QUOTE(virgulia @ 2005 06 01, 10:36)
vat kaip tik ir susidūriau vakar su šia problema.Sūnus baigė pirmą klasę.Vertino juos spalvomis.Vaikas nuėjo į mokyklą mokėdamas puikiai skaityti ir skaičiuoti,visus metus bendravau su mokytoja,sakė,kad sekasi jam puikiai.Vakar pareina vs ne verkdamas-jam nedavė padėkos rašto.Vytukui,kuris negražiai rašo (pati mokytoja taip sakė)davė,Mergaitei,kuri prastai skaito davė,o maniškiam,kuriam,anot jos,puikiai sekėsi-ne.Ir kaip suprasti?Gal jai tiesiog nepatinka mano vaikas,nors nemanau,kad tai turėtų nulemti popierėlių dalinimus.Nereikia man to popieriaus,aš ir taip žinau,kag jis gerai mokosi,bet vaikui atmuša norą mokytis-visus metus stengėsi,o čia kažkokio popierėlio pagailėjo.Ir ką man dabar daryt-susirast mokytoją ir paklaust?
Šiaip turbūt vertėtų susirasti ir paklausti, kodėl taip atsitiko. Ką vertinant buvo dalinami tie raštai. Bent galėsi vaikui žmoniškai paaiškinsi kodėl taip įvyko ir bent kažkaip jo širdgėlą sumažinsi.
Tik klausimas kaip vaiką įtikinti, kad kitais metais reik taip pat gerai mokintis