Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra ekologija?

Pasiskaitymui apie ekologiska gyvenimo buda:
http://www.lrytas.lt...d...d=99&view=2
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 10 27, 20:43)

nu jo, bet žalio smegenų plovimo neišvengta doh.gif
"Tiesa, atskira kalba apie universalųjį ploviklį „L.O.C.“. Lėkštes ar šakutes jis išplauna puikiai, bet pasinaudoti visais privalumais baugoka.

Mat kai kurie šio produkto platintojai dievagojasi, kad skystis toks ekologiškas, jog atskiedus vandeniu juo galima valyti automobilius, plauti rankas, net laistyti gėles.

Maža to: kamuojant pagirioms rekomenduojama išgerti vandens su lašu šio ploviklio. Pabandyti nelabai norisi..."
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 10 27, 20:43)

Sorry, bet straipsnis - kažkoks nesusipratimas, nelabai suprantu, ką "žurnalistas" nori pasakyti tokia beletristika, "alia tyrimu" apie ekol.gyvenimą. Man nelabai toks rašymo stilius... unsure.gif

Ir vis gi, klausiu mamyčių, koks Jūsų eko - dekalogas?
Kokios Jums taisyklės svarbiausios ir kaip tai sekasi įgyvendinti?
Atsakyti
man, kuo labiau gilinuosi, tuo zodis ekologija panaseja i ekonomija smile.gif
ir manau, jog tai musu visu ateitis. juk viskas brangsta. vartojimas nezmoniskai didelis. nezmoniskai dideli ir savartynai.

jeigu vaziuosi dviraciu, o ne masina- sutaupysi, pagerbsi aplinka,

jeigu paprasysi kasininkes nedeti kiekvieno daikto i plastikini maiseli, bus gera sirdyje, kad siek tiek prisidejai prie racionalaus vartojimo,

jeigu pirksi maisto produktus kuo maziau perdirbtus ir grynus, gal but is turgelio, paremsi vietinius ukininkus, bus sveikiau ir zinosi, kad tavo maistas keliaudamas pas tave neuzterse papildomom ismetamosiom dujom oro, kuriuo kvepuoji,

jeigu uzsiauginsi moliuga pas mama darze ir dar morku tai dziaugsies maistu be nitratu...

Savoka "ekologiskai gyventi" aprepia labai daug, reikia tureti savo nuomone, paremta ziniomis ir tai susije su bendru poziuriu i si pasauli...

Na, as nesu ekologijos pasekeja iki pat saknu, deja, tersiu sauskelnemis ir higieniniais paketais gamta, bet kaskart dedama mazei ant uzpakaliuko, sirdy jauciu, kad darau negerai blush2.gif

bet po truputi po truputi... tereikia pabandyti, juk tiek nedaug smile.gif
Atsakyti
http://www.sodyba.or...mp;Itemid=15,va man jų šeima ekologiškumo pavyzdys.Apskritai mažiau vartoti,o kiek man dar toli iki to...........Per paskutinę laidą per gamtos patrulius juos rodė.Kaip laukiu greičiau išsikelti į mūsų sodybą...man tai yra didelis atsiribojimas nuo parduotuvių.Greitu metu tikimės gyventi taip,kad nedaug ko iš ten reikės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 07 lapkričio 2008 - 19:16
Viename forume skaiciau mamytes pasisakyma apie ekologiskus produktus. Ji rase, kad "bando but ekologiska mamyte - aisku, siuksliu nerusiuoja, bet uztat naudoja ekologiska kosmetika - nusipirko ekologiska veido tonika, valikli, krema, losjona..." Zinot, juokas sueme - sugalvojo mat zmogus ekologiskai gyvent ir visu pirma prisipirko ekologiskos kosmetikos doh.gif
Pritariu jureivai, kad ekolgija asocijuojasi su ekonomija. Pries prisiperkant kruva ekologisku kosmetikos priemoniu, gal geriau pasvarstykime ar mums butinai to reikia. Gal vietoj veido toniko ar valiklio tiktu naturalus saltinio vanduo? Sumazinus savo vartotojiskus poreikius, apsaugotume ne tik gamtos, bet ir savo pinigines "isteklius" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedraskiedra @ 2008 11 17, 15:24)
Viename forume skaiciau mamytes pasisakyma apie ekologiskus produktus. Ji rase, kad "bando but ekologiska mamyte - aisku, siuksliu nerusiuoja, bet uztat naudoja ekologiska kosmetika - nusipirko ekologiska veido tonika, valikli, krema, losjona..."  Zinot, juokas sueme - sugalvojo mat zmogus ekologiskai gyvent ir visu pirma prisipirko ekologiskos kosmetikos  doh.gif 
Pritariu jureivai, kad ekolgija asocijuojasi su ekonomija. Pries prisiperkant kruva ekologisku kosmetikos priemoniu, gal geriau pasvarstykime ar mums butinai to reikia. Gal vietoj veido toniko ar valiklio tiktu naturalus saltinio vanduo? Sumazinus savo vartotojiskus poreikius, apsaugotume ne tik gamtos, bet ir savo pinigines "isteklius"  4u.gif

