Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

QUOTE(mikke @ 2007 01 25, 11:30)
blink.gif  blink.gif Juoduly!! Negasdink!!!!!!!!! blink.gif
O siaip tai nera ka cia speliot, kiek kas uztruks, pradesiu tvarkyt - ir pamatysiu cool.gif Su diedu skiriuos graziuoju, todel ir nemanau, kad sis procesas ilgai truks, o ar ieskoti to tikrojo tetuko - va, dar ir pati neapsisprendziu unsure.gif

Na aš tuo klausimu apsisprendusi: jei gražiuoju diedas neduoda bakių, tai ir piktuoju tie keli pamesti litai nebebus mieli 4u.gif Kitas reikalas, tai kol tėvas neįrašytas, tai ir vaiką galiu vežiotis kur noriu, ir jokių ten sutikimų, susitarimų. Ypač dabar, kai pasiskaitau kiek čia po to problemų su tais popieriniais tėčiais, tai manau, kad gerai padariau blush2.gif Beje, aš vis sakau, o jei surasiu vyriškį, kuris pamils mane ir mano vaiką g.gif Juk tada mes galėsim tapti viena gražia šeima, viena pavarde ir t.t. ir nieks po kurio laiko net neprisimins, kad spermos donoras yra kitas 4u.gif
Aišku, jei gaučiau minimumą, tai tikrai kovočiau kad ir dėl tų kelių litų 4u.gif Ten jau įstatymas verčia deklaruot tėtį arba įrodyti, kad jo nėra ir valstybė turi man padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodulys @ 2007 01 25, 10:43)
Kitas reikalas, tai kol tėvas neįrašytas, tai ir vaiką galiu vežiotis kur noriu, ir jokių ten sutikimų, susitarimų.

Ech, vat ir apie tai vis galvoju, ar ne geriau pasilikti ta bruksni gimimo liudijime, maziau problemu bus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 01 24, 21:28)
Bet tie DNR tyrimai nepigiai kainuoja mirksiukas.gif
O as vis neapsisprendziu, ar duot i teisma man tikraji vaiko teva, ar ne, nes jis uzsienietis, kol kas aiskinuosi galimas pasekmes. Va, kada tiksliai zinosiu, ka toliau darysiu, tada ir ta nugincijimo procesa pradesiu, manau, jis ilgai netruks ax.gif
O jus patys DNR nepraset??

Man nesvarbu kiek jie ten kainuoja kad tik greiciau viskas pasibaiktu
patikek uztruks,man advokate sake kad apie puse metu,bet cia visi sutinka.ir sake kad bus apie 4-5teismus tai nemanau kad cia greit
Mums dar teismo nebuvo,dabar ruosiu dokumentus su advokate
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 01 25, 18:10)
Ech, vat ir apie tai vis galvoju, ar ne geriau pasilikti ta bruksni gimimo liudijime, maziau problemu bus unsure.gif

abejoju ar taip bus imanoma
Atsakyti
cia gal 2003uju atsakymas, bet negi bus taip viskas radikaliai pasikeite?vaiko pavardes keitimas
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pathfinder @ 2007 01 25, 23:11)
url=http://www.vestuves.lt/index.php?action=article_show&news_id=325]vaiko pavardes keitimas[/url]
4u.gif

Tai "teisės konsultantei" kartais reikėtų įstatymus pasiskaityti. Perskaičiau daugiau labai abejotinų patarimų.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 26, 08:54)
Tai "teisės konsultantei" kartais reikėtų įstatymus pasiskaityti. Perskaičiau daugiau labai abejotinų patarimų.

O aš tą įstatymą lygiai taip ir suprantu, kaip konsultantė paaiškino. Juk nepasakyta, kai susituokę tėvai keičia pavardę, tiesiog pasakyta, kad "vienas iš tėvų". Taigi, reikia biologinio sutikimo - o tai tas pats, kas neįmanoma...
Atsakyti
Na kodel neimanoma?Imanoma, tik reikia daug nervu,laiko,sveikatos ir pinigu.Teko buti liudininkei vienos idomios istorijos.Mamyte pagimde vaikeli.Biologinis priestaravo,kad tai nejo,bet jinai padave i teisma.Teismas paskyre DNR tyrimams (uz kuriuos reikes moketi biologiniam jei nustatys,kad jis vaiko tevas,o jei ne tai tada mamytei.)Zinoma tyrimai parode kad biologinis -tevelis! Tada vel teismas- kurio metu mamyte galejo issireikalauti alimentus ir kitas jei priklausancias lengvatas. smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytės,
gal kuri žinot, jei pvz gimus vaikeliui aš jam duosiu savo pavardę, ne biologinio tėvo, paskui būtų labai sudėtinga ją pakeisti į biologinio tėvo pavardę?
Atsakyti
QUOTE(ingutera @ 2007 01 26, 14:07)
sveikos mamytės,
gal kuri žinot, jei pvz gimus vaikeliui aš jam duosiu savo pavardę, ne biologinio tėvo, paskui būtų labai sudėtinga ją pakeisti į biologinio tėvo pavardę?

Kitaip jūs ir negalite padaryti. Visų pirma, naują pilietį turite užregistruoti per 30 dienų, o teismo procesas truks n kartų ilgiau. Antra, paduodama teismui ieškinį, turėsite pristatyti vaiko gimimo liudijimo kopiją. O gimimo liudijimą galite gauti tik suteikdama vaikui vardą ir pavardę. Kai nustatoma tėvystė, vaikui galima pakeisti pavardę į tėvo. Kad neprasidėtų diskusijos įstatymų tema, galiu garantuoti iš asmeninės patirties: kai pasirašomas pas notarą prašymas-sutikimas dėl tėvystės, galima iš karto pasirašyti ir dėl pavardės. (Asmeninė nuomonė, kuria nebūtina vadovautis: manau, kad vaikui geriau turėti pavardė to iš tėvų, su kuriuo gyvena, taip visiems bus mažiau problemų). Kaip yra tuo atveju, kai tėvas nesutinka duoti pavardės, nežinau tiksliai, bet esu skaičiusi, kad nustačius tėvystę vaikui galima suteikti bet kurio iš tėvų pavardę ir tėvelio nenoras šiuo atveju yra antraeilis dalykas, pirmiausia - vaiko interesai.
Taigi, pirmiausia užregistruojate vaiką, o tada į teismą su ieškiniu dėl tėvystės nustatymo, vaiko gyvenamosios vietos nustatymo ir išlaikymo bei skolos už išlaikymą priteisimo. Tik prieš tai gerai pamąstykite, ar tikrai to norite... Ignoruokite Medinio komentarą, kurį jis būtinai parašys apie vaiko teisę turėti tėvąwink.gif (juokauju)
Atsakyti
QUOTE(ingutera @ 2007 01 26, 14:07)
sveikos mamytės,

As taip dariau-nesunku,kainuoja apie 20-30 litu pas notara.
P.S. vaikeli reikia uzregistruoti per tris menesius,o ne per 30 dienu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 26 sausio 2007 - 13:33
QUOTE(Shater @ 2007 01 26, 14:31)
As taip dariau-nesunku,kainuoja apie 20-30 litu pas notara.

Jums buvo nesunku ir pigu, nes tėvas neprieštaravo dėl tėvystės nustatymo.
Papildyta:
Na, gal ir per 3 mėnesius, seniai man jau to reikėjo, tai ir neatsimenu:)
Atsakyti