Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

QUOTE(dasa @ 2008 11 25, 09:42)
Tai gi neeina kalba vien apie tavo namą, gal tau pasisekė ir turi šaunius kaimynus, kurie akilai saugo tavo namus. Pažiūrėk kiek tų namų pristatyta sodų bendrijose, kurios yra miesto ribose ir dar tokiose rajonuose, kur ir narkomanų ir vagių pilna. O ką nešti iš namo tai patikėk jie ras (nors ir podus visus išnes).

tai palaukit, bet koks tiek butas tiek namas blogoje vietoje , rajone su narkomanais, vagimis yra blogis.. manau čia visiems tai aišku. Namas gali būti gėri, jei jis patogioje vietoje, netoli miesto, su geru susisiekimu, gerais kaimynais.. Butas galbūt irgi gali būti gėris .. man butas turi mažiau privalumų nei namas.. todėl ir rašau, kad man namas geriau.. o tai kuo remtis jei ne savo pavyzdžiu? Blindos? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 09:48)
Ex westa westa... Jums neidomi mano nuomone, todel, kad tas tiesas ir pati puikiai zinote... O ko verta jusu nuomone, galima suzinoti paskaicius metu, pusantru zinutes apie didejancia namu aplink Klaipeda paklausa ir nepigsianti NT... Ar tik ne jusu vyras ten dirbo su NT projektais ir aiskino, kad nesijaucia jokio NT pigimo ir jokios krizes nera??? Nu kaip sakant obuolys nuo obels netoli krenta... :-)

As beveik visa savo NT pardaviau dar pries metus (net zinute SM parasiau), tai va nuo tos dienos kainos nukrito 30 proc. O kai jos nukris dar 50 proc. tada is tokiu ananasu kaip jus, kurie prisipirko namu, butu su paskolom ir nusipikrsim atpigusi NT... Po metu kitu vel stumsim, kitai ananasu kartai... smile.gif Pinigai is niekur neatsiranda ir niekur nedingsta... smile.gif Jie tik plaukia is ananasu kiseniu i izvalgiu zmoniu kisenes...

Prisiminimui veliau idesiu keleta jusu perliuku rasytu pries metus, kaip cia niekas nepigs, ypac namai Klaipedos rajone... smile.gif xe xe xe Bet kai esi visiska westa, tai cia gal ir atleistinas dalykas... smile.gif

smile.gif smile.gif oi Blinda Blinda.. gi dar sklypuką turit, kurio vis neina prastumt .. kaip čia taip a? mano prognozės, kurios buvo daryt daaug daugiau nei prieš metus išsipildė ir aš sėkmingai pardaviau savo NT.. o jūs? smile.gif manes jūsų perliukai negąsdina.. o dėl mano vyro.. toli jums iki jo .. jis SM nesėdi .. dirba jis.. ai tiesa, turbūt ir jis ananasas, nes laiko SM neturi , kad su moterom pablevyzgot..visi ne ananasai dabar ant pinigų maišo sėdi su laptopu ant rankų ir SM svetimų postų ieško biggrin.gif biggrin.gif oi Blinda Blinda .. ananso sidromas užkrečiamas ..

Blinda, buta pigzzz , pigzzz butai , ir namai pigzzz, o Blinda ananasėsss biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 11 25, 11:37)
Jeigu tamsta taip neatsakingai nesimetytu savo intelekto perliukais, butu imanoma visai normaliai padiskutuoti. dabargi as tokios galimybes nematau...

Gorada as nematau ka su tavim cia diskutuoti... Nes jus nesiklausote rimtu argumentu... Viskas paremta tik kazkokiais mistiniais jausmais..."man gera gyventi name"... Nu gal ir gera, bet nepraktiska... O kodel as jau sakiau, kartoju dar karteli:
- dazniausiai nera visuomeninio transporto salia
- nera vaiku darzeliu, mokyklu
- nera zaidimo aiksteliu, sporto aiksteliu
- nera parduotuviu ir kaviniu 5-10 min. pesciomis atstumu
- vaikus reikia vezti i miesta i baseina, i burelius, i mokykla, vadinasi esi priklausomas, negali uzsilaikyti po darbo ir susitikti su draugais, nueiti i kina i prekybos centra, nes vaikai patys grizti negali
- vaikams susitikimai su klasiokais yra problematiski, nes danziausiai i mokykla ar darzeli vaikai eina tik is to miesto rajono ir bendraklasiai kieme gali dazniau susitikti
- nera dviraciu taku,
- daugumas keliu yra zvyrkeliai ir vasara dulka
- ziema sudetinga palikti nama ilgiau nei savaitei, del sildymo sistemos ir saugumo sumetimu
- ne visada gali isvesti signalizacija, akd saugotu apsaugos tarnyba (tai kainuoja brangiai)
- namo islaikymo kastai yra didesni
- namui priziureti reikia skirti daugiau laiko
- prarandi daug laiko vaziuodamas is/i darba

