Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl diržo naudoti neverta?

QUOTE(Karolytė @ 2008 08 14, 16:08)
Situacija su vaikais lankančiais mokyklą yra paprasta: dauguma tėvų dirba dieną, taigi tie vaikai ir paaugliai turi būti vieni. Auklėjimas vyksta vakarais, savaitgaliais arba dieną telefonu bigsmile.gif Išimtis mamos, auginančios vaikus. biggrin.gif
Šiaip iš principo smagu gi tiems vaikams, atostogos, atsikelia ryte ir varo pas draugus ir taip iki vakaro, tik kelis kartus per dieną mamų priversti namuose ką nors pavalgo ir dar bent jau aš kokį mažą darbą duodu, kad visai neatsipalaiduotų lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Kadangi dabar priversta sedeti su naujagymiu vaiku, tai galiu stebeti ir kontroliuoti savo vyresniuju gyvenima.
Tuoj prasides mokslo metai, ir viskas gris i pradine padeti-rytas-mokykla-pomokykline veikla-namai-bureliai-pamoku ruosimas-lova. Draugai liks tik pertrauku metu arba savaitgaliams.
Papildyta:
QUOTE(Karolytė @ 2008 08 14, 16:15)
O kaip mokykloj paįtakojat, kad vaikai gerus draugus pasirinktų?

Siaip tai jau ne i tema issipletem mirksiukas.gif
Mokykloj tie patys draugai, kuriuos pazistu bigsmile.gif Kai darom kokias mokyklines sventes, na pvz rugsejo 1, isleistuves, pabaigtuves, nauju karnavala, tai praktiskai visi tevai(kaimynai) susieinam pas kuri ir vel baliavojam(blyn, nu tikrai paciai is sono baisu skaityti darosi-sakys, kad asociali daugiavaike, pastoviai bebaliavojanti lotuliukas.gif ), nes kaimynai artimi, vaikai pazistami. Vienoj temoj apie paaugli rasiau, kad turejom klasej viena "frukta", nu chuliganiuka is prigimties, tai tevai draudiskai susidejo ir ko neiveike mokyklos vadovybe, ta padarem mes, tevu komitetas, bet ta vaika itaisem i spec mokykla. Zodziu, itakoti tikrai galim 4u.gif

Bet griskim prie dirzo 4u.gif
Atsakyti
Tai gal jus is esmes visos ir kalbekit,is pagrindu,o ne apie atostogas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 14, 16:20)

Siaip tai jau ne i tema issipletem mirksiukas.gif
[...]
Bet griskim prie dirzo 4u.gif

viskas cia labai i tema.
manau, kad vaiko auklejimas yra tevu poziurio i vaika, santykiu su vaiku ir nuosekliu veiksmu visuma.
Atsakyti
nu idomiai jus cia moteriskes diskutuojat - numigau posmeli su maziuke ir taip faina pasiskaitinet dabar. Off topic, bet gera nuotaika - dziaugiuosi, kad taip mamos rupinasi vaiku auklejimu. Imkit po balioncika ir nesipykit mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Oho, arši diskusija įsisiūbavo smile.gif

Mano nuomonė dėl vaikų elgesio svetimuose namuose yra vienareikšmė - už tai yra atsakingi TIK tėvai. Tai jų pareiga užtikinti, kad vaikas svečiuose neprasineštų kaip viesulas, palikdamas griuvėsius ir degėsius biggrin.gif Visų pirma dėl to, kad tėvai geriausiai pažįsta savo vaiką ir žino, kaip jį sukontroliuoti. Visų antra, niekas neturi teisės auklėti svetimo vaiko, netgi savo namuose.

Aš asmeniškai turiu problemų su tuo, nes mano brolio vaikai yra auklėjami ultraliberaliai. Ten netgi demonstratyvus penkiametės siusiojimas į bendrą baseiną (kuriame tuo metu maudosi dar keli vaikai) yra laikomas vaiko saviraiška lotuliukas.gif O per balių motina pati penkiametei pastumia lėkštę su visu tortu (po to, kai kitiems jau atpjauta po gabalėlį) ir paskatina valgyti pirštais, ramiai stebi, kaip vaikas šokoladuotus pirštukus valosi į staltiesę, kaip po to dar eina ir viską tuo šokoladu gleizina doh.gif Ir tenka kentėti sukandus dantis, nes motinos požiūriu visa tai yra normalu ir neįtikinsi kitaip, nebent išprovokuosi konfliktą.
Atsakyti
mano keturmetis iš tų, kur svečiuose elgiasi gerokai baisiau nei namie. blush2.gif
namie atrodo ir manieros kažkokios, ir žino kas negalima, o svečiuose... turiu pasakyt, labai daug kas nuo šeimininkų priklauso. būna taip, kad vaikas pradeda daryt kažką netinkamo, pvz. lakstyt su torto gabalu, ar knisti spintas, ir bandai sudraust, šeimininkai tuoj atsako "tegu daro, nu ir kas" nes nori pasirodyt geriečiai dry.gif. o jeigu yra mažesnių vaikų, kurie savaime aišku "mažiau civilizuoti", tai reikia nusileist iki jų lygio verysad.gif
Atsakyti
Buvau judrus vaikas,matydavau ką daro suaugę ir mėgindavau tai atkartot savaip.Paskambino mamai iš darbo,o ji plovė grindis tai palikusi kibirą išlėkė.Nepamenu kiek man matų tada buvo,bet nelabai daž žinojau kaip grindis reik plaut.Įsidėmėjau,kad sušlapina skudurą ir trina grindis.Tai norėjau padaryti gero ir išploviau grindis.Mama parlėkus pamatė pilnas grindis vandens.Griebė diržą ir prilupo kaip visada šaukdama-"žinai už ką".Čia tik vienas iš daugybės auklėjimo prisiminimų.Užaugau akiplėša,visiškai neišauklėta,kartais net bereikalo puoldavau draskyt akis žmonėm.Reikėjo daug su savim dirbti,kad tapčiau geru,kulturingu žmogum ir daug save apšlifavau.Mamą myliu ir branginu,bet jos taip ir neišmokau gerbt ir turbūt nebeišmoksiu.Kai ilgiau šalia jos pabūnu,net susierzinu,nepykantą pajuntu.Nemoku aš jai atleist,nes perdaug neteisybės tiek vaiko akimis mačiau,tiek suaugusio žmogaus akimis matau,o ji visiškai nepasikeitė ir dabar priluptų kai susiginčijam,bet jau yra gavus atgal. doh.gif
Šiandien manau,kad ne mane reikėjo lupti už tai,kad grindis prilaisčiau,o mamą,kad paliko kibira,nes maži vaikai ir kibire prigerti gali ir išvis jai kas nevietoj padėta,tai ne vaikas kaltas,o mama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astor: 15 rugpjūčio 2008 - 18:41
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 14, 12:40)
Tai vaiką verta prilupti vien tam, kad jums gražiau gėlės ant stalo, o ne ant lentynos? Ir jeigu neišeina su juo susitarti gražiuoju?  g.gif

jeigu jau tikrai neiseina kitaip ( kalbejimai, pamokymai, pavyzdziai is kitur, pramogu ribojimai...) tai gaus ir dirzo.
As i ju kambari iejus pasakau, kad tvarka turi buti, bet kur kas sudeda man neidomu ( jeigu ant grindu ir lovose nesimeto) ir be reikalo ju daiktu nelieciu, todel tokio pat elgesio reikalauju ir su savo daiktais...

p.s. dukra ka tik atsiklause ar galima isipilti sulciu, kurios prie mano lovos stovejo
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 14, 14:30)
Mano manymu, tokie baliai nėra suderinami su mažais vaikais. Ar jums tie aplinkiniai yra svarbesni už jūsų pačios vaikus?

o kas tiems vaikams atsitiks jeigu jie kelias valandas pabendraus su kitais vaikais?
Pries kelis menesius buvom vaiko gimtadieni - gal desimt vaiku ( jauniausiam du, vyriausiam astuoni) ir ju tevai, kai kuriu seneliai.
Vaikams vienas stalams, suaugusiems kitas. Vaikams dar ir atskiri patiekalai buvo paruosti ( vaikiski), ivairus zaislai, uzimtumo priemones... nu ir nebuvo vaiku prie suaugusiu stalo, ne jiems tenais ne vieta. Ir tikrai ne del to, kad kazkas nusigers ar nusikeiks. Net ir kalbos ( cenzurines be keiksmazodziu) tikrai ne visos yra skirtos vaiku ausims.
Atsakyti
[quote=ragnez,2008 08 11, 18:21]
[/QUOTE]

o nemanai, kad tuos nemegiamus darbus (galvos plovima, nagu karpyma ir pan.) galima padaryti ir nerikdant vaiko?
[/quote]

