano vaikai papasakoja. Viena mergaitė net stovyklą norėjo į mus iškeisti, sako savo mamai, sumokėk tetai (man) pinigus stovyklos ir aš pas ją būsiu lotuliukas.gif
Atsakyti