Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukams nerašomi pažymiai

QUOTE(virgulia @ 2005 06 01, 10:36)
vat kaip tik ir susidūriau vakar su šia problema.Sūnus baigė pirmą klasę.Vertino juos spalvomis.Vaikas nuėjo į mokyklą mokėdamas puikiai skaityti ir skaičiuoti,visus metus bendravau su mokytoja,sakė,kad sekasi jam puikiai.Vakar pareina vs ne verkdamas-jam nedavė padėkos rašto.Vytukui,kuris negražiai rašo (pati mokytoja taip sakė)davė,Mergaitei,kuri prastai skaito davė,o maniškiam,kuriam,anot jos,puikiai sekėsi-ne.Ir kaip suprasti?Gal jai tiesiog nepatinka mano vaikas,nors nemanau,kad tai turėtų nulemti popierėlių dalinimus.Nereikia man to popieriaus,aš ir taip žinau,kag jis gerai mokosi,bet vaikui atmuša norą mokytis-visus metus stengėsi,o čia kažkokio popierėlio pagailėjo.Ir ką man dabar daryt-susirast mokytoją ir paklaust?

Šiaip turbūt vertėtų susirasti ir paklausti, kodėl taip atsitiko. Ką vertinant buvo dalinami tie raštai. Bent galėsi vaikui žmoniškai paaiškinsi kodėl taip įvyko ir bent kažkaip jo širdgėlą sumažinsi.
Tik klausimas kaip vaiką įtikinti, kad kitais metais reik taip pat gerai mokintis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 06 01, 10:20)
Na nežinau, bet man šita sistema nepatinka  schmoll.gif Saugo nuo traumų, o penktokus po to traumuoja dvigubai... Kokia prasmė?
O iš dukros matau, kad tai tik proga jai tinginiauti.
Gal ta sistema tinka silpnesniam vaikučiui, bet gerai besimokančiam - manau būdas degraduoti...
Manau šitą sistema daugų daugiausiai galima naudoti metus - pirmokams, kad jie adaptuotųsi, kad iš principo gali būti vertinami. O vėliau - normali visuotinai naudojama sistema, o ne saulytes, tulpytes ar raideles...

Na, pradinėje mokykloje man taip pat nerašė pažymių, labai gerai mokiausi ir jokiu būdu nedegradavau. Mano mama puikiai suprato, "Viena klaida", "Dvi klaidos", "Puikiai", "Labai gerai" ir panašius vertinimus. Nuėjus į penktą klasę ANAIPTOL jokios traumos nebuvo, kaip, beje, ir ypatingo paskatinimo mokytis.
Kaip sengiausi pradinėje, taip stengiausi ir pagrindinėje, dabar ir gimnazijoje.

Taigi tikrai nemanau, kad pažymių nebuvimas yra paskatinimas gerai besimokantiems tinginiauti ir nesistengti, bei nesimokyti...
Atsakyti
QUOTE(monie @ 2005 06 01, 11:00)
Na, pradinėje mokykloje man taip pat nerašė pažymių, labai gerai mokiausi ir jokiu būdu nedegradavau. Mano mama puikiai suprato, "Viena klaida", "Dvi klaidos", "Puikiai", "Labai gerai" ir panašius vertinimus. Nuėjus į penktą klasę ANAIPTOL jokios traumos nebuvo, kaip, beje, ir ypatingo paskatinimo mokytis.
Kaip sengiausi pradinėje, taip stengiausi ir pagrindinėje, dabar ir gimnazijoje.

Taigi tikrai nemanau, kad pažymių nebuvimas yra paskatinimas gerai besimokantiems tinginiauti ir nesistengti, bei nesimokyti...

Monie kiek tau metų?
Atsakyti
Na, vaiko mokymosi lygi galima suprasti perziurejus sasiuvinius. Jei svaru - reiskia gerai, siek tiek klaidu - vidutiniskai, o kai viskas raudona... sad.gif
Manyciau, pirmokeliams tikrai nereikia pazymiu... Bet nuo antros klases, jei ne visada, tai uz testus, diktantus ir kt. dalykus reiktu rasyti. Pas mano sunu per 3 metus irgi pasikeite 3 mokytojos. Tai vat antroji (antroje kl.) kartais (piestuku) smile.gif parasydavo. Na zinot, kai vaikas gaudavo 9 arba 10, namo parskrisdavo kaip ant sparnu. smile.gif Reiskia - vaikai nori (ir turi) buti vertinami. O visos tos saulytes... pas mus kazkokie nenusakomi gyviai, bet skirtingu atspalviu. blink.gif Nu jau turi labai idemiai ziureti koks jis - raudonas ar rausvas, ar dar kazi koks... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 06 01, 11:13)
Monie kiek tau metų?

