Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos, orchės, orchytės

jūs man dabar pasakykit g.gif kaip atskirt orinę šaknį nuo žiedstiebio g.gif kažkaip man įdomiai baltasis phalikas leidžia tris "padarus"kurie maži dar, apie 1cm. dydžio bet kas įdomiausia jau tamsėja jų galiukai g.gif orinių jūk nebūna tamsūs g.gif ar aš klystu, ta viršūnėlė apvali ir truputį smailėjanti...tai kas čia dabu bus kažin...auga lėtai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 09:35)
jūs man dabar pasakykit g.gif kaip atskirt orinę šaknį nuo žiedstiebio g.gif kažkaip man įdomiai baltasis phalikas leidžia tris "padarus"kurie maži dar, apie 1cm. dydžio bet kas įdomiausia jau tamsėja jų galiukai g.gif orinių jūk nebūna tamsūs g.gif ar aš klystu, ta viršūnėlė apvali ir truputį smailėjanti...tai kas čia dabu bus kažin...auga lėtai g.gif

šaknies galiukas užapvalintas, o žiedstiebio įskeltas ax.gif
Atsakyti
sveikos, uzvakar gavau dovanu phelanopsi, ar reikia ji iskart persodint i kita vazona ar palaukt kol nuzides? jis dabar plastikinem vazone ir saknis islindusio pro vazono apacia? ar galiu jau palaistyt?
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 09 05, 09:40)
šaknies galiukas užapvalintas, o žiedstiebio įskeltas  ax.gif

tada musek bus šaknis verysad.gif
va parodysiu

[attachmentid=156857]
Papildyta:
o čia mano vilnietė orchė (dėl to kad iš ten parsivežiau paskutinįkart lotuliukas.gif )

[attachmentid=156858]
Atsakyti
noriu zinoviu paklausti:)
turi viena jau 3 metus. pries tai zydejo ir zydejo, o dabar visa i lapus eina.. ne vienos gelytes, o lapai vis dideja , stangrus tokie.. kaip cia pakeisti situacija ?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzyte @ 2008 09 05, 09:48)
sveikos, uzvakar gavau dovanu phelanopsi, ar reikia ji iskart persodint i kita vazona ar palaukt kol nuzides? jis dabar plastikinem vazone ir saknis islindusio pro vazono apacia? ar galiu jau palaistyt?

nereik persodint, nebent kai nužydės, jei matysi kad šaknų begalė ir vazonikas tuoj sprogs mirksiukas.gif plastikinis vazonas jai gerai...o dėl šaknų-tegu lenda jos-ieko čia tokio...laistyk kartą per savaitę mirksiukas.gif t.y. mirkyk ar dušink bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzyte @ 2008 09 05, 08:48)

kol zydi persodineti negalima ax.gif
QUOTE(pionas @ 2008 09 05, 09:00)
noriu zinoviu paklausti:)
turi viena jau 3 metus. pries tai zydejo ir zydejo, o dabar visa i lapus eina.. ne vienos gelytes, o lapai vis dideja , stangrus tokie.. kaip cia pakeisti situacija ?smile.gif

pabandyk padaryti karštą dušą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 10:04)
nereik persodint, nebent kai nužydės, jei matysi kad šaknų begalė ir vazonikas tuoj sprogs mirksiukas.gif plastikinis vazonas jai gerai...o dėl šaknų-tegu lenda jos-ieko čia tokio...laistyk kartą per savaitę mirksiukas.gif t.y. mirkyk ar dušink bigsmile.gif

Labai aciu uz atsakyma 4u.gif O gal dar reikia pinoplasto pabert po vazonu kad vandens pertekliu sugertu? g.gif as ta plastikini vazona i grazu keramikini istaciau.
Atsakyti
Labas rytas naujoj temelej biggrin.gif
Pirma noriu pasirodyt, kokia "drekinimo sistema" irengiau savo miniukams, ka manot, ar tai atstoja tuos dregmes lovelius? Permatomi vazoneliai istatyti i keramikinius be skyles, o tada viskas stovi lekstej su trupuciu vandens, vanduo garuoja ir t.t.

http://public.fotki....s/sv108766.html

O cia rimtesnis klausimukas, mano didzioji baltoji grazuole pavirto va i koki stagara, ir esme tokia, kad likusios akutes patepliotos keiki-boostu, jau kuris laikas, bet jos tik atkilo, bet nieko nesumasto. Kaip manot, dar palaukt, gal sumastys (keikiuko noreciau...), ar laukti, kol savaime nudzius, ar nieko nelaukti ir kirpti, gal greiciau naujai zydet sugalvos?

http://public.fotki....i/sv108768.html
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 09:00)
tada musek bus šaknis verysad.gif
va parodysiu

tikrai, kad šaknys mirksiukas.gif

QUOTE(kuzyte @ 2008 09 05, 09:10)
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif O gal dar reikia pinoplasto pabert po vazonu kad vandens pertekliu sugertu? g.gif  as ta plastikini vazona i grazu keramikini istaciau.

ištrauk iš to keramikinio vazono ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotute: 05 rugsėjo 2008 - 09:18
o karstas ant kiek - ne karto nedariau..
Atsakyti
QUOTE(Salza @ 2008 09 05, 10:14)
Labas rytas naujoj temelej  biggrin.gif
Pirma noriu pasirodyt, kokia "drekinimo sistema" irengiau savo miniukams, ka manot, ar tai atstoja tuos dregmes lovelius? Permatomi vazoneliai istatyti i keramikinius be skyles, o tada viskas stovi lekstej su trupuciu vandens, vanduo garuoja ir t.t.

http://public.fotki....s/sv108766.html

Labai gražu, bet manyčiau, kad loveliai naudingiau mirksiukas.gif
Atsakyti