Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių žiedai

Smaagu ir gražu būtų turėti tokias dovanas ax.gif 4u.gif beeeeeet, nebus taip.. taigi, teks pasikliauti savo skoniu rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
Aš neimčiau žiedų mastau.gif Žinau, kad jie dažnai būna raudonojo aukso, o man jis nepatinka. Dažnai būna nebe tokios formos, palankstyti. O lydyti irgi nelydyčiau. smile.gif
Prietaringa nesu, tačiau nemėgstu turėti svetimų daiktų. Nors seneliai ar tėvai nėra svetimi, bet jų daiktai yra jų.
O man norėtųsi savo išsirinkto, sumodeliuoto smile.gif
Atsakyti
Kad ir kaip graziai seimyniniu ziedu perdavimo tradicija butu pateikta romanuose ar kino dramose, vis tik verta prisiminti, kad jei jau kalbame apie seneliu ir proseneliu karta, tai tuoktis is meiles tais laikais nebuvo galimybiu, o jei ir buvo, tai labai jau reti atvejai.

Dazniausiai tekdavo vesti (isteketi) siekiant pagerinti savo socialine arba materialine padeti. O "uzsibuvusias" dukteris tiesiog paniskai skubedavo iskisti kokiam senberniui, dviguba pasoga pazadedami...

o vargingoji valstieciu dalis tiesiog is nelaimes susimesdavo i seima - kad lengviau butu vargeli vargti ir kad tokiu budu isgyventi...

Tai apie kokia laiminga santuoka ir apie kokia meile cia galima kalbeti?
Gerai dar, jei budavo tarp ju pagarba, ir tai daugiau del religingumo ir del to, kad zmones neapsenketu...
Tiesiog moterys priimdavo ta likimo kryziu kaip neisvengiama savo moteriskos priedermes vykdyma.
Veliau jau atsirasdavo pavieniu atveju, kai tuokdavosi abipusiu sutarimu, bet dazniausiai cia budavo istekama uz pirmojo ir paskutiniojo, o vestuviu nakti bei kita ryta jau laukdavo didelis nusivylimas ir kelio atgal nebebudavo...

Ir ta neigiama bioenergetika tikrai uzkoduota zieduose, nes metalas, o ypac auksas, labai jautrus tokiems dalykams...

Todel imti senoliu zieda ir nesiotis ji kaip akmeni po kaklu - labai rizikinga.

Nebent jei tikrai yra zinoma, kad tas ziedas yra kazkokios isimtinai laimingos meiles liudininkas.
Bet deretu gerai patikrinti ta istorija...

Tos, kurios bugstauja, kad auksas bendrai lydomas su kitu svetimu zmoniu atnestu auksu, neturetu per daug nerimauti.

Nes, tai ne tik ziedai su nelaimingom istorijom islydyti, bet ir ivairus papuosalai, dovanoti dukterims ir krikstaduktems, meiluzems ir sugulovems, o tai buvo daryta arba is dideles meiles arba is dideles aistros smile.gif
ir kai neigiama energija atskiedziama su doze teisgiamos energijos, viskas grizta i savo vietas smile.gif

Cia panasiai kaip su energetiniu "vampyrizmu":
jei kartais bendraujant su svetimu zmogum pajunti kad jis siurbia is taves energija, tai sunku nuo jo pabegti ir apsisaugoti, jis gali veikti gana stipriai kuri laika, ypac jei nesusivoki ir nesiimi priemoniu.

Bet, jei esi dideliame renginyje, kur daug svetimu zmoniu, tai net ir keletas energetiniu vampyru negali tau padaryti tokios dideles zalos, nes tuo paciu tu ne tik atiduodi jiems dali savo energijos, bet ir pasikrauni jos is visu tu kitu zmoniu, kurie teigiama energija spinduliuoja.

taigi, nebijokite tu "masinio lydinio" pavoju.
kartais jusu senoliu ziedas gali savyje slepti daug pavojingesnius dalykelius...

tuo labiau, jei tas seimos papuosalas yra vertingas, tai jau lyg meno kurinys, kuri gaila butu perlydyti ar kitaip sugadinti...

