Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

na, dabar aš jus, visas prajuokinsiu su savo blondinišku klausimu ( būtinai atsakykit). Tai va, žiauriai noriu kad maniškiai kaktusiukai visi žydėtų kitais metais ir pradėjau sukti sau galvą, kur juos pamigdyti, nes namie tikrai per karšta, o jei aš juos į rūsį nutempčiau- ten vėsiau ir tamsu, ar galima taip? Jau taip ir matau peles su spygliais lakstant lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 08 20, 08:56)
O tada aš - kaip Julia Roberts ax.gif  blush2.gif . Tik žema, stora ir šviesiaplaukė  tongue.gif

O gal tai aš g.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 08 20, 15:07)
Jolanta, atsiliepk  biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilioja: 20 rugpjūčio 2008 - 16:32
QUOTE(Crassula @ 2008 08 20, 17:11)
Vat, ir atkapstem tiesa- kaip Kauno dienos zurnalistai dirba. Ir matyt panasaus lygio straipsnius beria visomis temomis. B A I S U !!!!! Liko tuscios vietos- idejo straipneli...

Tu visiškai teisi... straipsniai paskutiniame puslapyje visada ..... paprastai aš jų net neskaitau,bet šiandien... kaip nepaskaityt,kaktusus pamačius... biggrin.gif

Pradžioj susimėčiau,pamačius skaičių 53,ir dar rūšys,kai nuotraukoj 4 opuncijos išsirykiavę,po paskaičiau dar kartą,tada jau viskas susidėliojo į vietas,tiksliau aš supratau kas ir kaip,po to straipsnyje kažkaip nuo kaktusų kolekcijos peršokama prie vazonėlių kolekcijos... -- "Dabar jos kaktusynas garsėja ne tik augalų, bet ir vazonėlių įvairove." Ir dar šią citatą skaitydama palingavau galva... -" Spygliuoto grožio šeimininkė tvirtina, kad greičiausiai jos kolekcijoje auga kaktusas, vadinamas karpažole" unsure.gif

Manau,čia žurnalistė labai kvalifikuotai dirba savo darbą....o gal dar tik mokosi bigsmile.gif doh.gif

Vistik man įdomu,kaip į laikraštį patenka tokie straipsniai g.gif kažkada apie pražydusią pluoštinę Juką buvo rašyta,apie didžiulį kilogramą siekiantį pomidorą ir dar daug apie daug ką.... žmonės gal patys siekia viešumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2008 08 20, 17:50)
Vistik man įdomu,kaip į laikraštį patenka tokie straipsniai  g.gif  kažkada apie pražydusią pluoštinę Juką buvo rašyta,apie didžiulį kilogramą siekiantį pomidorą ir dar daug apie daug ką.... žmonės gal patys siekia viešumo  g.gif

arba per kaimynų draugų kaimynus nueina iki dirbančių laikraštyje, o tada jau daug šlovės pažada ir gaunasi straipsnis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2008 08 20, 17:21)
na, dabar aš jus, visas prajuokinsiu su savo blondinišku klausimu ( būtinai atsakykit).  Tai va, žiauriai noriu kad maniškiai kaktusiukai visi žydėtų kitais metais ir pradėjau sukti sau galvą, kur juos pamigdyti, nes namie tikrai per karšta, o jei aš juos į rūsį nutempčiau- ten vėsiau ir tamsu, ar galima taip? Jau taip ir matau peles su spygliais lakstant lotuliukas.gif

O gal ten koks langelis rūsyje yra? Ar kokią lemputę palikti galima. Nors gal pražiemotų ir tamsoje , bet niekada taip nedariau, tai bijau patarinėti. Iki žiemos dar laiko yra - galima ką nors sugalvoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2008 08 20, 18:21)
na, dabar aš jus, visas prajuokinsiu su savo blondinišku klausimu ( būtinai atsakykit).  Tai va, žiauriai noriu kad maniškiai kaktusiukai visi žydėtų kitais metais ir pradėjau sukti sau galvą, kur juos pamigdyti, nes namie tikrai per karšta, o jei aš juos į rūsį nutempčiau- ten vėsiau ir tamsu, ar galima taip? Jau taip ir matau peles su spygliais lakstant lotuliukas.gif

Merginos, kas nematet rs, paziurekit- org. knygu uzsakyma, kad euforbijas nuo kaktusu skirtume ir galiausiai issiaiskintume, kiek yra kaktusu rusiu.
http://www.rojaussod...i...f=22&t=4718

Del rusio. Turiu as toki tamsu tamsu, be langu. Tai echinopsiai, aloe, gasterijos, mamkos- suaugeliai ten ziemoja. Be jokios lempos.

