Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

Aciu viesiem uz patarimus!
Atsakyti
Ner uz ka.Kantrybes tau ir sekmes,parasyk kaip seksis mirksiukas.gif
Atsakyti
OK, tema man nera labai maloni, bet esu nusprendus eit iki galo...
Taigi, kai viskas pasibaigs, papasakosiu, kuo baigesi. Dabar laukiu, kol bus primtas sprendimas susigrazint ikisantuokine pavarde (o tai uztrunka iki 3 men). Beje, mano didzioji mergaite irgi keicia savo pavarde i mano ikisantuokine - ir tai yra grynai jos sprendimas.
Atsakyti
sveikos mamytes. as laukiuosi vaikucio, o musu tevelis tepa slides. ta wa ir nezinau, ka reikes daryti, siaip labai noreciau, kad vaikas palaikytu rysi su tevu, kad ir koks jis bebutu. bet noreciau duoti savo pavarde. zinoma teisiuosi alimentus, bet ar tam turi itakos vaiko pavardė? ir jei ateityje vakui reikes ko nors is tevo, ar tai tures itakos? gal kas atsakys? g.gif butu labai malonu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nekeista: 11 birželio 2007 - 12:13
QUOTE(nekeista @ 2007 06 11, 13:06)
1. zinoma teisiuosi alimentus, bet ar tam turi itakos vaiko pavardė?
2. ir jei ateityje vakui reikes ko nors is tevo, ar tai tures itakos?

1. Ne.
2. Ne.
Atsakyti
Mano sesutė augina vaikiuką viena verysad.gif Jo tėvas kaip ir llabai norėjo vaiko, bet nusprendė, kad su ja būti nebenori... Tai pavardę vaikui jis suteikė, ji sutiko, bet kiek žinau, jeigu būtų nesutikus, jis būtų reikalavęs per teismą, nes vaiku nori rūpintis, kiek žinau ir butą jam perrašė ar kažką ten padarė, kad kaip paveldėtojas būtų... Tai manau tokiu atveju (kai tėvas pats nori, ir ne vien žodžiiais, bet ir veiksmais) tevo pavardė yrra gerai. Bet jeigu "nusimuilina" ir viskas "dzin" (atsiprašau už leksiką), tai mano nuomone, tėvo pavardės suteikt neverta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ana_21: 11 birželio 2007 - 18:10
QUOTE(Ana_21 @ 2007 06 11, 19:09)
....kiek žinau ir butą jam perrašė ar kažką ten padarė, kad kaip paveldėtojas būtų...

Jei paveldėjimas priklausytų nuo pavardės, tuomet dukroms iš vis niekas nepriklausytų.
Atsakyti
QUOTE(Ana_21 @ 2007 06 11, 19:09)
Mano sesutė augina vaikiuką viena  verysad.gif  Jo tėvas kaip ir llabai norėjo vaiko, bet nusprendė, kad su ja būti nebenori... Tai pavardę vaikui jis suteikė, ji sutiko, bet kiek žinau, jeigu būtų nesutikus, jis būtų reikalavęs per teismą, nes vaiku nori rūpintis, kiek žinau ir butą jam perrašė ar kažką ten padarė, kad kaip paveldėtojas būtų... Tai manau tokiu atveju (kai tėvas pats nori, ir ne vien žodžiiais, bet ir veiksmais) tevo pavardė yrra gerai. Bet jeigu "nusimuilina" ir viskas "dzin" (atsiprašau už leksiką), tai mano nuomone, tėvo pavardės suteikt neverta...

Na ir kas, kad būtų reikalavęs? Būtų pareikalavęs ir apsiraminęs. Tiek tėvo, tiek motinos vienodos teisės suteikti vaikui pavardę. O jei parašė testamentą, kuriuo vaikas paskiriamas paveldėtoju, tai jį dar n kartų spės pakeisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 12 birželio 2007 - 06:48
ir beje mamai gyvenime bus paprasciau kai jos ir vaiko pavardes bus vienodos.. nekils papildomi, bereikalingi klausimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sagnesa @ 2007 06 12, 14:56)
ir beje mamai gyvenime bus paprasciau kai jos ir vaiko pavardes bus vienodos.. nekils papildomi, bereikalingi klausimai smile.gif

Paprastai vaiko mamos pavardė greitai pasikeičia (jei mama dar jauna) ir tuomet vėl skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 06 12, 15:03)
Paprastai vaiko mamos pavardė greitai pasikeičia (jei mama dar jauna) ir tuomet vėl skiriasi.

Nebutina tu pavardziu taip daznai keist.. tongue.gif
O jei jau ir istekejo, pavarde pasikeite, o vaiko tevas "gyvulys" tai galima tas pavardes labai greit suvienodint.. ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(sagnesa @ 2007 06 12, 15:22)
O jei jau ir istekejo, pavarde pasikeite, o vaiko tevas "gyvulys" tai galima tas pavardes labai greit suvienodint.. ir viskas g.gif

Gal galite išduoti paslaptį kaip tai padaryt?
Atsakyti