Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė ar darželis

QUOTE(Suomi @ 2012 02 02, 19:35)
Tai va. Betgi visuomet atsiras pamoralizuojanciu, kas geriausia vaikui, kaip musu valstybe nesugeba pasirupinti savo pilieciais, ir t.t. Sedim visos su vaikais iki mokyklos ir bus geriausia, ar ne? smile.gif

Iki universiteto:) Juk, kai išeina į pirmą klasę, tai išvis daug pirežiūros reikia. Jeigu rimtai, tai manau, kad ši tema -- kaip derinti vaiko auginimą ir kitas pareigas arba savirealizacijos siekius -- labai jautri ir receptų čia negali būti. Todėl labai nesinorėtų kategoriškų pasisakymų. Mano patirtis auginant pirmąjį ir antrąjį labai skirtinga. Su pirmuoju sėdėjau iki dvejų metų ir raudodama išleidau į darželį (stigo pinigų ir giminė spaudė eiti dirbti -- o jis labai pamėgo tą įstaigą iškart ir iki šiol geru žodžiu mini). Neturėjau nei giminių kurie galėtų padėti vaiką prižiūrėti, nei pinigų auklei, nei pagalbos iš vyro, dirbusio iki vėlaus vakaro, nei, tiesą sakant, noro palikti metinuką, be galo prisirišusį, nuolat žindantį -- nei mielo darbo, į kurį būčiau norėjusi grįžti. Antrąjį ėmiau palikinėti valandinei auklei septynių mėnesių, nes labai norėjosi nors trupučio intelektualinės veiklos. Turėjau kur ir ką dirbti. Ir turėjau už ką auklę samdyti...O sklandžiai suderinti vaikų auginimo ir savirealizacijos man nepavyksta. Visvien pirmenybė -- vaikų interesai ir visvien tokia pirmenybė labai riboja darbinę veiklą.
Atsakyti
Benedicta, sutinku, kad receptu cia negali buti. Tiesiog akivaizdu, kad esama ivairiausiu situaciju - vienos vaikus kazkam palieka del savirealizacijos, kitos - kad seima ismaitintu, kitoms tiesiog valstybes politika kitaip neleidzia (salia UK ir Skandinavijos dar galiu pamineti toki Niujorka, kur ir i darzeli pakliuti NEIMANOMA, ir i darba grizti reikia mazdaug po triju menesiu wink.gif ). O kad ir geresni tie darzeliai kitur, taigi mamai turbut vienodai sirdi skauda desimties menesiu pypli kazkur paliekant. As ketinu i privatu darzeli leisti metu ir desimties menesiu sunu - manau, viskas jam bus gerai, nes prie valandiniu aukliu jis prates nuo keliu menesiu amziaus (uzmetykit dabar akmenimis biggrin.gif as budavau namie ir zindydavau pagal poreiki, tiesiog buvo tokia situacija, kai man tu triju val. per diena mirtinai reikejo darbui).
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2012 02 02, 22:55)
As ketinu i privatu darzeli leisti metu ir desimties menesiu sunu - manau, viskas jam bus gerai, nes prie valandiniu aukliu jis prates nuo keliu menesiu amziaus (uzmetykit dabar akmenimis biggrin.gif as budavau namie ir zindydavau pagal poreiki, tiesiog buvo tokia situacija, kai man tu triju val. per diena mirtinai reikejo darbui).

Aš turėjau 'pastovią' valandinę auklę vaikui nuo 5 mėn. (kasdien ateidavo 3-4 val.) ir nedirbau, tai jau man į žemę gyvai sulįsti, nes kaip ir neturiu pateisinamos priežasties auklei cool.gif biggrin.gif
Tas kelias valandas skirdavau sau - sporto klubui, vizitui pas kosmetologą ar tiesiog papietavimui mieste, susitikimui su draugais, kinui - būtent, ištrūkimui iš namų, kuris ne visada buvo suderinamas su vaiku (dabar gal daugiau suteikiama paslaugų, kur galima vestis vaikutį, tobulėjam smile.gif ).
Vaikus myliu beatodairiškai ir 'atidirbdavau' tas likusias 20 val. per parą. Tikrąja to žodžio prasme 'atidirbdavau' - žaisdavau, dūkdavau, kurdavau kartu ir kuo tik neužsiimdavom visi drauge..ir ištisomis naktimis pranešiodavau ant rankų, kai kamavo diegliai, šiaip nebūdavo nuotaikos miegoti ar tiesiog man tai buvo gera - laikyti glėbyje miegančius wub.gif Iki šiol vaikai neprisimena nė vieno savaitgalio, ne vienų atostogų praleistų atskirai, nepaisant to, kad mažuliukus tas kelias val. popindavo svetimas žmogus.
Galima nesamdyti jokių auklių, visądien nuo ryto iki vakaro būti su vaiku ir būti tuo pačiu labai abejinga 'besiaukojančia' mama cool.gif