Tikra taip...Ir kaip dabar kalba visi apie ekonominę krizę,net nepagalvooja ,kad pasaulis ant ekologinės krizės...
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 08 29, 14:14)
Nu ka as zinau, kokio cia svarumo tas krano vanduo, jei nuo jo isberia  lotuliukas.gif Gyvenu savo name, tai viskas ok. Bet kai nuvaziuojam pvz pas anyta pasisveciuot, tai pastoviai nuo to vandens beria. Pradejau pirkti parduotuvej ta svaru, ir viskas gerai.
Arba atsimenu, vienoj istaigoj paprasiau atsigert, tai ipyle is krano vandens - spekit, kokios spalvos buvo. Baltas!  lotuliukas.gif
Vienam kurorte teko matyt ruda vandeni is krano. Paskui net puodelius sunku atplaut buvo.
Ir cia, beje, skirtingi miestai.
As tai niekam nerekomenduoju krano vandens naudoti maistui.

Del vandens svarumo,labai paprastas testas-atidarykit savo klozeto bakeli ir.......skanaus,taspats pas mus organizme,tik mes to nematom blink.gif
Atsakyti
QUOTE(giedraskiedra @ 2008 11 17, 15:24)
Viename forume skaiciau mamytes pasisakyma apie ekologiskus produktus. Ji rase, kad "bando but ekologiska mamyte - aisku, siuksliu nerusiuoja, bet uztat naudoja ekologiska kosmetika - nusipirko ekologiska veido tonika, valikli, krema, losjona..."  Zinot, juokas sueme - sugalvojo mat zmogus ekologiskai gyvent ir visu pirma prisipirko ekologiskos kosmetikos  doh.gif 
Pritariu jureivai, kad ekolgija asocijuojasi su ekonomija. Pries prisiperkant kruva ekologisku kosmetikos priemoniu, gal geriau pasvarstykime ar mums butinai to reikia. Gal vietoj veido toniko ar valiklio tiktu naturalus saltinio vanduo? Sumazinus savo vartotojiskus poreikius, apsaugotume ne tik gamtos, bet ir savo pinigines "isteklius"  4u.gif

saltinio vanduo ,deja nuo odos uzterstumu ir kosmetikos nenuplauna,ipac jai jus gyvenat didmesti.nes oro uzterstumai ,tai masynu ismetomeji garai-riebus,vasara isleiskit vyra su baltuteliais marskiniais ,pestute i darba-pamatysit akivaizdu rezultata.
Jai snekam apie ekologija,tai kiek jus ismetat plastikiniu buteli nuo vandens,ketcupu,plovikliu,skalbikliu,sampunu ir tt,ar jusu milteliai savo sudeti turi fosfatu?chloro?dazikliu?
mano manymu ekolagija,tai ne ekonomija-o kiek as asmeniskai apsaugosiu gamta nuo uzterstumo,kiek ismesiu maisu,buteliuku nuo indu ploviklio ,kuris irsta 2000 metu,ar mano vaikai kvepuos chloru,ar i zeme isleisiu visokio slamsto.
Atsakyti
QUOTE(Liuliuka @ 2008 11 21, 21:03)

Jai snekam apie ekologija,tai kiek jus ismetat plastikiniu buteli nuo vandens,ketcupu,plovikliu,skalbikliu,sampunu ir tt,ar jusu milteliai savo sudeti turi fosfatu?chloro?dazikliu?

