QUOTE(SoJa @ 2008 11 25, 13:04)
axa, labai gerbiu Tavo nuomone, patinka Tavo mintys, praktiskai viskam pritariu, bet mano galva nera ko lygintis mums visiems mirtingiesiems su cia aprasytais. Tu "nelaiminguju" net suns gyvenimas geresnis nei kai kuriu musu. Ar mazai dar tokiu, kuriuos uz mokesciu moketoju pinigus visur vezioja, sutvarko ir pan. ? As labai abejoju, kad nors vienas is Lauru kvartalo gyventojas pjauna savo veja, kasa sniega ar valo savo WC.
kartais tik hiperbolizuotas situacijos pateikimas padeda prisikasti prie esmės
Mano replika buvo grynai į tuos punktus kurie išvardinti Blindos.
Visi jie galioja ir tų "nelaimingųjų" atveju. Toli, nėra stotelių, nenuvažiuosi į barą vakare, vaikus namie nepaliksi, ir pan.... "Namas gerai tik seniems pirdyloms" - berods tokia mintis buvo. Taigi ir kyla klausimas, ar tikrai? O gal visus tuos žmones taip pat priskirti prie 'senų pirdylų' ir nesukti galvos?
Bet kažkodėl niekam nekyla mintis kad jų gyvenimas tuose namuose yra š..dinas.
O gi kodėl? Ieškom atsakymų:
- vaikai vežiojami,
- teritorija tvarkoma,
- apsauga saugo,
- ...
Vadinasi tuos minusus kažkaip galima paversti pliusais? Tik tai kainuoja.
Dėl to manau čia niekas ir nesiginčija. Komfortiškas gyvenimas name yra brangesnis nei komfortiškas gyvenimas bute miesto centre. Bet jei gali sau tą leisti , ar bent dalinai tas problemas sušvelninti - kodėl gi ne? O kai ištekliai riboti, kai kurie dalykai galima eiti į kompromisą. Pvz įsirengti gerą apsaugos sistemą, bet teritoriją tvarkytis pačiam . Čia jau kiekvieno situacija skirtinga.
Bet jei imti ne centrą, 90% kitų butų.... Kokie buto privalumai lieka?
SoJa, juk viską ką rašai, visas savo problemas - bet juk jos yra Bute

Taip, butas nestandartinis, bet vis tiek tai
butas , su visomis iš to išplaukiančiomis problemis.
Dar viena manau esminė sąlyga gyventi name (ar bute

) užmiestyje - turi vairuoti automobilį. Be automobilio gyvenimas tikrai būtų apkartintas. O kai jį turi...

Koks skirtumas ar maxima už 200 m, ar už 5 km? Man asmeniškai jokio. Aš ir 200m netempčiau krepšio su daiktais, važiuočiau mašina. Dabar parduotuvė yra už 200m, bet tik išskirtiniais atvejais einu į ją pėsčiomis - kai geras oras, ir niekur neskubu. Bet taip būna labai retai, todėl dažniausiai net ir batono nusipirkti važiuoju...

O į kurį prekybos centrą važiuoti renkuosi ne pagal atstumą, o pagal tai kaip patogu ten privažiuoti, ir kokio ilgio eilės būna. Dažniausiai važiuoju į Maxima Bazę nors žymiai arčiau namų būtų Savanorių Hiper Rimi.
QUOTE(SoJa @ 2008 11 25, 13:04)
kazkaip nesitiki man, kad cia pas mane visi kaimynai rinktiniai, o kitu nuosvu namu kvartalu gyventojai smilkalus kurena, ...
Todel tikrai negali buti nei vienur nei kitur vien tik pliusu. Bet kazkodel namu gyventojai lyg uzchipnotizuoti neigia visus minusus

Gal koks haliucinogeninis grybelis uzsiveises, kad viskas taip grazu pas Jus ? Visai ir as jo noreciau
1. kiek iš tų kaimynų yra nauji, jauni, išsilavinę, kultūringi, o kiek senbuviai gyventojai su 'pagerintu' mąstymu ir įpročiais? Čia yra esminis skirtumas. "Jauni" irgi būna su savo pričiūdais, čia jau reikia žiūrėti šalia ko ruošiesi apsigyventi (mes bent dalinai šią problemą išsprendėme

). Tačiau tikimybė kad panašūs į tave kaimynai tau kartinis gyvenimą yra daug mažesnė nei kad visiškai skirtingo sluoksnio ir mentaliteto.
2. Nėra, žinoma nėra vien pliusai

Tačiau net visus minusus sudėjus - neprisiversčiau vėl sugrįžti į butą.