QUOTE(uola @ 2005 05 31, 00:13)
Nu, sakykit mamutes, kas yr neaisku tame, kai matot savo vaikucio diktante 10klaidu? Noretumet dvejeto? Kas yr nesuprantamo tame parasyme"neismokai eilerascio, tikiuosi iki penktadienio tau pavyks". Kurioje vietoje yr neaiskumas, kai atsiverte sasiuvinuka matot tai, ka matot? Pazymiu reik ne vaikams, o tevams. Paprasciau? A... penki- prasciau , nei Petras, 10- geriau nei Zose. Lygis aukstas. Ar ne pacios linksminates ir dziugaujat, kai du metus nesnekejes vaikas ima mekenti "beee", ar nebuna smagu, kai neturejes zalio supratimo apie spalvas, ima ir susipranta, kad raudona, tai ne melyna... Zinoma, jei palyginsime su Antanu, kuris , rodos, gimes jau spalvas mokejo, o snekejo jau nuo astunto menesio... Norit lygint su kaimynu, ar zinoti savo vaiko progresa?

Principe tai mes kaip mamos ir to, ir to norim

Aš noriu žinoti ir kaip jis progresuoja, ir koks jo lygis apskritai. Gerai, padarė diktante 10 klaidų. Pedagogui savaime aišku, koks čia lygis, o man nė velnio neaišku... Jei tam diktante du sakiniai, tada blogai, o jei du lapai - tada dar pusė velnio
Aš nesigaudau, nežinau, koks yra klasės vidurkis, negaliu palygint su savim, kai mokiausi. Tada gaunasi, kad neaišku. Man, kad būtų aišku, reikia lygint

Gerai gerai, gal negražu, bet kas pedagogui aišku iš pirmo žvilgsnio, tėveliams nebūtinai, man gal kitoj sferoj vieno žvilgsnio užtenka, o šitoj - ne.
Pvz. imkim vaiką, kuris vaikščiot išmoko dvejų, ant puodo sėdėt - ketverių, penkerių išmoko kalbėt, o devynerių - skaityt. Progresas yra? Yra. Tai ką, džiaugtis? Jei su kitais nelyginam, galim. Bet kažkas kažkada gyvenime vis tiek palygins! Ir kokios bus pasekmės? Tokiam vaikui tikrai būtų reikalinga, pvz. papildoma pagalba, jį reiktų pratint įdėtdaugiau darbo, kur kiti įdeda mažiau, ir gal tie rezultatai bent kiek geresni būtų? Tai norėčiau žinoti, nu
Nu va aš pabandžiau dar kartą išaiškint, kas man nepatinka
Хрен, положенный на мнение окружающих, обеспечивает спокойную и счастливую жизнь.