apie visa kita (kaip pvz. kaimynu triuksmas, vagystes, saugumas ir pan.) nekalbu nes tai tinka ir gyvenantiems butuose...
Papildyta:

smile.gif  smile.gif oi Blinda Blinda.. gi dar sklypuką turit, kurio vis neina prastumt .. kaip čia taip a? mano prognozės, kurios buvo daryt daaug daugiau nei prieš metus išsipildė ir aš sėkmingai pardaviau savo NT.. o jūs?  smile.gif manes jūsų perliukai negąsdina.. o dėl mano vyro.. toli jums iki jo .. jis SM nesėdi .. dirba jis.. ai tiesa, turbūt ir jis ananasas, nes laiko SM neturi , kad su moterom pablevyzgot..visi ne ananasai dabar ant pinigų maišo sėdi su laptopu ant rankų ir SM svetimų postų ieško  biggrin.gif  biggrin.gif oi Blinda Blinda .. ananso sidromas užkrečiamas ..

Nu turim turim sklypuka... O ka???

Kaip tai pardavet visa NT? Juk nama tai pasilikot??? Tai jei tokia izvalgi buvot, tai kodel namo nepardavet uz kokius 700 000 Lt, dabar toki butumet nusipirkusi uz kokius 400 000 Lt, pliusas minimum kokie 200 000 Lt, na bet jus speju per metus daugiau uzdirbate... :-)

Tai kur jus isgasdins tie jusu perliukai, jei jau nusisnekejai tai kas dabar belieka sakyti???

Na matote jusu vyras tikrai yra ananasas, nes jis dirba aria, jei nedirbs pinigu neuzdirbs... :-) Be to negirdejau, kad dirbant kokiu juodadarbiu statybose yra galimybe salia saves tureti interneto prieeiga... :-) Kaip sakoma jusu vyras dar nedaaugo iki balto ofisinio darbelio... xe xe xe...

Bet gerbiu tokius ananasus kaip jusu vyras, nes tik tuokie obuolmusiai man uzdirba pinigus... Matote, as galiu sau leisti sedeti ir blevyzgoti su jumis, o tuo tarpu jusu vyras suskinedamas vamzdzius uzdirba pinigus savo bosui, pvz. man... xe xe xe... Tai dabar pagalvokite, kas yra ananasas, tas kuris aria ir uzdirba pvz. 2000 Lt ar tas kuris nieko nedirba ir jam toks anasas uzdirba 4000 Lt... xe xe xe...

Blinda, buta pigzzz , pigzzz butai , ir namai pigzzz, o Blinda ananasėsss  biggrin.gif

Tai jau pigs butai... Na va pagaliau dashilo, senai pirdylai.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 10:08)

Kaip tai pardavet visa NT? Juk nama tai pasilikot??? Tai jei tokia izvalgi buvot, tai kodel namo nepardavet uz kokius 700 000 Lt, dabar toki butumet nusipirkusi uz kokius 400 000 Lt, pliusas minimum kokie 200 000 Lt, na bet jus speju per metus daugiau uzdirbate... :-)

Tai kur jus isgasdins tie jusu perliukai, jei jau nusisnekejai tai kas dabar belieka sakyti???
Na matote jusu vyras tikrai yra ananasas, nes jis dirba aria, jei nedirbs pinigu neuzdirbs... :-) Be to negirdejau, kad dirbant kokiu juodadarbiu statybose yra galimybe salia saves tureti interneto prieeiga... :-) Kaip sakoma jusu vyras dar nedaaugo iki balto ofisinio darbelio... xe xe xe...

Bet gerbiu tokius ananasus kaip jusu vyras, nes tik tuokie obuolmusiai man uzdirba pinigus... Matote, as galiu sau leisti sedeti ir blevyzgoti su jumis, o tuo tarpu jusu vyras suskinedamas vamzdzius uzdirba pinigus savo bosui, pvz. man... xe xe xe... Tai dabar pagalvokite, kas yra ananasas, tas kuris aria ir uzdirba pvz. 2000 Lt ar tas kuris nieko nedirba ir jam toks anasas uzdirba 4000 Lt... xe xe xe...
Tai jau pigs butai... Na va pagaliau dashilo, senai pirdylai.... smile.gif

