Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl diržo naudoti neverta?

QUOTE(ragnez @ 2008 08 17, 16:32)
mano nuomone, per VAIKO GIMTADIENI tas vaikas turi buti demesio centre - tai vaiko svente, o ne suaugusiuju balius. todel, mano nuomone, per tokia svente negali buti jokiu atskiru stalu, alkoholiniu gerimu ir (ne)cenzuriniu kalbu "tik suaugusiems".

kadangi sventes organizatoriai tu 9 vaiku vienu nepasiliko, tai ir tevus uzimti turejo. Ir buvo jiems atskiras stalas ( nes pvz dvieju metu vaikui saslykas tikrai nera geriausiausias valgis) su ju valgiais, ju gerimais ir ju kalbomis kol vaikai turejo savo.
Jeigu norejo kitaip, tai ir turejo tik vaikus ir kviesti- atvezi ir palieki, o po keliu valandu atvaziuoji susirinkti.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 14, 21:03)
mano keturmetis iš tų, kur svečiuose elgiasi gerokai baisiau nei namie. blush2.gif
namie atrodo ir manieros kažkokios, ir žino kas negalima, o svečiuose... turiu pasakyt, labai daug kas nuo šeimininkų priklauso. būna taip, kad vaikas pradeda daryt kažką netinkamo, pvz. lakstyt su torto gabalu, ar knisti spintas, ir bandai sudraust, šeimininkai tuoj atsako "tegu daro, nu ir kas" nes nori pasirodyt geriečiai dry.gif. o jeigu yra mažesnių vaikų, kurie savaime aišku "mažiau civilizuoti", tai reikia nusileist iki jų lygio  verysad.gif

Aš saviškiam visada sakau, tai ,kad šeiminkai leidžia tai dar nereiškia, kad galima, aš jiems seniai išaiškinau, kad šeiminkams gal nepatogu prieš mane, gal šiaip gėdinasi pasakyti, bet iš tikrųjų jie nenori , kad tu taip darytum. Ir taip nuo mažiukų, dabar jie supranta, kad ne visada, galima yra galima.

QUOTE(Silvute @ 2008 08 15, 22:14)
jeigu jau tikrai neiseina kitaip ( kalbejimai, pamokymai, pavyzdziai is kitur, pramogu ribojimai...) tai gaus ir dirzo.

drinks_cheers.gif

mano nuomone, per VAIKO GIMTADIENI tas vaikas turi buti demesio centre - tai vaiko svente, o ne suaugusiuju balius. todel, mano nuomone, per tokia svente negali buti jokiu atskiru stalu, alkoholiniu gerimu ir (ne)cenzuriniu kalbu "tik suaugusiems".

man tikrai graudziai atrodo paprotys vaiko gimimo dienos proga susiorganizuoti baliu, kuriame gimtuvininko pareiga - priimti dovanas ir nesipainioti po kojom, kol teveliai svencia.

Aš irgi taip galvojau ir galvoju. Stengiuosi , kad taip būtų. Tačiau manau ne visada taip išeina dėl geografinės padėties. Mano sakykim visi draugai, kr. tėvai vaikų, na visi gyvena netoliese, į vaikų gimtadienį atvažiuoja tik vaikai, netoli, tai tėvai užveža, tačiau ką daryti žmonėms kurie gyvena Kaune, o kurių sakykim, vaiko kr. tėvai gyvena Klaipėdoje, kokia sesuo Vilniuje, dar kokia brolio šeima Šiauliuose, tai gi jie neatvež vaikų ir nevažiuos namo, tenka ir jiems stalą paruošti, kur gi juos padėti.
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2008 08 15, 19:11)
Buvau judrus vaikas,matydavau ką daro suaugę ir mėgindavau tai atkartot savaip.Paskambino mamai iš darbo,o ji plovė grindis tai palikusi kibirą išlėkė.Nepamenu kiek man matų tada buvo,bet nelabai daž žinojau kaip grindis reik plaut.Įsidėmėjau,kad sušlapina skudurą ir trina grindis.Tai norėjau padaryti gero ir išploviau grindis.Mama parlėkus pamatė pilnas grindis vandens.Griebė diržą ir prilupo kaip visada šaukdama-"žinai už ką".Čia tik vienas iš daugybės auklėjimo prisiminimų.Užaugau akiplėša,visiškai neišauklėta,kartais net bereikalo puoldavau draskyt akis žmonėm.Reikėjo daug su savim dirbti,kad tapčiau geru,kulturingu žmogum ir daug save apšlifavau.Mamą myliu ir branginu,bet jos taip ir neišmokau gerbt ir turbūt nebeišmoksiu.Kai ilgiau šalia jos pabūnu,net susierzinu,nepykantą pajuntu.Nemoku aš jai atleist,nes perdaug neteisybės tiek vaiko akimis mačiau,tiek suaugusio žmogaus akimis matau,o ji visiškai nepasikeitė ir dabar priluptų kai susiginčijam,bet jau yra gavus atgal. doh.gif
Šiandien manau,kad ne mane reikėjo lupti už tai,kad grindis prilaisčiau,o mamą,kad paliko kibira,nes maži vaikai ir kibire prigerti gali ir išvis jai kas nevietoj padėta,tai ne vaikas kaltas,o mama.

