Įkraunama...
Įkraunama...

Karvės pienas ar mišinukas?

QUOTE(villu @ 2007 04 08, 21:17)
Vaiku greitojoj pagalboj dirbantis gydytojas pasakojo, kad buvo iskvietmas i sodus, kur rado apsislpusius naujagimius, nes jie buvo maitinami karves pienu.
Kokia jusu nuomone apie tai?

visi daktarai pataria iki metu laiko kudikiam karves pieno neduoti schmoll.gif
as po truputi savo zuikiui jau duodu virinto pienuko.Is pradziu skiesdavau su vandeniu, o dabar jau be.Po truputi pratinant nieko blogo, taciau reikia stebeti ar vaikutis jam nesualergizuoja smile.gif
Atsakyti
Maniškis 10 mėn., negerio apskritai jokio pieno: mano pieno atsisakė 8,5 mėn., mišinuko niekaip neįsiūliau, karvės pieno neduodu. Nežinau kaip čia daryt, dėl geležies stokos geriau pieno produktų neduoti, mums į naudą, bet kaip su kalciu? schmoll.gif
Atsakyti
musu maziuke valgo misinuka, ir man jau nuo pradziu kazkaip sazine grauzia, kad vaika miltukais maitinu, patys juk nevalgom miltukinio maisto... tetis isvis juos skalbimo milteliais vadina... blush2.gif jau kelios savaites 1 karta dienom geriam parduotuvini 2,5% karves piena, ir nieko g.gif nei blogiau kas nors, nei geriau g.gif pamazu bandysim tik tikra pienuka gerti, nors kazkaip nedrasu, kai gydytojai taip grasina nuo metu tik pradeti...
kas del misiniu, tai per radija girdejau, kad dauguma ju yra pagaminti is genetiskai modifikuotu produktu, tik niekas neraso, nes be ju praktiskai nera MP pakaitalu, o kudikelius kazkaip maitinti reikia... kai pagalvoji, tai siaubas, ka mes valgom, ka vaikai valgo... nieko tikro nebeliko...
Atsakyti
Sveikutės mano dukrytei 11 mėn kol kas geriam mišinuką, bet kuo toliau tuo labiau jai jis nebepatinka, ryte dar noriai geria, bet va vakarais tai labai sunkiai, gal reiktų jau bandyt pienuką, bet kažkaip nedrąsu kai gydytojai taip priešiškai nusistatę prieš karvės pienuką. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonyte @ 2007 06 22, 20:52)
dėl geležies stokos geriau pieno produktų neduoti, mums į naudą, bet kaip su kalciu? schmoll.gif

unsure.gif ka pienas naukina gelezi??? neleidzia isisavinti? piema kart girdziu kazka panasaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedregie @ 2007 04 23, 18:38)
jei nenori matinti misinukais, tai bent skiesk su klijukas....

o mano nuomone yra tokia - karves pienas skirtas verseliams, kad geriau augtu nagai ir ragai, o ne kudikiams! jus per savo kvailus isitikinimus sugadinsite vaikam skrandzius - pacios pagalvokit, 9 men leliukas maitinosi per virkstele, tik gimes biski paragavo motinos pieno ir iskart ikiso karves pieno, juk mazyliu zarnynas tik pradeda formuotis, jo negalima apsunkinti visokiais neaiskios kilmes pienais!!!!
maitinkit pacios ir nebus jokio galvos skausmo del misineliu!!!!!!!

Labai keista... Uzauginau dvi dukras maitindama tik karves pienu, zinoma ji skiesdavau su klijukais, misinelius visus isvemdavo pirmoji dukra, o antrajai tai daviau turedama tokios patirties po pirmosios, abi uzaugo sveikos paneles. Piena kas ryta parsivezdavau sviezia is ukininkes, kuri palikdavo sutartoje vietoje savo sode po rytinio melzimo. Niekada nedaviau parduotuves pieno, nors gal irgi nebutu buve blogai, bet to nezinau.
O pasakymas maitinkite pacios savo pienu,tai visai cia netinkamas. Jei maitina ne savu pienu,tai reiskiasi ne visos jos turi jo. Pavyzdziui mano krutine E dydzio, o pieno uzteko vos 2 savaites pilnai, paskui reikedavo damaitinti. Ne visu organizmai vienodi. Siuo metu laukiuosi ir maitinsiu trecia savo vaikuti jei bus savu pienu, jei jo truks, meginsiu tai kas tiks mano mazyliui(karves piena ar misinukus). tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 06 24, 08:02)
unsure.gif  ka pienas naukina gelezi??? neleidzia isisavinti? piema kart girdziu kazka panasaus  g.gif

Pienas ne naikina geležį, o trukdo ją įsisavinti, kai nėščia buvau, gydytojas liepė riboti pieno produktus, dėl minėtos priežasties.
Atsakyti
Mums jau 1m7men. ir vis dar vakarais geriam misineli mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivasys @ 2007 06 01, 09:48)
4u.gif  kaip keista anksciau uzaugom tik su karves pienu ir jokiu problemu, dabar negalima nieko nesuprasti  doh.gif

o kodel absoliutini taip?
Mane ispradziu mama zinde, veliau turejau zindyve, o dar veliau pagal talonus imdavo paruostus 'klijukus" - na budavo ten visokie ruosiami
O piena geriau tik vaiksyteje, kol versdavo .... na gyvuoja ta nuomone, kad vaikas reikia pieno, sveika jisai
o veliau laisva valia beveik niekada jo nesirinkdavau. Dabar gryna piena valgau nebent su braskemis, o daugiau nejauciu absoliuciau jokio poreikio.

O vaikai po MP gavo misinelius.
Klijukai buvo virti kelis kartus sirgo roto virusu arba veme bei viduriavo.
P.S pussesere pediatrija baigusi, bet savo vaika maitino misineliais.

Jeigu lygintume naturalu karves piena ir misineli, tai sutikciau, kad misinelis yra sintetika. Bet kas is to pieno grynumo/naturalumo lieka, kol jisai mus per parduotuves pasiekia?
Atsakyti
na, perskaicius tiek ivariausiu nuomoniu net galva apsisuka....as taip pat uzauginau dvi dukras duodama karves piena gal nuo 5 men....o kokios mergickos uzaugo.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuks @ 2007 06 28, 20:59)
na, perskaicius tiek ivariausiu nuomoniu net galva apsisuka....as taip pat uzauginau dvi dukras duodama karves piena gal nuo 5 men....o kokios mergickos uzaugo.. 4u.gif

Vyresnį sūnų ir aš užauginau su karvės pienu, bet mažiukui vis dar duodu mišinėlį
Atsakyti
Ketinu nujunkyt maziuka nuo kruties ir galvoju, kuo pakeist MP- misinuka siulyt ar karves piena?
Mus pediatre prigasdino, kaip kudikiui karves pienas blogai ir, kad iki 1 metu, gink dieve nereiketu duot.
bet, kaip matau, forume nuomones skiriasi. ryt isbandysim.
Atsakyti