Įkraunama...
Įkraunama...

Remontą darom savom rankom

QUOTE(kryyste @ 2008 12 29, 20:31)
pas mano mamą virtuvėj yra tapetai, tik aš nežinau ar jie spec. virtuvėms ar ne, jie tokie ne kaip popieriainia, bet tokie minkštesni kažkokie, nu gal kaip plaunami. Tai atsilupti, tai neatsilupo, tik kad katės su nagais išdrąskė labai  smile.gif

katės neturim , tai gal neatsilups? o kokie kažin geriau į virtuve viniliniai?
Atsakyti
aš net nežinau kaip jie vadinasi, bet aš vis tiek prie kriauklės ir viryklės dėčiau plytelas, na daryčiau intarpus tokius. Man atrodo, kad plytelės lengviau prisižiūri nei tapetai
Atsakyti
Sveikos,

o aš su tokiu gal blondinišku klausimu... biggrin.gif Ar verta pačiai prasidėti su remontu, jei beveik neturiu tame patirties? Labai noriu suremontuoti vaikų kambariuką 13 kvadratų, ten reikia:
1. plėšti tapetus,
2. tikriausiai reikės palyginti sienas,
3. klijuoti tapetus,
4. plauti ir dažyti lubas,
5. plėšti kartono plokštes nuo medinių grindų,
6. šlifuoti grindis (lupti lauk senų dažų sluoksnius),
7. lakuoti grindis,
8. lupti senus dažus nuo medinių langų ir palangių,
9. perdažyti langus ir palangę.

Kažkada teko klijuoti tapetus, lupti ir glaistyti sienas, nuiminėti senus dažus... Grindims šlifuoti, aišku, reikėtų žmogaus su šlifavimo mašina, čia jau nedarysiu pati, kad lentų neišgadinčiau, bet visa kita gal ir įmanoma.
Kažkiek sulaukčiau pagalbos iš brolio, išardant/surenkant baldus, klijuojant tapetus, bet realiai dirbčiau viena po darbo ir savaitgaliais. Baisu įklimpti į nesibaigiantį remontą, baisu pridirbti nesąmonių, pinigai irgi smarkiai riboja. Kaip manote? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kryyste @ 2008 12 29, 21:43)
aš net nežinau kaip jie vadinasi, bet aš vis tiek prie kriauklės ir viryklės dėčiau plytelas, na daryčiau intarpus tokius. Man atrodo, kad plytelės lengviau prisižiūri nei tapetai

Galima klijuoti ir tapetą, o virš jo prisukti stiklo lakštą jei reikia vientisumo ir kad lengviau valytųsi...
Atsakyti
Miaška mes pirma kartą gyvenime darom neskaitant pagalbą tėvams ir pan. patys ir dar daugiau , nieko kol kas susitvarkom neblogai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 01 05, 10:36)
Miaška mes pirma kartą gyvenime darom neskaitant pagalbą tėvams ir pan.  patys ir dar daugiau , nieko kol kas susitvarkom neblogai  rolleyes.gif

Nu aš čia iš serijos "i chočetsia i kolitsia", labai noriu pasidaryt gražiai tą kambarį, nes remontas ten nedarytas šimtą metų, bet baisoka pradėt vienai... Mama duoda paskolą, bandau dabar susiskaičiuoti, kiek man jos reik, dar vienas galvosūkis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 01 05, 11:29)
1. plėšti tapetus,
2. tikriausiai reikės palyginti sienas,
3. klijuoti tapetus,
4. plauti ir dažyti lubas,
5. plėšti kartono plokštes nuo medinių grindų,
6. šlifuoti grindis (lupti lauk senų dažų sluoksnius),
7. lakuoti grindis,
8. lupti senus dažus nuo medinių langų ir palangių,
9. perdažyti langus ir palangę.
. Kaip manote? smile.gif