Tai jau kad zydi... vienas echinomsis nezydejo kokius 6 metus. Nos ziemodavo ant medinio lango ,kuris per salcius apserksnodavo is vidaus. O vat tamsos gavo ir pasidziauge gyvenimu. O mami -nezydi

Tiesiog reikia issiknisti info apie pacius kaktusus- yra tokiu kurie negave vasario men. saules pakankamai nesukrauna ziedu. Ir aisku - kad suauge butu. Pvz. rebucijoms juoda ziema netinka.
Bet labai svajoju is vyro issikaulyti po kokiu 3 metu dienos lempu apsvietima kaktusaiciams. Nu tuomet tai pagyvenciau.
Tik dar zydejimas labai priklauso ne tik nuo ziemojimo, bet ir nuo praejusios vasaros. Tai netgi beveik ir svarbiau---- kad saules nepritruktu prabegusioj vasaroj.

O jei yra peliu- tai labai negerai, nebent pries tai pamaitinsi "kaktusais" "karpazolemis" vadinamais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crassula: 20 rugpjūčio 2008 - 18:00
ačiū, kad paprotinai, tai dabar nebežinau ką daryt, pirmiau ko gero reiks ieškot info kas kaip žiemoja, o tada - gal ir keliausim. Bėda tame, kad rūsys daugiabutyje- todėl ir juokauju apie peles (naivu būtų tikėtis, kad jų ten nėra verysad.gif, nors pati ir nemačiau), ir būtų labai gaila augalų... Na gal dar ką sugalvosiu g.gif
Atsakyti
niu perskaičiau straipsniuką , juokas paėmė
apsijuokė KD su tokių straipsniu

manau kad apie daugelį iš mūsų galėtu rašyti laikraštis, tik norėtusi , kad ne tokias nesamones

beje šeimininkė ir jos augintiniai smile.gif tikrai dailūs
Papildyta:
ai užmiršau dėl krepšinio

sėdėjom Megoj ir žiūrėjom krepšį, mūsų būvo daug , ir taip smagu kai laimėjom visi plojo , ir džiaugėsi
Atsakyti
Ir aš paskaičiau straipsniuką. Gaila, kad nėra nuotraukos, kur matosi daugiau kaktusų smile.gif Norėtųsi pamatyti ką ten tiek turi smile.gif Smalsumas...

Dėl žiemojimo...Kitos ir ant palangės sugeba sukurti pakankamai normalias sąlygas žiemojimui...O jei seni langai, tai sąlygas dar puikesnes įmanoma sukurt smile.gif Gerai būtų, kad LadyStar (o kur ji prapuolus g.gif ) įmestų nuotraukytę kaip jos kaktusiukai žiemojo ant palangės smile.gif Jei gerai pamenu, ant palangės buvo kažko pridėta, kad kuo mažiau vazonėliai šiltų, dar kažkaip palangė (gal su plėvele) atskirta šiek tiek nuo kambario..Ir jei gerai pamenu, tai ji dar langą šiek tiek pradarydavo...Arba maišau su kuo nors blush2.gif

Dieną dar kažką norėjau parašyt, bet pasirodo, kad darbe jau prisijungt nebegalima doh.gif Neatitinka vidaus politikos mat doh.gif Skaitymas atitinka, o rašymas jau ne doh.gif
Atsakyti
As irgi skaičiau tą straipsnį doh.gif Nu ką aš žinau, kad ir lietuvos ryto svetainėje skaičiau ne per seniausiai pievų apie šeškus buvo prirašę tik nežinau ar tą straipsnį atspausdino ar tik internete buvo, o dabar apie kaktusus doh.gif Jau visiškai nebeturi ką rašyti jeigu rašo beleką doh.gif O gal žurnalistai vasarą atostogauja, o juos pavaduoja kokie studentai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 20 rugpjūčio 2008 - 21:14
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 08 20, 16:32)
Tinai pripažinimo reikia  biggrin.gif  mes čia tave ir taip pripažystam  thumbup.gif

blush2.gif

QUOTE(@asta @ 2008 08 20, 17:50)
Vistik man įdomu,kaip į laikraštį patenka tokie straipsniai  g.gif 