tas pats klausimas jums ? ko nepardavėt namo jei jame tik minusai? negera oi negera ananasui, oi Tadui gyvent name, o gi per piką namo nepardavė.. totalus ananasas.. nu ne kitaip smile.gif .. o dabar turbūt nėr kaip išlaikyt to namo, ir benzo nėr už ką įsipilt.. gerai, kad ineto niekas neatjungė , bent sielą galim apgydyt kitus ananasais vadinant.. gėda, Blinda, gėda.. ir jūsų žmonai užuojauta.. kas čia per atlyginimas - 4000? anasasiškas toks sakyčiau.. už tokį jokio namo be paskolų nepasistatysi.. tai ką paskolos spaudžia, o dar sklypo neina parduot. tokiam ananasui kaip jūs, su tokiu atlyginimu, paskolom ir neparduotu sklypu tik į perkūnkiemį smile.gif ..
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 12:08)
Papildyta:

Įdomiai gaunasi, darbuotojai gyvena nuosavose namuose be paskolų o darbdaviai nuomoja namą, ar labdara užsiimate.
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 11 25, 12:16)
tas pats klausimas jums ? ko nepardavėt namo jei jame tik minusai?

Namą jis nuomoja.Tai todėl toks it piktas ir namas jam ne patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norka81: 25 lapkričio 2008 - 10:28
QUOTE(Norka81 @ 2008 11 25, 10:25)
Įdomiai gaunasi, darbuotojai gyvena nuosavose namuose be paskolų o darbdaviai nuomoja namą, ar labdara užsiimate.

dar blogiau.. smile.gif visos daugiau mažiau normalios šeimos LT modelis - vienas dirba, aria, kitas sėdi SM ir blevyzgoja.. Blinda sėdi SM.. peršasi išvada , kad žmona aria biggrin.gif .. bet kas belieka, kai tokį ananasą išsirenki smile.gif kuris teturi tik vieną sklypuką ant kurio namo pastatymui nesugebėjo uždirbt, ir iiilga liežuvį.. gal dėl to liežuvio dar vis ir laiko jį žmona smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Norka81 @ 2008 11 25, 10:26)

Namą jis nuomoja.Tai todėl toks it piktas ir namas jam ne patinka.

kam nuomot daiktą kuris nepatinka? ananasas nu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 25 lapkričio 2008 - 10:28
AS ASMENISKAI PASIRINKAU STATYTIS NAMA, NES:

- dazniausiai nera visuomeninio transporto salia IKIAUTOBUSO SUSTOJIMO KOKI 500M, BET MAN TAS NETURI DIDELES SVARBOS, NES AS VIESU TRANSPORTU NEVAZINEJU. PASKUTINI KARTA TAI DARIAU, PRIES KOKIUS 4-5 METUS, TODEL LABAI ABEJOJU AR MAN JO PRIREIKS DABAR.
- nera vaiku darzeliu, mokyklu IS SODU KASDIEN KURSUOJA MOKYKLINIS AUTOBUSIUKAS IKI VAISVYDAVOS MOKYKLOS, IS TEN VAIKUS PRISTATO I NAMUS.
- nera zaidimo aiksteliu, sporto aiksteliu JEIGU JAU KADA SUSILAUKSIU VAIKU, TAI JIEM PUIKI ZAIDIMU VIETA BUS MUSU KIEMAS, CIA BENT JAU SVETIMI SUNYS NEBEGA SIUSKINTI.
- nera parduotuviu ir kaviniu 5-10 min. pesciomis atstumu KAVINE MAN NE PRIORITETAS, O NEDIDELE PARDUOTUVELE YRA UZ TU PACIU 500M.
- vaikus reikia vezti i miesta i baseina, i burelius, i mokykla, vadinasi esi priklausomas, negali uzsilaikyti po darbo ir susitikti su draugais, nueiti i kina i prekybos centra, nes vaikai patys grizti negali MATAI TADAI, JEI JAU AUGININI VAIKA, TURI SUSITAIKYTI SU TUO, KAD TEKS KAZKO ATSISAKYTI. IR DEL SAVO VAIKO MAN NEBUS SUNKU KAZKOKIA DIENA SU DRAUGAIS NESUSITIKT. AS CIA TRAGEDIJOS NEMATAU - TAI VADINAMA LAIKO PLANAVIMU.
- vaikams susitikimai su klasiokais yra problematiski, nes danziausiai i mokykla ar darzeli vaikai eina tik is to miesto rajono ir bendraklasiai kieme gali dazniau susitikti AS KAI MOKIAUSI VIDURINEJ, KAZKODEL MOKYKLOJ BUVO VIENI DRAUGAI, KIEME KITI. TIESIOG DAUGUMA KLASIOKU GYVENO ATOKIAU, O AS NEMEGEJA BUVAU KLAIDZIOTI PO VISA RAJONA.
- nera dviraciu taku, JOMAJO JAU KAD MIESTE JU PILNA doh.gif UZ PUSKILOMETRIO NUO MUSU NAMU YRA NUOSTABUS MISKAI. TAD VISA SEIMYNA SULIPE ANT DVIRACIU LEKSIM I GRYNA ORA.
- daugumas keliu yra zvyrkeliai ir vasara dulka NORINT DAVAZIUOTI IKI MANO NAMO ZVIRKELIAIS VAZIUOTI NEREIKIA.
- ziema sudetinga palikti nama ilgiau nei savaitei, del sildymo sistemos ir saugumo sumetimu PAS MUS TOKIEM ATVEJAM IRENGTAS SILDYMAS NUO ELEKTRINIO KATILO - JIS BRANGUS, BET TOKIAIS ATVEJAIS PUIKIAI TINKA. VELGI MES NEGALIM ILGAM PALIKTI SAVO NAMU DEL GYVUNU. BET TAS PAT BUTU IR BUTE.
- ne visada gali isvesti signalizacija, akd saugotu apsaugos tarnyba (tai kainuoja brangiai) AS ISIVEDZIAU SIGNALIZACIJA KAI TIK SUDEJO LANGUS, TADA DAR APDREUDEM VIENU DRAUDIMU PASTATA, KITU - TURTA. KOL DAR NEISIKUREM, I APSAUGOS PULTA NEPRISIDUODAM, BET APSAUGOS POLICIJA I MUSU KAIMA VAZIUOJA.
- namo islaikymo kastai yra didesni DAR TIEK NEGYVENU KAD GALECIAU LYGINTI
- namui priziureti reikia skirti daugiau laiko RINKDAMASI NAMA AS TA PILNAI SUPRATAU IR MANE TAS TENKINA
- prarandi daug laiko vaziuodamas is/i darba PRARANDU PER DIENA PUSANTROS VALANDOS. MAN TAI NERA TRAGEDIJA. MANO DRAUGE IS KALNIECIU KAS RYTA I CENTRA VAZINEJA - KELYJE PRALEIDZIA VALANDA PER DIENA, TAI TA MANO PUSANTROS VALANDOS NEKATASTROFA.

