QUOTE(uodegas @ 2010 03 02, 15:27)
Jeigu mažais kiekiais, tai žvejybos parduotuvės turi. Aš tokioj pirkau. Reik prašyti lenkiškų sliekų, duoda už (atrodo) 3 (6?) Lt tokią nedidelę dėžutę, joj apie 20 sliekų raitosi.
Ačiū

bandysiu paieškoti
Papildyta:
QUOTE(lugnė @ 2010 03 03, 11:08)
Labutis. Aš taip pat sliekų gerbėja. Sūnus šaiposi: sliekeliai mūsų mamos mylimiausi padarėliai. Na, mylimiausi nemylimiausi, bet, kad naudingi, tai tikrai. Ir vargo su jais ne taip jau daug.
Aš gyvenu šalia Kauno. Jei komposte sliekai sėkmingai peržiemojo, tai turėsiu jų labai daug. Galėsiu ir padovanoti. Jei neatlaikė žiemos, tai bus likę tik tie, kuriuos laikiau rūsy, kibire. Kai išpilsiu, matysiu, kiek jų ten per žiemą prisiveisė.
O, kad Lietuvoj prisiveis, tai abejoju. Kažin, kaip jie, neapklostyti ir nepamaitinti, mūsų žiemas ištvertų. Liks, turbūt, pusiau naminiai gyvūnėliai.
Tiesa, Juro, šiam pavasariui to sliekų komposto tu tikrai nepasidarysi. Kad ir kaip anksti juos ten suleisi. Va rudeniui ... Sliekai dirba gana greitai, bet ne žaibiškai.
Aišku

, bet vistiek man rezervuokite saujyte, paimčiau, nes komposto namus turi cielus du vienas sode, kitas prie namo, kur gyvename, tai man tu darbininku labai reiketu. Ka padarysi bus ir rudeni, ar jau bent vasara geros žemeles