Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių darželiai

QUOTE(NORIKA @ 2009 03 25, 22:39)
Bet kažkodėl grupėse pilna nuo 1 iki 2 metų leliukų  doh.gif  Nors iki 2metų ir yra sudarytos sąlygos namie su vaiku būt  g.gif

tokias sąlygas tai valstybė sudarė, o argi darbdaviui svarbu doh.gif (seniau ir to nebuvo - buvo pirmus metus 60 proc. 2-3 metai po 93,75 Lt)
Darbdaviui svarbu kad žmogus būtų doh.gif ir jam visiškai neįdomu ar tavo vaikas mažas ar ne (čia analogiška situacija kaip kad buvo diskusija dėl biuletenių )
taip suprantu kad mamai skauda širdį atiduoti mažiuką į darželį bet kitą kartą pasirinkimo ji neturi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 03 23, 09:27)
Labai pažįstama situacija.....
Pas mus buvo vienas berniukas, kuris labai kandžiojosi. Mano mergaitei buvo taip įkandęs, kad net pas gydytojus vežti reikėjo... Odos dispanseryje gydytojai apakę buvo, kad čia vaikas taip įkando... Ilgai gydėm, gerai dar, kad rando nebuvo...
Nežinau, bet kai aš pamačiua rūbinėj to vaiko mamą, na, kraujas, patikėk užvirė... aišku, auklėtojos jau viską jai pasakę buvo... na, jinai sako, atsiprašom, bet ką aš galiu padaryt???? Na čia, man tai jau paskutinis lašas buvo... sakau, aš net taip pasakyt nedrįsčiau, ką aš galiu padaryt... jūs tėvai ir privalot kažką daryt na ir t.t..... Kiek žinau, jį ir pas psichologą vedė, na, galų gale kandžiotis nustojo.
Jei dar būt įkandęs- tikrai pas darželio direktorę būčiau ėjus- na, ar gali tokie vaikai kolektyvą lankyt???

O jus ka tokiu atveju pasakytumet? Ir istiesu ka ta mama galejo ppadaryt, pas mus irgi grupeje yra tokia mergaite kur kandziojasi, bet juk cia vaikai man atrodo tai yra nepakeiciama...
Atsakyti
QUOTE(dairina @ 2009 03 26, 10:37)
O jus ka tokiu atveju pasakytumet? Ir istiesu ka ta mama galejo ppadaryt, pas mus irgi grupeje yra tokia mergaite kur kandziojasi, bet juk cia vaikai man atrodo tai yra nepakeiciama...

nepasakyčiau, maniškė vienu metu namuose bežaidžiant (na kai tėtis "supakuoja" kad išsilaisvintų) buvo pradėjusi kandžiotis, bet kažkaip taikiai išspendėm tą problemą, ir tikrai neteko raudonuoti prieš kitus kad mano vaikas kandžiojasi. Gal tėvai nekreipia dėmesio, neaiškina ir nebara, gal kaip pas mus darželyje vaikas iš vaikų namų buvo (taip kovoti išmokęs)... kiekviena situacija kitokia. Tačiau tai problema ir spręsti manau turi tėvai, o ne tik "ką aš galiu padaryti?" Jei jau vaikas mato kad čia mama pasako taip, vietoj to kad apibartų, tai pamanys "pirmyn taip ir toliau"
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Noriu įsiterpti į diskusiją dėl amžiaus, palankaus darželiui lankyti pradėti ax.gif

Maniškė išėjo į lopšelį 2 m. ir 4 mėn. Bet pastebėjau tokį dalyką- lopšelio grupėje kai kurių vaikų amžius skiriasi visais metais, taip yra ir šiemet, nes visi lopšelinukai kartu "perlipo" į darželio grupę ir kai kurie vasarį švenčia 3-jį gimtadienį, o kai kurie- jau 4-ąjį.
Patikėkit, tokio amžiaus vaikams šitas skirtumas yra pankamai akivaizdus ir ,nors žinoma- vaikas vaikui nelygu, bet tie mažesnieji yra savotiškai pasmerkti visur būti paskutiniai- na tiesiog jie ne taip aiškiai kalba, ne taip greitai sugeba save apsitarnauti (valgyti, apsirengti ir t.t.), užduotys kai kurios jiems yra tiesiog per sunkios, o vis tiek auklėtojos orientuojasi į daugumos amžių, o ne į tų kelių, jaunesnių gebėjimus.
Aišku, jei visa grupė lopšelinukų susirinktų vienodo amžiaus, ši problema neegzistuotų.
Tai tiesiog mano pastebėjimai iš mūsų darželinio gyvenimo.

