Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl diržo naudoti neverta?

QUOTE(Fruzina @ 2008 08 14, 12:58)
Aprašyta situacija mane labai nervina, kiti tėvai net nesupranta apie ką aš čia, negi vaikui stiklinės gaila, teko būti svečiuose, kai man atsikėlus nuo kėdės prie stalo, ją užėmė vaikiukas mažas, na gal kokių 3-4 m. ir sėdėjo , ėmė viską, dėjo į lėkštę mano,ėmė įrankius, dėjo į burną,  aš stovėjau, o niekas net nesusiprato, kad reikėtų jį nukelti nuo kėdės. Jis paskui pats nubėgo ir aš atsisėdau, prie prišnerkštos lėkštės.

bet juk savo namuose TU esi seimininke, TU esi suaugusi, todel TU gali imtis iniciatyvos ir sukontroliuoti situacija.

tavo vietoje as padaryciau paprastai: paduociau tam vaikui svaria lekste, irankius, ideciau jam tokio maisto, kurio jis noretu, ir pasiulyciau atsisesti i laisva vieta.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 14, 12:55)
manau, kad tas berniukas ir jo tevai turi problemu, kurias jo tevai turetu kuo skubiau spresti.  4u.gif
taip pat manau, kad TU sprendi, kas ateina i tavo namus ir joks vaikas neturi teises atsivesti kito vaiko be tavo leidimo. tai viena. antra, uz VISU vaiku sauguma TAVO namuose atsakai TU, o ne kiti vaikai  4u.gif

taisykles namuose nustato seimininkai ir kiekvienu namu taisykles skiriasi. is esmes, uz tinkama vaiku elgesi sveciuose atsako ir seimininkai, ir tevai:
1. seimininkai ir vaikams, ir vaiku tevams aiskiai pasako, kokios ju namu taisykles, kad nebutu nesusipratimu tipo "as nezinojau"
2. tevai, kartu su seimininkais, imasi priemoniu, kad vaikas laikytusi taisykliu, kurias suzinojo.

be abejo, taisykles turi buti adekvacios - vaikams turi buti parupinta ju amziui tinkamos saugios veiklos, suaugusieji turi laikas nuo laiko patikrinti, ka veikia vaikai.

Tai , kad turi problemų tai aišku.
Toliau tu neteisi, todėl ir pasakiau apie nuosavą namą. Tiesiog bute kitaip. O čia kai yra namai vienas prie kito, vienas pas kitą užlekia vaikai ir viskas, turiu galvoje didesnius.Jie net į namus neužeina, yra supynės, smeliadėžės, slėpynių žaidžia. Pabūna valandą, kitą, kai kurių savo vaikų draugų tėvų aš net nepažystu dorai, sakysim vienoje mokykloje mokosi, tai ką man daryti, kai jis užlekia su dviračiu, išvyti, atskaityti moralą, imti tėvams skambinti. Aišku daugelis žino, kad reikia atsiklausti, bet būna, kad važiuoja pro šalį ir užvažiuoja.
Aš atsakau už vaikų saugumą, kai esu paprašyta juos prižiūrėti. Ir beje labai griežtai prižiūriu.

Dėl tų taisyklių teoriškai sutinku, bet kaip taip padaryti praktiškai, atskaityti instrukciją atėjus svečiams, kartais sutik , pabūni sukandus dantis ir patyli.
Kaip tu gali numatyti ką tas vaikas ims.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 08 14, 13:09)
Aišku daugelis žino, kad reikia atsiklausti, bet būna, kad važiuoja pro šalį ir užvažiuoja.

klausyk, ar suaugusiam zmogui leistum "uzlekti" pas tave i kiema, paseimininkauti ir islekti savais keliais?
ar savo vaikams leidi "lakstyti" per kaimynus nesidomedama, kur jie ir ka veikia?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 14, 13:04)

Dovanok, Ragnez, bet man sis pasiulymas primena...konclageri ax.gif Nu bandau isivaizduoti situacija, kai as ruosiu baliu(pvz naujus metus), kai sueina daug suaugusiu su vaikais, o as prie stalo juos pasisodinu ir pradedu auklejimo paskaita lotuliukas.gif Nu juk pirstu man pasukalios prie smilkinio ir viskas. biggrin.gif

drinks_cheers.gif būtent, kad realybėje, kai čia yra sakoma, kad kalbėti, aiškinti, reikia, tai padaryti sunku, ne visada išeina.

