Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

Aišku. O aš pamaniau, gal kartais šildomas tas šiltnamis buvo ... Tai, jei išgyveno taip, tai tikriausiai ir krūvose gyvi.
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2010 03 20, 21:37)
Aišku. O aš pamaniau, gal kartais šildomas tas šiltnamis buvo ... Tai, jei išgyveno taip, tai tikriausiai ir krūvose gyvi.

reikia tikėtis, juk puvimas iš apačios dar šilumos vis duoda, tai gal ir sėkmingai peržiemojo mirksiukas.gif
jei jau šiltnamy išgyveno!
Atsakyti
Jei pavartytumėte temos puslapėlius, tai kažkur rastumėte mano parašyta, kad.. šitų kalifornijos saliekų pas mane jau pilnas daržas, gėlynai (juk ne visada pavyksta kruopščiai išrinkti, pasiskleidžia kartu su kompostu ax.gif ) ir tikriausiai taip sėkmingai, niekieno neprižiūrimi peržiemoja, kad jų tikrai nemažėja. Sakysite, kad darže gal paprasti sliekai.. Nieko panašaus smile.gif - rudenį jie savo urvelius užsikiša įtraukdami žolės kuokštus, nukritusius lapus ir pagal tai matosi kaip plačiai jie pasklidę.
Taigi, bijokit-nebijokit, o peržiemos jūsų sliekai ar su baime, ar be jos smile.gif .
Ir vienintelis kas jiems tikrai pavojingas - tai pavasarinis polaidis. Jeigu kompostinė bus įgilinta, visas kompostas su sliekais giliau, negu žemės paviršius - sliekai užlieti pražus doh.gif .
Atsakyti
Viskas taip. Ir pas mane jie jau ne vienerius metus gyvena ir puikiausiai pavasario sulaukia. Tik dar niekada nebuvo tokios ilgos ir šaltos žiemos. Nebuvo tokio ilgo šaltojo periodo. Paprastai tai trukdavo ne ilgiau, kaip mėnesį. O šiemet kai užšalo apie Kalėdas, tai taip be jokio atlydžio visą žiemą ir pralaikė. Dėl to ir smalsu.
O užlieti irgi vieną kartą pas mane jie buvo. Tik ne kompostinėj, o kibire. Stovėjo taip apie porą savaičių, kol pamačiau. Nežinau ar visi, bet irgi išgyveno.
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2010 03 20, 22:59)
Viskas taip. Ir pas mane jie jau ne vienerius metus gyvena ir puikiausiai pavasario sulaukia. Tik dar niekada nebuvo tokios ilgos ir šaltos žiemos. Nebuvo tokio ilgo šaltojo periodo. Paprastai tai trukdavo ne ilgiau, kaip mėnesį. O šiemet kai užšalo apie Kalėdas, tai taip be jokio atlydžio visą žiemą ir pralaikė. Dėl to ir smalsu.
O užlieti irgi vieną kartą pas mane jie buvo. Tik ne kompostinėj, o kibire. Stovėjo taip apie porą savaičių, kol pamačiau. Nežinau ar visi, bet irgi išgyveno.

Oi kaip ir man idomu, kaip tie sliekai perziemojo, nes tai ju pirmoji žiema mūsų komposte smile.gif Bet tikiuosi viskas bus o.k. ir darbuosis išsijuosę jau nuo pavasario mirksiukas.gif
Atsakyti
O aplink Vilnių 20 km spinduliu nieks sliekų neturit? Noriu balkone mini kompostinę daryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2010 03 21, 16:44)
Noriu balkone mini kompostinę daryti  blush2.gif

Įdomiai lotuliukas.gif Tu dėl kambarinių gėlių nori?
Atsakyti
Aha ax.gif Esu iškrypėlė su polinkiu į agronominius eksperimentus. Visa laimė, esu žiauriai ribota balkono matmenimis, kitaip ten ir pražūčiau lotuliukas.gif
Balkone ne tiek gėlės, kiek pipirai ir pomidorai želia, o dvi mano katės juos periodiškai praravi lotuliukas.gif tai, galvoju, kad kačių persvaros nebūtų, reik mano mini daržui vermikomposto pametėt, iš mūsų nuosavų maisto atliekų pagaminto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uodegas: 22 kovo 2010 - 13:58
Laba. Vakar gavau dovanų Kalifornijos sliekų dėžutę thumbup.gif . Pagal visas taisykles suleidau į kibirą su pernykščiais supuvusiais lapais ir žemėm. Šiandie jau sliekai pasklidę po visą kibirą, tikiuosi, kad susidraugausim. Kibirą pastačiau rūsy prie pečiaus. Šiandien įdėjau papuvusį obuolį. Ar reikia obuolį užpilt žemėm? Po obuoliu mačiau susispietusius sliekelius, matyt vaišinasi smile.gif .
Atsakyti
Taiiip, šitie sliekai labai mėgsta supuvusius obuolius (bet daug jų dėti į kompostą nereikėtų, užsirūgštins labai).
O "maistą" sliekai puikiai randa ir paviršiuj, nereikia jo apkasti. Ir pūdyt labai nereikia - tik išmeti kokias lupenas, bananų žieves ir, žiūrėk, jau pilna tarp jų sliekų, jau dirba..
Atsakyti
na o kok geriausias laikas juos dėti į kompostą, va ar jau tinkamas laikas, ar jau ieškoti sliekų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2010 03 24, 09:45)
ar jau ieškoti sliekų  ax.gif

Ieskok ieskok. pradesi kibire siltai, kai augalus lauke sodinsi tada ir juos i lauko kompostine ileisi smile.gif
Atsakyti