Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

Patys sliekai absoliučiai neturi kvapo. Šiek tiek, prikišus nosį, "neša" atliekos. O kai po dangteliu, tai ir pamiršti žmogus, kad balkone sliekų ferma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2009 07 14, 10:40)
Užsiveisiau balkone mini fermą didžiuliam vazone  blush2.gif Vakar suleidau saują, priverčiau virtuvės atliekų... žiūrėsim kas iš to gausis  mirksiukas.gif
Tos atliekos turetu buti jau pradejusios PUTI.Lupenos jiems bus skanios tik kai prades puti.
Atsakyti
Tai tos lupenos specialiai porą dienų drėgnai palaikytos smile.gif Tikiuosi, patiks blush2.gif
Atsakyti
įdomiai jūs čia g.gif -jie gi dauginasi kas 7 dienas ,tai ar nepradės lipt lauk po mėnesio lotuliukas.gif ?šiaip, kad ir didelis vazonas ,bet jiems per mažas ,nes jūs matyt net neįsivaizduojat kiek jų ten būna tame komposte doh.gif -tiesiog kamuoliai susisukę rolleyes.gif ,nebus tam vazone kur ta kompostą jiems daryt,ten gi krauni ir krauni tas atliekas ,ir atliekų per savaitę tiek sumažėja ,kiek sukrovus buvai...kažkaip man idomiai atrodo tas sliekų auginimas vazone...
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2009 07 14, 22:06)
įdomiai jūs čia g.gif -jie gi dauginasi kas 7 dienas ,tai ar nepradės lipt lauk po mėnesio lotuliukas.gif ?šiaip, kad ir didelis vazonas ,bet jiems per mažas ,nes jūs matyt net neįsivaizduojat kiek jų ten būna tame komposte doh.gif -tiesiog kamuoliai susisukę rolleyes.gif ,nebus tam vazone kur ta kompostą jiems daryt,ten gi krauni ir krauni tas atliekas ,ir atliekų per savaitę tiek sumažėja ,kiek sukrovus buvai...kažkaip man idomiai atrodo tas sliekų auginimas vazone...

Man ir pačiai įdomu, pirmą sykį viskas smile.gif Duokit gi iškrypėlei pasismagint, nė metro žemės neturinčiai, tik tą vieną balkoną daugiabutyje biggrin.gif O kas dėl ertmės, tai vėliau statinaitę kokią jiems pastatysiu, o kai per daug prisiveis, tai į kaimą mamai išvešiu, ta tai tikrą komposto dėžę turi. Dabar gi jie veisiasi tokiam vazone, kur sodybose būna begonijos išstatytos - toks gero kibiro skersmens, tik perpus aukščio. Pradžiai tiks, paskui žiūrėsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2009 07 16, 13:52)
Duokit gi iškrypėlei pasismagint,

lotuliukas.gif a nebijai, kad patiks? smile.gif))) paskui visą balkoną paversi sliekynu.. yra rusiškas toks posakis - "Plochoj primier zarazitelen"..
Jėzaw, mergos, kaip man smalsu, kaip mano sliekai gyvena... T.y. ar veisiasi..ar jiems nešalta, nekaršta, ar patogu jiems.. rankos niežti pasikasinėt po atliekas doh.gif
Atsakyti
Tiesa pasakius, labai bijau, kad patiks. Gerai kad turiu stabdį - mieliausiasis kaip mat sukrus kelti alasą, jei kvapas ar sliekai iš balkono sutrukdys jam prie kompo sėdėti... blush2.gif
Kita vertus, kiek atliekų gali pridaryti dviejų žmonių (kačių neskaičiuojam) šeima? netikiu, kad visą balkoną užverstume.
O aš vakar apsismalsavusi pakasiau kastuvėliu, nors tik porą dienų jie ten veisiasi. Gyvi. Kruta. Iškart puola slėptis, vikrūs tokie. Eksperimentas tęsiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2009 07 16, 14:44)
mieliausiasis kaip mat sukrus kelti alasą,

jei sliekų keliamas triukšmas jam trukdys miegot..onia?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 07 16, 15:12)

Kažkas tokio lotuliukas.gif
Beje, tie sliekai pas mus jau už papildomus naminius gyvūnėlius: vakare, kai plaunamės indus, anksčiau tirščius į tualetą nuleisdavom... O dabar aš čiupt ir nešuosi į balkoną. Vyras toks: "Gyvūnėliams vakarienė?" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 07 16, 16:12)
Prisiminiau senus laikus,kai dukterecios mano mazosios 3-4 metu moterytes kaimuke vasarojo.Karta prodziau kaip su daina ir sokiu slieku prsivilioti.Po savaites mociute sako,baik vaikus mazus erzint o tai paskui viena vysos vystos buriu sekioja,o kita pilnas kisenes prisikysusi vaiksto ir visiems siulo.Tai einam vysos trys nuo upes issimaude o keliukas vysas karviu picom nuklotas,tai Mildute sustojo,susimaste ir sako/o as zinau kodel karvytes kaku ant kelio daro-todel,kad tliusiku nenesioja/ thumbup.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
įsivaizduoju - vaikšto mergaite pūsta suknele, o iš kišenėlių sliekai krenta smile.gif)))
smile.gif...ir karvės be triūsikų thumbup.gif
Atsakyti
Dar balkone kitąmet puptpelyčių užsiveisk - bus kam sliekus lest ax.gif Man kasdien tenka po kompostinę raustis, sliekiukų parinkt - noriu savo putpelytes palepint. Manau, kad kiaušinukai vertingesni tadu biggrin.gif Kažkuriam forume skaičiau, kad namie patariama juos laikyt dideliam 5 l bambalyje - nupjaut dugną, apverst, įstatyt į kokį indą kakliuku žemyn. Į bambalį pridedama atliekų ir užveisiama sliekiukų. Per kakliuką laša tamsus skystis-labai vertingas, įpilti į vandenuką laistant augalus.
Atsakyti