Paprastai straipsni pateikia pats autorius, kai kada raso redakcija, bet tada straipsnis gali buti redaguojamas n kartu, kad nebutu nesamoniu prirasyta. Cia, manau, autoriaus aplaidumas smile.gif

QUOTE(Crassula @ 2008 08 20, 18:50)
Merginos, kas nematet rs, paziurekit- org. knygu uzsakyma,

Gaila, kad rusu ir vokieciu kalbomis... Nesiskaito man rusiskai nors tu ka, o vokiskai sakini koki suregzt galiu, bet ne daugiau...

QUOTE(Laputaitytė @ 2008 08 20, 22:08)
Gerai būtų, kad LadyStar (o kur ji prapuolus g.gif ) įmestų nuotraukytę kaip jos kaktusiukai žiemojo ant palangės smile.gif

Anadien as irgi emiau ir susimasciau, kur gi ta Lady Star dingo? Beje arne ji i Cinside persivadino? Kazkas cia SM ja persekiojo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laputaitytė @ 2008 08 20, 22:08)
Dėl žiemojimo...Kitos ir ant palangės sugeba sukurti pakankamai normalias sąlygas žiemojimui...O jei seni langai, tai sąlygas dar puikesnes įmanoma sukurt smile.gif Gerai būtų, kad LadyStar (o kur ji prapuolus g.gif ) įmestų nuotraukytę kaip jos kaktusiukai žiemojo ant palangės smile.gif Jei gerai pamenu, ant palangės buvo kažko pridėta, kad kuo mažiau vazonėliai šiltų, dar kažkaip palangė (gal su plėvele) atskirta šiek tiek nuo kambario..Ir jei gerai pamenu, tai ji dar langą šiek tiek pradarydavo...Arba maišau su kuo nors blush2.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 08 21, 10:10)
Anadien as irgi emiau ir susimasciau, kur gi ta Lady Star dingo? Beje arne ji i Cinside persivadino? Kazkas cia SM ja persekiojo  unsure.gif

Esu esu blush2.gif Viską paskaitau, bet retokai prisijungiu, tai nėra kaip ir įsiterpti į jūsų kalbas biggrin.gif
Dėl žiemojimo aš nesugalvoju kaip šiemet daryti verysad.gif Noriu normalios žiemos, vis tik, per 4 metus, tik kartą sugebėjau normaliai juos užmigdyti. Tą dariau atskirdama palangę persišviečiančia plėvele. Bet vaizdas.. Na, pačios suprantat verysad.gif
Esu mačiusi pas vieną vilnietę palanges uždengtas organiniu stiklu. Labai gražiai ir tvarkingai atrodo. Galvočiau pati pasidaryti kada nors ateity, jei vis tik teks bute gyvent.
O dabar Kaune gyvenu name, bet palangių mažai verysad.gif Vis tik turiu tamsų rūsį ir visai galvoju apie galimybę migdyti juos ten, žiūrėsiu kokia temperatūra bus. Į dėžes sudėjus visai gerai išeiti turėtų g.gif
Pernykštė šilta žiema numarino daug mano kaktusų, praeitą savaitę nebeapsikenčiau erkučių, tai kokių 10 kaktusų išmečiau. Gal ir daugiau. Išgydau, viršūnė graži, ir vėl po poros savaičių tas pats verysad.gif Esu skaičiusi, kad taip jos visą kolekciją išžudo. Nebežinau kaip kovot. Ir akaricidus keičiu, purškiu kas dvi savaitės praktiškai, nieko doh.gif Kad žiemą bus, baisu ir pagalvot. Tai dabar galvoju, svarbu, kad vėsu būtų ir erkės nepultų, be šviesos išsiversim g.gif
Atsakyti