Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (vitiligo)

Turiu daug nedidelių. Jos nesiplečia, bet vis naujų atsiranda cry.gif
Konsultavaus toj Narmedoj, tai nepasiūlė nieko, išskyrus kremą nuo sualės. bo saulėj jos iki pūslių nusvyla. Sakė, kad tą PUVA terapiją patartina naudot tik kai labai dideli plotai g.gif
Aš jų neslepiu. Mol įsivaizduoju esanti laaabai originali, nepakartojama doh.gif ir tos dėmės mano individualumo išraiška biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gulcan @ 2005 05 29, 22:11)
Sveikutės 4u.gif
Turiu tokią bėdą- ant pilvo yra gana nemaža balta dėmė (baltmė). Atsirado dar vaikystėj, bet vis plečiasi  cry.gif  Gydytojai nežino nuo ko tai atsirado ir sako, jog vienintelė priemonė, kuri gali sustabdyti jų plitimą ar netgi kažkiek panaikinti, yra kažkokia PUVA lempa. Bet ir tai nėra garantijos, kad padėtų.
Gal kas nors irgi turit tokią "dovanėlę" ir galėtumėt pasidalinti patirtimi, kaip sustabdyti baltmių plitimą ar netgi jas pašalinti 4u.gif  O gal kas išbandėt tą PUVA lempą? Kokia reali jos įtaka ir šalutinis poveikis? Ir apskritai, kaip paslėpt tas nelemtas dėmes vasarą (nes kompleksą tai ryškų įvarė)


Sveikute,
Turiu ir as sia problemele paciame didziausiame jos variante - pirmosios demeles atsirado dar bunant 10-ties, dabar ju gausu visur. Cia ta vadinamoji migruojanti vitiligo forma, kuri galiausiai visa kuna nubaltina. Tik neissigask, panasu, kad taviske pastovi/lokali, jei butu kaip mano, tai visu pirma nubaltu ties ranku pirstu sanariais, pedomis, alkunemis, keliais ir etc. Suzinojau apie nauja vaista vitix, kuris galetu padeti tokiais pavieniais vitiligo atvejais, t.y. kai yra viena demele ar pan. Manuoju atveju tokios smukleneles kaip 50ml gelis , deja, neuztenka.
Ar nebandei slept su savaiminio idegio kremais?
PUVA terapijos nebandziau, bet buvau konsultuotis su keliais dermatologais. Visais atvejais man sake, kad neverta, nes poveikis bus trumpalaikis, kadangi mano atvejis linkes atsinaujinti:)
PUVA lempa, kiek as supratau is daktaru aiskinimu, - tai kaip stiprus soliariumas su tam tikrais spinduliais (ultravioletiniais), sia terapija reikia taikyti apie menesi, du (esant reikalui pakartoti), kasdien, pradedant 5 minutemis po ja, veliau ilginant ir pan.. Be viso to, dar geriami vaistai uz kosmine kaina, kad butu tinkamas poveikis. Salutinis poveikis turetu buti panasus, kaip ilgai be apsaugos degintumeis sauleje, t.y. odos isdziuvimas, paankstintas senejimas, odos vezio galimybe... skamba gresmingai, bet kai pagalvoji, tai butent nieko tokio, kas negrestu kiekvienai piktnaudziaujanciai saulute ar soliariumais..
Kol kas daugiau nieko negirdejau apie kitokias Lietuvoje taikomas terapijas, nors uzsienyje teko skaityti, ju jau "n" prigalvota.. Gaila kad nei viena nera simtaprocentine.

