
Mano vyras turi reikalų su Vilniaus vandenimis, dar kitais žmonėm, kurie atsakingi už švarų vandenį, atlieka jo tyrimus ir pan. tai jie visi turi bendrą nuomonę, kad geriausia vandenį gerti tiesiog iš krano. Jie iš tokių pačių grežinių kaip Žalia giria ir kt. fasuoti vandenys. Tiesiog vanduo parduotuvėje jau būna pastovėjęs ir jeigu iki pirkimo jį paveikia saulės spinduliai pradeda daugintis bakterijos. Jei pirkti vandenį, tai nebent gazuotą, nes CO2 veikia kaip konservantas. Bet pastoviai gerti gazuotą tai

QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 10 08, 10:50)
ar jūs tikrai geriat vandenį tiesiai iš krano? ypač Vilniuj?
nes ten jo ir spalvelė ir kvapas ne koks.

prieš kiek metų ir kur Vilniuje?

taip, geriu - nei spalva man, nei kvapas kliūna. Skanus skaidrus vanduo. Nepatikimesnis yra iš plastmasinių "bambalių"...
QUOTE(katutis @ 2008 10 08, 21:37)
prieš kiek metų ir kur Vilniuje? 
taip, geriu - nei spalva man, nei kvapas kliūna. Skanus skaidrus vanduo. Nepatikimesnis yra iš plastmasinių "bambalių"...

taip, geriu - nei spalva man, nei kvapas kliūna. Skanus skaidrus vanduo. Nepatikimesnis yra iš plastmasinių "bambalių"...
Kiek atsimenu, kai dar mokykloj mokiausi, tai prieš kiekvieną rugsėjo pirmąją vakare rudas vanduo bėgdavo, mokinukai prieš mokyklą vasaros purvus gremždavosi

ok, ačiū už komentarus visoms..
tiesiog mano prisiminimai ne kokie tada...
vat ir iš praeitos vasaros, Fabijoniškėse, atsimenu, kad neskanus vanduo vanduo iš krano buvo, ir balzganas.. žodžiu, svarbu man ta 'prekinė išvaizda'
o gal tiesiog priprast reikia...
Panevėžy geriu vandenį iš krano be problemų...
na matai, filtruot ir virint reikia... taigi, vistik ne visi geria tiesiog iš krano į stiklinę įsipilę..
na, senokai tas buvo, kai mačiau rudą vandenį, ir tokį su kvapeliu...
čia studijų metais, Saulėtekio barakuose, kur vamzdynai neaišku kokio senumo..

tiesiog mano prisiminimai ne kokie tada...


Panevėžy geriu vandenį iš krano be problemų...
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 10 08, 13:23)
Spalva, kvapas, bent iš mūsų kranų normalūs
Bet prieš gerdami vandenį perfiltruojam ir užvirinam
Šveicarijoj tiesiai iš miesto fontanų vandenį pildavomės, primokyti buvom, kad jis ten - švarutėlis
Ir iš tiesų taip 



Šveicarijoj tiesiai iš miesto fontanų vandenį pildavomės, primokyti buvom, kad jis ten - švarutėlis


na matai, filtruot ir virint reikia... taigi, vistik ne visi geria tiesiog iš krano į stiklinę įsipilę..
QUOTE(katutis @ 2008 10 08, 21:37)
prieš kiek metų ir kur Vilniuje? 

na, senokai tas buvo, kai mačiau rudą vandenį, ir tokį su kvapeliu...



As nenusistaciusi kategoriskai pries vandeni is butelio
Karsta vasaros diena, kai atrodo, kad tuoj krisi is troskulio as tikrai nusipirkciau buteliuko gaivinancio vandenelio
aisku, galima pasiimti is namu vandens isipylus, bet jei nenumatytai kur islekei ir neturi to H2O tai ka daryt?
Musu bute daznokai isjungiamas vanduo be perspejimo. kazkas kazka remontuojasi ir ziurek atsikelusi ryte pamatai, kad is krano anei jokio vandens nebega, o vaikui nera kaip nei koses isvirt nei atsigert duot
is pat ryto! tokie sposai mums karts nuo karto pasikartoja, o as turiu dideli bambali vandens ir issiverciu su juo. kitokiu atveju tektu lekti i parduotuve (pvz. ziema) is pat ryto, su alkanu vaiku...del vandens.
Bet gi tikrai nesmagu...nei ranku issiplaut, nei, atsiprasant, vandeni nuleisti



Musu bute daznokai isjungiamas vanduo be perspejimo. kazkas kazka remontuojasi ir ziurek atsikelusi ryte pamatai, kad is krano anei jokio vandens nebega, o vaikui nera kaip nei koses isvirt nei atsigert duot


Bet gi tikrai nesmagu...nei ranku issiplaut, nei, atsiprasant, vandeni nuleisti

QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 10 09, 17:24)
na, senokai tas buvo, kai mačiau rudą vandenį, ir tokį su kvapeliu...


dabar normaliai viskas



pirmiausiai - rekomendacijos dėl makaronų 
Stepono 6 parduoda labai skanius kieto grūdo makaronus su miškinio česnako lapais
Dar pirkau tokius rudus - kaip man aiškino, pirminio grūdo, iš kurio buvo išvesti dabartiniai grūdai - makaronus. Šitie kažkuo man į grikius pasirodė panašūs 
įdomu, kad šitie sveikieji makaronai neišsipučia, kaip paprasti parduotuviai, o pirmieji yra ypač skanūs
klausimą noriu užduoti dėl lenkiško kavos pakaitalo Inka
pažiūrėjau Stepono 6, kad tikrai auksine kaina pardavinėja ekologiškus tirpius kavos pakaitalų mišinius - turim kapučino, pagaminta grūdų pagrindu
kokios būtų nuomonės dėl Inkos? Kad ekologiška, tai į tai nepretenduoja, bet ar bent jau sveika jūsų nuomone?