Atsakyti
Man atrodo graži šeimos tradicija. Labai gražu bus savo anūkams perduoti, o jie savo anūkams. Kad tik jie sugebėtų tai įvertinti...
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2008 11 07, 17:39)
Manau, kad butu smagu turet mylimu artimu zmoniu palikima - ziedus.. Gal neveltui nuo senoves kai kurie ziedai budavo perduodami is kartos i karta, pvz, vyrukai is seneles ar proseneles paveldeta grazu zieda kaip suzadetuvini padovanodavo savo isrinktajai... grazu, nes tuo parodomas priemimas i seimos istorija...
Taciau as neimciau ziedu is seneliu, jeigu jie butu pykesi, smurtave ar siaip nelaimingas gyvenimas - tikiu, kad ziedai perima karma. Todel neemiau savo tevu ziedu, nors jie yra "atliekami". O savuosius daremes is anytos aukso, senovisko, "rusisko" - jos auskarus islydem ir pavertem ziedukais..

http://www.apievestu...i-tinka-ir-mums
radau straipnsi apie tai
Atsakyti
Kai mes tuokemes, mano vyro tevai norejo mums padovanoti savo ziedus - tikrai grazius, placius, klasikinius. Bet.. kai savo mamai pasakiau, ji man pasake "vaikeli, reikia tureti savo ziedus, nes jei tuoksiesi su svetimais, toki ir gyvenima turesi". Nors mano uosviai jau 35 m graziai gyvena, bet kazkaip as nesusigundziau. Su savuoju graziai pasnekejau, tai jis kazkaip saviskiams graziai persake, kad aciu, bet mes norim savu, nauju ziedu. Neuzpyko, geri uosviai :-) Nelabai noriu tiketi tokiais dalykais, bet priesvestuvines psichizes busenoj tiki belenkuom! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(filmukas @ 2010 09 23, 15:30)

viskas graziai aprasyta:) man padejo apsispresti, jog noriu savo istorijos, savo ziedo:)
Atsakyti
o kaip manot kas yra ziedu sventinimas baznycioje? Katalikai esat- kokios dar karmos smile.gif sventintas vanduo nuima visa "bruda", laimina ziedus bei santuoka, argi ne? Tad manau drasiai galima rinktis tikrai superini ir sirdziai brangu varianta- seneliu ziedus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(INirJAN @ 2011 08 27, 22:01)
o kaip manot kas yra ziedu sventinimas baznycioje? Katalikai esat- kokios dar karmos smile.gif sventintas vanduo nuima visa "bruda", laimina ziedus bei santuoka, argi ne? Tad manau drasiai galima rinktis tikrai superini ir sirdziai brangu varianta- seneliu ziedus  thumbup.gif

Ne visi yra katalikai, ne visi nori tuoktis bažnyčioj, ne visi ir tiki tais šventais vandenimis. Mano nuomone, kiekvienas daiktas turi savo energiją, kurią perėmė iš ankstensio savininko (jei toks buvo), todėl su tokiais svarbiais dalykais, kaip vestuviniai žiedai, kurie bus nešiojami nuolat, reikia elgtis labai atsargiai.
Atsakyti
jei Dievu netiki, tai kam tom karmom viskokiom tiket... labai grazu man atrodo, seneliu dovana... wub.gif
Atsakyti
Na jei imi ir nesioji ziedus neperdarytus, tai tikiu, kad juose kazkokia energija likusi, bet jei imi ir islydai, pamaisai ir pasidarai SAVO, tikrai nieko tokio. Zinau ne viena situacija, kur seneliu ziedai buvo panaudoti, kaip paprasciausia medziaga naujam kuriniui, su nauja istorija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanore @ 2011 08 29, 18:58)
Na jei imi ir nesioji ziedus neperdarytus, tai tikiu, kad juose kazkokia energija likusi, bet jei imi ir islydai, pamaisai ir pasidarai SAVO, tikrai nieko tokio. Zinau ne viena situacija, kur seneliu ziedai buvo panaudoti, kaip paprasciausia medziaga naujam kuriniui, su nauja istorija  mirksiukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti