kaip manote,
kiek bus verti butai kai prasidės problemos su centrinio šildymo tiekimu?
ir kiek trobelė užmiestyje su tuo 'nepatogiu, katorgiško darbo reikalaujančiu, neleidžiančiu iš namų išvažiuoti' kieto kuro katilu...?
http://www.delfi.lt/...php?id=19365717
QUOTE(axa @ 2008 11 21, 13:33)
kaip manote,
ir kiek trobelė užmiestyje su tuo 'nepatogiu, katorgiško darbo reikalaujančiu, neleidžiančiu iš namų išvažiuoti' kieto kuro katilu...?
nepamirskite apie valstybes parama renovacijai, nors ji ir popierine kol kas, bet vis tiek parama... O kai ateis laikas savo nuosava nameli paremontuoti, gausite didele spyga is valstybes...
Be to gyvenant senamiestyje, savivaldybe dengia apie puse islaidu fasadu, kiemu dangos ir aplinkos atnaujinimo kastu...
pats gyvenu dabar name, kazkodel izvelgiu daugiau trukumu nei privalumu...
savo namo sienas, stogą galėsiu susiremontuot pati, ,,už grynus" ir tt. o va kaži kaip su daugiabučių remontu.. teks sumokėt visas administracines išlaidas už vadinamų ,,konkursų" organizavimą, niekas gi už dyką nedirba
.. jei norėsis paramos, apie grynus teks pamiršt.. aš gyvendama name kol kas matau tik privalumus. max ką esam darę namui, tai teko kelias čerpes nupūstas uždėt ant stogo.. klinkeris vietoj, sienos vietoj , stogas irgi..

QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 21, 13:48)
nepamirskite apie valstybes parama renovacijai, nors ji ir popierine kol kas, bet vis tiek parama... O kai ateis laikas savo nuosava nameli paremontuoti, gausite didele spyga is valstybes...
anyta gyvena daugiabutyje, kurį buvo norėta rekonstruot. tam reikėjo kažkiek ten milijonų. dalį finansavus būtų valstybė, o kitą dalį - reikia patiems... iš kur dabar bobutei pensininkei paimt tuo 60t. grynais? bankas tokiam amžiuje paskolos nebeduoda... finalas toks, kad kaimynai dabar nebesisveikina...
dar , kad namas būtų kur mieste, o dabar gūdžioj provincijoj...kas žino, gal po metų butas tame name kainuos pigiau nei rekonstrukcijos kaina...
klausimas kur didesnė špyga... gyventų sau bobutė trobelėj- vargo bau nematytų ir į 5 aukštą su skaudančiom kojom nelaipiotų...
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 21, 13:48)
Be to gyvenant senamiestyje, savivaldybe dengia apie puse islaidu fasadu, kiemu dangos ir aplinkos atnaujinimo kastu...
Kur čia taip dengia? Klaipėdoj tai tikrai nedengia ir net negalvoja dengt. Kaune, kiek žinau, irgi.
QUOTE(vobla @ 2008 11 21, 15:52)
anyta gyvena daugiabutyje, kurį buvo norėta rekonstruot. tam reikėjo kažkiek ten milijonų. dalį finansavus būtų valstybė, o kitą dalį - reikia patiems... iš kur dabar bobutei pensininkei paimt tuo 60t. grynais? bankas tokiam amžiuje paskolos nebeduoda... finalas toks, kad kaimynai dabar nebesisveikina...
dar , kad namas būtų kur mieste, o dabar gūdžioj provincijoj...kas žino, gal po metų butas tame name kainuos pigiau nei rekonstrukcijos kaina...
klausimas kur didesnė špyga... gyventų sau bobutė trobelėj- vargo bau nematytų ir į 5 aukštą su skaudančiom kojom nelaipiotų...
Tiesiog, mano nuomone, vyresniem zmonem visada geriau gyventi mieste - bute - viskuo pasirupinta, jei kas, parduotuves, poliklinikos salia

QUOTE(ilonux @ 2008 11 22, 19:20)
Kur čia taip dengia? Klaipėdoj tai tikrai nedengia ir net negalvoja dengt. Kaune, kiek žinau, irgi.
Vilniuj dengia 40 proc. bent jau mums, nes senamiestis berods yra UNESCO paveldas...
pries pusmeti susitvarkem vidini kiema, pakeitem moliniu cerpiu stoga, dazem fasada, restauravom kiemo vartus.
QUOTE(westa @ 2008 11 21, 15:14)
savo namo sienas, stogą galėsiu susiremontuot pati, ,,už grynus" ir tt. o va kaži kaip su daugiabučių remontu.. teks sumokėt visas administracines išlaidas už vadinamų ,,konkursų" organizavimą, niekas gi už dyką nedirba
.. jei norėsis paramos, apie grynus teks pamiršt.. aš gyvendama name kol kas matau tik privalumus. max ką esam darę namui, tai teko kelias čerpes nupūstas uždėt ant stogo.. klinkeris vietoj, sienos vietoj , stogas irgi..

Sesuo turi buta Zirmunuose, namo renovacijos projektas paruostas, laukiama pinigu.. Ikurta bendrija, daugiau kaip 50 proc. zmoniu pritare renovacjai... Projekto verte 4,7 mln. Lt, valstybe kompensuoja 50 proc. plius savivaldybe 15 proc. - butui gaunasi po 20 000 Lt... Techines bukles namo ivertinima ir dar ten kazka apmoka savivaldybe... Kiekvienam name galima rasti inzinieriu, statybininku, teisininku... Taip, kad nemanykit, kad kazkas sugebes labai jau pasipelnyti...
Nu as gyvenu dabar name ir matau tik trukumus...

Didelis erdvus butas geroje vietoje yra zymiai geriau... Nu dabar papasakokit pasakas, apie gamta, savo zeme, pauskciu ciulbejima rytais... Nu, sekmes jums mosuojant su lopeta, kasant sniega, pjaunant zole... Man kai reikes gamtos as geriau i sodyba savaitgaliui nuvaziuosiu...

Kiekvienam savo, Taduli
Man tai labai gera sėdėti prie pečiuko, kai už metro sniego pusnis ir pūga siaučia
Man butai nesuteikia namų jausmo - lentyna ten, kur grįžti pernakvot ir toliau leki per reikalus ir gyvenimą. Kam ko reikia, tas tą ir renkasi.

Man tai labai gera sėdėti prie pečiuko, kai už metro sniego pusnis ir pūga siaučia

QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 23, 22:17)
Nu as gyvenu dabar name ir matau tik trukumus...
Ypac dabar kai pusto...
Ten pas jus turbut keliai nuvalyti ir viesas transportas vietoje, iki maximos 3 min. kelio pestute, vaikams irgi bedu nera parvaziuoti is mokyklos, salia yra kavine i kuria gali nueiti isgerti alaus ir pareiti pestute... Kamsciu nebuna, i darba nuvaziuojate greiciau, nei as einu pesciomis :-) Salia turbut yra ir pesciuju ir dviraciu takai ir visi jie apsviesti... keliai visi pas jus esfaltuoti, vasara nera pravaziuojanciu automobiliu dulkiu... salciai prasideda, norisi i siltus krastu porai savaiciu nuvaziuoti, bet nama nekurenta juk nepaliksi.. :-) tenka kaimynui rakciukus duoti, kad paziuretu sildymo sistema, na tuo paciu ir visa kita apziures :-) Gera gyventi name... :-)
Didelis erdvus butas geroje vietoje yra zymiai geriau... Nu dabar papasakokit pasakas, apie gamta, savo zeme, pauskciu ciulbejima rytais... Nu, sekmes jums mosuojant su lopeta, kasant sniega, pjaunant zole... Man kai reikes gamtos as geriau i sodyba savaitgaliui nuvaziuosiu...
bet namui netarnausiu, kaip daugumas jusu... Ne jums namas tarnauja, bet jus jam... 

