Įkraunama...
Įkraunama...

Įvykiai Gruzijoje

straipsnis apie tai kaip Rusija "gina" rusakalbius kitose šalyse ir kokie yra jos tikrieji motyvai:
http://www.geopolitika.lt/?artc=2655
Atsakyti
Vėl V. Adamkus bangas kelia doh.gif Visos kitos šalys tyli, tik Lietuva vis ardosi ir laido pareiškimus.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 09 15, 15:31)
vienok pabandžius rusiškuose forumuose rašyti nerusiškais rašmenimis galima sulaukti ir bano. Ar sutinkate su tokiu punktu?  dry.gif

nesutinku. esu neturejus rusu kalbos kompe. ir nieko viskas buvo gerai mirksiukas.gif
p.s. bet angliskai galim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 15, 13:54)
Tik nereikia apie normalias ir nenormalias kalbas 4u.gif Vieniems čia normalesnė rusų, kurią žino nuo vaikystės ir moka taip pat gerai, kaip lietuvių. Kiti pramoko anglų ir ja džiaugiasi, o rusų nežino. Bet nei viena kalba nėra blogesnė, jei jos asmeniškai nemoki doh.gif

Rusų kalbos mokėjimas jau virsta blogiu, anglų kalbos NEmokėjimas - taip pat. Rusų kalba yra informacinis tiltas rusiškam mentalitetui ir informacinei erdvei su visa tuo atkeliaujančia propaganda bei žalinga mūsų Nepriklausomybei ir Vakarietiškoms vertybėms prorusiška propaganda.

Siūlau visiems rašyti Lietuviškai, o citatas užsienio kalbomis pateikti dviem variantais: originalias bei išverstas į LIETUVIŲ kalbą.

Tie, kas rusų kalbą moka nuo pat vaikystės, augo nuolat IDEOLOGIŠKAI SKALBIAMOJE visuomenėje, todėl dažnai turi išankstinį nusistatymą UŽ RUSĄ, PRIEŠ VAKARIETIŠKAS VERTYBES.

Kaip temoje "Gimiau užaugau Lietuvoje, o kalbu rusiškai" rašyta, pakartosiu: "LIETUVIS NEPRIVALO rusiškai klausiančiojo suprast ir jam atsakyt rusų kalba. O štai RUSAKALBIAI privalo MOKĖTI LIETUVIŠKAI IR SUGEBĖTI, JEI TAIP PARANKIAU LIETUVIUI, IŠVERSTI SAVO KLAUSIMUS AR TEIGINIUS Į LIETUVIŲ KALBĄ BEI KLAUSIAMAS ATSAKYTI LIETUVIŠKAI". Jei nepatinka lietuvių kalba ar asmuo nenori nusižengt kokiam nors prorusiškam principui - "chemodan, vokzal, rasieja". Gyvenant ir bendraujant Lietuvoje (šis forumas, sutikime, gali būti laikoma, jog irgi yra Lietuvoje) lietuvių kalbos mokėjimas turėtų būt trivialus dalykas.

Taigi, chanuma, prašau išversti savo pasisakymus į valstybinę kalbą. Tokia Lietuvoje yra vienintelė - Lietuvių. Pažadu savo pateikiamas citatas anglų kalba taip pat išversti į lietuvių kalbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kachius: 15 rugsėjo 2008 - 14:03
QUOTE(kachius @ 2008 09 15, 15:57)
Rusų kalbos mokėjimas jau virsta blogiu, anglų kalbos NEmokėjimas - taip pat. Rusų kalba yra informacinis tiltas rusiškam mentalitetui ir informacinei erdvei su visa tuo atkeliaujančia propaganda bei žalinga mūsų Nepriklausomybei ir Vakarietiškoms vertybėms prorusiška propaganda.

Siūlau visiems rašyti Lietuviškai, o citatas užsienio kalbomis pateikti dviem variantais: originalias bei išverstas į LIETUVIŲ kalbą.

Tie, kas rusų kalbą moka nuo pat vaikystės, augo nuolat IDEOLOGIŠKAI SKALBIAMOJE visuomenėje, todėl dažnai turi išankstinį nusistatymą UŽ RUSĄ, PRIEŠ VAKARIETIŠKAS VERTYBES.

Kaip temoje "Gimiau užaugau Lietuvoje, o kalbu rusiškai" rašyta, pakartosiu: "LIETUVIS NEPRIVALO rusiškai klausiančiojo suprast ir jam atsakyt rusų kalba. O štai RUSAKALBIAI privalo MOKĖTI LIETUVIŠKAI IR SUGEBĖTI, JEI TAIP PARANKIAU LIETUVIUI, IŠVERSTI SAVO KLAUSIMUS AR TEIGINIUS Į LIETUVIŲ KALBĄ BEI KLAUSIAMAS ATSAKYTI LIETUVIŠKAI". Jei nepatinka lietuvių kalba ar asmuo nenori nusižengt kokiam nors prorusiškam principui - "chemodan, vokzal, rasieja". Gyvenant ir bendraujant Lietuvoje (šis forumas, sutikime, gali būti laikoma, jog irgi yra Lietuvoje) lietuvių kalbos mokėjimas turėtų būt trivialus dalykas.

Taigi, chanuma, prašau išversti savo pasisakymus į valstybinę kalbą. Tokia Lietuvoje yra vienintelė - Lietuvių. Pažadu savo pateikiamas citatas anglų kalba taip pat išversti į lietuvių kalbą.

