Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukams nerašomi pažymiai

QUOTE(uola @ 2006 05 31, 15:34)
Zmoge, o kaip tevai pakencia sita nezinojima visus metus?
Papildyta:
O kas gali nutikti ateity?

Nu vat as ir sakau, kad pagal galimybes (bent 2-3 kartus per savaite) stengiuos pasimatyt su mokytoja user posted image user posted image Nu bet jei dirbciau kasdien ryte, jauciu neiseitu man schmoll.gif kaip tada? g.gif Tada tik su uzuojauta stebiu tevu reakcija: MUSU VAIKAS? user posted image
Nu ateity visko gali nutykt 4u.gif pvz. sokas 5-toje klaseje, kai pazymius visgi pradeda rasyt user posted image 4u.gif
Pradejau skaityt tokia tema, kai mano vaikas ruosesi i pirma klase, todel ir dekoju Smurkai uz pasidalijima patirtimiuser posted image ir prisidejus prie musu padekos rasto user posted image blush2.gif
Atsakyti
Nera ko su uzuojauta stebeti kitu tevu. Keista, kad mokslo metu gale staiga juos istinka tariamas sokas. Kiek supratau-mokytoja neatliko savo pareigos,o jie ar atliko? Normali tevu reakcija turejo jau po menesio saukti "SOS. NORIU ZINOTI".

Penktoje klaseje sokas buna ne nuo pazymiu, o nuo kitokios sistemos, kitokios metodikos, kitokiu zmoniu, kitokio poziurio, kolektyvo ir t.t. Vertinimo sistema sokiruoti tikrai neturetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 31 gegužės 2006 - 17:46
QUOTE(uola @ 2006 05 31, 18:45)
Nera ko su uzuojauta stebeti kitu tevu. Keista, kad mokslo metu gale staiga juos istinka tariamas sokas. Kiek supratau-mokytoja neatliko savo pareigos,o jie ar atliko?  Normali tevu reakcija turejo jau po menesio saukti "SOS. NORIU ZINOTI".

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aplamai tai vaikų lyginimas vienas su kitu nėra piimtinas, juk vaikų gebėjimai ir galimybės nėra vienodos. Ar žemų gebėjimų vaikas, išmokęs vieną raidę, ar veiksmo eilutę nėra vertas tokio pat paskatinimo, kaip gabus vaikas, perskaitantis visą straipsnelį. Mokykloje neetiška lyginti vaikus. Vertinami kiekvieno vaiko konkretūs pasiekimai.
Atsakyti
QUOTE(Žemaika @ 2006 05 31, 22:00)
Aplamai tai vaikų lyginimas vienas su kitu nėra piimtinas, juk vaikų gebėjimai ir galimybės nėra vienodos. Ar žemų gebėjimų vaikas, išmokęs vieną raidę, ar veiksmo eilutę nėra vertas tokio pat paskatinimo, kaip gabus vaikas, perskaitantis visą straipsnelį. Mokykloje neetiška lyginti vaikus. Vertinami kiekvieno vaiko konkretūs pasiekimai.

Sutinku, bet tegul jie buna VERTINAMI!
Kiekvieną mėnesį yra vertinami dalykai. Bet sakykim ne tik Lietuvių kalba -A, bet vertinama jos tarsi sudedamosios dalys kiekviena atskirai. Pvz.
skaitymas....................
skaitomo teksto suvokimas............
rašto kultūra.............
rašo diktuojamą tekstą..................
ir t.t.
Matematika taip pat skirstosi
skaičiuoja mintinai..............
sprendžia žodinius uždavinius............
geometrinės žinios................
ir t.t.
Taigi, prie kiekvieno punkto mokytoja parašo raidelę ir žinome, kuri dalyko dalis vaikui prasčiau sekasi. Į ką atkreipti dėmesį. O jeigu ji imtųsi aprašyti kiekvieną punktą

As buciau tik uz!!! thumbup.gif Ar, jei mokytojai tai per sudetingai susitikimus daryt ne dukart per metus rolleyes.gif O tai daba man ja gaudyt reikia user posted image
Kita vertus dabar dvyliktokai reitinguojami , juk lyginami g.gif
Atsakyti
O man lengvas šokas- pirmokas baigė mokslo metus, visus metus už skaitymą pažymių knygelej buvo raideles P (čia puiku, 10 balų)...o trimestrą parnešė jau su G raide (gerai, 8 balai). Nebuvo nei vienos G raidės, bet ją išvedė, o paskui pareiškė, kad metų eigoje tuos balus mokytoja keldavo. Tai kaip mums čia dabar jaustis??? Eidavom ir į visus susirinkimus, sakė kad viskas gerai....vaikas norėjo pirmųnas būti verysad.gif . Aš pati kai gavau pirmoj klasėj dvejetą, tai dar dabar atsimenu kaip, kas ir už ką. Norėčiau, kad ir mano vaikas žinotų ką gauna, ir kad tas pažymys būtų tikras, o ne papūstas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soul: 01 birželio 2006 - 08:42
QUOTE(Soul @ 2006 06 01, 08:41)
O man lengvas šokas- pirmokas baigė mokslo metus, visus metus už skaitymą pažymių knygelej buvo raideles P (čia puiku, 10 balų)...o trimestrą parnešė jau su G raide (gerai, 8 balai). Nebuvo nei vienos G raidės, bet ją išvedė, o paskui pareiškė, kad metų eigoje tuos balus mokytoja keldavo. Tai kaip mums čia dabar jaustis??? Eidavom ir į visus susirinkimus, sakė kad viskas gerai....vaikas norėjo pirmųnas būti verysad.gif . Aš pati kai gavau pirmoj klasėj dvejetą, tai dar dabar atsimenu kaip, kas ir už ką. Norėčiau, kad ir mano vaikas žinotų ką gauna, ir kad tas pažymys būtų tikras, o ne papūstas cool.gif
O kaip pusmecio gale parasyta/ ar vertinama visa "lietuviu kalba", ar "Skaitymas". Gal G raide "atsitiko" susumavus viska i viena bendra pvz.rasto, rasto kulturos, skaitymo, teksto suvokimo, gramatikos ir t.t.
Nors, jei mokytoja sako, jog ivertinimas "papustas" tai... na atleiskit. Neturiu komentaru.
Atsakyti
na nueinu aš su mokytoja pakalbėti, bet naudos maža "viskas gerai, mokosi, stengiasi, problemų nėra" o kai atsiverčiu sąsiuvinius plaukai ant galvos stojasi. Bandžiau verst namie diktantus rašyti ar bent jau dailyrašti, bet nelabai išeina. Vaiko argumentas būna "mokytoja neliepė". Na ir kaip tada. Gerai kad nors anglų kita mokytoja, tai iš karto parašo kas ne taip. Na jei jau taip nenorima vaikų traumuoti, tai nors tėvams galėtų pasakyti, kas ne taip. O šiaip kiek save atsimenu, tai manęs pažymiai niekiek nesutraumavo, jei gaudavau prastesnį pažymį, tai būdavo pamoka,kad reikia pasistengt. O ar sutraumavo ką nors iš jūsų?
Atsakyti
būtent drinks_cheers.gif Blogas pažymys būdavo paskata stengtis.
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2006 06 01, 15:27)
O kaip pusmecio gale parasyta/ ar vertinama visa "lietuviu kalba", ar "Skaitymas". Gal G raide "atsitiko" susumavus viska i viena bendra pvz.rasto, rasto kulturos, skaitymo, teksto suvokimo, gramatikos ir t.t.
Nors, jei mokytoja sako, jog ivertinimas "papustas" tai... na atleiskit. Neturiu komentaru.

Nesumuojama. Čia ta nelemtoji G vien iš skaitymo doh.gif. Juk jei matyčiau metų eigoje, kad prasti pažymiai, tai susirūpinčiau. O dabar teks per vasarą spaustis- kasdien dabar mokomės namie po 3h doh.gif

QUOTE(Ramunytėė @ 2006 06 01, 16:41)
O šiaip kiek save atsimenu, tai manęs pažymiai niekiek nesutraumavo, jei gaudavau prastesnį pažymį, tai būdavo pamoka,kad reikia pasistengt. O ar sutraumavo ką nors iš jūsų?

Taip, teisybė, atsimenu abu dvejetus, gautus pirmoje klasėje prieš 20 metų- ir kas, ir kaip, ir už ką. Daugiau jų nebeturėjau, buvau pirmūnė, stengiaus labai smarkiai.
Atsakyti
QUOTE(Soul @ 2006 06 02, 11:35)
Taip, teisybė, atsimenu abu dvejetus, gautus pirmoje klasėje prieš 20 metų- ir kas, ir kaip, ir už ką. Daugiau jų nebeturėjau, buvau pirmūnė, stengiaus labai smarkiai.

Nu matot koks teigiamas stresas vaikui! tongue.gif
Daba kad tik musu balsas i dangu nueitu user posted image user posted image
Geru atostogu!!!!
Atsakyti
Linksma, jei Jusu vaikuciai viska gerai gali ir sugeba. jei ju nesekmes vien tinginyste gristos. Lipkit to vaikucio vieton, kuris negali, net ir labai stengdamasis isspausti gero ivertinimo. Kiek besimokytu, kiek papildomai bedirbtu, kiek bevargtu pvz 2 2 2 2. Tai gal geriau jis jaustusi ne tuomet, kai jo darbai butu vertinami "neiskaityta, neiskaityta, neiskaityta", o tuomet, kai butu parasyta. "Dziaugiuosi, nes padarei daug maziau klaidu. Pagaliau tau pavyko teisingai parasyti ta ta ir ta. Visa demesi sukaupk to to ir to mokymuisi."
Atsakyti