drinks_cheers.gif Nu ar logiška, kad vaikas gavo lupti už tai, kad pamėgdžiojo mamą, norėjo jai padėti g.gif Aišku, čia dažna mama pasakys, kad tai išdykumas, "neturėjimas, ką veikti", nes jai sunku mąstyti kaip vaikui, kuris domisi ir mėgdžioja.

QUOTE(Silvute @ 2008 08 15, 22:34)
o kas tiems vaikams atsitiks jeigu jie kelias valandas pabendraus su kitais vaikais?
Pries kelis menesius buvom vaiko gimtadieni - gal desimt vaiku ( jauniausiam du, vyriausiam astuoni) ir ju tevai, kai kuriu seneliai.
Vaikams vienas stalams, suaugusiems kitas. Vaikams dar ir atskiri patiekalai buvo paruosti ( vaikiski), ivairus zaislai, uzimtumo priemones... nu ir nebuvo vaiku prie suaugusiu stalo, ne jiems tenais ne vieta. Ir tikrai ne del to, kad kazkas nusigers ar nusikeiks. Net ir kalbos ( cenzurines be keiksmazodziu) tikrai ne visos yra skirtos vaiku ausims.

Nieko tiems vaikams neatsitiks, jeigu jie patys nori dūkti su kitais vaikais. Ir tikrai jau nieko neatsitiks suaugusiems, jeigu vaikas norės būti prie jų stalo.

Papildyta:

QUOTE(Sirvita @ 2008 08 17, 10:20)
Tikrai taip drinks_cheers.gif
Nagucius kerpam be jokiu stresu. Jam labai labai kutendavo kai kirpdavau koju nagucius  lotuliukas.gif bet radom iseiti, susitarem  thumbup.gif  Jis laiko kojytes pirsciukus pats, o as kerpu  smile.gif
Tik va su galvos plovimu, dar vis nelabai gerai  ax.gif susislapina plaukus ir sako as jau issiploviau doh.gif
Gera sakyti toms kuriu vaikai niurgdosi vandeny kaip zuvys, o maniskis iki keliu net nebrenda  verysad.gif Nors vandeni oho kaip myli doh.gif tiurlintusi visa diena su indeliais  biggrin.gif
Papildyta:
lotuliukas.gif
Taigi ir aiskinu graziai suneliui, kad reikia buti svariam ir tvarkingam, jei galvos neplausi vabalu atsiras, arba grybai uzaugs ant galvos  biggrin.gif  Tai jis kiekviena syki kai maudau, klausia ar nera vabalu ir grybu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Kartais ir manes paklausia ar as pas mane yra  lotuliukas.gif (Jam labai patinka sukuoti mano plaukus, gal kirpejas bus smile.gif )

Kuo jums mano būdas nepatiko? g.gif jūs irgi ieškote išeičių, kaip atlikti vaikui elementarią higieną su juo nesipykus, gal pasijuokim? g.gif

man tikrai graudziai atrodo paprotys vaiko gimimo dienos proga susiorganizuoti baliu, kuriame gimtuvininko pareiga - priimti dovanas ir nesipainioti po kojom, kol teveliai svencia.

