QUOTE(axa @ 2008 11 20, 22:16)
ne blogesnis,
bet retas butas sieks 0,5mln,
tuo tarpu namams tai jau realiau gręsia.
O kas ir kaip vertins ir man įdomu. Ir kaip NT kainų kritimas bus įvertintas... ?Pagyvensim - pamatysim.
Dabartiniai žemės mokesčiai tai prajuokino. Be to, Trakų raj. iki 30a namų valdos išvis pasirodo neapmokestinamos. O namo vertė... Įdomu , kol namas nepriduotas, kaip ten vertė skaičiuosis... Turbūt skubintis su pabaigimu ir pridavimu didelio tikslo nebus?
bet retas butas sieks 0,5mln,
tuo tarpu namams tai jau realiau gręsia.
O kas ir kaip vertins ir man įdomu. Ir kaip NT kainų kritimas bus įvertintas... ?Pagyvensim - pamatysim.
Dabartiniai žemės mokesčiai tai prajuokino. Be to, Trakų raj. iki 30a namų valdos išvis pasirodo neapmokestinamos. O namo vertė... Įdomu , kol namas nepriduotas, kaip ten vertė skaičiuosis... Turbūt skubintis su pabaigimu ir pridavimu didelio tikslo nebus?

žemės mokestis kažkaip kitaip skaičiuojamas...valstybės... ir vertė kas kažkiek laiko perskaičiuojama pagal teritorijas... o namus/butus vertina privačios bendrovės vertina...
dėl žemės mokesčio Vilniaus rajone- aš irgi nepastebėto nulio ieškojau... nesamo nulio...

imant paskolą iš banko, bankas pats rekomenduoja/nurodo turto vertinimą galinčias atikt jam patikimas ir lojalias bendroves...NT vertintojai taip pat suinteresuoti, kad bankas būtent jiems klientus siūstų... Dėl to ir vertina- banko naudai...
O kaip bus su būsto vertinimu, kai užsakovas- Valstybė? Ar galima įvertinti žmogaus turtą be jo sutikimo? eit į vidų žiūrėt kaip vidus įrengtas ( o vduk ten auksiniai klozetai), iš ko namas statytas? Pagal zonas kaip žemės neįvertins, nes toj pačioj vietoj gali būti ir pilis ir šiaudų trobelė... Tikrai norėčiau sužinoti pagal ką ir kaip bus vertinama...