Merginos, o kada juos išnešti kompostinėn? Po šalnų, gegužį?
QUOTE(Jurapelius @ 2010 04 13, 12:23)

Bet kazi kodel as tu raudonu ne,aciau

Na, dar palauksiu

nurišau šiandien savo sliekus ,tai jų ten turbūt milijardas

QUOTE(zundyte @ 2010 04 13, 19:54)
nurišau šiandien savo sliekus ,tai jų ten turbūt milijardas
,didelių daug ,nu bet jau tų mažiūkų tai gniužulai
,kas čia pergyveno ,kad tik maži yra ,taigi jie po poros savaičių bus dideli,gniužulais ten gyvens..nebijokit merginos visko ten dėt į tą kompostinę,aš nededu tik citrusinių ir laikraščių ir kartono su užrašais visokiais ir mėsos sugedusios,o šiaip viską jiems galima dėt ir viskas jiems tinka ,vasarą žolę nupjaunu padžiovinu šiek tiek ir sudedu,lapus ,visokias virtuvės atliekas ,kiaušinių dėžutes tas popierines ir lukštus ,gorfokartoną labai mėgsta,žodžiu viską kas pūva,aš per savaitę kibire renku viską kas lieka nuo stalo,savaitgalį viską išverčiu į sliekyną ir jau 15 metų taip gyvenam,ir viskas gerai iki šiol... 

o kodel netinka citrusiniai ir laikrasciai ?
aš kai pirkau tuos sliekus prieš 15 metų buvo tokią knygutę man pardavėjai davę ,tai viskas ką atsimenu ,kad laikraščių negalima dėl poligafinių dažų,jie nuodingi(juk kol paskaitai visos rankos juodos būna),o citrusinių vaisių žievių(apelsinų ,mandarinų ,citrinų ir tt,bananai tinka,) neatsimenu kodėl negalima ,bet ten tikrai taip parašyta buvo.lygtais ten jie kažkuo purškti būna ar panašiai ,nebeatsimenu ,kodėl ,bet taip ir nededu niekada į sliekyną,turi ir be apelsinų ten visko sočiai

kordiumovas rase, kad laikrascio dazus tai mikroorganizmai suvalgo, del to drasiai laikasciais galima kloti takelius ar pieva vietoje kartono ir supuna tipo normalia.. nebent tie dazai kenkia sliekams ?
QUOTE(diasaja @ 2010 04 13, 17:24)
dahlia+++ sliekai "užsigrūdinę"-pas mane peržiemojo. Ačiū ačiū
Nelepinu aš jų, niekuo nedangstau, darbo į valias duodu, tai ir užsigrūdina

QUOTE(zundyte @ 2010 04 13, 21:37)
aš kai pirkau tuos sliekus prieš 15 metų buvo tokią knygutę man pardavėjai davę ,tai viskas ką atsimenu ,kad laikraščių negalima dėl poligafinių dažų,jie nuodingi(juk kol paskaitai visos rankos juodos būna),o citrusinių vaisių žievių(apelsinų ,mandarinų ,citrinų ir tt,bananai tinka,) neatsimenu kodėl negalima ,bet ten tikrai taip parašyta buvo.lygtais ten jie kažkuo purškti būna ar panašiai ,nebeatsimenu ,kodėl ,bet taip ir nededu niekada į sliekyną,turi ir be apelsinų ten visko sočiai 

per 15 metų laikraščių leidyba pasikeitė. Reiktų peržiūrėt naujai. Be to, dabartiniai sliekai ir citrusinių žieves sukramto.
Maniškiai irgi peržiemojo, gal ne visi sėkmingai, bet pakapsčius kelis mačiau. Tikiuosi jau pasiruošę aktyviam darbui, nes pradėjom jau krauti jiems maistą į kompostinę.
Dėl citrusų, tai Kordiumovas rašo, kad citrusus šiem žvėriukams irgi davė, tai konpostas citrusais kvepėjo
Beje, ar perkasinėjat kompostinę, kai ten darbuojasi sliekiukai?
Dėl citrusų, tai Kordiumovas rašo, kad citrusus šiem žvėriukams irgi davė, tai konpostas citrusais kvepėjo

Beje, ar perkasinėjat kompostinę, kai ten darbuojasi sliekiukai?
Gal kas turit Kaune parduoti sliekų ? Galėčiau ir mainytis į kokią pušelę ar rododendrą.

QUOTE(ilja @ 2010 04 14, 09:18)
Aš perkasiau. taip greičiau supūsta, o ir pusė komposto jau iškeliavo į daržą, nes apatinis sluoksnis jau perpuvęs.
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 04 13, 11:41)

gal plačiau į až