15, taigi ne taip seniai ir tą pačią pradinę baigiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(R_T @ 2005 06 01, 13:00)
Na, vaiko mokymosi lygi galima suprasti perziurejus sasiuvinius. Jei svaru - reiskia gerai, siek tiek klaidu - vidutiniskai, o kai viskas raudona...  sad.gif

Tada tegu man duoda pavyzdžius, kur ten skaitosi labai raudona, o kur ne smile.gif O švaru tai gali reikšti ir tai, kad dar netaisyta biggrin.gif
Nesuprantu, nu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 06 01, 19:04)
Tada tegu man duoda pavyzdžius, kur ten skaitosi labai raudona, o kur ne smile.gif O švaru tai gali reikšti ir tai, kad dar netaisyta biggrin.gif
Nesuprantu, nu  sad.gif

Tak ner te mokykloj zmoniu, kurie atsakytu i jus dominancius klausimus? Ar mokytoja neisskirtu valandeles pokalbiui apie viska, kas tau svarbu, nesuprantama, keista. Yr viens buds issiaiskint, ar vaikiscias vidutiniokas, ar mazagabutis, ar link genijaus. O tas budas- pasikalbet su mokytoja. Suzinosi ne tik jo lygi, bet ir konkrecius dalykus , kuriuos vaikas puikiai geba, kurie nesiseka, kur yr spragos, kokiose vietose reik darbo, kaip galima jam padeti.... (zinoma galima paklausti, kokiam pazymiui vaikas moka , mokytoja atsakys , kad "5" ir pasidarys viskas aisku, ar ne tease.gif )
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 06 01, 20:38)
Tak ner te mokykloj zmoniu, kurie atsakytu i jus dominancius klausimus? Ar mokytoja neisskirtu valandeles pokalbiui apie viska, kas tau svarbu, nesuprantama, keista.

Nu supranti, šiaip jau aš dirbu nuo 8 iki 17.30, grįžtu 18.30, taigi nelabai turiu kada valkiotis po mokyklas... Ir nelabai mane suprastų šefas, jeigu aš paimčiau ir pasakyčiau - absoliut perdon, man neaišku, kaip ten kas, eisiu pasikalbėt su mokytoja smile.gif Paskambinu, kai turiu konkretų klausimą... Tiksliau, aš eičiau, jei būtų kokių ypatingų problemų, jei koks ypatingas įvykis, tėvų susirinkimas, o šiaip, be priežasties - nesigauna man... Žinau, kad yra mamyčių, kurios ten sėdi, mokytojos jas labai mėgsta, jos dar kartais ką nors paorganizuoja, nuperka, ir dažniausiai tai tos, kurias vyrai išlaiko ir jos turi laiko užsiiminėt tokiais dalykais dry.gif O aš to laiko neturiu... sad.gif Todėl paklausiu reguliariai kas pusė metų smile.gif O norėtųsi dažniau...

Man regis, normalu yra, kad šeimoj abu tėvai dirba, todėl nelabai man patinka tokio stiliaus pasakymai - eik, kalbėk. Kodėl negali būt aiškiai gražiai pasiekimų knygelėj parašyta, kad man būtų iš karto aišku ir nereikėtų niekur eit? dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 06 01, 21:53)
be priežasties - nesigauna man...

Jei neaiskumas del vaiko mokymosi rezultatu, pasiekimu ir t.t. yr bepriezastis, tak kaip panelei patogiau biggrin.gif biggrin.gif Kuom padeti keis 5, 2, 6, 7, 5, 2, ....pazymiai? Minimum pastangu, maksimum ziniu apie vaiko gebejimus, pastangas? Manau, kad minimum pastangu, maksimum zinojimo, kuomet "atlauzti" kulturos doze vaikui. Tevams nepatinka si nepazimine sistema, nes priedo prie kazkokiu"mokytojos debeseliu", anie dar turi dometis , kaip sekasi ju vaikui blink.gif Tikras absurdas. O gal rastumet buda paskatinti vaikams, gaunantiems istisinius neigiamus pazymius? O gal noretumet buti tokio vaikucio mamos vietoje?
Zinau, kad isejusios bepazymines laidos labiau savim pasitiki, laisviau bendrauja, o mokslo atzvilgiais ner kvaisesnes uz buvusiuosius "pazymiukus" .

