Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 28, 10:56)
man vis klausimas.
kaip tuos kalifornijos sliekus isprasyti is seno komposto i nauja?
nes kai isversi sena komposta i darza ar gelyna tai jau su visais sliekais.

galiu klysti, tačiau kažkada lyg teko skaityti, kad tie kaliforniečiai, užpylus naujo "maisto" dozę, sugazuoja iš apačios į viršų naujo davinio doroti. Taigi, viršutinį sluoksnį nusėmus, paimsi didžiąja jų dalį ir taip perkelsi į naują vietą. o aptinę sudorotą dalį, tiksliau jau kjompostą, panaudosi pagal paskirtį
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2008 08 28, 10:59)
ten pati aplinka pasakiska

drinks_cheers.gif tai jau tikrai romantiška vietelė thumbup.gif
Atsakyti
sveikos grožio puoselėtojos,
buvau klaususi dėl grybų vejoje - tai žinot pasitvirtino į grybų vietas barstyti negesintas kalkes. Dirva ko gero nusirūgštino ir grybų oi, kur kas mažiau, gal pavyks net visai išnaikinti. Mano veja buvo visa balta, negailint sėjau kalkėmis... lotuliukas.gif

ir dar - šiandien ryte pastebėjau, kad mano rododendras pražydo doh.gif , nežinau, kas čia jam... vakare fotkę padarysiu. O pas nieką tokių "čiūdų" nėra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 08 28, 11:55)
ir dar - šiandien ryte pastebėjau, kad mano rododendras pražydo  doh.gif , nežinau, kas čia jam... vakare fotkę padarysiu. O pas nieką tokių "čiūdų" nėra?  g.gif

yra, t.y. buvo prieš kelias savaites. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 08 28, 11:55)
sveikos grožio puoselėtojos,
buvau klaususi dėl grybų vejoje - tai žinot pasitvirtino į grybų vietas barstyti negesintas kalkes. Dirva ko gero nusirūgštino ir grybų oi, kur kas mažiau, gal pavyks net visai išnaikinti. Mano veja buvo visa balta, negailint sėjau kalkėmis...  lotuliukas.gif 

Kad kalkės lygtais šarmina dirvą... blink.gif Pas mus vėl grybų pridygo, jau net iki Botanikos sodo profesorių prisikasėm, sakė "metai tokie, darykit nedarę nieko"... Ot įdomu, teisybė ar tik teorija čia?

Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 08 28, 14:01)
sakė "metai tokie, darykit nedarę nieko"... Ot įdomu, teisybė ar tik teorija čia?

na tas vertinimas "metai tokie..." turi paslėptą mintį - grybai sėkmingai dauginasi, kai drėgna ir šilta, o šiemet ne visur vienodai, tačiau daugelyje vietų drėgmės buvo, na o šiluma kaip šiluma, nekaršta, tačiau grybams užtenka
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 27, 23:00)
kokių mielų derinukų radau "grybaudama" po neišsenkančius resursus. thumbup.gif

kai tik rasi, tai dek ir dek tokius wub.gif .

QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 28, 08:30)
žieves mulčas yra geriau, nes pūdamas kažkiek augaliukus patręšia  4u.gif

nu tai kas be kooooo - zieves mulcas geriausias (po akmenu lotuliukas.gif ), bet keramzito neblogai ant vazonu ar loveliu uzpilt, kad dregme sulaikytu ir ant langu zemes (nuo lietaus pvz.) nesitaskytu.

QUOTE(sobieska @ 2008 08 28, 09:59)

labai grazus baldeliai...

QUOTE(kykute @ 2008 08 28, 13:01)
Kad kalkės lygtais šarmina dirvą...  blink.gif Pas mus vėl grybų pridygo, jau net iki Botanikos sodo profesorių prisikasėm, sakė "metai tokie, darykit nedarę nieko"... Ot įdomu, teisybė ar tik teorija čia?

o kuo skiriasi sarmina ar nurugstina biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 28, 00:03)
neissivystes begonijos gummbiukas tarnavo miniatiurai wub.gif :
user posted image

Jau koks vazono grozis wub.gif Is kur tokia puodyne gavai?..
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 08 28, 14:53)
o kuo skiriasi sarmina ar nurugstina  biggrin.gif ?

Skiriasi pH. Vieni augalai mėgsta rūgščią dirvą, kiti – šarminę. Pabandykit magnoliją ar rododendrą palaistyt kalkėm blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 08 28, 14:53)
o kuo skiriasi sarmina ar nurugstina  biggrin.gif ?

Zodzio saknimi mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kykute @ 2008 08 28, 18:30)
Skiriasi pH. Vieni augalai mėgsta rūgščią dirvą, kiti – šarminę. Pabandykit magnoliją ar rododendrą palaistyt kalkėm  blink.gif

skaityk dar karta ,ka parase VIDA777 ( niekas net nesigincina mirksiukas.gif )
Atsakyti
4u.gif susidubliavo atsakymas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 28 rugpjūčio 2008 - 18:15
QUOTE(kice @ 2008 08 28, 09:32)
ne, ne taip supratai;) Kol dezeje yra maisto - jie niekur nebegioja, na vienas kitas zemese salia dezes atsiranda. Sakau jei pakliutu i darza - ziema susaltu, o komposto dezej jiems silta- nesusala, isgyvena per ziema wink.gif

aisku 4u.gif

QUOTE(kykute @ 2008 08 28, 13:01)
Pas mus vėl grybų pridygo, jau net iki Botanikos sodo profesorių prisikasėm, sakė "metai tokie, darykit nedarę nieko"... Ot įdomu, teisybė ar tik teorija čia?

Aplink Trakus miskuose grybu ner antri metai

QUOTE(Mamce @ 2008 08 28, 14:22)
Jau koks vazono grozis  Is kur tokia puodyne gavai?..

labai labai seniai pirkau 3vnt, nedidukai, jie kazkokie lyg ir vaskuotu pavirsiumi
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 08 28, 19:12)
skaityk dar karta ,ka parase VIDA777  ( niekas net nesigincina mirksiukas.gif )

Dašilo dažytai blondinei doh.gif Iš trečio karto perskaityt reikėjo lotuliukas.gif Man žodis "nurūgština" turėjo tokią pat prasmę kaip ir "nubaltina", pvz., medelius, t.y., "padaro baltus" arba "padaro rūgštų" blush2.gif
Ot ką reiškia rašytinis žodis dirol.gif
Atsakyti