Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos, orchės, orchytės

QUOTE(Salza @ 2008 09 05, 09:26)
O kam traukt, daug kas i keramikinius sustate... Na mano tai ne keramikiniai o stikliniai, ir dar apacioj kriaukliu prideta, kad atkelt nuo galimo vandenuko ant vazono dugno, nors siaip reiktu priziuret, kad nebutu ant dugno vandens. Nebent irgi galvoju, jei plastikinis vazonelis gan aukstai prikeltas nuo keramikinio (stiklinio) dugno, tai jei ten bus siek tiek vandnuko, tai jis atliks sioki toki drekinima, ar as neteisi?

1. o todėl kad šaknys turi gauti saulės spindulių mirksiukas.gif o keramikiniame jos nieko negauna mirksiukas.gif
2. nelygink stiklinį indą nuo keramikinio mirksiukas.gif
QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 09:27)
sakykit o jūs žiemą, kai jau šildymo sezonas, traukiat orches nuo palangių ar paliekat g.gif

aš tai palieku ant palangės rolleyes.gif
Atsakyti
as tai drekinu - stovi orche stikliniame bokale, ant dugno akmenu yra ir vanduo
tai jinai ant akmenuku, vanduo kiek ziemiau ir pastoviai garoja
Atsakyti
QUOTE(Salza @ 2008 09 05, 09:31)
Man irgi taip jau yra buve, bet matai cia situacija tame, kad keiki boostas si karta isimaises, jei jis per tiek laiko (gal bevei pora men) nepaskatino akuciu, ar yra vilties, kad akute dar sugalvos kazka.

na man po pusmečio pražydo, gal kantrybės reikia bigsmile.gif

QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 09:32)
o kaip dėl laistymo ar drėkinimo...dėl radiatorių šilumos po palange, nereik dažniau paliet?

aš visada laistau, kai jau nebeturi vandens ir visada palieku kad indelyje būtų vandens, ir tikrai nei pas vieną nėra supuvusios šaknys, o va ta baltoji, matėt pačios kaip išprotėjusi žydi bigsmile.gif
Atsakyti
Nežinau, ar man tik vaidenasi, bet man atrodo, kad tie loveliai labai veiksmingi. Maniškės ryškiai atsigavo, kai ant lovių sutupdžiau. Dabar rezgu mintį, kad dar reikia tų lovių pasirūpint. Ir net galvoju, kad ir kitom gėlėm tie loviai tiktų.
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 10:24)
nukirpk tą lapą mirksiukas.gif kaip laistai ją? g.gif nieko nereik persodint, jei šknys telpa vazončike...taip jai reikia plastikinio vazono...o žemių negalima, orchėms žemės yra peilis...reikia drožlių mirksiukas.gif

ta nudziiuvusia vieta nukirpti? blush2.gif blush2.gif blush2.gif
O laistau palei saknis kad ant lapu nepatektu
Atsakyti
QUOTE(juraciux @ 2008 09 05, 09:48)
ta nudziiuvusia vieta nukirpti? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
O laistau palei saknis kad ant lapu nepatektu

aš visada įpilu tik į indelį ax.gif , kažin kaip reikėtų taisiklingiau jas laistyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 09:35)
jūs man dabar pasakykit g.gif kaip atskirt orinę šaknį nuo žiedstiebio g.gif kažkaip man įdomiai baltasis phalikas leidžia tris "padarus"kurie maži dar, apie 1cm. dydžio bet kas įdomiausia jau tamsėja jų galiukai g.gif orinių jūk nebūna tamsūs g.gif ar aš klystu, ta viršūnėlė apvali ir truputį smailėjanti...tai kas čia dabu bus kažin...auga lėtai g.gif

Tikrai būna mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 10:00)
tada musek bus šaknis verysad.gif
va parodysiu

[attachmentid=156857]
Papildyta:
o čia mano vilnietė orchė (dėl to kad iš ten parsivežiau paskutinįkart lotuliukas.gif )

[attachmentid=156858]

Šaknytės.Labai graži gėlytė bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Salza @ 2008 09 05, 10:14)

