Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė ar darželis

Tik darzelis!! mirksiukas.gif
Atsakyti
DARŽELIS
Atsakyti
AŠ GERIAU Į DARŽELĮ LEISČIAU
Atsakyti
QUOTE(Enriko mama @ 2012 02 06, 18:24)
Ne visi verkia, smile.gif saviski kai palikau buvo be menesio 2 metuku, man isejus jis tik uzreke ir viskas, prasidejo pazinimas aplinkos, pima diena su manim valandele pabuvo, antra diena be manes iki pietu miegelio, o trecia diena jau visai dienai palikau, ir nei karto jokiu asareliu dar reikdavo po grupe gaudyt kad namo parsivestum, didesnes bedos iskilo kai is lopsio i darzo grupe persikele, ir tekdavo is ryto i prailginta nuvest, va ten jau rekianti nuo kojos nuplesdavo, verysad.gif  nepatiko jam ten, bet paskui jau apsiprato. Taigi ne visi vaikuciai verkia, reik tik mamytems taip stipriai nesijaudint ir viskas bus gerai  mirksiukas.gif



Pradejau vesti 1,5 m. i privatu darzeli. Nors buvau pasiruosus kuri laika kartu vaikscioti, kad priprastu, jau po pirmos dienos buvo aisku, kad vaikui ten gerai ir jokiu asaru nebuvo. Mano vaikas kalbeti pradejo mazdaug 1,8 m., tai problemu del susisnekejimo nebuvo. O ir iki tol kelis menesius, kol vartojo tik pagrindinius zodelius, atidzios ir svelnios aukletojos visada sugebedavo issiaiskinti, ko vaikas nori, ka nori pasakyti.

As vienareiksmiskai uz darzeli nuo 1 metu, JEIGU vaikas nelinkes sirgi daznai, JEIGU darzelis ir aukletojos yra labai geri.
Atsakyti
QUOTE(supervaikai @ 2012 02 21, 12:16)

O KODĖL? AŠ TAIP BIJAU DARŽELIO...
Atsakyti
Tik uz darzeli mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(letuciukas @ 2012 01 05, 22:04)
musu vaikas be problemu pasilieka be mamos, niekada del to nera verkes, darzelyje pasiliko be bedu nuo pirmos minutes, buti tvirtu ismoko ne darzelyje, o namuose. Jei sededamas namuose jis taps mamyciuku, tai tikrai nieko blogo nematau, nes geriau mamyciukas, nei laukinukas.



drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
už darželį smile.gif
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(mijaxxx @ 2012 01 06, 11:42)
Man tai juokingiausias visu parasymas, kad jei vaikas neis i darzeli tai sirgs mokykloje pirmoje klaseje, tikrai taip nera, mano visi pazįstami ir as tarp ju nelankem darzelio, bet nei vienas nesirgoj nei toj pirmoj klasej nei veliau. cia tai visiska nesamone.

schmoll.gif o aš visai nesutinku, tikslios statistikos nevedžiau, bet pirmokai (lankę darželį serga žymiai mažiau ir rečiau negu pirmokai nelankę darželio. Ir nieko čia juokingo. O tie pažįstami pedagogai? g.gif
Papildyta:
QUOTE(ernoja @ 2012 01 03, 23:58)
Su didžiausiu noru tiek vienas ėjo, tiek kitas eina. Pilna ten veiklos, visi dainuoja, visi deklamuoja. Daugybė tokių daiktų ir žaislų, kurių namuose neturi, pvz. šviesos stalas, naujos pasakų knygos, dėlionės. Ir pavalgo ne visi vienu metu, ir ne visi viską vienodai greitai daro, bet jokios prievartos, įtampos, baimės nėra. 
Jei blogai, keiskit grupę, darželį, ieškokit kažkokių priežasčių. O gal kiti jūsų vaiko grupės draugai yra laimingi ir patenkinti, tik jūsiškiui sunku.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Lyra*: 03 birželio 2012 - 14:39
Darželis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,

Galbut busiu ne pirma (o gal ir ne paskutine:) , kuri susidure su dilema, kam patiketi savo vaika nuo 1 metuku, kai laikas grizti i darba. Po ilgu svarstymu, linkstame savo mazyle leisti i privatu lopseli-darzeli, taciau galvoje sukasi daug 'bet'.

Gal yra mamyciu, kurios taip pat leido savo vaikus nuo 1 metu i privatu darzeli? Kaip issirinkote, ar patenkintos? Ar veliau nepasigailejote? Gal pakeitete darzeli? arba iskeitete ta darzeli i aukle? Nes kai isgirstu, kad 1-2 metuku grupeje 15 vaiku ir trys auklytes, kyla klausimas - kaip jos speja??? As pati paskui savo viena mazaja kartais vos speju ax.gif

Perziurinejau temas, taciau neradau privaciu darzeliu 'juodojo saraso'.

Busiu labai dekinga, jei pasidalinsite patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzzipi: 02 liepos 2012 - 15:19
Dėl ligų - auklė, dėl viso auklėjimo, lavinimo - vienareikšmiškai darželis
Kiek su mamytėm kalbėjau, ar nuo 2 m. ar nuo 4 m. leido ar visai neleido, pirmi metai buvo sunkiausi ligų atžvilgiu, antri - jau geriau, treti - visai gerai. Tik jau geriau vaikui darželyje prasirgti, nei mokykloje...na čia mano nuomonė, tai jei taip vertinti, tai tik darželis. Bet jei labai rimtos bėdos, gal reikia padaryti pertrauką ir samdyti auklę, jei močiutė nė viena negali. Aš asmeniškai auklę samdyčiau tik pačiu pačiu blogiausiu paskutiniausiu atveju, labai jau daug pavyzdžių kieme kasdien prisižiūriu...geriau jau tada privatus darželis.
Atsakyti
Klausimas, kas geriau pusantrų metukų ar kiek vyresniam vaikui. Privatus darželis (apie 15 vaikų) ar vis tik - auklė? Ir kodėl?
Nuo kada leidote į kolektyvą? Kodėl apsisprendėte vienaip ar kitaip? Ar nesigailite? Kaip vaikas jautėsi?
Ką manote, ar nenukenčia vaiko augimas, lavinimas pradėjus taip anksti leisti į darželį. Juk auklė skiria gerokai daugiau asmeninio dėmesio, bendrauja, kalba, tuo tarpu darželyje daugiau grupinė priežiūra ir kolektyvas. Juk yra skirtumas, vienas vaikas ar penkiolika.
Kita vertus, gal net tokiems mažučiams smagiau grupėje?

Atsakyti