O atsakant į temos klausimą, tai idealu vaikui iki 3 m. - mama (arba auklė). O vaikų darželis - nuo 3 metukų. Jei visiškai nėra jokių galimybių samdyti auklę, belieka darželis..bet turbūt geriau privatus, kur grupėje nedaug mažylių g.gif

Aš pati dirbti grįžau, kai vaikui buvo truputį daugiau nei 2 m., vienerius metus samdėm auklę, o dabar - valstybinis darželis.
Atsakyti
nuo 1 metu tik AUKLE. Be jokiu isimciu.
Labai liudna asmenine patirtis su darzeliu kai vaikui buvo 1m10men. 4 men kankinomes, verkeme abi (ji viduje as uz duru) nuolat sirgome (irgi abi ji pirma , po keliu dienu ir mane apkresdavo) ir vistiek po siu baisiu 4 men. vaika is darzelio pasiememe. Geriau buciau jau net nebandzius, vaiko nekankinus unsure.gif
Atsakyti
As uz darzeli mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jalo @ 2012 02 04, 15:34)
nuo 1 metu tik AUKLE. Be jokiu isimciu.
Labai liudna asmenine patirtis su darzeliu kai vaikui buvo 1m10men. 4 men kankinomes, verkeme abi (ji viduje as uz duru) nuolat sirgome (irgi abi ji pirma , po keliu dienu ir mane apkresdavo) ir vistiek po siu baisiu 4 men. vaika is darzelio pasiememe. Geriau buciau jau net nebandzius, vaiko nekankinus unsure.gif

gal kas zinote, ar nebuna problemu darzelyje del to, kad vaikas dar nekalba? ateina laikas kada uzrasytas mano 2 m vaikas, bet as tik dabar susivokiu, kad man jis dar toks mazas, nei nekalba, tik puse zodzio, arba viena raide biggrin.gif i pampersus daro, taip pat dar pats silpnai galetu pavalgyti...ka daryti... doh.gif nors didysis vaikas pradejo eiti 3 m. tai problemu jokiu nebuvo, jam labai ten patinka
Atsakyti
Baisu man cia jus paskaicius darosi... Bet labai tikiuosi, kad siaip ar taip nuo dvieju metu gausim valstybini darzeli - kitaip mes tiesiog neissimoketume, nei auklei, nei privaciam darzeliui. Tas privatus - tik kol prieis eile i valstybini, nes man verkiant reikia laiko darbui. Guodzia tai, kad ligi siol svetimos tetos jam visad labai patiko. Gasdina tai, kad vaikus jis musa, jei tik jie kesinasi priliesti koki zaisla blink.gif Nedaug bendravimo patirties turejes, tai is kitos puses gal ir i gera...

Rasma, pavydziu as jums tu "asmeniniu" triju valandu biggrin.gif Kaip as ju anuomet buciau norejus... Ir dabar tebenoriu lotuliukas.gif

Offtopic: Menuli, tasai geliu angelas - nuostabus, nors iki galo ir nesupratau, kas tai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Suomi: 05 vasario 2012 - 17:47
QUOTE(Suomi @ 2012 02 05, 18:45)

Offtopic: Menuli, tasai geliu angelas - nuostabus, nors iki galo ir nesupratau, kas tai smile.gif

aciu! vitrazas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 05 vasario 2012 - 18:03
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 05, 17:44)
gal kas zinote, ar nebuna problemu darzelyje del to, kad vaikas dar nekalba? ateina laikas kada uzrasytas mano 2 m vaikas, bet as tik dabar susivokiu, kad man jis dar toks mazas, nei nekalba, tik puse zodzio, arba viena raide  biggrin.gif i pampersus daro, taip pat dar pats silpnai galetu pavalgyti...ka daryti... doh.gif nors didysis vaikas pradejo eiti 3 m. tai problemu jokiu nebuvo, jam labai ten patinka

