Aciu viesiem uz patarimus!
Ner uz ka.Kantrybes tau ir sekmes,parasyk kaip seksis

OK, tema man nera labai maloni, bet esu nusprendus eit iki galo...
Taigi, kai viskas pasibaigs, papasakosiu, kuo baigesi. Dabar laukiu, kol bus primtas sprendimas susigrazint ikisantuokine pavarde (o tai uztrunka iki 3 men). Beje, mano didzioji mergaite irgi keicia savo pavarde i mano ikisantuokine - ir tai yra grynai jos sprendimas.
Taigi, kai viskas pasibaigs, papasakosiu, kuo baigesi. Dabar laukiu, kol bus primtas sprendimas susigrazint ikisantuokine pavarde (o tai uztrunka iki 3 men). Beje, mano didzioji mergaite irgi keicia savo pavarde i mano ikisantuokine - ir tai yra grynai jos sprendimas.
sveikos mamytes. as laukiuosi vaikucio, o musu tevelis tepa slides. ta wa ir nezinau, ka reikes daryti, siaip labai noreciau, kad vaikas palaikytu rysi su tevu, kad ir koks jis bebutu. bet noreciau duoti savo pavarde. zinoma teisiuosi alimentus, bet ar tam turi itakos vaiko pavardė? ir jei ateityje vakui reikes ko nors is tevo, ar tai tures itakos? gal kas atsakys?
butu labai malonu

Mano sesutė augina vaikiuką viena
Jo tėvas kaip ir llabai norėjo vaiko, bet nusprendė, kad su ja būti nebenori... Tai pavardę vaikui jis suteikė, ji sutiko, bet kiek žinau, jeigu būtų nesutikus, jis būtų reikalavęs per teismą, nes vaiku nori rūpintis, kiek žinau ir butą jam perrašė ar kažką ten padarė, kad kaip paveldėtojas būtų... Tai manau tokiu atveju (kai tėvas pats nori, ir ne vien žodžiiais, bet ir veiksmais) tevo pavardė yrra gerai. Bet jeigu "nusimuilina" ir viskas "dzin" (atsiprašau už leksiką), tai mano nuomone, tėvo pavardės suteikt neverta...

QUOTE(Ana_21 @ 2007 06 11, 19:09)
Mano sesutė augina vaikiuką viena
Jo tėvas kaip ir llabai norėjo vaiko, bet nusprendė, kad su ja būti nebenori... Tai pavardę vaikui jis suteikė, ji sutiko, bet kiek žinau, jeigu būtų nesutikus, jis būtų reikalavęs per teismą, nes vaiku nori rūpintis, kiek žinau ir butą jam perrašė ar kažką ten padarė, kad kaip paveldėtojas būtų... Tai manau tokiu atveju (kai tėvas pats nori, ir ne vien žodžiiais, bet ir veiksmais) tevo pavardė yrra gerai. Bet jeigu "nusimuilina" ir viskas "dzin" (atsiprašau už leksiką), tai mano nuomone, tėvo pavardės suteikt neverta...

Na ir kas, kad būtų reikalavęs? Būtų pareikalavęs ir apsiraminęs. Tiek tėvo, tiek motinos vienodos teisės suteikti vaikui pavardę. O jei parašė testamentą, kuriuo vaikas paskiriamas paveldėtoju, tai jį dar n kartų spės pakeisti.
ir beje mamai gyvenime bus paprasciau kai jos ir vaiko pavardes bus vienodos.. nekils papildomi, bereikalingi klausimai

QUOTE(Medinis @ 2007 06 12, 15:03)
Paprastai vaiko mamos pavardė greitai pasikeičia (jei mama dar jauna) ir tuomet vėl skiriasi.
Nebutina tu pavardziu taip daznai keist..

O jei jau ir istekejo, pavarde pasikeite, o vaiko tevas "gyvulys" tai galima tas pavardes labai greit suvienodint.. ir viskas