Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

QUOTE(anemone @ 2009 11 02, 21:35)
Jurapelius , diasaja

dekoju jums uz atsakyma . O maniskiai tik pavasari keliaus sodo kompostinen . Kadangi as juos pirkau parodoj spalio men . Ju buvo tik didele saujele . Teks auginti ir maitinti iki pavasario rusyje .

Aš būčiau ir paleidus į kompostą, kam juos laikyti kitur? patys sulįs į vidų komposto. ax.gif
Atsakyti
neseniai perskaičiau laikraštyje apie kaliforninius sliekus, sakykit kas turi juos, kokia maždaug jų kaina ir kur geriau pirkti, nes yra tiek Vilniuje, tiek Kaune, tiek Panevėžyje. ar jie visi vienodi ar kažkuom skiriasi ? dar skaičiau, kad jiems būtina duoti kuo daugiau komposto, nes jei pritrūksta maisto lenda kitur jo ieškoti... beje kaip greit jie dauginasi, ar komposto dežė turi turėti dugną ?
Atsakyti
Paskaityk temuke nuo pradziu, rasi daugiau info. Siaip as ju turiu nuo pavasario, gavau is vienos forumietes. Ir spejau susidaryti ispudi, kad jeigu ju ir iseina tai tik perteklius smile.gif
O dugno dezei reikia sietinio, kad kurmiai nelystu. Ir jokiu budu nedali buti aklina deze, nes sliekai paseks.
Atsakyti
QUOTE(antonas @ 2009 07 07, 09:30)
[
                                            Kompostui nenaudojama
1. Mėsa kodėl ?
2. Žuvis kodėl ?
3. Riebalai
4. Kaulai  tikrai ?
5. Pieno produktai sugedusios varškės neperdirbs
6. Plastikinės arba sintetinės atliekos suptantama, logiška
7. Sergantys augalai  kodėl ?
8. Šunų bei kačių fekalijos logiška
9. Piktžolės, turinčios subrendusias sėklas  kodėl ?
10. Skerdienos atliekų  kodėl ?
11. Virtos daržovės kodėl ?

radau štai šia lentelę ir galvoju, kodėl netinka kaulai ? jei susmulkinčiau kodėl netinka ? o virtos daržovės, na pvz sriuba sugedo ir ka netinkanti ji sliekams ?
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2009 11 18, 00:27)
radau štai šia lentelę ir galvoju, kodėl netinka kaulai ? jei susmulkinčiau kodėl netinka ? o virtos daržovės, na pvz sriuba sugedo ir ka netinkanti ji sliekams ?

Ta lentele g.gif Sunu bandutes,vyrtas darzoves o aplamai vysa tai kas puna o geriau pasakius jau pradeda puti sutvarko sliekai.Tualetinis popierius,kartono skutai,durpiniai vazoneliai.Isemus biogumusa galima persijoti/kas lyke atiduodi konteineriui siuksliu/.Zinoma sliekams palengvinimas yra organikos smulkintuvas.
Atsakyti
Darzoviu, mesos ir visokiu kitokiu panasiu dalyku nerekomenduoja todel, kad jie pudami skleidzia stipru kvapa ir pritraukia visokias muses, ziurkes ir siaip parazitus doh.gif . O subrendusios seklos uztersia komposto zeme, nes jos nesupuna, bet naudojant zeme pvz. daigams, ar gelems sodinti jos gali sudygti.
Bet as tiesa pasakius rusiuoju taip: ka eda suo - suniui, kas puna (ir popierini ranksluosti, nes reikia sliekams) - kompostui, kas dega - peciui, ko jau niekur nepadesi - konteineriui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 11 18, 07:28)
Darzoviu, mesos ir visokiu kitokiu panasiu dalyku nerekomenduoja todel, kad jie pudami skleidzia stipru kvapa ir pritraukia visokias muses, ziurkes ir siaip parazitus  doh.gif . O subrendusios seklos uztersia komposto zeme, nes jos nesupuna, bet naudojant zeme pvz. daigams, ar gelems sodinti jos gali sudygti.
Bet as tiesa pasakius rusiuoju taip: ka eda suo - suniui, kas puna (ir popierini ranksluosti, nes reikia sliekams) - kompostui, kas dega - peciui, ko jau niekur nepadesi - konteineriui  ax.gif

na daržovių mano šuo neėda, o išmesti gaila... tai dabar teks mesti į konteinerį g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 18 lapkričio 2009 - 08:56
QUOTE(Lotari @ 2009 11 18, 09:56)
na daržovių mano šuo neėda, o išmesti gaila... tai dabar  teks mesti į konteinerį g.gif

nesupratau-daržovių nededate į kompostą? Bulvių, obuolių, morkų lupenas aš tik į kompostą. daryčiau didelę nuodėmę, jei pasielgčiau kitaip. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2009 11 18, 09:07)
nesupratau-daržovių nededate į kompostą? Bulvių, obuolių, morkų lupenas aš tik į kompostą. daryčiau didelę nuodėmę, jei pasielgčiau kitaip. lotuliukas.gif

na prieš kelis postus rašė, kad geriau virtų daržovių nedėti į kompostą, nors aš tai iki šiol dėjau, tai ir sakau ką dabar vengiant kokių nekviestų svečių teks nebedėti jų į kompostą, arba dėti slapta ir uždengti kokiom pjuvenom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2009 11 18, 10:56)
na daržovių mano šuo neėda, o išmesti gaila... tai dabar  teks mesti į konteinerį g.gif

Manau, kad apie tas darzoves buvo parasyta tiems kas masiskai tai daro...

Bet, as dabar kazkaip prisiminiau toki varianta, kad yra kazkokia firma kuri tuos sliekus augina fermose ir po to ta zeme pardavineja. Ir ten buvo sakoma, kad jie sliekus augina su valgyklu atliekom (jeigu gerai issireiskiau). O toj lentelej raso, kad tokiu dalyku nedeti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 11 18, 10:21)
Ir ten buvo sakoma, kad jie sliekus augina su valgyklu atliekom (jeigu gerai issireiskiau). O toj lentelej raso, kad tokiu dalyku nedeti  g.gif

tai va toje lentelėje buvo daug surašyta kur tarkim aš manu kad gal galima įdėti....
pati šiaip metu viską į dėžę kas pūva, ir sugedusią sriubą supilu, na kartais ir kaulų ten patenka, bet manau jei sliekai nesuvartos tai tiesios atsijosiu ir išmesiu ax.gif
Atsakyti
Sveikos. Daugiau kaip metai laiko domiuosi šiais sliekais, bet taip ir neprisiruošiu jų įsigyti. O neapsisprendžiu todėl, kad nieks man neįrengs komposto dėžės schmoll.gif . Gal kuri mergina irgi turi tokią problemą? Kažin, jeigu pabandyčiau auginti paprastoje krūvoje, tik dugną padaryčiau neprieinamą kurmiams? Ir dar labai "kankina" toks klausimas : jeigu tie sliekai tokie geri ėdrūnai, viską perdirba, sparčiai dauginasi, tai ar jie nesugalvos išeiti iš paprastos krūvos į "pasaulį"-daržą ar kiemą? Ar nepradės doroti visų augalų šaknų jeigu netyčia pakliūtų iš kompostinės g.gif ? Baisu pagalvoti, jei taip nutiktų... Prašau, atsiliepkite gal kuri auginat kalifornijos sliekus paprastoje komposto krūvoje, ne dėžėj. Ačiū 4u.gif
Atsakyti