Beje, jokių močiučių neturim, tai mūsų vaikas paaugo iki draželio su aukle ir tikrai man negaila nė vieno tam išleisto lito.

Beje, lankom "Kregždutę". Taigi, pažįstam tuos, kurie jau antrus metus kandžiojasi- nu aš nemanau, kad tai normalu. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dairina @ 2009 03 26, 11:37)

Deja, bet labai daug kas priklauso nuo tėvų ir jų auklėjimo metodų. Darželyje viskas kaip ant delno pasimato, kas namuose vyksta.
Mano dukra bandė kąsti vieną kartą ir paskutinį. Beje, jokių fizinių bausmių, purtymų ir rėkimų mes netaikome. Su vaiku reikia kalbėtis, tartis, jam paaiškinti.
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2009 03 26, 11:02)
Sveikos 4u.gif

Noriu įsiterpti į diskusiją dėl amžiaus, palankaus darželiui lankyti pradėti ax.gif

Maniškė išėjo į lopšelį 2 m. ir 4 mėn. Bet pastebėjau tokį dalyką- lopšelio grupėje kai kurių vaikų amžius skiriasi visais metais, taip yra ir šiemet, nes visi lopšelinukai kartu "perlipo" į darželio grupę ir kai kurie vasarį švenčia 3-jį gimtadienį, o kai kurie- jau 4-ąjį.
Patikėkit, tokio amžiaus vaikams šitas skirtumas yra pankamai akivaizdus ir ,nors žinoma- vaikas vaikui nelygu, bet tie mažesnieji yra savotiškai pasmerkti visur būti paskutiniai- na tiesiog jie ne taip aiškiai kalba, ne taip greitai sugeba save apsitarnauti (valgyti, apsirengti ir t.t.), užduotys kai kurios jiems yra tiesiog per sunkios, o vis tiek auklėtojos orientuojasi į daugumos amžių, o ne į tų kelių, jaunesnių gebėjimus.
Aišku, jei visa grupė lopšelinukų susirinktų vienodo amžiaus, ši problema neegzistuotų.
Tai tiesiog mano pastebėjimai iš mūsų darželinio gyvenimo.

Beje, jokių močiučių neturim, tai mūsų vaikas paaugo iki draželio su aukle ir tikrai man negaila nė vieno tam išleisto lito.

Beje, lankom "Kregždutę". Taigi, pažįstam tuos, kurie jau antrus metus kandžiojasi- nu aš nemanau, kad tai normalu. cool.gif

dėl amžiaus - pas mus buvo taip: lopšelyje buvo 2002-2003 m. gimimo, o paskui į darželio grupę perėjo 2003 m. gimimo, o 2002 metų pupuliai liko lopšiuke (na pas mus darželis nedidelis, jei didesnis tai gal ir lopšelyje surenka vaikučius vienų metų gimimo , tačiau žinoma kad skiriasi vaikas kuris gimęs pvz. 2003 m. 01 mėn. nuo to kuris 2003m. 11 mėn.)
o dėl kandžiojimosi, tai gal pabandykite pagąsdinti vaiką (ne prie jo mamos o 1 ant veino) kad jei jis dar kartą įkąs jūsų vaikui tai ateis jūsų vyras ir ištrauks su replėmis dantis. Dar manau geriau būtų jei tai padarytų vyras ir dar "pagardinimui" reples parodytų. Suprantu kad ne pedagogiška, bet jei tokie baisūs dalykai jau tęsiasi kelis metus tai jau ir priemonės turi būti ...
Atsakyti
Gal yra zinanciu, kurie darzeliai vasara dirbs?
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 04 05, 09:33)
Gal yra zinanciu, kurie darzeliai vasara dirbs?

"gluosnis" dirbs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2009 04 05, 09:08)
"gluosnis" dirbs  mirksiukas.gif

Nuraminot, nors vienas dirbs mirksiukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 04 05, 16:27)
Nuraminot, nors vienas dirbs mirksiukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

na ne vienas dirbs, jie kažkaip pagal rajonus pasiskirsto
kur man reikės vesti vasarą aš dar nežinau
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2009 04 05, 17:36)
na ne vienas dirbs, jie kažkaip pagal rajonus pasiskirsto
kur man reikės vesti vasarą aš dar nežinau

Zzinau, kad ne vienas mirksiukas.gif Tik labai idomu kurie dirbs? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 04 05, 20:01)
Zzinau, kad ne vienas mirksiukas.gif Tik labai idomu kurie dirbs? g.gif

mano dukriuko darželyje dar nesakė biggrin.gif
Atsakyti