tai kad 2 metu beveik niekas nekalba. Be to issigande pirmom dienom, nekalbetu jei ir moketu, tik verkia mamos ner..... ir dauguma su pampersais. Valgo kas kaip sugeba, kas pats , prie kitu periodiskai aukletoja prieina ir po sauksta iskisa. Jie ten visi tokie patys plius/ minus. Kartu ir mokosi.
Be abejo 2 m. maziukas, labai ju gaila unsure.gif o kaip po to dar prasideda ligos , tai is viso verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jalo @ 2012 02 05, 19:22)
tai kad 2 metu beveik niekas nekalba. Be to issigande pirmom dienom, nekalbetu jei ir moketu, tik verkia mamos ner.....  ir dauguma su pampersais. Valgo kas kaip sugeba, kas pats , prie kitu periodiskai aukletoja prieina ir po sauksta iskisa.  Jie ten visi tokie patys plius/ minus. Kartu ir mokosi.
Be abejo 2 m. maziukas, labai ju gaila unsure.gif  o kaip po to dar prasideda ligos , tai is viso verysad.gif

kai kurie ir kalba...na, gal retesnis...
taciau idomu ar buna tokio amziaus vaikiuku, kuriems labai darezlyje patinka? man viena mama pasakojo, kaip jos vaikui gerai, nuvede i darza 1,6 m, tai atseit aukletoja sako, eikit is cia, kol nemato. isejo, grizo popiet, vaikui neva gerai, jis ramus, zaidzia, net nepamate, kad nera mamos g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif o kai vedziau savo trimeti, tai pamate mane kita mergaite, MAMA, ir prisimine savo mamyte, tai kaip puole sriubaut....
siaip as labai noreciau isijausti i savo vaika ir netraumuoti jo kiek imanoma. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 05 vasario 2012 - 18:46
QUOTE(jalo @ 2012 02 05, 20:22)
tai kad 2 metu beveik niekas nekalba. Be to issigande pirmom dienom, nekalbetu jei ir moketu, tik verkia mamos ner.....  ir dauguma su pampersais. Valgo kas kaip sugeba, kas pats , prie kitu periodiskai aukletoja prieina ir po sauksta iskisa.  Jie ten visi tokie patys plius/ minus. Kartu ir mokosi.
Be abejo 2 m. maziukas, labai ju gaila unsure.gif  o kaip po to dar prasideda ligos , tai is viso verysad.gif

Ne visi verkia, smile.gif saviski kai palikau buvo be menesio 2 metuku, man isejus jis tik uzreke ir viskas, prasidejo pazinimas aplinkos, pima diena su manim valandele pabuvo, antra diena be manes iki pietu miegelio, o trecia diena jau visai dienai palikau, ir nei karto jokiu asareliu dar reikdavo po grupe gaudyt kad namo parsivestum, didesnes bedos iskilo kai is lopsio i darzo grupe persikele, ir tekdavo is ryto i prailginta nuvest, va ten jau rekianti nuo kojos nuplesdavo, verysad.gif nepatiko jam ten, bet paskui jau apsiprato. Taigi ne visi vaikuciai verkia, reik tik mamytems taip stipriai nesijaudint ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eva 777 @ 2012 01 12, 22:14)
Na nezinau ar Darziukas jau toks aukso kalnas smile.gif kol nepradejom lankyti darzelio buvau 100% isitikinusi kad DARZELIS tik darzelis ir jokiu cia aukliu ,vaikas turi buti su vaikais ismokti bendrauti,zaisti dalintis.
Bet nuo 3 metuku pradejome lankyti darzeli.ir viskas stojo i savo vietas .Mano vaikas nedarzelinis jam eiti i darzeli tai didziausias stresas ko pasekoje neislipam is ligu.Visokiu vaiku yra baltai pavydziu toms mamoms kuriu vaikai nori eiti i darzeli,deja mano netoks.Isbandem viska ir puse dienos ir keitem grupes .rezultatas taspats.:(tad tokio tipo vaikams aukle geriau nei darzelis smile.gif

100 procentu pritariu. thumbup.gif
Ir as kol dar dukra i darzeli neejo sakiau, kad vaikui darzelis butinas. Sapnavau, kad as ryte palieku laiminga vaika darzelyje ir einu i darba ....... realybe visai kitokia verysad.gif
Atsakyti