Matau, ruosiates daryti tikrai daug nesamoniu smile.gif Kadangi viska dariau ir tas nepasitvirtino, tai siulau:
1. Plesti tapetus
2. Palyginti sienas.
3. Plauti lubas
4. Viska-lubas ir sienas-dazyti(pigiau gaunasi).
5,6,7. Senas daiktas yra senas daiktas. Emem plokstes, slifavom senas grindis(kv tuo metu-30lt), glaistem tarpus, lakavom(brangus lakas, jam isleidom apie 500lt), rezultatas-sumokejom kaip uz nauju grindu sudejima, o po poros metu grindys pagelto, tarpai isbyrejo, baisu nei baisiau unsure.gif Teko deti ant virsaus laminata. Tad pasimokem ir daugiau atsisakem minties restauruoti senienas. Neveltui ant ju jau plokstes dejo kazkas biggrin.gif
8,9-o gal uzsakykit plastikini langa? Ir silciau bus, ir estetiskiau, ir kainos dabar ikandamos-apie 300lt. O siaip nauja medine palange Senukuose kainuoja 30lt, pirkom patys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 01 05, 10:49)
Matau, ruosiates daryti tikrai daug nesamoniu smile.gif Kadangi viska dariau ir tas nepasitvirtino, tai siulau:
1. Plesti tapetus
2. Palyginti sienas.
3. Plauti lubas
4. Viska-lubas ir sienas-dazyti(pigiau gaunasi).
5,6,7. Senas daiktas yra senas daiktas. Emem plokstes, slifavom senas grindis(kv tuo metu-30lt), glaistem tarpus, lakavom(brangus lakas, jam isleidom apie 500lt), rezultatas-sumokejom kaip uz nauju grindu sudejima, o po poros metu grindys pagelto, tarpai isbyrejo, baisu nei baisiau unsure.gif Teko deti ant virsaus laminata. Tad pasimokem ir daugiau atsisakem minties restauruoti senienas. Neveltui ant ju jau plokstes dejo kazkas biggrin.gif 
8,9-o gal uzsakykit plastikini langa? Ir silciau bus, ir estetiskiau, ir kainos dabar ikandamos-apie 300lt. O siaip nauja medine palange Senukuose kainuoja 30lt, pirkom patys 4u.gif

Ačiū 4u.gif
Apie sienų dažymą mąsčiau, bet dukros nesutinka: nori skirtingų tapetų "savo" kambario dalyje. Kadangi kambarys jų, nenoriu primetinėti savo valios. Kita vertus, kadangi sienos vis tiek bus aplipdytos piešiniais ir kt., gal verta grįžti prie diskusijos apie dažymą.
Dėl grindų nesutinku: dalyje buto jos jau sutvarkytos, nulakuotos paprastu laku (500 tikrai nekainavo), laiko kuo puikiausiai jau apie 10 metų - ir ne kokiam nenaudojamam plote, o virtuvėje ir koridoriuje. Plokštes sudėjo prieš tai bute gyvenę senukai, nes jie remontams neturėjo sveikatos smile.gif
Vat dėl lango dar pasvarstysiu. Vis tik medis lieka medžiu, nežinau, ar noriu mest lauk senus langus, nei supuvę nei ką, tiesiog seni. O šilumos pas mus per akis, dar ir pasidalinti galėčiau. Tik va, darbo su jais daug, o darbo jėga - tik viena, tai ir pamąstom su dukromis apie plastikinius, su perspektyva, kad ir jų priežiūra lengvesnė, ir šviesos gal daugiau bus.
Atsakyti
man daug geriau seni mediniai ( na arba nauji) bet tik ne plastikas , įdėjus plastiką visokios nesąmonės prasidėjo ..net su sveikatą ..o langai nei pigiausi nei blogiausi .vat.
todėl kitam butą langų nekeisim tik tvarkingai nudažysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 01 05, 12:14)
Ačiū 4u.gif
Apie sienų dažymą mąsčiau, bet dukros nesutinka: nori skirtingų tapetų "savo" kambario dalyje. Kadangi kambarys jų, nenoriu primetinėti savo valios. Kita vertus, kadangi sienos vis tiek bus aplipdytos piešiniais ir kt., gal verta grįžti prie diskusijos apie dažymą.
Dėl grindų nesutinku: dalyje buto jos jau sutvarkytos, nulakuotos paprastu laku (500 tikrai nekainavo), laiko kuo puikiausiai jau apie 10 metų - ir ne kokiam nenaudojamam plote, o virtuvėje ir koridoriuje. Plokštes sudėjo prieš tai bute gyvenę senukai, nes jie remontams neturėjo sveikatos smile.gif
Vat dėl lango dar pasvarstysiu. Vis tik medis lieka medžiu, nežinau, ar noriu mest lauk senus langus, nei supuvę nei ką, tiesiog seni. O šilumos pas mus per akis, dar ir pasidalinti galėčiau. Tik va, darbo su jais daug, o darbo jėga - tik viena, tai ir pamąstom su dukromis apie plastikinius, su perspektyva, kad ir jų priežiūra lengvesnė, ir šviesos gal daugiau bus.