DAR KAS MAN PATINKA, KAD KIEKVIENA SAVAITGALI MATAU PATRULIUOJANT POLICIJA, VASARA KAI PER ATOSTOGAS GYVENOM - NERETAI IR DIENOM MATEM RATUS SUKANT. KAI ISIGIJOM KOMERCINE MASINUKE NE KARTA PATYS BUVOM SUSTABDYTI - AR NEVEZAM KOKIO SVETIMO GERIO.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 11 25, 12:16)
tas pats klausimas jums ? ko nepardavėt namo jei jame tik minusai? negera oi negera ananasui, oi Tadui gyvent name, o gi per piką namo nepardavė.. totalus ananasas.. nu ne kitaip  smile.gif .. o dabar turbūt nėr kaip išlaikyt to namo, ir benzo nėr už ką įsipilt.. gerai, kad ineto niekas neatjungė , bent sielą galim apgydyt kitus ananasais vadinant.. gėda, Blinda, gėda.. ir jūsų žmonai užuojauta.. kas čia per atlyginimas - 4000? anasasiškas toks sakyčiau.. už tokį jokio namo be paskolų nepasistatysi.. tai ką paskolos spaudžia, o dar sklypo neina parduot. tokiam ananasui kaip jūs, su tokiu atlyginimu, paskolom ir neparduotu sklypu tik į perkūnkiemį  smile.gif ..

Tai, kad as nuosavo namo neturiu... Juk rasiau, kad pardaviau beveik visa NT... Ir rasiau, kad issinuomavau... smile.gif uzbegant uz akiu klausimui, o kodel Tdas issinuomavo nama, o ne buta... Atsakau: todel, kad ivertinti ar tikrai taip gera gyventi name.... smile.gif Pasirodo, kad NE... smile.gif

Nu kai esi ananasas, tai nematai zodelio pvz. priraysto prie skaiciaus... Aiskinu TAU WESTA, kad tavo vyras ananasas sukdamas vamzdzius uzdirba pinigus ir savo bosui, kuris sedi siltame ofise, ir nieko nedaro, na gal internete pablevyzgoja su mergaitem is SM... :-) Bet jei tokiu ananasu turi pvz. 10, tai tavo vyras uzdriba tarkim 2000 Lt, o bosui dar 1000 Lt... Taigi tu turedamas desim tokiu ananasu kaip westos vyras nieko neveikdamas uzdirbi 10 000 LT...