Jeigu kotas dar nenudžiūvo nieko nekirp,ir kaip jei ateis laikas pati kažką išleis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(juraciux @ 2008 09 05, 10:22)
Sveikos orchideju gerbejos  biggrin.gif  Noreciau pasiteirauti zinanciu nes apie geles nelabai ka ir nusimanau. Mano vienai vienintelei numyletinei orchidejai pradejo gelsti lapas  verysad.gif Puse sudziuvo  verysad.gif  Nors laistau saziningai karta per savaite (likusi vandeni ispilu is lekstutes). Kas cia gali buti? Gal kai nuzydes reiktu persodinti? O i koki vazona sodinti? Butinai i plastikini permatoma ar galima i keramikini? o zemiu kiek deti? Kad saknis uzdengtu ar kaip? Busiu labai dekinga uz patarimus  4u.gif

Kuris lapas gelsta,jeigu pats pirmas nuo kamieno tai nieko tokio,seni lapai visada nukrenta atėjus laikui.
Laistyti reikia ne kas savaitę,o tada kaip reikia,čia priklauso nuo tavo kambario teperatūros,ir pačios orchidėjos rūšies.
Jeigu tai buvo Phalaenopsis tai į permatomą,nes jų šaknims reikia šviesos,kitaip ji gali neišgyventi.
Žemių reikia dėti,kad nepakavoti orinių šaknų,nesukišti visos gėlės po žemėm.
Atsakyti
4u.gif

user posted image
Atsakyti
Nu labai fainuolė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 09 05, 10:10)

Ta antrajame plane labai grazi, tokia neeiline, neiprasta thumbup.gif
Atsakyti

QUOTE(simre @ 2008 09 05, 08:40)
Kadangi Tinos* maziuke pamacius mano protas isejo pasivaiksciot ir dar negrizo, tai suplojau pilnai...  doh.gif

lotuliukas.gif man atrodo jis dar net negryzes hihihi.gif

QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 10:00)
o čia mano vilnietė orchė (dėl to kad iš ten parsivežiau paskutinįkart lotuliukas.gif )

grazi wub.gif
o pas amne beveik visos vilnietes ax.gif

QUOTE(Salza @ 2008 09 05, 10:14)
O cia rimtesnis klausimukas, mano didzioji baltoji grazuole pavirto va i koki stagara, ir esme tokia, kad likusios akutes patepliotos keiki-boostu, jau kuris laikas, bet jos tik atkilo, bet nieko nesumasto. Kaip manot, dar palaukt, gal sumastys (keikiuko noreciau...), ar laukti, kol savaime nudzius, ar nieko nelaukti ir kirpti, gal greiciau naujai zydet sugalvos?

pas amne irgi pas viena tas pats g.gif dar laikau mastau.gif

QUOTE(Capricorn @ 2008 09 05, 10:27)
sakykit o jūs žiemą, kai jau šildymo sezonas, traukiat orches nuo palangių ar paliekat g.gif

as tai atvirksciai, per vasara ant grindu buvo, o dabar ant palangiu iskeliavo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(lotute @ 2008 09 05, 10:39)
o todėl kad šaknys turi gauti saulės spindulių  mirksiukas.gif o keramikiniame jos nieko negauna  mirksiukas.gif

maniskes istatytos i keraminius ir nesiskundzia schmoll.gif

QUOTE(lotute @ 2008 09 05, 10:55)
aš visada įpilu tik į indelį  ax.gif , kažin kaip reikėtų taisiklingiau jas laistyti  g.gif

laistymas yra toks: ikisi visa vazonika iki saknu i vandeni ir pamirkai 15-20min.

QUOTE(zuzla @ 2008 09 05, 11:10)
4u.gif

spalvyte wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Salza @ 2008 09 05, 10:31)
Man irgi taip jau yra buve, bet matai cia situacija tame, kad keiki boostas si karta isimaises, jei jis per tiek laiko (gal bevei pora men) nepaskatino akuciu, ar yra vilties, kad akute dar sugalvos kazka.

Man taip buvo 3 menesius prastovejo, o paskui pumpurus pradejo kraut. Tai gal neskubek kirpt. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2008 09 05, 11:10)

As jau nebeturiu zodziu kaip tas gelytes girti, man visos jos viena uz kita grazesnes wub.gif
Atsakyti