QUOTE(Peledike @ 2004 02 25, 16:36)
Karta isvaziavom pasivazineti. Stverem zemelapi ir i kelione. Nusigavom iki Sartu regioninio parko, informacineje lentoje radom pazymetus 3 piliakalnius (pavadinimu dabar nepasakysiu). Pasizymejau savam zemelapy ir leidomes ieskot. Viena radom... Ir tai vos nepravaziavom, nes jau lentute prie jo tokia apkerpejus ir miniatiurine

Kur kiti du taip ir neradom. Aplink grazu, daug kalnu ir pakalniu, bet elementarios informacijos truksta
Informacijos trūkumas ir piliakalnių tvarkymas atsiduria į tą patį ir vienintelį barjerą - kultūros ir senovės paminklų išsaugojimui Lietuvoje skiriama labai mažai pinigėlių...

Na, paskutinu metu kažkokų prošvaiščių jau matosi, bet vistiek.... Pati esu archeologė, žinau apie ką kalbu... Daugybė piliakalnių baigia sunykti, slenka jų šlaitai...
QUOTE(Yara @ 2004 02 25, 21:22)
šiaip man vienas iš fainesnių maršrutų yra Panemunės pilys. Seredžiaus piliakalnis patiko.. šalia dvaro rūmai, toliau dar yra Raudonės pilis, kurioj dabar mokykla, Veliuona, Panemunės pilis. rudenį, gelstant lapams, ypatingai gražu
Man šis maršrutas irgi labai patinka. Kaip tik praeitą vasarą mamą vežiau šiuo keliu, tai ir jai labai patiko...
O šiaip daugiau tai siūlau aplankyt
Rambyno regioninį parką: Rambyno kalną (kuris buvo laikomas piliakalniu, bet paskutinių tyrinėjimų duomenimis jokio kultūrinio sluoksnio jame nerasta), Bitėnų muziejų ir dailės galerija po atviru dangum. Tose apylinkėse daug renovacijų, tyrinėjimų numatoma kitai vasarai, piliakalniai bus pritaikomi turizmo tikslams
Čia vaizdelis i Nemuną nuo Rambyno kalno

--------
22