Ar dabar supranti, kas is tikruju yra ananasas, ne tas kuris nieko neveikia, bet tas kuris sunkiai dirba ir uzdirba kapeika ne tik sau bet ir savo bosui.... wahahahaha.... :-)))))))
Papildyta:
QUOTE(Norka81 @ 2008 11 25, 12:26)

matai, Norka81:
kuo esi didesnis shudas gyvenime, tuo kieciau nori atrodyti... Esu santechnikas, bet gyvenu nuosavame name... Ir nesvarbu, kad krize ir kad namas uz paskola pirktas... smile.gif

Man NT kainu svyravimai yra tik papildoma galimybe uzvirinti kapeika... Jei turi turto tarkim uz 2 mln. LT, ji visa pardavei, po dveiju metu NT atpinga tarkim 50 proc., vel nusperki analogiska NT, tik uz 1 mln. Likusius 1 mln. gali investuoti i versla ar i kita NT visai nesvarbu...

Jei jei esi toks ananasas kaip westa, tai ir nesugebi pasinaudoti situacija ir toliau sukiesi savo "ziurkiu ratelyje" megaujiesi ananasisku gyvenimu prie zidinio... :-)
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 10:34)
Tai, kad as nuosavo namo neturiu... Juk rasiau, kad pardaviau beveik visa NT... Ir rasiau, kad issinuomavau... smile.gif uzbegant uz akiu klausimui, o kodel Tdas issinuomavo nama, o ne buta... Atsakau: todel, kad ivertinti ar tikrai taip gera gyventi name.... smile.gif Pasirodo, kad NE... smile.gif

Nu kai esi ananasas, tai nematai zodelio pvz. priraysto prie skaiciaus... Aiskinu TAU WESTA, kad tavo vyras ananasas sukdamas vamzdzius uzdirba pinigus ir savo bosui, kuris sedi siltame ofise, ir nieko nedaro, na gal internete pablevyzgoja su mergaitem is SM... :-) Bet jei tokiu ananasu turi pvz. 10, tai tavo vyras uzdriba tarkim 2000 Lt, o bosui dar 1000 Lt... Taigi tu turedamas desim tokiu ananasu kaip westos vyras nieko neveikdamas uzdirbi 10 000 LT...

Ar dabar supranti, kas is tikruju yra ananasas, ne tas kuris nieko neveikia, bet tas kuris sunkiai dirba ir uzdirba kapeika ne tik sau bet ir savo bosui.... wahahahaha.... :-)))))))

čia jūs taip norėtumėt , kad būtų,.. aš virtualioj erdvėj, kad ir lola ferarri galiu būti. faktas kitas Blinda.. nelaimingas jūs, jūsų šeima, gyvenat nuomojamam name, mokat ananasiškai didelę nuomą ir dar esat nepatenkintas .. jūsų žmona neturi kuo didžiuotis.. o kuo čia didžiuotis, kai vyras virtualioj erdvėj iš westos vyro darbo kraunasi milijonus.. 10000 lt netgi.. wow.. o kai išsijungia kompiuteris ūmai Blinda tampa ananasu, kuriam žmona kurkia, kad reik vaikus vežiot, kad skolos spaudžia, kad už mašiną ir taip daug lizingu moka, o į ją dar ir benzo reik pilt.. ananasas hahahahaha smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 10:40)

Papildyta:
matai, Norka81:
kuo esi didesnis shudas gyvenime, tuo kieciau nori atrodyti...

va šito nenuneigsi.. jums labai gerai sekasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dasa @ 2008 11 24, 22:00)
Vagysčių visur pasitaiko ir niekas nuo to neapdraustas, bet daugiabutyje (apie 1 aukštą nekalbu) vienintelė buto silpna vieta-durys (kalbu apie vagius- "mėgėjus", nes jeigu jau profesionalas užsimanys jūsų butą apvogti, tai niekas jums nepadės), o name lįsk per kur nori.