QUOTE(Noa @ 2005 06 01, 21:53)
Žinau, kad yra mamyčių, kurios ten sėdi, mokytojos jas labai mėgsta, jos dar kartais ką nors paorganizuoja, nuperka...

Dirbi mokytoja? Is kur toks zinojimas kas mokytojoms patinka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 01 birželio 2005 - 22:25
Nežinau aš ( ačiū Dievui ) kaip yra kai vaikas blogai mokosi. Mano mergaitė mokosi gerai, bet tai , kad nėra pažymių ją veikia blogai. Jau pradinėse, kai aš matydavau kad darbas nevisai gerai padarytas, galima būtų geriau, atsakydavo kam, vistiek mokytoja sakys, kad gerai. Penktoje klasėje pirmą pusmetį pažymių irgi nerašė. O ir kai pradėjo rašyti niekas nepasikeitė. Vienodai rodo kokį pažymį gaus, kad tik padaryt ir bet kaip. Viena gerai, kad smegeninėj kažkas yra.

Manau, kad pažymių nerašymas yra gerai tik tiems vaikams kurių mokymosi motyvacija yra didelė. Jiems iš esmės tas pats ar taip ar taip, tokie vaikai bet kuriuo atveju gerai mokosi. O kiek tokių yra? Daugumai visgi reikia kažkokio postūmio. O kai neišmoksta pradinėse dirbti atlygiui, tai ir vėliau nesistengia. Aišku jei viso mokymosi proceso metu pažymys nieko nereikštų, tuomet taip, kam jis reikalingas. Bet yra metiniai vertinimai, kurie turi didelę reikšmę baugiant mokyklą ir stojant į aukštąją ir taip toliau.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 06 01, 22:53)
Nu supranti, šiaip jau aš dirbu nuo 8 iki 17.30, grįžtu 18.30, taigi nelabai turiu kada valkiotis po mokyklas... Ir nelabai mane suprastų šefas, jeigu aš paimčiau ir pasakyčiau - absoliut perdon, man neaišku, kaip ten kas, eisiu pasikalbėt su mokytoja smile.gif Paskambinu, kai turiu konkretų klausimą... Tiksliau, aš eičiau, jei būtų kokių ypatingų problemų, jei koks ypatingas įvykis, tėvų susirinkimas, o šiaip, be priežasties - nesigauna man...  Žinau, kad yra mamyčių, kurios ten sėdi, mokytojos jas labai mėgsta, jos dar kartais ką nors paorganizuoja, nuperka, ir dažniausiai tai tos, kurias vyrai išlaiko ir jos turi laiko užsiiminėt tokiais dalykais dry.gif O aš to laiko neturiu... sad.gif Todėl paklausiu reguliariai kas pusė metų smile.gif O norėtųsi dažniau...

Man regis, normalu yra, kad šeimoj abu tėvai dirba, todėl nelabai man patinka tokio stiliaus pasakymai - eik, kalbėk. Kodėl negali būt aiškiai gražiai pasiekimų knygelėj parašyta, kad man būtų iš karto aišku ir nereikėtų niekur eit? dry.gif

Paskambink dažniau mokytojai. thumbup.gif Manau ji tikrai supras, kad tau rūpi vaiko pasiekimai ar nesėkmės ir tikrai nepyks, o džiaugsis, kad tau tai rūpi. thumbup.gif Nes dažniausiai tėvai susirūpina, kai baigiasi trimestrai (bent vyresnių klasių tai tikrai). Šitą aš žianau, nes mūsų tėtis dirba mokykloje tongue.gif
Atsakyti
As nesusigaudau, kodel visos aiskinat, kad uz bet ka rasomas geras ivertinimas. Maniskes klasej gauti puiku (arba praeitais metais buvo saulute) tai reikia ne tik gerai, bett ir su intonacija ismokti eilerasti, jeigu gerai mokosi, parasyti diktanta be klaidu. Ir ypac svarbiais atvejais, kai visa savaite gerai dare pamokas, atsakinejo per pamokas ir t.t. uzklijuoja ant rankos lipduka ( kuri vaikai po 1 ar 2 val. pameta), bet tai jiems pats didziausias ivertinimas.
O jei eilerastis butu tik isbertas, niekada neraso gero ivertinimo ir paaiskina, kad nesistengi.
O jei mokytoja uz bet koki darba raso puiku, tai ji ir rasytu 9 arba 10, tai koks butu skirtumas.
Atsakyti