QUOTE(ragnez @ 2008 08 14, 13:05)
bet juk savo namuose TU esi seimininke, TU esi suaugusi, todel TU gali imtis iniciatyvos ir sukontroliuoti situacija.

tavo vietoje as padaryciau paprastai: paduociau tam vaikui svaria lekste, irankius, ideciau jam tokio maisto, kurio jis noretu, ir pasiulyciau atsisesti i laisva vieta.

Aš buvau svečiuose, tai kokia aš ten šeimininkė, mano vietą užėmė šeimininkų dukra.
O jei laisvos vietos nėra. Man tai patinka tavo pasisakymai, bet manau tu kai kur perlenki. Taip išeina, kad ko tik vaikas nori, tuoj ir turi gauti. Nesvarbu kad vaikas pavalgydintas, bet va jis nori sėdėti prie stalo, jam pasakyti nulipk, ir leisk tetais sėsti negalima, kad nelystų prie stalo, neimtų visko, būtinai lėkti su lėkšte, kažin ar mokykloje, darželyje, paskui gyvenime, taip visi apie lakstys. O kodėl negalima jam liepti eiti nuo stalo, pažeisiu jo psichiką, įžeisiu, nuskriausiu ?
Atsakyti
suprantu ka nori pasakyt fruzina, kai yra nuosavas namas ir kiek paugeje vaikai tikrai nesuziuresi kas atejo ir isejo... As pati augdama budavo nueinu pas vienus kaimynus pazaist su vaikais, pas - kitus. Jau minejau, mano tevai manimi pasitikejo ir as to pasitikejimo nenorejau isduot, todel niekad nesu ko nors prisidirbus, del ko reikejo jiems pykt ar raudonuot.
O dabar kai griztu namo matau kaip renkas draugai pas brolio vaikus, zaidzia kieme, viskas vyksta naturaliai be jokiu prasymu, atsiklausimu.. Jei i kiema ateina koks nors 'draugas' kurio vaikai nenori matyt, jie ateina ir pasisako, tada galima paprasyt ji iseit ir viskas.
Tiesiog, nesigiriant apie nuosavus namus ir pan. lotuliukas.gif bet tiems kas gyvena butuose kiek sunkaiu suvokt kaip vyksta vaiku bendravimas nuosavu namu kvartaluose. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 14, 10:13)
tarkim, tavo pastebejimas teisingas. tada kyla du klausimai:
1. del kokiu priezasciu didesne "oziu" doze gauna tevai, o ne svetimi zmones?
2. jei vaikai svetimoj aplinkoj geriau elgiasi, negu namie, kas vercia tevus isgyventi del "ka pasakys kaimynai"? na, pvz, Fruzinos susirupinimas del vaiku sveciuose?

ps., tavo pastebejimas neatsako i klausima, ka padare mano studente, kad nevaldomo vaiko reputacija turintis berniukas gerai elgesi jos namuose.

1. Nes vaikas dažniausiai žino tėvų elgesį, moka jais manipuliuoti ir žino, kad dėl ožių bus tik pasijuokta ir numota ranka.
2. Tėvų įsitikinimas, kad jeigu vaikas sėdės sudėjęs rankas, tai jie galės save vadinti idealiai vaiką auklėjančiais tėvais. Mumyse labai gilus ir svarbus tas "ką žmonės pasakys".

Cia visai ne i tema, forume yra atskiros temos apie istikimybe, meiluzes ir reakcijas i jas 4u.gif
Kalbant i tema, stai man patiko Mylimukes uzuominos, tai ja ir analizuokim:
1. Geliu vazele-kaip ir kokiu budu isaiskinam vaikui, kad ji tabu.
2. Geliu vazele-svetimas vaikas i ja kesinasi, koks musu, seimininku, poziuris?
3. Dovanok, Ragnez, bet man sis pasiulymas primena...konclageri ax.gif Nu bandau isivaizduoti situacija, kai as ruosiu baliu(pvz naujus metus), kai sueina daug suaugusiu su vaikais, o as prie stalo juos pasisodinu ir pradedu auklejimo paskaita lotuliukas.gif Nu juk pirstu man pasukalios prie smilkinio ir viskas. biggrin.gif

