Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

Merginos, o kada juos išnešti kompostinėn? Po šalnų, gegužį?
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2010 04 13, 12:23)
notworthy.gif

Bet kazi kodel as tu raudonu ne,aciau  g.gif as irgi galvoju, kad jeigu yra vaikuciu tai teveliu tikrai turi buti, nu bet ir vienoj vietoj pakapsciau ir kitoj ... nepamaciau  g.gif
Na, dar palauksiu  ax.gif

nurišau šiandien savo sliekus ,tai jų ten turbūt milijardas doh.gif doh.gif ,didelių daug ,nu bet jau tų mažiūkų tai gniužulai doh.gif doh.gif doh.gif ,kas čia pergyveno ,kad tik maži yra ,taigi jie po poros savaičių bus dideli,gniužulais ten gyvens..nebijokit merginos visko ten dėt į tą kompostinę,aš nededu tik citrusinių ir laikraščių ir kartono su užrašais visokiais ir mėsos sugedusios,o šiaip viską jiems galima dėt ir viskas jiems tinka ,vasarą žolę nupjaunu padžiovinu šiek tiek ir sudedu,lapus ,visokias virtuvės atliekas ,kiaušinių dėžutes tas popierines ir lukštus ,gorfokartoną labai mėgsta,žodžiu viską kas pūva,aš per savaitę kibire renku viską kas lieka nuo stalo,savaitgalį viską išverčiu į sliekyną ir jau 15 metų taip gyvenam,ir viskas gerai iki šiol... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2010 04 13, 19:54)
nurišau šiandien savo sliekus ,tai jų ten turbūt milijardas doh.gif  doh.gif ,didelių daug ,nu bet jau tų mažiūkų tai gniužulai doh.gif  doh.gif  doh.gif ,kas čia pergyveno ,kad tik maži yra ,taigi jie po poros savaičių bus dideli,gniužulais ten gyvens..nebijokit merginos visko ten dėt į tą kompostinę,aš nededu tik citrusinių ir laikraščių ir kartono su užrašais visokiais  ir mėsos sugedusios,o šiaip viską jiems galima dėt ir viskas jiems tinka ,vasarą žolę nupjaunu  padžiovinu šiek tiek ir sudedu,lapus ,visokias virtuvės atliekas ,kiaušinių dėžutes tas popierines ir lukštus ,gorfokartoną labai mėgsta,žodžiu viską kas pūva,aš per savaitę kibire renku viską kas lieka nuo stalo,savaitgalį viską išverčiu į sliekyną ir jau 15 metų taip gyvenam,ir viskas gerai iki šiol... thumbup.gif

o kodel netinka citrusiniai ir laikrasciai ?
Atsakyti
aš kai pirkau tuos sliekus prieš 15 metų buvo tokią knygutę man pardavėjai davę ,tai viskas ką atsimenu ,kad laikraščių negalima dėl poligafinių dažų,jie nuodingi(juk kol paskaitai visos rankos juodos būna),o citrusinių vaisių žievių(apelsinų ,mandarinų ,citrinų ir tt,bananai tinka,) neatsimenu kodėl negalima ,bet ten tikrai taip parašyta buvo.lygtais ten jie kažkuo purškti būna ar panašiai ,nebeatsimenu ,kodėl ,bet taip ir nededu niekada į sliekyną,turi ir be apelsinų ten visko sočiai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2010 04 13, 21:37)
o citrusinių vaisių žievių

o aš dėdavau doh.gif
Atsakyti
kordiumovas rase, kad laikrascio dazus tai mikroorganizmai suvalgo, del to drasiai laikasciais galima kloti takelius ar pieva vietoje kartono ir supuna tipo normalia.. nebent tie dazai kenkia sliekams ?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 04 13, 17:24)
dahlia+++ sliekai "užsigrūdinę"-pas mane peržiemojo. Ačiū ačiū

Nelepinu aš jų, niekuo nedangstau, darbo į valias duodu, tai ir užsigrūdina biggrin.gif Visur pas mane jie peržiemoja doh.gif - šiandien senus braškių lapus lysvėje nuiminėjau, tai po kiekvienu krūmu - pulkas sliekų.. O darže tai sunkus molis, bet gyvena, kažkuo maitinasi g.gif . Kartais, kai jau daugiau jų matosi, ravėdama metu juos į žolių kibirą ir mirksiukas.gif atgal į kompostinę taip nukeliauja.
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2010 04 13, 21:37)
aš kai pirkau tuos sliekus prieš 15 metų buvo tokią knygutę man pardavėjai davę ,tai viskas ką atsimenu ,kad laikraščių negalima dėl poligafinių dažų,jie nuodingi(juk kol paskaitai visos rankos juodos būna),o citrusinių vaisių žievių(apelsinų ,mandarinų ,citrinų ir tt,bananai tinka,) neatsimenu kodėl negalima ,bet ten tikrai taip parašyta buvo.lygtais ten jie kažkuo purškti būna ar panašiai ,nebeatsimenu ,kodėl ,bet taip ir nededu niekada į sliekyną,turi ir be apelsinų ten visko sočiai lotuliukas.gif

per 15 metų laikraščių leidyba pasikeitė. Reiktų peržiūrėt naujai. Be to, dabartiniai sliekai ir citrusinių žieves sukramto.
Atsakyti
Maniškiai irgi peržiemojo, gal ne visi sėkmingai, bet pakapsčius kelis mačiau. Tikiuosi jau pasiruošę aktyviam darbui, nes pradėjom jau krauti jiems maistą į kompostinę.
Dėl citrusų, tai Kordiumovas rašo, kad citrusus šiem žvėriukams irgi davė, tai konpostas citrusais kvepėjo biggrin.gif
Beje, ar perkasinėjat kompostinę, kai ten darbuojasi sliekiukai?
Atsakyti
Gal kas turit Kaune parduoti sliekų ? Galėčiau ir mainytis į kokią pušelę ar rododendrą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 04 14, 09:18)

Beje, ar perkasinėjat kompostinę, kai ten darbuojasi sliekiukai?

Aš perkasiau. taip greičiau supūsta, o ir pusė komposto jau iškeliavo į daržą, nes apatinis sluoksnis jau perpuvęs.
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 04 13, 11:41)
Lotari, Kaune -  ax.gif turiu ..
Vis dar neišsenka mano  kompostinės turtai  biggrin.gif ..

thumbup.gif atsiskaitymo forma ? $ ar natūra biggrin.gif galiu keistis į tarakonus, naminiai, neišrankūs, patinka gyventi daugiabučių šachtose lotuliukas.gif
gal plačiau į až mirksiukas.gif
Atsakyti