Labas rytelis visoms,
nu ir grožių laukia Tina*, būtinau jau lauksim foto, kai jos bus pas tave.
Aš ir va šiandien užsisakiau extra supstrato bei trąšų iš orchidėjos.lt, žiūrėsim kada čia gausiu.
Jeigu kam reikia kiminų, aš taip pat galiu pasidalinti, nes turiu tikrai nemažai.
QUOTE(Tina* @ 2008 08 03, 23:31)
gal butu galima suszinoti is kokio psl uzsisakinejate jas

QUOTE(katininke @ 2008 08 03, 11:05)
Tik sakė, kad žiedai kyšojo ne iš lapų viršūnės, o išaugę buvo iš pašaknų.
manau cia dendrobium nobile

QUOTE(LinetaBlue @ 2008 08 03, 11:15)
noriu paklausti jusu, gal zinote kaip reikia atkabinti ir persodinti orchidejos vaika? Ji pas mane ant pagrindinio stiebo isleido maza stiebeli su ziedu ir du lapelius, taip pat jau turi 3 stambias saknytes, ziedelis jau nuzydejo, tai manau gal jau laikas persodinti?
pirmam psl. yra nemazai info

Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 08 04, 00:31)
eik tu sau

reikia kazkaip sulaukt tu grazuoliu

Tina, o tu uzsisakei, jau visai didele ar ta vidutine uz 9.50eu

QUOTE(Aduka @ 2008 08 04, 10:07)
Aš ir va šiandien užsisakiau extra supstrato bei trąšų iš orchidėjos.lt, žiūrėsim kada čia gausiu.
as uzsisakiau 5tadieni

QUOTE(lotute @ 2008 08 04, 10:18)
gal butu galima suszinoti is kokio psl uzsisakinejate jas
ir kiek ilgai uztrunka pristatymas 

dabar dare Tarasca uzsakyma.
Sveikos,
gal galėtumėte man patarti.
Turiu orchidėja Aphrodite. Kiek išsiaiškinau čia viena iš Phalenopsio rūšių.
Ji pradėjo leisti du naujus lapukus ir jų apačioje darosi kažkoks pelėsis baltas, o iš viršaus toks blizgus ir lipnus paviršius, lyg būtų kuo aplieta.
Patarkit kaip gydyt ir ką galiu daryt blogai.
Laistau vieną kartą į savaitę, laikau ant palangės, tiesioginiai saulės spinduliai patenka nedaug.
gal galėtumėte man patarti.
Turiu orchidėja Aphrodite. Kiek išsiaiškinau čia viena iš Phalenopsio rūšių.
Ji pradėjo leisti du naujus lapukus ir jų apačioje darosi kažkoks pelėsis baltas, o iš viršaus toks blizgus ir lipnus paviršius, lyg būtų kuo aplieta.
Laistau vieną kartą į savaitę, laikau ant palangės, tiesioginiai saulės spinduliai patenka nedaug.

Sveikos merginos, labai gražios jūsų gėlytės.
O aš visai neturiu patirties auginant orchidėjas, todėl noriu jūsų patarimo. Gimtadienio proga gavau šias 4 gražuoles. 3 iš jų apsiprato ir naujus lapukus leisti pradėjo ir pumpurėliai po truputį nauji auga, o viena per kelias dienas staiga vysti pradėjo: lapai suglebo (tokie kaip susiglamžę būtų) žiedeliai irgi nuvyto, nors prižiūrėjau visas vienodai. Gal patartumėt ką geriau būtų daryt: ar bandyt persodinti, ar čia kokia liga puola ir bandyt purkšti.
Skaičiau šia temą bet atsakymo neradau, o gal tik nepamačiau
O aš visai neturiu patirties auginant orchidėjas, todėl noriu jūsų patarimo. Gimtadienio proga gavau šias 4 gražuoles. 3 iš jų apsiprato ir naujus lapukus leisti pradėjo ir pumpurėliai po truputį nauji auga, o viena per kelias dienas staiga vysti pradėjo: lapai suglebo (tokie kaip susiglamžę būtų) žiedeliai irgi nuvyto, nors prižiūrėjau visas vienodai. Gal patartumėt ką geriau būtų daryt: ar bandyt persodinti, ar čia kokia liga puola ir bandyt purkšti.
QUOTE(Lenaa @ 2008 08 04, 11:50)
net neisivaizduoju, kas yra

o ten pelesis

QUOTE(tviga @ 2008 08 04, 11:51)
manau bus puvinys isimetes i saknis, tokia problema ir pati turejau

biski ne i tema

statom miesta

http://gedzocity.myminicity.com
Reikia patarimo - baltas graziai zydintis phalikas saknu prisiaugino be proto, nebetelpa i vazona, tai kaip kepure virsuje susiraizge.
Ar galima ja persodinti zydincia, ar palaukti kol nuzydes ir tada?
QUOTE(katininke @ 2008 08 04, 13:07)
Reikia patarimo - baltas graziai zydintis phalikas saknu prisiaugino be proto, nebetelpa i vazona, tai kaip kepure virsuje susiraizge.
palauk kol nuzydes

Aduka, rena dėkui už patarimus. Reikės bandyt apžiūrėt išėmus iš vazonėlio, nes per jį nelabai matosi, o ir apačia vazonėlio tokia žalia samanėle apsitraukusi iš vidaus. Ir tuo pačiu paklausiu, po to kai išimsiu ją iš tos žemės jos jau negalėsiu naudoti, o nusipirkt iš karto nespėsiu, nes kaip supratau iš senuku nelabai tinka, o jei užsakinėsiu internetu gausiu po kelių dienų. Tai kiek laiko ji be žemės galėtų pabūti (kol gausiu naujos) ar geriau pirma žemės įsigyt ir tik tada gelbėti gėlytę. Gal ir kvailoki klausimai bet su tokiom gėlėm patirties visai neturiu
QUOTE(tviga @ 2008 08 04, 13:33)
Aduka, rena dėkui už patarimus. Reikės bandyt apžiūrėt išėmus iš vazonėlio, nes per jį nelabai matosi, o ir apačia vazonėlio tokia žalia samanėle apsitraukusi iš vidaus. Ir tuo pačiu paklausiu, po to kai išimsiu ją iš tos žemės jos jau negalėsiu naudoti, o nusipirkt iš karto nespėsiu, nes kaip supratau iš senuku nelabai tinka, o jei užsakinėsiu internetu gausiu po kelių dienų. Tai kiek laiko ji be žemės galėtų pabūti (kol gausiu naujos) ar geriau pirma žemės įsigyt ir tik tada gelbėti gėlytę. Gal ir kvailoki klausimai bet su tokiom gėlėm patirties visai neturiu
na siaip apipjauscius saknis (puvini), tai poto uzbarstyk cinamonu arba medzio anglim r lai apdziuna, tai gali laikyt puse arba visa para, o poto jau sodink, poto 1-2 sav. nelaistyk tik papurskaliok, o poto jau galesi padaryti karsta dusa

sveikutes. pastebejau, kad mano orches nukarpytos apipuve saknys ir apibarstytos cinamonu vel juoduoja. Matau per vazoneli. O gal cia naturalu, kad galas pajuoduoja?
dar nera nei savaites kaip persodinau, kasdien papurskalioju, nes bijau, kad nenumirtu