kitas dalykas - suaugusiuju gimtadieniai, vardadieniai vestuves ar pan. tada jau sventes seimininko teise spresti, ka kviesti, ar vestis vaikus ir tt.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Fruzina @ 2008 08 18, 08:11)
Aš saviškiam visada sakau, tai ,kad šeiminkai leidžia tai dar nereiškia, kad galima, aš jiems seniai išaiškinau, kad šeiminkams gal nepatogu prieš mane, gal šiaip gėdinasi pasakyti, bet iš tikrųjų jie nenori , kad tu taip darytum. Ir taip nuo mažiukų, dabar jie supranta, kad ne visada, galima yra galima.
drinks_cheers.gif
Aš irgi taip galvojau ir galvoju. Stengiuosi , kad taip būtų. Tačiau manau ne visada taip išeina dėl geografinės padėties. Mano sakykim visi draugai, kr. tėvai vaikų, na visi gyvena netoliese, į vaikų gimtadienį atvažiuoja tik vaikai, netoli, tai tėvai užveža, tačiau ką daryti žmonėms kurie gyvena Kaune, o kurių sakykim, vaiko kr. tėvai gyvena Klaipėdoje, kokia sesuo Vilniuje, dar kokia brolio šeima Šiauliuose, tai gi jie neatvež vaikų ir nevažiuos namo, tenka ir jiems stalą paruošti, kur gi juos padėti.

Jei yra vaikų gimtadienis, tai jie ir turi būti dėmesio centre, o ne suaugusių stalas ir pokalbiai- svarbiausia g.gif Ir nesvarbu, iš kur jie atvažiavę.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 08 18, 08:11)

vienas dalykas, kai šeimininkai tyli ir nieko nesako, o kitas dalykas, kai vaikas jau nusitvėręs veiklos, ir jam dar pasakoma "pasakyk mamai, kad teta leido", o man "argi tau gaila? nieko čia neatsitiks". ir gi nepulsi iškart su vaiku bartis. aišku, pakalbam, aptariam, bet tai jau po laiko.
tai su viena draugiaška kartą pradėjau santykius aiškintis. sakau, bandau vaiką išmokyt gerų manierų, bet va "teta leidžia" mamos neklausyt. tai žinot ką man atsakė -- kai mes pas jus ateinam, tu leidi vaikams su šautuvais žaist, nors žinai kad aš saviesiems neleidžiu. tu neslepi negražių žaislų, kodėl aš turiu slėpt šampūnus bash.gif: žavu...

Jei yra vaikų gimtadienis, tai jie ir turi būti dėmesio centre, o ne suaugusių stalas ir pokalbiai- svarbiausia g.gif Ir nesvarbu, iš kur jie atvažiavę.

pritariu. drinks_cheers.gif vaikų gimtadienyje suaugusieji turėtų su vaikais užsiimt, ne kažkur nulindę vyniuką siurbčiot ir blevyzgot, ir dar vaikus gainiot, kad tie šašlyko nepaimtų. dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 18 rugpjūčio 2008 - 15:51
Man siek tiek kelia sypsena tas vaiku gimtadienis,kad butent tada reikia ipatinga demesi jiems roditi.Pas mus per bet kokia svente vaikai yra demesio centre,o ir kalbos dazniausiai apie juos ,sedim prie vieno stalo,nors nelabai jie ten pasedi,jiems tik zaisti norisi.Manau viskas turi vykti naturaliai,nieko ten perdaug nesurezisuosi.O svente vaikams beabejo sukurti galima ir nustebinti kazkuo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 18 rugpjūčio 2008 - 16:48
QUOTE(gagrate @ 2008 08 18, 17:46)
Man siek tiek kelia sypsena tas vaiku gimtadienis,kad butent tada reikia ipatinga demesi jiems roditi.Pas mus per bet kokia svente vaikai yra demesio centre,o ir kalbos dazniausiai apie juos ,sedim prie vieno stalo,nors nelabai jie ten pasedi,jiems tik zaisti norisi.Manau viskas turi vykti naturaliai,nieko ten perdaug nesurezisuosi.O svente vaikams beabejo sukurti galima ir nustebinti kazkuo 4u.gif

mes per vaikų gimtadienius tai žaidžiam su jais, vaidinimus rengiam, linksma užduotis darom. nėr kada perdaug prie to stalo sėdėt ir ėst. o kad suaugusiems įkalt ir pablevyzgot reik paieškot kitos progos mirksiukas.gif
Atsakyti
Nebūtume lietuviai lotuliukas.gif kiekviena šventė- apsirijimo ir prisigėrimo proga biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai supratau taip: kad per vaikų gimtadienį tiesiog PRIVALAI lakstyti vaikui iš paskos, nes jo didenybės GIMTADIENIS. Privalai gainioti visą jų chebrą, sugalvoti ką jiems veikti ir t.t. ir pan. Ir neduok Dieve, išdrįsi prie stalo atsisėsti, - jau viskas, tada, jau nusirašai nuo padorių mamų g.gif Nesuprantu, kam čia vaidinti, kad tie gimtadieniai yra super duper organizuojami. Juk būna, trankesnis, būna ramesnis gimtadienis. Būna su suaugusiais, būna ir be jų. Bet, kam šventai įrodinėti, kad oi, kokie mes protingi, vaiko gimtadienį su vaiku žaidžiame. unsure.gif Vistik, iš kitos pusės pažiūrėjus, mamai nederėtų žaisti. Mamai pagimdžiusiai tą patį vaiką irgi derėtų atsisėsti į garbingą sostą. biggrin.gif

Gal per piktai aš čia, atleiskit. Bet, man skaitant tą temą, keista, kad vaikas visur ir visada besąlygiškai iškeliamas į pirmą vietą. Kaip MYLIMUKĖ rašo, kad suaugusiam nieko neatsitiks vaikui priėjus prie stalo, taip man atrodo, kad vaikui irgi nieko neatsitiks, jei mokės gražiai elgtis ir žinoti savo vietą. Man tiesiog bjauru, sėdi, šneki, kad ir su drauge ar keliais giminaičiais, sėdi kokia penkiametė pana, vėpso, klauso, dedasi į mažą galvelę suaugusiųjų šnekas doh.gif Nu, man tiesiog nemandagu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 08 20, 08:35)
Aš tai supratau taip: kad per vaikų gimtadienį tiesiog PRIVALAI lakstyti vaikui iš paskos, nes jo didenybės GIMTADIENIS.

o kas atsitiks, jei viena karta per metus padarysi svente tam vaikui?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 08 20, 08:35)
Aš tai supratau taip: kad per vaikų gimtadienį tiesiog PRIVALAI lakstyti vaikui iš paskos, nes jo didenybės GIMTADIENIS. Privalai gainioti visą jų chebrą, sugalvoti ką jiems veikti ir t.t. ir pan. Ir neduok Dieve, išdrįsi prie stalo atsisėsti, - jau  viskas, tada, jau nusirašai nuo padorių mamų  g.gif Nesuprantu, kam čia vaidinti, kad tie gimtadieniai yra super duper organizuojami. Juk būna, trankesnis, būna ramesnis gimtadienis. Būna su suaugusiais, būna ir be jų. Bet, kam šventai įrodinėti, kad oi, kokie mes protingi, vaiko gimtadienį su vaiku žaidžiame.  unsure.gif Vistik, iš kitos pusės pažiūrėjus, mamai  nederėtų žaisti. Mamai pagimdžiusiai tą patį vaiką irgi derėtų atsisėsti į garbingą sostą.  biggrin.gif

Gal per piktai aš čia, atleiskit. Bet, man skaitant tą temą, keista, kad vaikas visur ir visada besąlygiškai iškeliamas į pirmą vietą. Kaip MYLIMUKĖ rašo, kad suaugusiam nieko neatsitiks vaikui priėjus prie stalo, taip man atrodo, kad vaikui irgi nieko neatsitiks, jei mokės gražiai elgtis ir žinoti savo vietą. Man tiesiog bjauru, sėdi, šneki, kad ir su drauge ar keliais giminaičiais, sėdi kokia penkiametė pana, vėpso, klauso, dedasi į mažą galvelę suaugusiųjų šnekas  doh.gif Nu, man tiesiog nemandagu  cool.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 20, 08:43)
o kas atsitiks, jei viena karta per metus padarysi svente tam vaikui?

Nieko žinoma. Bet gal kitose šeimose yra priimta turėti "vaikų dienas", kur veiki tai ką nori vaikas. Arba šventes vaikams darai nebūtinai gimtadienio proga. Jei taip nėra, tikiu, kad sąžinė graužia ir nors per gimtadienį išperki tą kaltę cool.gif
Atsakyti
o man atrodo, kad svarbiausia tiesiog nepult i krastutinumus - 100% demesi skirt vaikui per gimtadieni man siek tiek atrodytu dirbtina... baliavot vien tik su suaugusiais, nekreipiant i vaikus demesio - nenormalu (nors netikiu, kad taip buna).
Atsakyti