Stepono 6 parduoda labai skanius kieto grūdo makaronus su miškinio česnako lapais


įdomu, kad šitie sveikieji makaronai neišsipučia, kaip paprasti parduotuviai, o pirmieji yra ypač skanūs

klausimą noriu užduoti dėl lenkiško kavos pakaitalo Inka

pažiūrėjau Stepono 6, kad tikrai auksine kaina pardavinėja ekologiškus tirpius kavos pakaitalų mišinius - turim kapučino, pagaminta grūdų pagrindu

kokios būtų nuomonės dėl Inkos? Kad ekologiška, tai į tai nepretenduoja, bet ar bent jau sveika jūsų nuomone?

QUOTE(katutis @ 2008 10 14, 15:34)
kokios būtų nuomonės dėl Inkos? Kad ekologiška, tai į tai nepretenduoja, bet ar bent jau sveika jūsų nuomone? 

As Inkos neperku tik del to, kad ji lenkiska, geriu lietuviska Mano lyg vadinas, siaip tas pat kas Inka, del sveikumo tai nezinau ar gali but sveika kai tirpi

Apie Inka negaliu nieko pasakyti, nebandžiau. Bet tokias kavas kaip kapučino, frappe aš laikau 'pasimėgavimui", jos tikrai brangokos. Perku paprastą grūdų kavą iš Holos. Jos 250 gr. dėžutė kainuoja, berods, 27 Lt., o jei perki ne dėžutę, o tokį pat maišelį - pigiau. Tik nepamenu, kiek pigiau.
Makaronus irgi perku Holos iš speltos grūdų (kviečio "protėvis"). Man skanu ir rupiai maltos speltos makaronai (tamsiai rudi, tikrai neišsipučia), ir smulkiai maltos speltos (šviesesni, truputį išsipučia).Dar man labai patinka smulkūs makaronai (raidelės, gaideliai) - smagu vaikams virti sriubą
Jie neišsipučia, todėl jų trūkumas - reikia dėti daug.
Vandenį geriu iš krano ir nevirinu. Virinimas tik sunaikina bakterijas ir viskas. O bakteriologiškai Vilniaus vanduo TIKRAI švarus. Be to, kažkur skaičiau (iš lietuvių mamų) darytą eksperimentą - grūdus daigino ir laistė paprastu, virintu ir mikrobangėje šildytu vandeniu. Prasčiausiai dygo laistyti virintu vandeniu. Nesu chemikė nei fizikė, negaliu paaiškinti, bet man irgi atrodo, kad virinant vanduo suprastėja.
Makaronus irgi perku Holos iš speltos grūdų (kviečio "protėvis"). Man skanu ir rupiai maltos speltos makaronai (tamsiai rudi, tikrai neišsipučia), ir smulkiai maltos speltos (šviesesni, truputį išsipučia).Dar man labai patinka smulkūs makaronai (raidelės, gaideliai) - smagu vaikams virti sriubą

Vandenį geriu iš krano ir nevirinu. Virinimas tik sunaikina bakterijas ir viskas. O bakteriologiškai Vilniaus vanduo TIKRAI švarus. Be to, kažkur skaičiau (iš lietuvių mamų) darytą eksperimentą - grūdus daigino ir laistė paprastu, virintu ir mikrobangėje šildytu vandeniu. Prasčiausiai dygo laistyti virintu vandeniu. Nesu chemikė nei fizikė, negaliu paaiškinti, bet man irgi atrodo, kad virinant vanduo suprastėja.
QUOTE(Saulužė @ 2008 10 14, 15:40)
As Inkos neperku tik del to, kad ji lenkiska, geriu lietuviska Mano lyg vadinas,
kur tokią perki?

QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 14, 15:47)
Perku paprastą grūdų kavą iš Holos. Jos 250 gr. dėžutė kainuoja, berods, 27 Lt., o jei perki ne dėžutę, o tokį pat maišelį - pigiau.
Makaronus irgi perku Holos iš speltos grūdų (kviečio "protėvis").
Vandenį geriu iš krano ir nevirinu.
Makaronus irgi perku Holos iš speltos grūdų (kviečio "protėvis").
Vandenį geriu iš krano ir nevirinu.
jo, brangokai


taip, gali būti, kad mano įsigytieji rudi irgi iš speltos.
o kad daug dėti reikia, tai taip



o arbatai?


QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 14, 15:47)
Vandenį geriu iš krano ir nevirinu. Virinimas tik sunaikina bakterijas ir viskas. O bakteriologiškai Vilniaus vanduo TIKRAI švarus. Be to, kažkur skaičiau (iš lietuvių mamų) darytą eksperimentą - grūdus daigino ir laistė paprastu, virintu ir mikrobangėje šildytu vandeniu. Prasčiausiai dygo laistyti virintu vandeniu. Nesu chemikė nei fizikė, negaliu paaiškinti, bet man irgi atrodo, kad virinant vanduo suprastėja.
Vandeny vistiek yra ištirpusių mineralinių medžiagų, deguonies, o pavirinus dalis madžiagų iškrenta nuosėdom (dėl to vanduo tampa minkštesnis ir pan), o deguonis oksiduojasi. Dėl to ir darant arbatą siūlo užpilti vieną šviežiai užvirintu vandeniu, kad atsiskleistų aromatas, nes jei vanduo verdamas pakartotinai, tai jame bus sumažėjęs O2 kiekis.
Dar prastesnis rezultatas būtų laistant distiliuotu vandeniu.
me gustas tu, ar tu supratai, kodėl ožkos pieną naudoti yra geriau negu karvės?