Tikrai taip drinks_cheers.gif
Nagucius kerpam be jokiu stresu. Jam labai labai kutendavo kai kirpdavau koju nagucius lotuliukas.gif bet radom iseiti, susitarem thumbup.gif Jis laiko kojytes pirsciukus pats, o as kerpu smile.gif
Tik va su galvos plovimu, dar vis nelabai gerai ax.gif susislapina plaukus ir sako as jau issiploviau doh.gif
Gera sakyti toms kuriu vaikai niurgdosi vandeny kaip zuvys, o maniskis iki keliu net nebrenda verysad.gif Nors vandeni oho kaip myli doh.gif tiurlintusi visa diena su indeliais biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 12, 10:22)
Aš už tai, kad vaiką sudominti tuo, ką jis turi daryti ir paaiškinti kodėl, o ne dėl to, kad "taip reikia". Anoks čia pareigos jausmas, tik paliepimo vykdymas.

lotuliukas.gif
Taigi ir aiskinu graziai suneliui, kad reikia buti svariam ir tvarkingam, jei galvos neplausi vabalu atsiras, arba grybai uzaugs ant galvos biggrin.gif Tai jis kiekviena syki kai maudau, klausia ar nera vabalu ir grybu lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kartais ir manes paklausia ar as pas mane yra lotuliukas.gif (Jam labai patinka sukuoti mano plaukus, gal kirpejas bus smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 13, 16:54)
teisingai, reikia mokyti.
beje, as dar tur pradinese klasese buvau, bet su ugnimi mokejau atsargiai elgtis. mociute net leisdavo zvake kambary vakarais deginti - be suaugusiuju prieziuros. ir tas jos pasitikejimas verte mane buti atsakingai, atsargiai. nors tikrai ne viena vakara praleidau varvindama karsta vaska, nesu nei nusideginusi, nei ka nors padegusi...
cia jau prasideda pasiteisinimai...

Ir as su pusbroliu kai buvom nedidukai mokejome su degtukais elgtis.........darzineje ant sieno zvakes deginom....atsargiai..... blink.gif
Mumis taip pat pasitikejo, nes ne viska zinojo.
Nors tikrai zynojome kad tai yra pavojinga ir baisu, nes pas viena kaimyna dege darzine (del vaiku zaidimu), o pas kita tvartas... bet gi mes atsargiai....
Kai dabar pagalvoju, tai plaukai siausiasi blink.gif
Taip kad ne visada reikia pasitiketi 100 %.
Rusu gera patarle yra: "Dovirei, no pravirei" (Pasitikek, bet ir tikrink) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 08 15, 22:34)

Pries kelis menesius buvom vaiko gimtadieni - gal desimt vaiku ( jauniausiam du, vyriausiam astuoni) ir ju tevai, kai kuriu seneliai.
Vaikams vienas stalams, suaugusiems kitas. Vaikams dar ir atskiri patiekalai buvo paruosti ( vaikiski), ivairus zaislai, uzimtumo priemones... nu ir nebuvo vaiku prie suaugusiu stalo, ne jiems tenais ne vieta. Ir tikrai ne del to, kad kazkas nusigers ar nusikeiks. Net ir kalbos ( cenzurines be keiksmazodziu) tikrai ne visos yra skirtos vaiku ausims.

mano nuomone, per VAIKO GIMTADIENI tas vaikas turi buti demesio centre - tai vaiko svente, o ne suaugusiuju balius. todel, mano nuomone, per tokia svente negali buti jokiu atskiru stalu, alkoholiniu gerimu ir (ne)cenzuriniu kalbu "tik suaugusiems".

man tikrai graudziai atrodo paprotys vaiko gimimo dienos proga susiorganizuoti baliu, kuriame gimtuvininko pareiga - priimti dovanas ir nesipainioti po kojom, kol teveliai svencia.

kitas dalykas - suaugusiuju gimtadieniai, vardadieniai vestuves ar pan. tada jau sventes seimininko teise spresti, ka kviesti, ar vestis vaikus ir tt.

Atsakyti