Taip, čia namo minusas - apvogti tikrai paprasčiau, ypač jei namas nuošaliau, kaimynai nemato ir t.t. Bet iš kitos pusės - namo vagystė beveik niekad nebūna atsitiktinė, t.y. ėjo pro šalį koks narmomanas ar skustas jaunimėlis ir sumąstė greitai pasipelnyti. Pro šalį čia nepaėjėsi - reikia specialiai važinėti po namų kvartalus, ieškoti, vertinti, sekti šeimininkus, stebėti, analizuoti apsaugos sistemas (daug kur - pvz., pas mano kai kuriuos kaimynus - gyv. namo teritoriją stebi kameros+apsauga, pas kitus dideli pikti šunys, kitur kas nors didesnę dalį dienos pastoviai būna namie - šeimininkė ar namų tvarkytoja ar auklė ir t.t. ir t.t. ) Nebent namas paliktas ilgam laikui be šeimininkų ir šalia nėra budrių kaimynų - tada taip, rizika didesnė.
Kita vertus, krizei įsisiūbavus tikiu, kad daugelio daugiabučių laiptinėse ir kiemuose sutemus irgi bus nelabai saugu... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 25 lapkričio 2008 - 10:56
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 12:40)
Papildyta:
matai, Norka81:
kuo esi didesnis shudas gyvenime, tuo kieciau nori atrodyti... Esu santechnikas, bet gyvenu nuosavame name... Ir nesvarbu, kad krize ir kad namas uz paskola pirktas... smile.gif

Būna ir taip kad santechnikas perka namą ir uždirba daugiau už sėdinti ofise basa. Ir kai bus blogi laikai santechnikui, dar blogesni bus bosui, gal ne blogesni bet irgi nieko gero. O tai ko taip pergyventi už kitus. Jei žinai, kad praeis n metu ir NT vėl išsijudins. Žmonės nupirko namą, kad jame gyventi, auginti vaikus koks skirtumas kad jis atpigo, pabrango jei dabar nei parduosi nei pirksi . Ne visi užsiima NT verslų. O tai iš kur jūs tada pinigas gausit. Tai tik jums geriau, kad aplinkui vieni ananasai, ko pikti ant ananasų kurie jums pinigas neša. Matai tau kažkas ananasas, bet visada atsiras žmonių kuriems ir tu tapsi ananasu. Toks jau tas gyvenimas.

Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 10:40)
...
kuo esi didesnis shudas gyvenime, tuo kieciau nori atrodyti... ...

na pagaliau pripažinai, kas besąs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 11 25, 12:31)
AS ASMENISKAI PASIRINKAU STATYTIS NAMA, NES:

