Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

Jei nori juos sudėti lauke, tiesiai į kompostą, tai dar palauk. Dar šalta. Galimas daiktas, kad tos komposto krūvos dar neatšilusios. Bet, gi, tikrai, gali suleisti į kokį kibirą ar didesnį vazoną su žemėm ir papuvusiom atliekom, ir jie puikiausiai tau pagyvens kokį mėnesiuką. O į lauką paleisk tada, kai tau pačiai jau nebebus šalta. Dabar naktimis dar vis šalčio būna. Tai kur jie dėsis, jei komposto krūva dar įšalusi. Gilyn nesulys, nepasislėps.
Atsakyti
Tai nieks neturi aplink Vilnių žvėrelių?
Eisiu po žvejų parduotuves medžioti.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2010 03 24, 18:01)

ačiū už sliekelius bigsmile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif laimingi sulindo kibirėlin ir rausiasi, skanėstų, savaitę ruoštų, beieškodami bigsmile.gif (bent koks gyvūnas namie, nes negaliu kyciaus laikyti, tai... tai dabar sliekais džiaugsiuos ax.gif )

QUOTE(uodegas @ 2010 03 24, 20:11)
Tai nieks neturi aplink Vilnių žvėrelių?
Eisiu po žvejų parduotuves medžioti.... sad.gif

geriau paskambink į tas parduotuves, internete numerius susiradusi - dar ne sezonas, kiek aplaksčiau, visi taip atsako ir siūlo man musių lervų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 24, 21:59)
ačiū už sliekelius  bigsmile.gif 

Nėr už ką. Aš juos irgi pernai iki Naujų metų po virtuvės spintele laikiau ir apačioj besikaupiančiu vandenuku gėles laisčiau. Nebuvo jokio kvapo, jokių muselių. Triukšmo nekėlė, niekam nemaišė. Bet paskui sugalvojau perdėt į kitą indą. Tada tai jau kvapelis pasklido. Teko į rūsį išgabenti. Bet jei jų nejudini, jei visada viršutinis sluoksnis yra žemių, o ne puvenų, tai jokių nepatogumų jie nekelia. Akivaizdžiai matosi, kai jau kibiro turinys sukrinta ir atsiranda laisvos vietos, tai vėl uždedu sluoksnį puvenų ir sluoksnį žemių.
Pomidoriukai jau irgi gerai įsitaisė. Sėdi naujuose vazonuose sliekų perdirbta žeme apkamšyti.
Atsakyti
Merginos - paaiskinkit prasau man viena dalyka - visur raso suleiskit sliekus i komposto kruva, dekit puvenas bal bla bla.....o jeigu neturiu as to komposto...kokia chronologine tvarka elgtis - nu nusiperku as sliekus ir kur juos dedu? i svieziai kraunama kompostavimui kruva? bet ji kaip ir netinkama dar maistui? pasidalinkit prasau kaip pradejot?
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2010 03 25, 09:26)
- nu nusiperku as sliekus ir kur juos dedu? i svieziai kraunama kompostavimui kruva? bet ji kaip ir netinkama dar maistui? pasidalinkit prasau kaip pradejot?

kodėl netinkama. Juk sliekai perdirba pūvančias atliekas. Kai gavau sliekų, tai juos ir išverčiau į formuojamą komposto krūvą. Tik dar uždėjau to pačio pūvančio komposto, kad saulės nenusigąstų.
Atsakyti
Labas.As dar nelendu prie kompostines.Kai pamatysiu,kad kalnas mazeja,tada ir bus vadinasi sekmingai perziemoje.
Atsakyti
QUOTE(gautama @ 2010 03 25, 10:37)
Kai pamatysiu,kad kalnas mazeja,tada ir bus vadinasi sekmingai perziemoje.

Pas mane jau dabar matosi, kad pakritę. Taip smalsu pažiūrėti, kaip sliekai peržiemojo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2010 03 25, 09:26)
Merginos - paaiskinkit prasau man viena dalyka - visur raso suleiskit sliekus i komposto kruva, dekit puvenas bal bla bla.....o jeigu neturiu as to komposto...kokia chronologine tvarka elgtis - nu nusiperku as sliekus ir kur juos dedu? i svieziai kraunama kompostavimui kruva? bet ji kaip ir netinkama dar maistui? pasidalinkit prasau kaip pradejot?

QUOTE(diasaja @ 2010 03 25, 10:20)
kodėl netinkama. Juk sliekai perdirba pūvančias atliekas. Kai gavau sliekų, tai juos ir išverčiau į formuojamą komposto krūvą. Tik dar uždėjau to pačio pūvančio komposto, kad saulės nenusigąstų.

bet žemės (kompostinės, bet ne vien atliekos!) yra būtinos! Taip rudenį paprastus sliekus numarinau - kaip Kurdiumovas rašo: "suleidau sliekus į komposto krūvą, po ko jie visi sėkmingai išdvėsė" unsure.gif
Jei bus jų gyvenamoji terpė, tada ir noriai maitinsis sliekučiai. Kitaip bus galima džiaugtis sliekų lavonėliais ir puvėsių krūva biggrin.gif (juodas humoras doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 25, 10:54)
bet žemės (kompostinės, bet ne vien atliekos!) yra būtinos! Taip rudenį paprastus sliekus numarinau - kaip Kurdiumovas rašo: "suleidau sliekus į komposto krūvą, po ko jie visi sėkmingai išdvėsė"  unsure.gif

Rudenį pas mane daug jų buvo prisidauginę, tai tikriausiai tiko jiems.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 25, 10:56)
Rudenį pas mane daug jų buvo prisidauginę, tai tikriausiai tiko jiems.

tai labai gerai thumbup.gif
tik bijau, kad kas nepadarytų mano klaidos doh.gif schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti
Kaune Aleksote komposto krūva ir jos šeimininke taip pat labai nori slieku, gal kas apie Kauną jau prabudusių iš žiemos miego sliekelių turi ax.gif ir visai noriai gali sušelpti bigsmile.gif , jau kaip dėkinga būčiau, atvažiuočiau pasiimčiau mažučius, padėkočiau gražiai 4u.gif
Atsakyti