Liežuvis keptas orkaitėje
reikia: liežuvio,prieskoninių daržovių,
Padžui:
40g.sviesto,pora v.s miltu,
stikline pieno,
30g. surio,
2-3a.s citrinos sulciu.
Kepimui tinka placiu dugnu keptuvas.
Liežuvį išvirkite,nulupkite supjaustykite plonomis griežinėliais.
Keptuvo dugną ištepkite sviestu ir viena eile sudėkite liežuvio griežinėlius,
Sviestą ištirpinkite,jame pakepinkite miltus,kol pagels pamažu pilkite karštą pieną
Ir keletą min pavirkite.
Įsutirštėjusį padažą suberti tarkuotą sūrį ,truputėlį sūrio palikite papuošimui,supilkite citrinų sultis{kad padažas įgautų rūgštoką skonį},truputėlį pasūdykite.
Liežuvio griežinėlius užpilti padažu,apibarstyti tarkuotu sūriu.
Kepsnį įdėkite į karštą orkaitę ir palaikyti kol išsilydys sūrisir apkeps ,gražiaipagels
Patiekite su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis.
Skanaus.
Esu valgiusi tokį patiekalą iš avies liežuvių.