- dazniausiai nera visuomeninio transporto salia IKI AUTOBUSO SUSTOJIMO KOKI 500M, BET MAN TAS NETURI DIDELES SVARBOS, NES AS VIESU TRANSPORTU NEVAZINEJU. PASKUTINI KARTA TAI DARIAU, PRIES KOKIUS 4-5 METUS, TODEL LABAI ABEJOJU AR MAN JO PRIREIKS DABAR.  Na tai jusu vaikai paauge vazines pas draugus, automobilis suges, kelia uzpustys... Maza kas... As irgi nevazineju jau daug metu viesuoju transportu, bet jo buvimas salia tik pliusas ir nesvarbu ar jums to reikia ar ne... Cia tas pats su baseinu name, jei jis yra tai tik pliusas, nors jums gal but jo ir nereikia...
- nera vaiku darzeliu, mokyklu IS SODU KASDIEN KURSUOJA MOKYKLINIS AUTOBUSIUKAS IKI VAISVYDAVOS MOKYKLOS, IS TEN VAIKUS PRISTATO I NAMUS. Na gyvenu salia sodu Antakalnyje, apsvieskite kur ten tie autobusiukai vazineja is sodu i mokykla??? Kazkodel nemaciau nei vieno, gal ten pas jus VIPiniai sodai? Numeskit linka, kur istatymu mokyklos ipareigojamos surinkti vaikus is sodu/gyvenamuju kvartalu rajonu... O gal ir i vaiku darzelius kokie autobusiukai kursuoja???
- nera zaidimo aiksteliu, sporto aiksteliu JEIGU JAU KADA SUSILAUKSIU VAIKU, TAI JIEM PUIKI ZAIDIMU VIETA BUS MUSU KIEMAS, CIA BENT JAU SVETIMI SUNYS NEBEGA SIUSKINTI. Siaurai mastote... vaikams reikia normaliai ugdytis ir vystytus kartu su bendraamziais. Iveskite i paieska: "universali dirbtinės dangos sporto aikštė" - tokia yra beveik kiekviename Vilniaus mikrorajone ir kainuoja ji tiek kiek jusu namas... Aiskteles pilnai aptvertos, apsviestos ir kokie sunys ten nebegioja... O vaikai gali bendrauti su savo bendraamziais, bet kadangi jus savo vaiku neturite, tai nematau reikalo apie tai diskutuoti... Cia tas pats kas kalbeti apie automobilio vairavima, su tuo kuris jo nevairuoja...
- nera parduotuviu ir kaviniu 5-10 min. pesciomis atstumu KAVINE MAN NE PRIORITETAS, O NEDIDELE PARDUOTUVELE YRA UZ TU PACIU 500M. Vel gi, kalbate is savo kiemo... Jei esi senas kriosena, tai tau gal ir nera poreikio nueiti vakare i kavine isgerti bokaliuka putojancio alaus is statines, galimybe drasiai palikti vaikus, nes namai yra cia pat... Tuo tarpu gyvenant name, esi priverstas imti taksi, vaziuoti kazkur, paskui vel atgal... O mieste viskas vietoje... Taigi vel tas pats, kaviniu/klubu/pramogu vietu buvimas salimais yra tik pliusas, o ne minusas... Bet as suprantu, kad jums to nereikia... O kas belieka sakyti???
- vaikus reikia vezti i miesta i baseina, i burelius, i mokykla, vadinasi esi priklausomas, negali uzsilaikyti po darbo ir susitikti su draugais, nueiti i kina i prekybos centra, nes vaikai patys grizti negali MATAI TADAI, JEI JAU AUGININI VAIKA, TURI SUSITAIKYTI SU TUO, KAD TEKS KAZKO ATSISAKYTI. IR DEL SAVO VAIKO MAN NEBUS SUNKU KAZKOKIA DIENA SU DRAUGAIS NESUSITIKT. AS CIA TRAGEDIJOS NEMATAU - TAI VADINAMA LAIKO PLANAVIMU. - Cia kalba eina ne apie viena ar kita karta... vaikus reikia ugdyti nuolatos nuo kokiu 3 metu iki pat pilnametystes... Jei veziosite vaikus po kelis kartus i savaite kelioms valandoms i baseina/bureli tai joks jums laiko planavimas nepades... Be to reikia ugdyti vaiku savarankiskuma, ne vien uz rankutes juos vedzioti... Vaikui reikia sudaryti salygas paciam nueiti ir paciam pareiti... Bet jei namas uzmietsyje, busite priversta visa laika paimti/nuvezti/parvezti... O kada tada ilsetis, megautis namo privalumais??? :-) Tarkim baigiate darba 17.00 vaziuojate namo per kamscius bunate apie 18.00, tada vel per tuos pacius kamscius vaika vezate i baseina 19.00 tada valanda laukiate vaiko, kazkur, nes kol parvaziuosite namo, jau reikes vel vaziuoti vaiko pasiimti... Tai ka jus trynsites kazkur iki 20.00, tada pasiimsite vaika vaziuosite namo, namuose busite 20.30 ... Cia tik mazas pavyzdys, su kuriuo as pats susiduriu, bet atsiminkite as galiu darba planuotis taip kaip man patinka, o tokiu zmoniu yra nedaug... Be to per visus tuos metus busite priversta kazkur isvaziuoti, neturesite galimybes paimti ir vezioti vaikus pirmyn atgal... O jei vaikas sugalvos pas klasioka nuvaziuoti, kuris mieste gyvena irgi sesite i masina ir vesite??? O paskui vel atgal pasiimti vaiko? O jei dar kitas vaikas bus darzelinukas tarkim, tai ka paliksite ji viena namuose ar tampysite su savimi? Kai gyveni mieste, vaikas gali i bureli nuvaziuoti troleibusu, nueiti pesciomis, klasiokus taip pat gali aplankyti, nes viskas salia.