Atsakyti
Esu girdėjus iš vienos moters,turinčios panašių problemų,kad baltas dėmes tepa bergamotės aliejumi.Internete radau,kad bergamotė mažina odos jautrumą saulėje ir kartu skatina rudą įdegimą saulei jautrių vietų arba jautrios baltos odos,kuri šiaip iš karto raudonai nusvyla.
Atsakyti
Sergu ir as sia liga. Tik nesidziaugiu sita "dovanele". KAdangi dirbu dideliame kolektyve, tai pakankamaiprisiklausau klausimu "kas cia", "nuo ko", "neuzkreciama", "kaip baisu...". Patikekit dziaugtis nera kuo...Kai ju yra tik kelios ir vos pastebimos, tai viskas gerai, bet kai ju yra ir ant voku, riesu, pirstu, ciurnu ir t.t...Ko as tik neisbandziau. Kai buvo man gal 8-9 nuvaziavau pas toki "sundaktari", kuris tik isrenge nuogai, pakedeno plaukus ir israse...grikiu koses valgyt:)neva, joje yra daug jodo. Dar siule demes tepti jodo ir kazkokio kito skyscio tepalu. Tepiau. Neilgai, nes jau nebuvau tokia durna, kad nesuprasciau, jog tai netinka taip gydyti. Veliau tik maskavau demes; savaiminio idegio kremai, kuri atitaikyti beje nera lengva (dabar neblogai uzmaskuoja Johnson savaiminio idegio losjonas), pudros. Pernai isbandziau ir PUVA. PAdejo siek tiek, atsirado nauju rudu plotu baltose vietose. Bet tuo paciu ir nauju baltu plotu atsirado, bet nedaug. Siais metais turejau pakartoti gydyma, bet kazkaip su laiku sugetinga. Sia procedura reikia atlikineti grieztai kas kelios dienos (gauni toki lapa, kuriame buna surasytas proceduru laikas), karta i savaite uzeiti pas gydytoja. Tuo paciu reikia gerti ir vaistus, kurie nera nezmoniskai brangus, kaip cia kazkas pasake, uz juos mokejau 46 gal, is ju puse liko kitam kartui. Beje vaistus gauti tikra problemele, kadangi jie nepardavinejami taip laisvai. Gydziausi Kaune, II klinikineje ligonineje, pas labai nuostabia gygytoja. Tikiuosi kitais metais pabandyti dar karta PUVA, kadangi rezultatas matesi. Rekomenduoti sios proceduros aisku nerekomenduosiu, kadangi pacios suprantat, kai vienos vietos gyja, kitos kencia:)
Atsakyti
Va,kaip tik vakar gavau užsakinėti į vaistinę naują gydomąjį gelį. Vadinasi Vitix.Kaina didelė-105-110lt. Veikimas jo gana įdomus-rašo,kad atstato melaniną-odos pigmentą pažeistose ląstelėse.Jau odos daktarai siūlo jį pacientams.Tik dėl efektyvumo atsiliepimų neteko girdėti.
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2005 07 14, 16:45)
Va,kaip tik vakar gavau užsakinėti į vaistinę naują  gydomąjį gelį. Vadinasi Vitix.Kaina didelė-105-110lt. Veikimas jo gana įdomus-rašo,kad atstato melaniną-odos pigmentą pažeistose ląstelėse.Jau odos daktarai siūlo jį pacientams.Tik dėl efektyvumo atsiliepimų neteko girdėti.



Aha, gydytoja man apie jį pasakojo. Tai jei rugpjūtį turėsiu iš ko cool.gif , tai nusipirksiu ir išbandysiu- žiūrėsim kas čia gausis unsure.gif ax.gif
Atsakyti
lauksiu atsiliepimų ax.gif
Atsakyti
sveikutes.
turiu vitiligo "dovanele" jau 6 metus (dabar man 23). is pradziu buvo mazi taskiukai, po to jie isplito, susiliejo ir dabar baltos demes uzima apie 50 proc. kuno. pletimosi niekas nesustabde, taciau si vasarele truputi pakele nuotaikele. isbandziau ta naujaji VITIX. naudoju ji apie 1.5 men laiko. rezultatai pradejo rodytis po men. -baltose demese eme atsirasti rudi taskiukai, ju vis daugeja ir jie susilieja. tiesa, naudojant si krema kasdien bunu sauleje (tai skatina jo veikima). tai vat, vaikstau dabar visa taskuota ir laukiu tolimesniu rezultatu. beje, kauno senamiestyje yra tokia parduotuvele "gamtos namai". ten yra vitaminai nuo vitiligo -calaguala. vaistininkas sake, kad kai kam nuo ju oda atsistatinet pradejo po 2 savaiciu. as geriau tuos vitaminus 3 men-nieko. kita vertus, gal tai turejo itakos, kad taip greit suveike vitix? blink.gif
o siaip visada maskavau demes savaiminio ydegio kremu. visai neblogai gaudavosi, taciau ant plastaku niekaip nepavyksta paslepti. o bendraamziu sokiruojanti reakcija mane pamacius jau yvare man depresija,nezinau kaip su tuo susitaikyti. verysad.gif
Atsakyti
ar tiksliai vaistai vadinasi Vitix? nerandu informacijos apie juos sad.gif
Atsakyti
Kiek as apie vitiligo girdejau, tai liaudiskas gydymo metodas - itrinti i oda trauktine is aitriuju pipiriuku. Tipo, skatina kraujo apytaka ir atsistato pigmentu balansas.
Neturejau as tokio dziaugsmo, kaip vitiligo, pas mane savu "dziaugsmu" uztenka, bet galit pabandyt, gal kam is tikruju pades? g.gif Sekmes! mirksiukas.gif
Atsakyti
atsakymas Ievai-pievai - taip tas kremas tiksliai vadinasi VITIX. informacija apie ji www.vitix.com arba www.litfas.lt (prie vaistu odos ligoms).
Kaip minejau anksciau, man sis gelis padeda. daug rudu taskiuku ant pilvo, nugaros, peciu. taciau ant alkuniu, riesu, plastaku dar jokiu sveikimo pozymiu.

o kalbant apie liaudiskus metodus, girdejau, kad demes patariama tepti graikinio riesutmedzio lapu ir apyvaisiu spiritiniu antpilu, kelis kartus per diena. Isbandyt sio metodo man neteko.
Atsakyti
Turiu ir aš....Iš pradžių buvo kelios mažos, pažastyse...Dabar jos labai sparčiai plečiasi ir jų daugėja...Atsirado ant klubų...ant pilvo...Net ir ant moteriškos vietelės, atsiprašant.....Nu negražu cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti