Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukams nerašomi pažymiai

Nežinau, kaip jūs, bet aš esu prieš protest.gif . Mano dukra būsima ketvirtokė. Per tuos metus neaiški vertinimo sistema mane varė į neviltį. Pas mus pasikeitė trys mokytojos cry.gif Tai viena vertino saulytėmis, debesėliais, kita raidelėmis, kita visai nevertino mat švietimas draudžia.
Stebejau dukrą. Kuomet vertinimas buvo - jos požiūris į mokslą buvo kitas. Ji labai gabi - į pirmą klasė nuėjo laisvai skaitydama (čia aš giriuosi blush2.gif ). Todėl vertinimo sistemos nebuvimas leido jai atsipalaiduoti... Jos gabumų užtekdavo tam, kad praslysti pamokų metu (kažkada ir man taip buvo, tačiau vėliau srėbiau pasekmes pilnu šaukštu sad.gif todėl nenoriu, kad pasikartotų mano dukrai).
Ėsmė ta, kad kuomet nėra vertinimų -pvz. aš ( o ir dukra ) nesuprantu kokiam lygyje ji mokinasi, kaip ji pasiruošia pamokoms. Nežinau ar reik man su ja atskirai dirbti ir t.t.
Kaip Jūs manote, ar pažymiai traumuoja vaikus? Juk mes visos užaugom su dvejetais ir penketais. Bet nenumirėm.
Atsakyti
pas mane situacija ta pati, taip ir nesuprantu, žiūrėdama į debesėlius ir saulytes, kaip mano vaikas mokosi g.gif Vat kai po metų eisim į 5 klasę, manau, mane ištiks lengvas šokas biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus rašo raidėmis. Vaikai jie vistiek supranta, kad viena raidė yra gerai, o kita yra blogai. O tėveliams tai tikrai nesupantama. g.gif Manau jeigu jie nori tipo vaikus apsaugoti nuo streso gaunant blogą pažymį tai tikrai tai nepavyksta vaikai nėra kvaili jie labai greitai viska supanta kuri raidė ar saulutės ar debesėliai ką reiškia.
Atsakyti
Kažkokia nesąmonė tas pažymių nerašymas iš tikro tai schmoll.gif Va, maniškis nešė raštiškus įvertinimus. "Kristijonas, žinote, puikiai išmoko eilėraštį". Abasratsia... O jeigu neišmoko? Tada nieko nerašo. Kad nesutraumuotų. Manęs gal smile.gif O tai iš kur man, blyn, kaip motinai žinot, apskritai priklausė tą eilėraštį išmokt ar ne, ką? dry.gif

Dabar paskutiniu metu pradėjo rašyt procentus. "Matematikos testą parašė 80 procentų" - nu dėkui dzievui, nors tiek ax.gif Tada bent gali malkų išlaužyt - išsiblaškėlis jis pas mane, tai po malkų išrašymo bent kiek pasistengia biggrin.gif Bet kuo tada tie procentai nuo pažymių skiriasi? biggrin.gif
Atsakyti
Mano sūnui rašomos raidės:P-tai 10, Lg-9, G-8,7,6, Pt-5, N-neatlikta.Viskas aišku, tik kartais norisi pasiginčyti dėl vertinimo objektyvumo ax.gif
Atsakyti
Dazna mama, kurios vaikiscias gan stipruolis -moksliukas, nori pazymio. Kitokia mama, kurios vaikas"kitoks'- nori jo nezlugdymo.... ve ir emesi svietimo sistema lygiuotis i "visiems neskauda" Nu, sakykit mamutes, kas yr neaisku tame, kai matot savo vaikucio diktante 10klaidu? Noretumet dvejeto? Kas yr nesuprantamo tame parasyme"neismokai eilerascio, tikiuosi iki penktadienio tau pavyks". Kurioje vietoje yr neaiskumas, kai atsiverte sasiuvinuka matot tai, ka matot? Pazymiu reik ne vaikams, o tevams. Paprasciau? A... penki- prasciau , nei Petras, 10- geriau nei Zose. Lygis aukstas. Ar ne pacios linksminates ir dziugaujat, kai du metus nesnekejes vaikas ima mekenti "beee", ar nebuna smagu, kai neturejes zalio supratimo apie spalvas, ima ir susipranta, kad raudona, tai ne melyna... Zinoma, jei palyginsime su Antanu, kuris , rodos, gimes jau spalvas mokejo, o snekejo jau nuo astunto menesio... Norit lygint su kaimynu, ar zinoti savo vaiko progresa?
Atsakyti
QUOTE(arfa @ 2005 05 30, 20:06)
Mano sūnui rašomos raidės:P-tai 10, Lg-9, G-8,7,6, Pt-5, N-neatlikta.Viskas aišku, tik kartais norisi pasiginčyti dėl vertinimo objektyvumo ax.gif
Manai mokytoja linkus skriausti tavo vaikuti? Kalbejai su ja apie tai? Kaip manai, kodel ji neobjektyvi?
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 05 30, 23:13)
Dazna mama, kurios vaikiscias gan stipruolis -moksliukas, nori pazymio. Kitokia mama, kurios vaikas"kitoks'- nori jo nezlugdymo.... ve ir emesi svietimo sistema lygiuotis i "visiems neskauda" Nu, sakykit mamutes, kas yr neaisku tame, kai matot savo vaikucio diktante 10klaidu? Noretumet dvejeto? Kas yr nesuprantamo tame parasyme"neismokai eilerascio, tikiuosi iki penktadienio tau pavyks". Kurioje vietoje yr neaiskumas, kai atsiverte sasiuvinuka matot tai, ka matot? Pazymiu reik ne vaikams, o tevams. Paprasciau? A... penki- prasciau , nei Petras, 10- geriau nei Zose. Lygis aukstas. Ar ne pacios linksminates ir dziugaujat, kai du metus nesnekejes vaikas ima mekenti "beee", ar nebuna smagu, kai neturejes zalio supratimo apie spalvas, ima ir susipranta, kad raudona, tai ne melyna... Zinoma, jei palyginsime su Antanu, kuris , rodos, gimes jau spalvas mokejo, o snekejo jau nuo astunto menesio... Norit lygint su kaimynu, ar zinoti savo vaiko progresa?

Nenoriu aš lyginti savo vaiko su kitais. Nors nesakyk, kartais tas lyginimas labai "veža". Tik toks, kur vaikai patys suvokia, kad jos geriausias draugas mokosi gerais pažymiais, o jis ne - jam norisi pasitempti. O tevų vaidmuo čia turėtų būti, kad vaikas nepasijaustų prastesnis, o ugdyti norą stengtis, nes GALI BŪTI KITAIP. Sakau tai iš savo asmeninės patirties...
Atsakyti
Pas maniske irgi raso raidem, bet vertina ne tik ta darba, bet kiek padaryta pazanga. Jei diktante budavo 10, o paskutini karta padare tik 5, tada buna labai gerai, o jei budavo 3 klaidos, o padare 5, tada vidutiniskai.
Man tai toks vertinimas tinka ir tevams ir vaikams buvo isaiskinta, aisku tie kartais piktinasi, kad klaidu vienodai, o vertina nevienodai. Bet man tai atrodo labai logiska.
O maniske jei butu macius, kad pas kitus geri pazymiai, o pas ja prasti (pas ja didele problema buvo lietuviu kalba, dabar beveik jau susitvarke), tai butu visiskai nesimokius, o kai vis gaudavo pagyrimus, buvo stimulas stengtis.
Atsakyti
QUOTE(mingaude @ 2005 05 31, 08:55)
Pas maniske irgi raso raidem, bet vertina ne tik ta darba, bet kiek padaryta pazanga. Jei diktante budavo 10, o paskutini karta padare tik 5, tada buna labai gerai, o jei budavo 3 klaidos, o padare 5, tada vidutiniskai.
Man tai toks vertinimas tinka ir tevams ir vaikams buvo isaiskinta, aisku tie kartais piktinasi, kad klaidu vienodai, o vertina nevienodai. Bet man tai atrodo labai logiska.
O maniske jei butu macius, kad pas kitus geri pazymiai, o pas ja prasti (pas ja didele problema buvo lietuviu kalba, dabar beveik jau susitvarke), tai butu visiskai nesimokius, o kai vis gaudavo pagyrimus, buvo stimulas stengtis.

Na aš sutinku - vaikai skirtingi tai vertinimai juos skirtingai veikia. Gal prasčiau besimokančius vaikus prastas pažymys blogai veikia, bet maniškei - tai stimulas pasitempti. Kai tik nebuvo jokio vertinimo, tai nebuvo ir pamokų užduota. Vertinimas nors šioks toks atsirado - pamačiau vaiką beruošianti pamokas rolleyes.gif
Tiesiog manau vertinimo nebuvimas arba "tipo jis yra", tai tolygu - "kaip padarysi, taip ir gerai". Juk pvz galima išmokti eilėraštį. Bet kai tu jį deklamuoji - ji galima atpilti kaip žirnius į sieną, o galima su intonacija pasakyti. Skirtumas yra, o jei abu vaikai saulytėmis įvertinti? Kodėl tas kuris su intonacija pasakė kitą kartą turėtų stengtis?
Atsakyti
Cia jau nuo mokytojos priklauso. Ar ji vertina pastangas, ar tik tai kad bet kaip atlikta.
Atsakyti
Man neaišku, ko Jūs tuose vertinimuose nesuprantat. Taigi parašytas klaidų skaičius, ar ten kokios raidės... Su dangaus šviesuliais sunkiau, bet nežinau nė vienos mokyklos, kur jais būtų vertinamas darbas biggrin.gif
Atsakyti