- vaikams susitikimai su klasiokais yra problematiski, nes danziausiai i mokykla ar darzeli vaikai eina tik is to miesto rajono ir bendraklasiai kieme gali dazniau susitikti AS KAI MOKIAUSI VIDURINEJ, KAZKODEL MOKYKLOJ BUVO VIENI DRAUGAI, KIEME KITI. TIESIOG DAUGUMA KLASIOKU GYVENO ATOKIAU, O AS NEMEGEJA BUVAU KLAIDZIOTI PO VISA RAJONA. O kodel galvojate, kad ir dabar yra tas pats? Galvojate, kad pas visus vaikus draugai yra skirtingi? Kaip taisykle geriausi draugai yra mokykloje, ten vaikai daugiausiai bendrauja... Ir dar karteli pasikartosiu... Pvz. Jei Zirmunuose noretumete vesti vaika is kito rajono, jums tai butu labai problematiska, nes pirmenybe yra vaikams gyvenantiems aplink... taigi dauguma vaiku gyvena visai salimais. Vaikams pareiti is mokyklos drauge yra vienas malonumas, jie jauciasi nepriklausomi, taip ugdomi savarankiskumo... O cia juos reikia paimti/nuvezti/atvezti...
- nera dviraciu taku, JOMAJO JAU KAD MIESTE JU PILNA  doh.gif UZ PUSKILOMETRIO NUO MUSU NAMU YRA NUOSTABUS MISKAI. TAD VISA SEIMYNA SULIPE ANT DVIRACIU LEKSIM I GRYNA ORA. - Kaip jus leksite, jei vaiku neturite... Nu va ir isrisom jus....
- daugumas keliu yra zvyrkeliai ir vasara dulka NORINT DAVAZIUOTI IKI MANO NAMO ZVIRKELIAIS VAZIUOTI NEREIKIA. - tai net neabejoju, ideali vieta gyvenimui, dar parasykite, kad ir kamsciu nebuna... :-) retas kuris gyvena namie vaziuoja ilgiau i centra, nei tas kuris gyvena mieste arciau centro, cia nieko nuostabaus.
- ziema sudetinga palikti nama ilgiau nei savaitei, del sildymo sistemos ir saugumo sumetimu PAS MUS TOKIEM ATVEJAM IRENGTAS SILDYMAS NUO ELEKTRINIO KATILO - JIS BRANGUS, BET TOKIAIS ATVEJAIS PUIKIAI TINKA. VELGI MES NEGALIM ILGAM PALIKTI SAVO NAMU DEL GYVUNU. BET TAS PAT BUTU IR BUTE. - gyvunus galite palikti pas tevus/draugus ar dar kazkur... O vat nama be prieziuros nepaliksite, net ir esant elektriniam sildymui esu tuo tikras... Be to retame name yra irengiamos kelios sildymo sistemos, nes tai yra brangu, o ir neatsipirks niekada...
- ne visada gali isvesti signalizacija, kad saugotu apsaugos tarnyba (tai kainuoja brangiai) AS ISIVEDZIAU SIGNALIZACIJA KAI TIK SUDEJO LANGUS, TADA DAR APDREUDEM VIENU DRAUDIMU PASTATA, KITU - TURTA. KOL DAR NEISIKUREM, I APSAUGOS PULTA NEPRISIDUODAM, BET APSAUGOS POLICIJA I MUSU KAIMA VAZIUOJA. Draudimas nera panaceja, patikekit... Kad apsaugos policija atvaziuoja, tai dar nereiskia, kad apsaugos jusu turta... Jei per 3 min. mieste isplesia parduotuve, tai per kiek laiko atvaziuos iki jusu???
- namo islaikymo kastai yra didesni DAR TIEK NEGYVENU KAD GALECIAU LYGINTI matote as tokius zmones kurie kazka daro ir neskaiciuoja kiek tai kainuos pinigu vadinu ananasais...
- namui priziureti reikia skirti daugiau laiko RINKDAMASI NAMA AS TA PILNAI SUPRATAU IR MANE TAS TENKINA Tai jau sakiau, jei esi senas pirdyla, nors tau ir 20 metu, ir neturi daugiau gyvenime ka veikti, tik vergauti namui, tai OK... :-)
- prarandi daug laiko vaziuodamas is/i darba PRARANDU PER DIENA PUSANTROS VALANDOS. MAN TAI NERA TRAGEDIJA. MANO DRAUGE IS KALNIECIU KAS RYTA I CENTRA VAZINEJA - KELYJE PRALEIDZIA VALANDA PER DIENA, TAI TA MANO PUSANTROS VALANDOS NEKATASTROFA. Pfffff :-) Nu as, kai gyvenau centre i darba eidavau 10 min. pestute, jokio galvos skausmo kur parkuoti automobili... Gyvenau Zirmunuose, iki centro max. 30 min. is Siaures miestelio su masina ar troleibusu, tiek pat ir dviracio taku palei Neri... :-) Bet kuriuo atveju prarandate daugiau... :-) Tai kur cia pliusas?

DAR KAS MAN PATINKA, KAD KIEKVIENA SAVAITGALI MATAU PATRULIUOJANT POLICIJA, VASARA KAI PER ATOSTOGAS GYVENOM - NERETAI IR DIENOM MATEM RATUS SUKANT. KAI ISIGIJOM KOMERCINE MASINUKE NE KARTA PATYS BUVOM SUSTABDYTI - AR NEVEZAM KOKIO SVETIMO GERIO. - Galiu pasakyti, ten kur ramu policija nepatruliuoja, patruliuoja ten kur ypac didelis nusikaltimu skaicius... Taip, kad pagal tai jau susidariau nuomone, koks geras pas jus rajonelis :-)

Lengviausia juk rozinius akinukus uzsideti... :-) Tokia jau ta zmogaus natura... Nusiperka automobili, kuris genda, bet vis tiek sako, kad gera daikta nusipirko... Nu nusipirko/pasistate nama, pagyvena mato, kad vargo su tuo namu daugiau, nei poilsio... Bet negi pripazinsi tai garsiai??? :-)
Atsakyti