Sveikos
Noriu įsiterpti į diskusiją dėl amžiaus, palankaus darželiui lankyti pradėti
Maniškė išėjo į lopšelį 2 m. ir 4 mėn. Bet pastebėjau tokį dalyką- lopšelio grupėje kai kurių vaikų amžius skiriasi visais metais, taip yra ir šiemet, nes visi lopšelinukai kartu "perlipo" į darželio grupę ir kai kurie vasarį švenčia 3-jį gimtadienį, o kai kurie- jau 4-ąjį.
Patikėkit, tokio amžiaus vaikams šitas skirtumas yra pankamai akivaizdus ir ,nors žinoma- vaikas vaikui nelygu, bet tie mažesnieji yra savotiškai pasmerkti visur būti paskutiniai- na tiesiog jie ne taip aiškiai kalba, ne taip greitai sugeba save apsitarnauti (valgyti, apsirengti ir t.t.), užduotys kai kurios jiems yra tiesiog per sunkios, o vis tiek auklėtojos orientuojasi į daugumos amžių, o ne į tų kelių, jaunesnių gebėjimus.
Aišku, jei visa grupė lopšelinukų susirinktų vienodo amžiaus, ši problema neegzistuotų.
Tai tiesiog mano pastebėjimai iš mūsų darželinio gyvenimo.
Beje, jokių močiučių neturim, tai mūsų vaikas paaugo iki draželio su aukle ir tikrai man negaila nė vieno tam išleisto lito.
Beje, lankom "Kregždutę". Taigi, pažįstam tuos, kurie jau antrus metus kandžiojasi- nu aš nemanau, kad tai normalu.