As esu uz darzeli, bet nuo tam tikro amziaus (zinoma viskas priklauso nuo konkretaus vaiko). Pirma karta i darzeli isleidau 2 metuku, pamaciau, kad tam mano vaikui nei draugu, nei kitos aplinkos nereikia, o tik mamos ir siaip dideli stresa isgyvena, pasilikau su juo dar pabuti namuose iki 3,5 metuku, kadangi sau tai galejau leisti. Nuo 3,5 metuku, situacija pasikeite kardinaliai, adaptacija lengva, jokiu asaru ir jokios mamos nereikia, buckis ir ate. Jokio sablono as ten nematau, visada suteikiama vaikui pasirinkimo laisve, jei nenori daryti rytines mankstos, gali per ta laika uzsiimti tai kuo nori uzsiimti, piesiniai visu skirtingi, bendravimo sociai, spektakliukai visokie, pagal poreikis ivairus bureliai. Man patinka, kad vaikas bendrauja, mokinasi dalintis, eiti i kompromisus, mokinasi isspresti tas vaikiskas konfliktines situacijas, kazkokio derybos meno.
Zinoma, ir aukle turi savu pliusu, bet minusu taip pat nemazai. Siandien dienai, as nenoreciau, kad mano vaikas butu su aukle, nes jis pas mane bendraujantis, jam reikia veiksmo, pokyciu, naujos aplinkos, o darzelis mums ta suteikia.