1. Nukreipiu vaiko dėmesį prieš tai paaiškinus, kad negalima ir kodėl negalima. O šiaip, kiek įmanoma, kad ir kaip keistai tai skambėtų, esu linkusi slėpti labiau nepavojingus daiktus. Galiu vaikui paaiškinti, kad veikianti orkaitė karšta, bus "popa", ji ją paliečia ir žino, kad karšta, ir daugiau nelenda. Galiu pasakyti, kad neimtų adatų, nes irgi bus "popa", tuo pačiu gali nesmarkiai bakstelti į pirštuką ir ji žino, kad skauda. ir t.t. O vaikui neužtenka paaiškinti, kad "negalima ir viskas, taip reikia". Kad ir su ta vazele. Jam įdomios gėlės, spalvingos, kvepia, dar ir vanduo išsilieja iš vazos- oho, kaip įdomu (maniškė labai mėgsta vandenį- vonioje, net klozete doh.gif , ant grindų, stiklinėje). Spalvinga marginta vazelė, gal blizganti. Ir kaip vaikui pasakysi, kad jam negalima tokio įdomaus daikto imti?
2. Dedu į nepasiekiamą vietą, nes, visų pirma, nežinau, kaip tėvai auklėja savo vaiką ir kaip aš turėčiau reaguoti. O jeigu tėvai nesureaguoja anksčiau manęs, saugau savo daiktą ir perspėju apie tai tėvus.
3. Nieko čia konclageriško nematau. Taisyklių išsiaiškinimas padeda išvengti daugybės keblių situacijų ateityje.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 14, 13:16)
klausyk, ar suaugusiam zmogui leistum "uzlekti" pas tave i kiema, paseimininkauti ir islekti savais keliais?
ar savo vaikams leidi "lakstyti" per kaimynus nesidomedama, kur jie ir ka veikia?

Savo vaikams kategoriškai NE.

Nemoku tau paaiškinti, tiesiog kartais taip būna kai ne bute gyveni. Niekas nešeimininkauja, kai nėra kieme mano vaikų, o kas čia tokio, kad kaimynė užeis vakare nieko nepasakiusi ko nors pasiklausti, pasiskolinti, paparašyti.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 08 14, 13:18)

Aš buvau svečiuose, tai kokia aš ten šeimininkė, mano vietą užėmė šeimininkų dukra.

ok, tada tai mergaitei pasakyciau, kad cia mano vieta ir mano lekste, ir iskraustyciau ja is tos vietos, o vaiko motinai pasakyciau, kad mergaite nori valgyti.

Taip išeina, kad ko tik vaikas nori, tuoj ir turi gauti.

ne, taip neiseina. ir net nesveika vaikui 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(vasaros_saule @ 2008 08 14, 13:23)
suprantu ka nori pasakyt fruzina, kai yra nuosavas namas ir kiek paugeje vaikai tikrai nesuziuresi kas atejo ir isejo... As pati augdama budavo nueinu pas vienus kaimynus pazaist su vaikais, pas - kitus. Jau minejau, mano tevai manimi pasitikejo ir as to pasitikejimo nenorejau isduot, todel niekad nesu ko nors prisidirbus, del ko reikejo jiems pykt ar raudonuot.
O dabar kai griztu namo matau kaip renkas draugai pas brolio vaikus, zaidzia kieme, viskas vyksta naturaliai be jokiu prasymu, atsiklausimu.. Jei i kiema ateina koks nors 'draugas' kurio vaikai nenori matyt, jie ateina ir pasisako, tada galima paprasyt ji iseit ir viskas.

bet tam bendravimui vis tiek galioja tam tikros taisykles?
ir tu jas zinojai, budama vaikas?
ir tavo vaikai jas zino?
Atsakyti
1.  drinks_cheers.gif būtent, kad realybėje, kai čia yra sakoma, kad kalbėti, aiškinti, reikia, tai padaryti sunku, ne visada išeina.
2. Aš buvau svečiuose, tai kokia aš ten šeimininkė, mano vietą užėmė šeimininkų dukra.
O jei laisvos vietos nėra. Man tai patinka tavo pasisakymai, bet manau tu kai kur perlenki. Taip išeina, kad ko tik vaikas nori, tuoj ir turi gauti. Nesvarbu kad vaikas pavalgydintas, bet va jis nori sėdėti prie stalo, jam pasakyti  nulipk, ir leisk tetais sėsti negalima, kad nelystų prie stalo, neimtų visko, būtinai lėkti su lėkšte, kažin ar mokykloje, darželyje, paskui gyvenime, taip visi apie lakstys. O kodėl negalima jam liepti eiti nuo stalo, pažeisiu jo psichiką, įžeisiu, nuskriausiu ?

1. Jums tiesiog nepatogu imti ir kalbėti apie tai, kažkaip "ne į temą" g.gif Bet užtat kaip paskui įdomu, kai vaikas sudaužo barngią vazą, jūs nirštate, tėvai niršta dar labiau, o jūsų požiūris į auklėjimą visiškai nesutampa thumbup.gif
2. O kodėl vaikas turi eiti nuo stalo? Tik todėl, kad jis vaikas, jis neturi teisės sėdėti prie stalo kartu su kitais? g.gif
Jei baliuje esate šeimininkė jūs, turėtumėte parūpinti vietas ir vaikams. Jeigu jūs ne šeimininkė, apie tai turėtumėte įspėti tų namų šeimininkus, kaip ir sakė regnez.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 14 rugpjūčio 2008 - 12:28
QUOTE(ragnez @ 2008 08 14, 12:26)

bet tam bendravimui vis tiek galioja tam tikros taisykles?
ir tu jas zinojai, budama vaikas?
ir tavo vaikai jas zino?

zinoma, kad taisykles buvo - nieko neimt pas svetimus zmones, klausyt draugu tevu, grizti kas valanda namo pasirodyt ir pasakyt kad viskas gerai ir t.t. tai budavo isaiskinta man nuo mazens, net neatsimenu kada, bet tai visada budavo manyje - zaidziu pvz kitame kieme su draugais ir sakau 'einu pasakyt mamai, kad viskas gerai, tuoj grisiu'... ta pati darydavo mano draugai...

savo vaikui zinau, kad stengsiuos idiegt panasias taisykles, kaip seksis nezinau, nes gyevnam bute ir dar ne Lt...

del vaiku sedimo prie stalo, man atrodo geriausia iseitis kai buna daugaiu vaiku jiems paruosti atskira staliuka, su tais paciais patiekalais, ju atskiromis lekstutemis. Dar niekad nemaciau, kad tai nesuveiktu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 14, 13:26)
1. ok, tada tai mergaitei pasakyciau, kad cia mano vieta ir mano lekste, ir iskraustyciau ja is tos vietos, o vaiko motinai pasakyciau, kad mergaite nori valgyti.
2. ne, taip neiseina. ir net nesveika vaikui  4u.gif

1. tai aš suprantu, kad galiu taip padaryti, bet mes kalbam apioe auklėjimą, o kad ją iškraustyt reikia, tai tą turėtų suprasti en aš , o jos tėvai.
2. Nu pati sau prieštarauji, bėktum su lėkšte, o paskui sakai, kad nereikia visko duoti.

QUOTE(mylimuke @ 2008 08 14, 13:27)
1. Jums tiesiog nepatogu imti ir kalbėti apie tai, kažkaip "ne į temą"  g.gif  Bet užtat kaip paskui įdomu, kai vaikas sudaužo barngią vazą, jūs nirštate, tėvai niršta dar labiau, o jūsų požiūris į auklėjimą visiškai nesutampa  thumbup.gif
2. O kodėl vaikas turi eiti nuo stalo? Tik todėl, kad jis vaikas, jis neturi teisės sėdėti prie stalo kartu su kitais?  g.gif
Jei baliuje esate šeimininkė jūs, turėtumėte parūpinti vietas ir vaikams. Jeigu jūs ne šeimininkė, apie tai turėtumėte įspėti tų namų šeimininkus, kaip ir sakė regnez.

Kartais taip , jis neturi teisės sėdėti prie stalo su visai, kai naudojamas alkoholis, žmonės išgėrę, gal negražiai nusikeikia, vaikams yra kitas staliukas, arba jie pavalgydinami pirmiausia. O tai , kad jis nori sėdėti tada kai užsimanė, tik sėdėti, tai tikrai jam nesuteikia teisės sėdėti. Valgyr prašom, gausi, sėdėt Ne.

Viskas baigiu. Nes netikiu, kad jūs realybėje taip elgiatės kaip čia rašot, tiesiog kartais taip neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 14, 12:27)
2. I snuki vyrui, i snuki meiluzei cool.gif O jei rimtai-skandalas namuose.
T

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

kai as ruosiu baliu(pvz naujus metus), kai sueina daug suaugusiu su vaikais, o as prie stalo juos pasisodinu ir pradedu auklejimo paskaita lotuliukas.gif Nu juk pirstu man pasukalios prie smilkinio ir viskas. biggrin.gif

Tokiu atveju pas tave turbut nelabai kas ir eitu unsure.gif
Atsakyti