gal netinkamas namas netinkamoj vietoj? išties yra keli minusai jūsų pavardyti.. sniego, tiesa, praeitais metais matėm lygiai 2 dienas.. va kai gyvenom bute, buvo jo, bet va iš kiemų neišvažiuodavau su mašina.. valytuvas neįvažiuodavo.. tiesa, kaimynas buvo palikęs kiek tolėliau mašiną, prie centrinės gatvės, tai nuvalė sniegą taip, kad mašiną pačią atkast reikėjo ..iki maximos 5 min kelio, ne 3, bet šalia kolonėlę turim.. tokia gerulė, net alkoholiu prekiauja naktimis. duonos, sviesto gausi.. maršrutukas už 400 m susutoja.. tiesa nepatogus, retai važiuoja, bet kad vaikai baigia mokyklą tuo pačiu metu kaip mes darbus, tai bėdų nėr. iki mokyklos lygiai 10 min.. vyras, tiesa greičiau sugeba, per 7 nuveža.. mūsų maršrute jokių kamščių.. pasisekė.. va bėda tik viena užpuolė.. žada ,,kaimiečių" vaikams trigubai darželius pabrangint miestas, nes mūsų mokesčiai rajonui nueina.. teks registruotis pas mamą

žolė nenupjauta man galvos neskaudina.. nenoriu tingiu ir nepjaunu.. man ir ilga graži.. būna vaikai sugalvoja pachaltūrint , tai atsisėda ir nupjauna su žoliapjove..
kas nori - ieško galimybių, kas nenori ieško priežasčių.. labai paprasta

o dėl butų renovacijos tai tikrai toli gražu ne visi sugeba susitart.. ir kuo toliau tuo sunkiau bus.. žmonės pinigų neturi. kaži kiek savivaldybės mėtysis tom kompensacijom . bus ribotas skaičius namų per metus ir galėsi laukt su savo bėdom kol eilė ateis.. o kol ji atesis, žiūrėk ir vėl kaimynai nebenorės..kas yra susidūręs su DNSB tikrai žino, kad nėra ten viskas taip paprasta. tiesa ir kvartale gerai turėt bendriją. aišku ir čia bėdų gali apturėt.
gal netinkamas namas netinkamoj vietoj? išties yra keli minusai jūsų pavardyti.. sniego, tiesa, praeitais metais matėm lygiai 2 dienas.. va kai gyvenom bute, buvo jo, bet va iš kiemų neišvažiuodavau su mašina.. valytuvas neįvažiuodavo.. tiesa, kaimynas buvo palikęs kiek tolėliau mašiną, prie centrinės gatvės, tai nuvalė sniegą taip, kad mašiną pačią atkast reikėjo ..iki maximos 5 min kelio, ne 3, bet šalia kolonėlę turim.. tokia gerulė, net alkoholiu prekiauja naktimis. duonos, sviesto gausi.. maršrutukas už 400 m susutoja.. tiesa nepatogus, retai važiuoja, bet kad vaikai baigia mokyklą tuo pačiu metu kaip mes darbus, tai bėdų nėr. iki mokyklos lygiai 10 min.. vyras, tiesa greičiau sugeba, per 7 nuveža.. mūsų maršrute jokių kamščių.. pasisekė.. va bėda tik viena užpuolė.. žada ,,kaimiečių" vaikams trigubai darželius pabrangint miestas, nes mūsų mokesčiai rajonui nueina.. teks registruotis pas mamą
žolė nenupjauta man galvos neskaudina.. nenoriu tingiu ir nepjaunu.. man ir ilga graži.. būna vaikai sugalvoja pachaltūrint , tai atsisėda ir nupjauna su žoliapjove..

Matote, man tinkamas namas yra mieste pvz. Vilniuje Zveryne ar Antakalnyje... Kur gali pestute nueiti iki troleibuso stoteles, kur keliai yra valomi, kur iki pat namo esfaltas, kur vaiku nereiketu vezioti nei i mokykla is jos... Kur sugedus automobiliui, man neskaudetu galvos kaip nuvaziuoti darba... Kur as kada panorejes nueiciau iki kavines isgerciau bokaliuka alaus is statines su kepta duona ir man nereiketu kviesti taksi, kad vaziuociau namo...
Daug vazineju ir keliauju, mano darbas nera kaip jusu ir jusu vyro, siandien as cia rytoij kazkur kitur, todel reguliariai vaiku vezioti i darzelius ir mokyklas negaliu... Jus keliates kiekviena ryta vezate vaikus i mokykla, paskui juos paimate ir taip visa likusi gyvenima... Griztate i savo nama, galvojate kaip jums pasiseke turite savo kiema... Jus patys save itikinate, kad geriau nebuna... As tik stebiuosi zmonemis, kurie is uzmiescio greiciau atvaziuoja i darba, nei tie kurie gyvena paciame mieste, ypac arciau darbo... Toks jausmas, kad tiems, gyvenantiems savo svajoniu name, per visa miesta pervaziuoti nereikia...

