QUOTE(ragnez @ 2008 08 14, 10:13)
tarkim, tavo pastebejimas teisingas. tada kyla du klausimai:
1. del kokiu priezasciu didesne "oziu" doze gauna tevai, o ne svetimi zmones?
2. jei vaikai svetimoj aplinkoj geriau elgiasi, negu namie, kas vercia tevus isgyventi del "ka pasakys kaimynai"? na, pvz, Fruzinos susirupinimas del vaiku sveciuose?
ps., tavo pastebejimas neatsako i klausima, ka padare mano studente, kad nevaldomo vaiko reputacija turintis berniukas gerai elgesi jos namuose.
1. Nes vaikas dažniausiai žino tėvų elgesį, moka jais manipuliuoti ir žino, kad dėl ožių bus tik pasijuokta ir numota ranka.
2. Tėvų įsitikinimas, kad jeigu vaikas sėdės sudėjęs rankas, tai jie galės save vadinti idealiai vaiką auklėjančiais tėvais. Mumyse labai gilus ir svarbus tas "ką žmonės pasakys".
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 14, 13:04)
Cia visai ne i tema, forume yra atskiros temos apie istikimybe, meiluzes ir reakcijas i jas
Kalbant i tema, stai man patiko Mylimukes uzuominos, tai ja ir analizuokim:
1. Geliu vazele-kaip ir kokiu budu isaiskinam vaikui, kad ji tabu.
2. Geliu vazele-svetimas vaikas i ja kesinasi, koks musu, seimininku, poziuris?
3. Dovanok, Ragnez, bet man sis pasiulymas primena...konclageri

Nu bandau isivaizduoti situacija, kai as ruosiu baliu(pvz naujus metus), kai sueina daug suaugusiu su vaikais, o as prie stalo juos pasisodinu ir pradedu auklejimo paskaita

Nu juk pirstu man pasukalios prie smilkinio ir viskas.
1. Nukreipiu vaiko dėmesį prieš tai paaiškinus, kad negalima ir kodėl negalima. O šiaip, kiek įmanoma, kad ir kaip keistai tai skambėtų, esu linkusi slėpti labiau nepavojingus daiktus. Galiu vaikui paaiškinti, kad veikianti orkaitė karšta, bus "popa", ji ją paliečia ir žino, kad karšta, ir daugiau nelenda. Galiu pasakyti, kad neimtų adatų, nes irgi bus "popa", tuo pačiu gali nesmarkiai bakstelti į pirštuką ir ji žino, kad skauda. ir t.t. O vaikui neužtenka paaiškinti, kad "negalima ir viskas, taip reikia". Kad ir su ta vazele. Jam įdomios gėlės, spalvingos, kvepia, dar ir vanduo išsilieja iš vazos- oho, kaip įdomu (maniškė labai mėgsta vandenį- vonioje, net klozete

, ant grindų, stiklinėje). Spalvinga marginta vazelė, gal blizganti. Ir kaip vaikui pasakysi, kad jam negalima tokio įdomaus daikto imti?
2. Dedu į nepasiekiamą vietą, nes, visų pirma, nežinau, kaip tėvai auklėja savo vaiką ir kaip aš turėčiau reaguoti. O jeigu tėvai nesureaguoja anksčiau manęs, saugau savo daiktą ir perspėju apie tai tėvus.
3. Nieko čia konclageriško nematau. Taisyklių išsiaiškinimas padeda išvengti daugybės keblių situacijų ateityje.