Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 24, 08:23)
ASMENS VARDO, PAVARDĖS, TAUTYBĖS PAKEITIMO TAISYKLĖS sako:
4. Pakeisti vardą, pavardę, tautybę leidžiama asmeniui sulaukus 18 metų amžiaus.
15. Susituokusiam asmeniui pakeitus pavardę, kito sutuoktinio pavardė nepasikeičia. Nepilnamečių vaikų pavardė pasikeičia, jeigu pavardę pakeičia abu tėvai. Kai pavardę pakeičia tik vienas iš tėvų, tai nepilnamečių vaikų pavardės pakeitimo klausimas sprendžiamas tėvų susitarimu.

Taigi, jei vaiko biologinis tėvas sutiks, kad vaikas turėtų jūsų naujojo vyro pavardę, galėsite pakeisti. Kitu atveju  - tik po 18, jei pats norės.

Taisyklės teisingos, išvada - ne. Tenai kalbama apie SUSITUOKUSIŲ tėvų pavardės pakeitimus. Tarkime, jei abu susituokę tėvai pakeičia pavardes, nes pakeičia tautybę, ar dalyvauja liudytojų apsaugos programoje, tuomet ir jų vaikų pavardės pasikeičia. Jei vienas iš tėvų, esantis santuokoje pakeičia pavardę, tuomet jau klausimas sprendžiamas tėvų susitarimu.
Pakeisti vaiko pavardę esant išsituokusiems tėvams galima tik sulaukus 18 metų, arba tą vaiką įvaikinus.
Atsakyti
Na, čia jau reikėtų su teisininku konsultuotis. Parašyta "kai pavardę pakeičia vienas iš tėvų", nepasakyta "išsiskyrusių ar susituokusių tėvų".
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 24, 09:23)
ASMENS VARDO, PAVARDĖS, TAUTYBĖS PAKEITIMO TAISYKLĖS sako:
4. Pakeisti vardą, pavardę, tautybę leidžiama asmeniui sulaukus 18 metų amžiaus.
15. Susituokusiam asmeniui pakeitus pavardę, kito sutuoktinio pavardė nepasikeičia. Nepilnamečių vaikų pavardė pasikeičia, jeigu pavardę pakeičia abu tėvai. Kai pavardę pakeičia tik vienas iš tėvų, tai nepilnamečių vaikų pavardės pakeitimo klausimas sprendžiamas tėvų susitarimu.

QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 24, 11:20)
Na, čia jau reikėtų su teisininku konsultuotis. Parašyta "kai pavardę pakeičia vienas iš tėvų", nepasakyta "išsiskyrusių ar susituokusių tėvų"

Kad gal pasakyta g.gif g.gif
Atsakyti
Tai tas tetis to vaiko niekada kaip ir nemate. Susituoke nebuvom. Bet tevo grafoje gimimo liudijime jis irasytas bei alimentus moka. Vaiko pavarde nuo pat pradziu mano mergautine. Tai jei as keisciau pavarde i -iene, tai jai visu pirma liktu mano mergautine pavarde.. nebent jos tetis teismo keliu ksakant leistu jai nauja pavarde paimt, ale gerai spuratau?
nu joo.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pathfinder @ 2007 01 24, 12:15)
Tai jei as keisciau pavarde i -iene, tai jai visu pirma liktu mano mergautine pavarde.. nebent jos tetis teismo keliu ksakant leistu jai nauja pavarde paimt, ale gerai spuratau?

Ne, ne gerai. Vaikui liktų jos pavardė iki:
1. 18 metų, kada ji galėtų pasikeisti.
2. Kada ji ištekės.
3. Kada ji bus įvaikinta jūsų kito sutuoktinio. Prieš tai reikės teismo keliu įrodyti, kad vaiko tėvas visiškai nesirūpina savo vaikų, daro vaikui blogą įtaką ir nėra galimybės, kad ateityje tai pasikeis.
Atsakyti
huuuuuuuuuhh pasiskaiciau vokisku straipsniu, tai ten vilciu yra bigsmile.gif jei vaikas turejo mergautine pavarde, tai gaus mano naujo vyro pavarde (tik neautomatiskai, o pagal prasyma), o tecio sutikimo reiktu tik jei butu turejus jo pavarde.
Kadangi namolio dar neskubu, tai visai tinka rolleyes.gif
aciu uz diskusija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pathfinder @ 2007 01 24, 12:36)
aciu uz diskusija  4u.gif

Prašom smile.gif Na ir nafik tą globalizaciją.. nebespėju su ja, siaurai mąstau.
Atsakyti
Nu dar iskilo klausimukas g.gif
Mano vaikis yra lietuvis, turi lietuviska gimimo liud ir pasa. bet turi ir vokiska (cia gimus). Tai jei as tarkim cia istekeciau ir pakeisciau jos pavarde metrikacijos biure, tai ka tada lietuviai darytu? Ar jie ja irgi pakeistu, ar sakytu pagal musu teise negalima. Ar tada vokieciai iskart neduotu antros, nes nevokiete, bet juk patys be problemu pirma dave ir niekuo nesidomejo..
Zodziu bizabrazija kokiatai doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pathfinder @ 2007 01 24, 13:57)
Zodziu bizabrazija kokiatai  doh.gif  doh.gif

Čia jau vokiečių reikėtų klausti. Vaikas lietuvišką gimimo liudijimą turi? Pasą? Jei jis yra Lietuvojs pilietis, tai vokiški įstatymai jam - pašvilpt. Tegu vokietukai ką nori rašo, jūs tuokitės, skirkitės ar dar ką darykit, bet vaikas - Lietuvos. Ir gyvens pagal Lietuvos įstatymus. Ir jokie kapitalistai neatims geriausiųjų Lietuvos dukrų lotuliukas.gif
Atsakyti
Gali būti ir taip, kad vokiečiai vadovausis savais įstatymais, o lietuviai - savais. Tik man tokia mintis kilo, jei vaikas turi jūs pavardę, jūs sakykim, esate, Petrauskaitė, tada vaikas - Petrauskas. Vokiečius dar reikės įtikinti, kad čia ta pati pavardė... Gal Lietuvos ambasadoj kas padėtų, gal ten žinos, kaip būna, kai įstatymai taip skiriasi?
Aš bent jau supratau, kad vaikas turi ir Lietuvos, ir Vokietijos pilietybę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 24 sausio 2007 - 14:25
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 24, 14:23)
Gali būti ir taip, kad vokiečiai vadovausis savais įstatymais, o lietuviai - savais.

Vis dėlto manau, kad bendri principai turi būti bendri. Pavardė - gal, tai neesminis dalykas. Bet sakykim aš išsiskiriu su žmona, ji išvažiuoja į kokią Vokietiją, ten išteka, o tas vokietukas mano medinuką įsisūnija ir pasako - ales kaput, nebėr vaiko. Taip ir iki trečio pasaulinio netoli būtų...
Papildyta:
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 24, 14:23)
Aš bent jau supratau, kad vaikas turi ir Lietuvos, ir Vokietijos pilietybę...

Iš kur? Motina lietuvė, tėvas lietuvis. Būsimasis motinos vyras - vokietis.
Papildyta:

Kas man darosi? Taip, gimusi vokietijoje, turi pilietybę... Tada nežinau. Tikrai reikia vokiečių klausti.
Atsiprašau už savo klaidas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 24 sausio 2007 - 14:29
Tai kad sūnyt niekas nenori, tik pavardę pakeist.
Atsakyti