QUOTE(panelė Prym @ 2007 02 05, 15:24)
Aš registravau dukrą be tėvystės, todėl tik savo pavardę ir galėjau duoti. Prieš pusmetį padaviau į teismą ir buvo nustatyta tėvystė, tada buvo galimybė pakeisti pavardę į tėvo, bet aš griežtai atsisakiau, nors spermos donoras labai aršiai draskėsi, bet nieko nepasiekė. Man atrodo teisinga, kad vaikas turi pavardę to iš tėvų, su kuriuo gyvena. Čia gal kokį argumentą pasakys tos, kurios vienišos davė vaikui tėvo pavardę, bet aš tokiu atveju jokių privalumų nematau. Jūsų atveju iš tiesų logiškiau duoti savo, o jei tuoksitės ir keiste savo pavardę - pakeisite ir savo. Nors lietuviškos tradicijos toli gražu ne tokios...
tos tradicijos ir kankina labiausiai, bet jei jau jos pradėtos laužyti, tai vadinasi laikas

o vakar dėstytoja tokią situaciją papasakojo. moteris ištekėjo turėdama dukrą, ir naujas jos sutuoktinis nori duoti mergaitei savo pavardę, kadangi jie susilaukė antro bendro vaikelio, ir visų šeimos narių pavardės yra vienodos, išskyrus mergaitės. biologinis tėvas sutiko, mergaitė sutiko, bet teismas neleido. nors bandyta įrodinėti, kad tai vaiko interesams ir panašiai. nesuprantu aš tokių teismų...