Bulvių sėklas reikia sudaiginti patiems po Naujų parsinešus kur nors šviesiai.Ir tada nežinau bulvės mums be jokių akučių.Ir šiaip mes jų ne tiek jau daug ir vartojome,kai pradėjome daugiau kitokių daržovių valgyti.
va čia yra paveiksliukas ,va kaip pavasarį turėtų atrodyti teisingai sudaiginta bulvė:
http://gerazemdirbys...c.php?f=11&t=84
QUOTE(Vaizele @ 2009 01 11, 12:39)
Nežinau, kodėl visi sako, kad Dobilas sūris pabrangęs. Mums arčiausiai namų maxima, ten kaina jo lygiai tokia pati, kaip ir buvo visus pernai metus (kai beje labai daug kas stipriai brango) - 5,99 Lt... 

Tavo asmeninės žinutės perpildytos, todėl negaliu išsiųst pranešimo
QUOTE(Vaizele @ 2009 01 11, 12:39)
Nežinau, kodėl visi sako, kad Dobilas sūris pabrangęs. Mums arčiausiai namų maxima, ten kaina jo lygiai tokia pati, kaip ir buvo visus pernai metus (kai beje labai daug kas stipriai brango) - 5,99 Lt... 

vakar IKI maciau> pakuote, kuri anksciau kainavo 5.99, dabar 6.99

Dobilo jogurtas be priedu vietoj 1.49 jau 1.75 (nusprendziau kefyra gerti

QUOTE(Junda @ 2009 01 11, 15:38)
Aš Užupio turguje nusipirkau ekologišką viščiuką ketvirtadienį, suvalgėm tą pačią dieną. Bet truputį nusivyliau, nes blogai buvo nupeštas, palikti visi vidaus organai (turbūt kas nors juos valgo, bet mes, deja, ne, tai tiesiog papildomas svoris, už kurį reikia mokėti), o ir ganėtinai liesas, tai mėsytės mažai buvo. Sumokėjau 17 Lt, o likoms tryse nelabai pavalgę.
Taigi taigi

Papasakosiu apie savo pirma patirti su neparduotuvine vista

Visu pirma jos svoris buvo apie 6 kg


Taip, vistoje buvo palikti vidaus organai (kepenys, sirdele ir skrandukas), bet pries tai vista buvo tikrai gerai nupesta ir pavalyta is vidaus. As net nustebau tokiu krapstumu, nes tikejausi blogesnio vaizdo. Tiesa pasakius, kad vistoje buvo palikti vidaus organai, man tai tik privalumas, nes sirdele i skranduka deaju i sultini, o kepeneles man ir vaikui buvo pietum (noriu daaaaaaar tokiu pietu

Bet svarbiausias dalykas tai aisku skonis. Negalima net lyginti su parduotuviniu visciuku (nors as paprastai perku tik IKI gurmano broileri). Nereikejo vistai jokiu specifiniu marinadu, prieskoniu ar dar ko. Senas geras metodas: cesnakai, pipirai, druska... Na, gal laimo sulciu truputukas is mandrumo

QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 11, 17:26)
Greisi, o ten sudėtinga užsisakyti sėklų? Gal dar kas norėtų? Aš siaubingai užsimaniau mažučių pomidoriukų 

Mielai prisijungčiau


QUOTE(Liora @ 2009 01 11, 17:18)
Visu pirma jos svoris buvo apie 6 kg
Tai uzteko puse iskepti sventems, o likusia dali supakavau i maiselius ir dejau i saldymo kamera. Tai po Naujuju vistienos dar neprireike


Nu nieko sau storulė

QUOTE(Junda @ 2009 01 11, 13:38)
Aš ne ūkininkė, tik esu atklausius vieną paskaitą iš žemės ūkio. Kur specialistai šnekėjo, o ne firmų pardavėjai. Iš specialiai sėkloms augintų bulvių išauga bulvės be išsigimimų, t.y. akučių. Juk akutės nėra kažkoks išpuvimas ar kirminų išgraužimas, ar ne? Tai nuo ko jos atsiranda, jūsų manymu?
tikrai idomu tada nuo ko atsiranda

Papildyta:
QUOTE(Liora @ 2009 01 11, 16:18)
gan didele vista...na o is tiesu,as pati pamenu,kad vista ir budavo vista...pavalgydavo per sventes daug zmoniu is vienos vistos..dabar visciukai..tokie liesuciai,sukepa nieo nebelieka



Papildyta:
QUOTE(Junda @ 2009 01 11, 16:37)
Nu nieko sau storulė
Aš rinkausi iš visos mašinos patį didžiausią viščiuką, tai teradau 1,3 kg. Visi kiti buvo dar mažesni. Ten parašyta, kad jie yra 63 dienų. 1 kg - 13 Lt.

tai rinkotes visciuka,o ne vista

QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 11, 18:26)
Greisi, o ten sudėtinga užsisakyti sėklų? Gal dar kas norėtų? Aš siaubingai užsimaniau mažučių pomidoriukų 

Nu užsisakiau ,porą užsakymų perdaviau sesei gyvenančiai Londone ,vieną draugei Amerikoje.Bet manau neturėtų kilti problemų.
http://www.thompson-...-t.html?page=2;
iš čia taip pat nemažai užsisakiau
taip pat dar iš amerikietiško kažkokio tinklalapio,o mažiukų tai jau vien atskirai kokia kelias dešimtis rūšių geltonų,baltų ,ružavų ,juodų.Nes pas mus kažkaip nėra...Jeigu reikės galiu paieškoti ir tą tinklalapį.
QUOTE(Junda @ 2009 01 11, 14:38)
Obuolių ketvirtadienį buvo Užupyje, po 3 ir 4 Lt. Pirkau brangesnius, tokie raudoni, skanūs, pyragai superiniai išeina. Girdėjau žmogelis skundės, kad sekmadienį (tai turbūt per tatulą) pardavė vos 2 kg. Mums jo obuoliai fantastiški pasirodė, būtinai ketvirtadienį paimsiu daugiau.
turbut žinau apie ką eina kalba, as ji "geriečiu" vadinu, nu toks labai teigiamas ūkininkas. Ankščiau ir as pas jį obuolius pirkdavau, bet vėliau pas kitus tatuliečius skanesnius radau. Kita problema, kad zmogus Tatulos mugėje, pačiame gale stovi, tai daug kas iki jo neateina.
Gal kas žino kur Vilniuje galima nusipirkti šiuos (laisvai auginamus) viščiukus?
http://www.zum.lt/lt...i-spaudai/6719/
http://www.zum.lt/lt...i-spaudai/6719/
Lyg ir buvau kazkur radus, bet neberandu. Kur galima rast ekologiskus pievagrybius?
O gal paciai juos galima uzsiaugint?
O gal paciai juos galima uzsiaugint?
