Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

QUOTE(SoJa @ 2008 11 25, 14:04)
Todel tikrai negali buti nei vienur nei kitur vien tik pliusu. Bet kazkodel namu gyventojai lyg uzchipnotizuoti neigia visus minusus g.gif Gal koks haliucinogeninis grybelis uzsiveises, kad viskas taip grazu pas Jus ? Visai ir as jo noreciau  biggrin.gif

matai kas vienam atrodo didelis minusas, kitam tai gali nesudaryti jokiu nepatogumu. pas mane artimiausi kaimynai tik vieni (kurie visus metus gyventu), visi kiti isikure gerokai toleliau. iki siol jokio kurenimo smarves nepajauciau.
minusu ivardinti galeciau tai, kad buna kad elektra dingsta, i kelis menesius karta bet vistiek - nepatogu. todel kaip alternatyva kad bent minimaliai elektros butu isigysim dyzelini generatoriu.
dar nervuodavo kai kaimynai istisai savo suni saukia. mano stogdengiai sita beda issprende: kai tik kaimynas pasaukia suni, ir stogdengiai ji saukia. po keliu dienu kaimynas suprato ka kas norejo pasakyti. as tik po kiek laiko pastebejau kad kaimynas nebesukaija be reikalo. kas dar? kol buvo netoli musu parduotuve, pro musu nama vaziuodavo nemazaimasinu i ja,pries metus parde uzdare - problema isissprende. ji atsidare kitam gale.
minusas buvo kad kai tik nama pastatem vis kas nors eidavo ir klausdavo kiek kainuoja... dabar matyt apsiprato. yra kaliu intriganciu kurios bando visus aploti - bet kur ju nera mirksiukas.gif
uz elektra reikia moketi sodu bendrijai, kol kas nesam atskiri abonentai, tai pirmininke pasiciekavyja ka mes darom kad tiek isdeginam ar dar ka... tipo taupyt reikia smile.gif

kol kas daugiau nieko nesugalvoju.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2008 11 25, 13:18)
yra ir tokiu kuriu WC su sireles formos langeliu uz 50m. nuo namo stovi.

Smalsu - kur čia taip?
Rašydama turėjau omenyje, kad jei visas kvartalas ar bent jau visi artimesni kaimynai šildosi ne kietu kuru, o dujom, tai problemos nėra. O kad ne visur taip, sutinku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 25 lapkričio 2008 - 12:24
QUOTE(flight @ 2008 11 25, 12:23)
Smalsu - kur čia taip?
Rašydama turėjau omenyje, kad jei visas kvartalas ar bent jau visi artimesni kaimynai šildosi ne kietu kuru, o dujom, tai problemos nėra. O kad ne visur taip, sutinku.

Jeigu as patenkinsiu Jusu smalsuma ar pasakysite kur yra Jusu rojaus kampelis? o tai man kazkaip pas Jus uzsinorejo blush2.gif
Tai, kad yra visos komunikacijos dar nereiskia, kad jomis bus naudojamasi. Mano kamynams pavyzdziui joks ne trukumas nakti, per salti i tulika nulekt, gi per SAVO kiema, gali dar pusny issivoliot, romantika biggrin.gif o kvapu tai uznesa ir is toliau, vasara pavyzdziui atnesa sudegusios plastmases kvapo net ir is tolimesniu kaimynu. Uzsiknisau net vaikscioti kol radau smarves saltini doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2008 11 25, 13:31)
Jeigu as patenkinsiu Jusu smalsuma ar pasakysite kur yra Jusu rojaus kampelis?

Mielai - jei per AŽ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 10:48)
As beveik visa savo NT pardaviau dar pries metus (net zinute SM parasiau), tai va nuo tos dienos kainos nukrito 30 proc. O kai jos nukris dar 50 proc. tada is tokiu ananasu kaip jus, kurie prisipirko namu, butu su paskolom ir nusipikrsim atpigusi NT... Po metu kitu vel stumsim, kitai ananasu kartai... smile.gif Pinigai is niekur neatsiranda ir niekur nedingsta... smile.gif Jie tik plaukia is ananasu kiseniu i izvalgiu zmoniu kisenes...

Manrods, tamsta nieko nepardavei, nes nieko ir neturėjai lotuliukas.gif Be to, tenka pritarti daugumos nuomonei, kad normalūs vyrai SM nesėdi ir su moteriškėm nepliurpia. Ir tenka pritarti tam, kad jūs tikriausiai turite rimtų psichologinių bėdų g.gif

QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 11:08)
Na matote jusu vyras tikrai yra ananasas, nes jis dirba aria, jei nedirbs pinigu neuzdirbs... :-) Be to negirdejau, kad dirbant kokiu juodadarbiu statybose yra galimybe salia saves tureti interneto prieeiga... :-) Kaip sakoma jusu vyras dar nedaaugo iki balto ofisinio darbelio... xe xe xe...

Bet gerbiu tokius ananasus kaip jusu vyras, nes tik tuokie obuolmusiai man uzdirba pinigus... Matote, as galiu sau leisti sedeti ir blevyzgoti su jumis, o tuo tarpu jusu vyras suskinedamas vamzdzius uzdirba pinigus savo bosui, pvz. man... xe xe xe... Tai dabar pagalvokite, kas yra ananasas, tas kuris aria ir uzdirba pvz. 2000 Lt ar tas kuris nieko nedirba ir jam toks anasas uzdirba 4000 Lt... xe xe xe...
Tai jau pigs butai... Na va pagaliau dashilo, senai pirdylai.... smile.gif

O kodėl tu esi toks tikras, kad Westos vyras nėra koks bosas, ką? doh.gif Ir gal jis visai ne statybininkas lotuliukas.gif

QUOTE(axa @ 2008 11 25, 12:37)
O koks Valinskas savo Kryžiokų sodų bendrijoje turbūt kaukia iš  nevilties ir nuo vergavimo savo namui jau baigia paskutinius plaukus nusirauti... Jo... nelaimingi žmonės...

Sakau, ko tas Valinskas jau seniai be plaukų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 25 lapkričio 2008 - 12:44
QUOTE(ilonux @ 2008 11 25, 12:43)
O kodėl tu esi toks tikras, kad Westos vyras nėra koks bosas, ką?  doh.gif

tu kąąą nežinai blink.gif blink.gif .. bosai gi prie SM kiauras dienas sėdi, namų be paskolų nestato, dažniausiai jie juos nuomojasi .. nors ir nepatinka juose gyvent.. betužtat kažkas kelnėse kapsi bigsmile.gif ..

baik Tu, kam man namie bosas .. ant kostiumų sutaupau biggrin.gif ir ant interneto smile.gif

SoJa
o kodėl gerai name gyvent negali būti ? nesuvokiu.. na jei yra gerai tao kodėl ne smile.gif.. parodyk man tokį butą kuriame nėra trūkumų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 25 lapkričio 2008 - 12:47
QUOTE(SoJa @ 2008 11 25, 13:04)
axa, labai gerbiu Tavo nuomone, patinka Tavo mintys, praktiskai viskam pritariu, bet mano galva nera ko lygintis mums visiems mirtingiesiems su cia aprasytais. Tu "nelaiminguju" net suns gyvenimas geresnis nei kai kuriu musu. Ar mazai dar tokiu, kuriuos uz mokesciu moketoju pinigus visur vezioja, sutvarko ir pan. ? As labai abejoju, kad nors vienas is Lauru kvartalo gyventojas pjauna savo veja, kasa sniega ar valo savo WC.

kartais tik hiperbolizuotas situacijos pateikimas padeda prisikasti prie esmės smile.gif

Mano replika buvo grynai į tuos punktus kurie išvardinti Blindos.
Visi jie galioja ir tų "nelaimingųjų" atveju. Toli, nėra stotelių, nenuvažiuosi į barą vakare, vaikus namie nepaliksi, ir pan.... "Namas gerai tik seniems pirdyloms" - berods tokia mintis buvo. Taigi ir kyla klausimas, ar tikrai? O gal visus tuos žmones taip pat priskirti prie 'senų pirdylų' ir nesukti galvos?

Bet kažkodėl niekam nekyla mintis kad jų gyvenimas tuose namuose yra š..dinas.
O gi kodėl? Ieškom atsakymų:
- vaikai vežiojami,
- teritorija tvarkoma,
- apsauga saugo,
- ...

Vadinasi tuos minusus kažkaip galima paversti pliusais? Tik tai kainuoja.
Dėl to manau čia niekas ir nesiginčija. Komfortiškas gyvenimas name yra brangesnis nei komfortiškas gyvenimas bute miesto centre. Bet jei gali sau tą leisti , ar bent dalinai tas problemas sušvelninti - kodėl gi ne? O kai ištekliai riboti, kai kurie dalykai galima eiti į kompromisą. Pvz įsirengti gerą apsaugos sistemą, bet teritoriją tvarkytis pačiam . Čia jau kiekvieno situacija skirtinga.

Bet jei imti ne centrą, 90% kitų butų.... Kokie buto privalumai lieka? smile.gif

SoJa, juk viską ką rašai, visas savo problemas - bet juk jos yra Bute smile.gif Taip, butas nestandartinis, bet vis tiek tai butas , su visomis iš to išplaukiančiomis problemis.

Dar viena manau esminė sąlyga gyventi name (ar bute smile.gif) užmiestyje - turi vairuoti automobilį. Be automobilio gyvenimas tikrai būtų apkartintas. O kai jį turi... irnesakyk.gif Koks skirtumas ar maxima už 200 m, ar už 5 km? Man asmeniškai jokio. Aš ir 200m netempčiau krepšio su daiktais, važiuočiau mašina. Dabar parduotuvė yra už 200m, bet tik išskirtiniais atvejais einu į ją pėsčiomis - kai geras oras, ir niekur neskubu. Bet taip būna labai retai, todėl dažniausiai net ir batono nusipirkti važiuoju... biggrin.gif O į kurį prekybos centrą važiuoti renkuosi ne pagal atstumą, o pagal tai kaip patogu ten privažiuoti, ir kokio ilgio eilės būna. Dažniausiai važiuoju į Maxima Bazę nors žymiai arčiau namų būtų Savanorių Hiper Rimi.

QUOTE(SoJa @ 2008 11 25, 13:04)
kazkaip nesitiki man, kad cia pas mane visi kaimynai rinktiniai, o kitu nuosvu namu kvartalu gyventojai smilkalus kurena, ...

Todel tikrai negali buti nei vienur nei kitur vien tik pliusu. Bet kazkodel namu gyventojai lyg uzchipnotizuoti neigia visus minusus g.gif Gal koks haliucinogeninis grybelis uzsiveises, kad viskas taip grazu pas Jus ? Visai ir as jo noreciau  biggrin.gif

1. kiek iš tų kaimynų yra nauji, jauni, išsilavinę, kultūringi, o kiek senbuviai gyventojai su 'pagerintu' mąstymu ir įpročiais? Čia yra esminis skirtumas. "Jauni" irgi būna su savo pričiūdais, čia jau reikia žiūrėti šalia ko ruošiesi apsigyventi (mes bent dalinai šią problemą išsprendėme smile.gif). Tačiau tikimybė kad panašūs į tave kaimynai tau kartinis gyvenimą yra daug mažesnė nei kad visiškai skirtingo sluoksnio ir mentaliteto.

2. Nėra, žinoma nėra vien pliusai smile.gif Tačiau net visus minusus sudėjus - neprisiversčiau vėl sugrįžti į butą.

Atsakyti

Manrods, tamsta nieko nepardavei, nes nieko ir neturėjai  lotuliukas.gif  Be to, tenka pritarti daugumos nuomonei, kad normalūs vyrai SM nesėdi ir su moteriškėm nepliurpia. Ir tenka pritarti tam, kad jūs tikriausiai turite rimtų psichologinių bėdų  g.gif

Tai, kas be ko... :-)

O kodėl tu esi toks tikras, kad Westos vyras nėra koks bosas, ką?  doh.gif Ir gal jis visai ne statybininkas  lotuliukas.gif

Nu tai bosas, aisku, kad bosas... Ji pati rase neperseniausiai, ka jos vyra dirba... :-) Bet aisku, jis stebuklingai patapo BOSU... :-)
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 09:48)
As beveik visa savo NT pardaviau dar pries metus (net zinute SM parasiau), tai va nuo tos dienos kainos nukrito 30 proc. O kai jos nukris dar 50 proc. tada is tokiu ananasu kaip jus, kurie prisipirko namu, butu su paskolom ir nusipikrsim atpigusi NT... Po metu kitu vel stumsim, kitai ananasu kartai... smile.gif Pinigai is niekur neatsiranda ir niekur nedingsta... smile.gif Jie tik plaukia is ananasu kiseniu i izvalgiu zmoniu kisenes...

Kazkada girdejom, kad ta visus turtus investavot i nuosava versla smile.gif Kitoj temoj maciau, kad guodetes, nes tenka verztis dirzus. Apyvarta krenta, verslo kaina, spejam - irgi smile.gif Kaip gi, budamas toks izvalgus, nenuspejote? Uz ka ruosiates pirkti tuos ananasu pigius bustus, jei jusu verslas krizes akivaizdoje ims ir uzsirauks? O jei ir kazka nupirktumet - po metu keliu - ir vel virintumet, vel nuoma, nepatinkantis bustas, pagieza visiems smile.gif Ne mano cia reikalas, as klajoklisko gyvenimo su nesuliais ir rysuliais nemegstu, gyvenu patogiai.
Jus vadinate save izvalgiu, istrukusiu is ziurkiu rato, mes gi - parazitais.
Beje, zodynas jusu labai skurdus - issiverciate praktiskai su vienu zodziu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fijona: 25 lapkričio 2008 - 13:13
QUOTE(westa @ 2008 11 25, 13:46)
SoJa[/b] o kodėl gerai name gyvent negali būti ? nesuvokiu.. na jei yra gerai tao kodėl ne smile.gif.. parodyk man tokį butą kuriame nėra trūkumų

Ji jau sakė, kad jai geriausia gyventi būtų viešbutyje. Iš dalies su ja sutinku lotuliukas.gif Man patinka 5 žvaigždžių viešbučiai egzotiškoj šalyje ant jūros kranto, kur auga ananasų medžiai...Su "viskas įskaičiuota +" programa...Ech, būčiau tokia protinga ir turtinga kaip Tadas Blinda, taip ir daryčiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(swimmer @ 2008 11 25, 14:00)
Skaitau komentarus visus, bet niekas neraso kaip tamsta. Kazkaip galvojau, kad tokie zmones kaip jus (sprendziant pagal jusu "rasliavas") isvis nezino kas yra internetas smile.gif

pasirodo, kad zino... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 25, 13:57)
Nu tai bosas, aisku, kad bosas... Ji pati rase neperseniausiai, ka jos vyra dirba... :-) Bet aisku, jis stebuklingai patapo BOSU... :-)

O iš kur tu žinai, kad ji visą tiesą parašė lotuliukas.gif Gal parašė tik vieną iš jo veiklų?
Atsakyti