ты явно ущемленный.

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 15, 15:50)
Vėl V. Adamkus bangas kelia  doh.gif Visos kitos šalys tyli, tik Lietuva vis ardosi ir laido pareiškimus.

man idomu isskirus musu salies pileciu jo pareiskimai kas nors damisi g.gif
Atsakyti
QUOTE(kachius @ 2008 09 15, 14:57)

Aštri prakalba... biggrin.gif Bet smagi tokia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 15 rugsėjo 2008 - 14:06
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 15, 14:50)
Vėl V. Adamkus bangas kelia  doh.gif Visos kitos šalys tyli, tik Lietuva vis ardosi ir laido pareiškimus.

Ai tai čia Adamkus bangas kelia smile.gif
sekantys straipsniai iš ten pat:

Po Rusijos atakos Gruzijoje dar bent dvi postsovietinės valstybės užsimena apie galimą pavojų sau. Recesiją išgyvenanti Estija didina biudžetą gynybai. Aukščiausi Ukrainos pareigūnai mano, kad po Gruzijos už draugystę su JAV atėjo laikas atsiimti ir Ukrainai.

ES pirmininkaujančios Prancūzijos užsienio reikalų ministras Bernardas Kouchneris mano, kad Ukraina ir Moldova yra kiti "Rusijos taikiniai" po Gruzijos.

Rusija seka hitlerinės Vokietijos pėdomis. "keldami bangas" gal sugebės sustabdyti jos fašistines imperialistines užmačias. Bet jūs turbūt labai išsiilgusi rusų okupacijos..
Papildyta:
QUOTE(chanuma @ 2008 09 15, 15:05)
man idomu isskirus musu salies pileciu jo pareiskimai kas nors damisi g.gif

tavo didžiausiam nepasitenkinimui - domisi. Adamkus tai sako ne piliečiams, o pasaulio bendruomenei, kuri jau pamažu pradeda klausytis. Kada rusų tauta atsibus ir pamatys, kokie antžmogiai juos valdo?
Papildyta:
QUOTE(Urartu @ 2008 09 15, 15:05)
Aštri prakalba...  biggrin.gif Bet smagi tokia...

smagi smagi. atsvara šiaurei biggrin.gif
Atsakyti

tavo didžiausiam nepasitenkinimui - domisi. Adamkus tai sako ne piliečiams, o pasaulio bendruomenei, kuri jau pamažu pradeda klausytis. Kada rusų tauta atsibus ir pamatys, kokie antžmogiai juos valdo?

taigi adamkus jau menesi rekte reke kad amerike ir nato pultu rusija ir isvarytu jia is osetijos. kazkaip blogai ji girdi.
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2008 09 15, 15:05)
Aštri prakalba...  biggrin.gif Bet smagi tokia...

Pritariu, kolega. Vyriški kačiaus taškų ant "i" sudėliojimai nuteikia smagiai.
Atsakyti
QUOTE(chanuma @ 2008 09 15, 15:17)
taigi adamkus jau menesi rekte reke kad amerike ir nato pultu rusija ir isvarytu jia is osetijos. kazkaip blogai ji girdi.

kad NATO įsiveržtų į Rusijos teritoriją? nenusišnekėk.
arba tu sąmoningai iškraipai arba nesupranti lietuviškai.
Atsakyti
QUOTE(chanuma @ 2008 09 15, 15:17)

prašau pateikt kokį nors šaltinį wink.gif niekas nerėkia "pulkit rusus". Pasaulis tiesiog informuojamas, kas iš tikrųjų per banditų valstybė yra Rusija.

Mano prakalbos vertintojams - ačiū biggrin.gif
Truputuką ne į temą, bet pasisakysiu. Darbe yra keletas (nedidelė dalis, bet beveik visi - mano srityje) rusakalbių aukšto lygio vadovų, jų tarpe - ir tiesioginis mano viršininkas. Nuo pat mano karjeros dabartinėje darbovietėje pradžios bandė kaip nors mane palenkti ir, jo žodžiais tariant, išmokyti mane kalbėti rusiškai. Tokie bandymai pasibaigė tuo, kad kai aš dalyvauju jų pasitarimuose ar posėdžiuose, visi kalba lietuvių kalba. Tokį mano principingumą gerbia, vertina, nes žino, jog toks pat esu ir visose kitose srityse. Karjerai rusų kalbos nenaudojimas visiškai netrukdo, sėkmingai lipu aukštyn ir be jos. O anksčiau prastai kalbėję lietuviškai vadovai pramoko sklandžiai ir beveik be akcento kalbėti valstybine kalba. Tiesioginis viršininkas už tai man yra padėkojęs.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 15, 15:21)
kad NATO įsiveržtų į Rusijos teritoriją? nenusišnekėk.
arba tu sąmoningai iškraipai arba nesupranti lietuviškai.

Spėju, pirmas variantas. Jau buvo anoje temoje tai pastebėta, kad daro savas interpretacijas, pateikia kaip "tiesą" ir stebisi kodėl niekas nenori jos girdėti.

Ko gero Moonte teisi, kai rašė "Jums tiesa nereikalinga. Jei ją ir surastumėte, atmestumėte, nes ji gali nepatvirtinti jūsų nuomonės, nusistatymo."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 15 rugsėjo 2008 - 14:34