Patiems dabar yra problemu planuojant atostogas, norime vaziuoti kelioms savaitems i siltus krastus, tik vat beda reikia surasti patikima zmogu, kuris sutiktu pagyventi tas pora savaiciu ir priziuretu sildymo sistema...
Kazkaip keista skamba, daug kas cia akcentuoja gamta, ramybe savo kiemo turejima, gryna ora... Tik pasirodo salia ir maximos yra ir benzino koloneles... Na taip labai patraukli vieta, as jau isivaizduoju... Kaip jus sakote "tinkama" vieta....
Na as savo svajoniu nama isivaizduoju uz 50 km nuo didmiescio ant ezero kranto, sutvarkyta aplinka, kazkur salia miskas, jokiu koloneliu, jokios didesnes civilizacijos... Tokio namo Vilniaus miesto ribose nera. Bet yra senamiestis, kur galima rasti buta su vidiniu kiemu, su didele terasa, is kurios atsiveria puikus vaizdai i naktini Vilniu... Cia pat Vokieciu gatve, cia pat naktiniai klubai ir pramogos, cia pat kavines ir parduotuves, cia pat Sereikiskiu parkas ir tirju kryziu kalnas, cia pat Neris ir Vilnele... Ir tikrai nereikia sukti galvos, kaip vaikus parvezti is mokyklos, neduok Dieve uzsilaikysi darbe ar bus kamsciai... Vaikai patys gali pareiti namo, eiti i kina, eiti i parka, tiesiog gyvenant mieste tevai nebutinai turi buti jiems vietoje aukliu...
Bet aisku, jei pasirinkai rutinini gyvenima, pusryciai, darbas 8.00-17.00, namai, vaikai, vakariene ir taip visa gyvenima... OK jusu teise rinkti, as kazkaip nesijauciu senas pirdyla... Geriau atejus savaitgali isvaziuosiu i gamta, i sodyba ir gausiu tai ko kiekvienam zmogui tikrai reikia...
o dėl butų renovacijos tai tikrai toli gražu ne visi sugeba susitart.. ir kuo toliau tuo sunkiau bus.. žmonės pinigų neturi. kaži kiek savivaldybės mėtysis tom kompensacijom . bus ribotas skaičius namų per metus ir galėsi laukt su savo bėdom kol eilė ateis.. o kol ji atesis, žiūrėk ir vėl kaimynai nebenorės..kas yra susidūręs su DNSB tikrai žino, kad nėra ten viskas taip paprasta. tiesa ir kvartale gerai turėt bendriją. aišku ir čia bėdų gali apturėt.
Sugeba, nesugeba... Cia jau jus vartote... Esme tame, kad galimybe tokia numatyta ir taskas... Tad bent jaugyvendamas bute teorini sansa tu tikrai turi gauti valstybes parama bustui atnaujinti ir modernizuoti... Sakykite ka norite, bet tai teigiamas faktas... Paziurekime, siais metais valstybe pritruko pinigu renovacijai, vadinasi susitarti galima :-)... Jus gyvendama name, gauti valstybes parama neturite visai jokio sanso... Taip, kad ta parama yra tik pliusas, o ne minusas... O kaip ir kas ja gali pasinaudoti tai cia jau visai kitas klausimas...
raganele, o aš užsidegu židinį, trys malkos dega kelias valandas. Šilumos man nereikia, nes radiatoriai kepina, bet jaučiuosi lygiai taip pat jaukiai
Keturios minutės kelio pėstute ir vaikai nuvesti į įstaigą, mašinos nejudinu, o kam? Pakeliui nusipirkau laikraštį ir šviežiai keptų bandelių, pieno pusryčiams, grąžinau DVD filmus į nuomą. Visam rytiniam reikalui sugaišau apie 12 min. laiko. Šaligatviai nuvalyti ir pabarstyti. Zyles lesyklėlėje palesinau. Kartais atskrenda sniegenos ir kiti paukšteliai. Nereikia niekur nei trenktis, nei mašiną varinėti, nei anksti keltis, prieš pusantros valandos ar dar anksčiau.. Per 20 min. susiruošiame ryte ten, kur reikia. Įskaitant lengvus pusryčius, jei kažkam norisi.