Jei nepirksi ketčiupo, tai ir buteliuko nereiks išmesti - dviguba ekologija ir ekonomija tuo pačiu smile.gif O jei rimtai, ekonomija ir ekologija toli gražu nėra tapatūs dalykail, bet kai kuriais atvejais suderinami.
Atsakyti
QUOTE(Liuliuka @ 2008 11 21, 21:03)
saltinio vanduo ,deja nuo odos uzterstumu ir kosmetikos nenuplauna,ipac jai jus gyvenat didmesti.nes oro uzterstumai ,tai masynu ismetomeji garai-riebus,vasara isleiskit vyra su baltuteliais marskiniais ,pestute i darba-pamatysit akivaizdu rezultata.
mano manymu ekolagija,tai ne ekonomija-o kiek as asmeniskai apsaugosiu gamta nuo uzterstumo,kiek ismesiu maisu,buteliuku nuo indu ploviklio ,kuris irsta 2000 metu,ar mano vaikai kvepuos chloru,ar i zeme isleisiu visokio slamsto.

apie tai ir kalba...Juk darbų ir mažėja,jeigu žmonės mažiau perka.Gamtą reikia saugoti,ne tik nuo plastiko.Tarkim vien pagalvojus apie visokį eksportą,kiek tų fūrų varo pirmyn atgal.Seniau atrodo visko užteko,o dabar pomidorus ir tuos veža.Nes žmonės pasidarė didžiuliai tinginiai.Vis bamba bamba tas anas neekologiška,o patys piršto nepajudina,kad pagerintų visa tai.Nekalbant apie visas chemines trąšas ir tt.Aš ,net savo gėlėm nepilčiau,nes man gaila žemės.O paskui mokam,kad kažkas išvalytų visą tą š...Seniau žmonės vergavo per prievartą,o dabar mes vergaujam savo noru...
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 08 29, 15:14)
Nu ka as zinau, kokio cia svarumo tas krano vanduo, jei nuo jo isberia  lotuliukas.gif Gyvenu savo name, tai viskas ok. Bet kai nuvaziuojam pvz pas anyta pasisveciuot, tai pastoviai nuo to vandens beria. Pradejau pirkti parduotuvej ta svaru, ir viskas gerai.
Arba atsimenu, vienoj istaigoj paprasiau atsigert, tai ipyle is krano vandens - spekit, kokios spalvos buvo. Baltas!  lotuliukas.gif
Vienam kurorte teko matyt ruda vandeni is krano. Paskui net puodelius sunku atplaut buvo.
Ir cia, beje, skirtingi miestai.
As tai niekam nerekomenduoju krano vandens naudoti maistui.

Gal čia ir ne vieta apie tai rašyti, bet perskaičius labai knieti... aš tai jau apsisprendžiau, kai kelsimės gyventi kitur (kur dar nežinau ax.gif ) tai tikrai 100 % statysim vandens valymo įrenginius, ir ne tik geriamam vandeniui, bet filtruosim visą vandenį, nes man jau atsibodo pastoviai valyti dušo kabiną, virdulį ir t.t. doh.gif, nors aš pilnai sutinku, kad Lietuvoje vanduo vienas iš švariausių. Paklausit kodėl apie tai čia rašau g.gif ? Todėl, kad man tai atrodo susiję su ekologija: kai vanduo bus minkštesnis ir švaresnis, reikės rečiau valyti dušo kabiną, kriauklę, virdulį ir t.t, o tai reiškia, kad mažiau pirksiu visokių valiklių ir mažiau gamtą teršiu. Taip pat žinau, kad naudojant minkštą vanden į reikia ir mažiau skalbimo priemonių, šampūnų, muilų ir t.t taip pat mažiau teršime, pirksime ir vartosime. Ne tik ekologiška, bet ir ekonomiška... nors aišku reikės ir už filtravimo sistemą nemažai susimokėti ir dar už aptarnavimą (kad filtrus keistų)...bet manau visvien taip bus geriau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 23 lapkričio 2008 - 14:39