Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

Аš tai baisiai susirūpinus ar mokėsiu tuos sliekus išmaitinti blush2.gif Šeimai labai skaniai maistą gaminu, o va sliekams bijau neįtikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2010 03 03, 12:22)
Аš tai baisiai susirūpinus ar mokėsiu tuos sliekus išmaitinti  blush2.gif Šeimai labai skaniai maistą gaminu, o va sliekams bijau neįtikti  biggrin.gif

Jei jau seima patenkinta,tai ir sliekuciai nepyks.Mano tai ziemoja,didziule lapu kruva/po ja kompostine paslepta/apklota agroplvele ir kai tik atsirado sniego,juo dar apkasiau,tai galvoju,kad nebus susale.
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2010 03 02, 15:27)
Jeigu mažais kiekiais, tai žvejybos parduotuvės turi. Aš tokioj pirkau. Reik prašyti lenkiškų sliekų, duoda už (atrodo) 3 (6?) Lt tokią nedidelę dėžutę, joj apie 20 sliekų raitosi.

Ačiū smile.gif bandysiu paieškoti rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(lugnė @ 2010 03 03, 11:08)
Labutis. Aš taip pat sliekų gerbėja. Sūnus šaiposi: sliekeliai mūsų mamos mylimiausi padarėliai. Na, mylimiausi nemylimiausi, bet, kad naudingi, tai tikrai. Ir vargo su jais ne taip jau daug.
Aš gyvenu šalia Kauno. Jei komposte sliekai sėkmingai peržiemojo, tai turėsiu jų labai daug. Galėsiu ir padovanoti. Jei neatlaikė žiemos, tai bus likę tik tie, kuriuos laikiau rūsy, kibire. Kai išpilsiu, matysiu, kiek jų ten per žiemą prisiveisė.
O, kad Lietuvoj prisiveis, tai abejoju. Kažin, kaip jie, neapklostyti ir nepamaitinti, mūsų žiemas ištvertų. Liks, turbūt, pusiau naminiai gyvūnėliai.
Tiesa, Juro, šiam pavasariui to sliekų komposto tu tikrai nepasidarysi. Kad ir kaip anksti juos ten suleisi. Va rudeniui ... Sliekai dirba gana greitai, bet ne žaibiškai.

Aišku schmoll.gif , bet vistiek man rezervuokite saujyte, paimčiau, nes komposto namus turi cielus du vienas sode, kitas prie namo, kur gyvename, tai man tu darbininku labai reiketu. Ka padarysi bus ir rudeni, ar jau bent vasara geros žemeles ax.gif
Atsakyti
[quote=vira,2010 03 02, 09:55]
Galiu pacituoti iš
Nikolajus I. Kurdiumovas Konstantinas G. Malyševskis
PROTINGAS ŠILTNAMIS

Didelis didelis DĖKUI 4u.gif . Labai naudinga buvo paskaityti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 02, 23:23)
dar sodas yra lietuviškai.

Papildyta:
QUOTE(vira @ 2010 03 03, 08:39)
Taip,turiu dar sodą.
Dar jo puslapis http://kurdyumov.ru/agrotech/poliv.php,
bet ten daug kas kartojasi,kas ir knygoj

dar visko neperskaiciau, jei turit dar kitas knygeles lt arba ru gal pasidalintumet... blush2.gif
Atsakyti
As visas tris Kurdiumovo knygas nusipirkau cia http://www.namuknygo...liasis_kampelis
Atsakyti
Jo, aš irgi kažkur skaičiau, kad tie Kalifornijos sliekai žemiau -10 neišgyvena... nelietuviški musėt....
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2010 03 05, 15:50)
Jo, aš irgi kažkur skaičiau, kad tie Kalifornijos sliekai žemiau -10 neišgyvena... nelietuviški musėt....

unsure.gif
vėl keliais pas gautamą lėksiu... ax.gif
nu jei taip, kitais metais teks dviejų kambarių triobon neštis.. g.gif o tai nei rūsio, nei.. nu vnž problematiška bus kas žiemą.. g.gif

Atsakyti
Man jau rūpi, kaip sliekai peržiemojo.
Atsakyti
Kvailas klausimas, aišku, pavasario reikia laukti, beeet... ar niekas prie Kauno neturit saujelės sliekų, rūsy kokiam žiemojančių? blush2.gif aplėkiau žvejybos reikmenų parduotuves, bet jie man tik musių lervų siūlo doh.gif ir stebėjosi, kodėl sakiau ne, kad man sliekų reikia (suprask, ant lervų geriau žvejot biggrin.gif )
Norėčiau namie juos išmokti veisti ir stebėti procesą...
Ir šiaip smagiau gi savo užsiauginti, nei kibirą atsivežti ax.gif (bent jau man) wub.gif
Atsakyti
Prietelius auginasi vazone, bet Vilniuje.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 17, 13:12)
pavasario reikia laukti, beeet...

kantrybės mirksiukas.gif
Atsakyti