Miaška, jei grindys gerai sudėtos ir gero medžio, o ne kokios pušinės (kaip pas mus dalyje buto) tai aišku tik šlifuoti ir lakuoti (arba alyvuoti). Svarbiausia, kad jos negirgždėtų ir nebūtų tarpų.Va dalyje buto yra pas mus ąžuolinis geras parketas tai idealiai laikosi...
Dėl lango... Jei jis geras ir tvarkingas, tai gal ir verta iš naujo dažyti... Mes tai dėjom plastikinius, nes erzino orlaidės, kad sulaiko nemažą dalį šviesos, tai daug erdvesni kambariai pasidarė. Tik va biški "pramazinom" reikėjo dėti langus su viršuj ventiliacija, nes pas mus karšta ir norisi, kad pastoviai vėdintusi. Na nieko, daabr ant 45 laipsnių laikom, tai kaip ir nieko smile.gif
Palanges palikome medines Tik reiks šveisti dažus dar nuo jų... Plastiko tokio plataus nebuvo (apie pusmetris), o medis yra medis... Tai sakiau šlifuosim jas ir darysim tokios pat spalvos kaip ir grindys. O grindis visas keisim, nes griausim sieną, ten kur geras parketas, o kita dalis - girgžda...

Va dabar ruošiuosi jau prieškambario dalį lupti ir daryti tamsų kambariuką (jo ten kaip ir vieta buvo, tik senieji savininkai pasidarę didesnį prieškambarį buvo, man tai kažkaip geriau jau sandėliukas su kabyklom, lentynom ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2009 01 05, 12:18)
man daug geriau seni mediniai ( na arba nauji) bet tik ne plastikas , įdėjus plastiką visokios nesąmonės prasidėjo ..net su sveikatą ..o langai nei pigiausi nei blogiausi .vat.
todėl kitam butą langų nekeisim tik tvarkingai nudažysim smile.gif

O kokios dar nesamonės? Kažkaip nepastebėjau jokio skirtumo tarp plastikinių ir buvusių medinių langų g.gif:
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 01 05, 12:28)

Palanges palikome medines Tik reiks šveisti dažus dar nuo jų... Plastiko tokio plataus nebuvo (apie pusmetris), o medis yra medis...  Tai sakiau šlifuosim jas ir darysim tokios pat spalvos kaip ir grindys. O grindis visas keisim, nes griausim sieną, ten kur geras parketas, o kita dalis - girgžda...

Apie palanges ir as noriu prideti smile.gif pas mus taip pat laaabai placios palanges ir mes jas palikom medines, tokias jaukias ir mielas. Super atrodo. O kaimynei palanges buvo apgadintos, tai neradusi irgi tu plastikiniu reikiamo plocio palange isklijavo didelio formato gelsvomis blizgiomis plytelemis. visai graziai atrodo - viena eile, be tarpeliu. Tikrai neblogai. O kaip praktiska! Pavalei ir viskas.
Matau tik viena minusiuka - jos saltokos, taciau kiti gi specialiai uzsisako akmens palanges... Man tai sita jos ideja super pasirode. liuks.
Atsakyti
QUOTE(voveraite1302 @ 2009 01 06, 17:59)
Apie palanges ir as noriu prideti smile.gif pas mus taip pat laaabai placios palanges ir mes jas palikom medines, tokias jaukias ir mielas. Super atrodo. O kaimynei palanges buvo apgadintos, tai neradusi irgi tu plastikiniu reikiamo plocio palange isklijavo didelio formato gelsvomis blizgiomis plytelemis. visai graziai atrodo - viena eile, be tarpeliu. Tikrai neblogai. O kaip praktiska! Pavalei ir viskas.
Matau tik viena minusiuka - jos saltokos, taciau kiti gi specialiai uzsisako akmens palanges... Man tai sita jos ideja super pasirode. liuks.

Mintis tikrai gerai, ypač jei auginamos ant palangių gėlės... Aš mėgėja perlaistyt paskui papelyja biški doh.gif:
Atsakyti