Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas(AFS)

QUOTE(FedeSperanza @ 2008 11 04, 16:44)
niu mes čia užduočių kai priduosim.... tu svarbiausia visų pirma sau rūpimais klausimas pagal sąrašiuką suspėk viską išsiaiškinti  bigsmile.gif

Nu jo, gal ir nelabai cia graziai atrodo, kad visos savo rupimus klausimus uzduoda...... blush2.gif
Pupa, tu zinoma, kad pirmiausia del saves klausk....
O as turbut jau trauksiuos is sito "zaidimo", juk pasake, kad AFS nera, ko as cia dar galva suku, ka as dabar dar turiu ir visus gydytojus tikrinti....aiskintis kuris daugiau nusimano. Nors, kartais tai tikrai negali gydytojais pasitiketi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 11 04, 17:03)
Nu jo, gal ir nelabai cia graziai atrodo, kad visos savo rupimus klausimus uzduoda...... blush2.gif
O as turbut jau trauksiuos is sito "zaidimo", juk pasake, kad AFS nera, ko as cia dar galva suku, ka as dabar dar turiu ir visus gydytojus tikrinti....aiskintis kuris daugiau nusimano. Nors, kartais tai tikrai negali gydytojais pasitiketi g.gif

Tas ir yra blogiausia, kad nezinai ar pasitiketi ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa@ @ 2008 11 04, 15:21)
Aš penktadienį eisiu pas genetikę, tai sakė, būtinai pasiimti tyrimus dėl AFS, gal ji ką nors daugiau pasakys, o jei ne eisiu pas R.

Sveikute,

norejau taves paklausti ra pas genetike pati nusprendei nueiti ar gydytoja nusiunte.
AS pati turejau 2 nesivystancius. Nusprendziau dabar visus tyrimus pasidaryti kokie tik galimi, tai visi gydytojai ir ligoninej ir ginekol atkalbineja nuo genetiku. Esu pasimetusi, bet vis vien prasysiu siuntimo!

Lauksiu tavo zinutes!

Sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Endra @ 2008 11 04, 17:10)
Sveikute,

norejau taves paklausti ra pas genetike pati nusprendei nueiti ar gydytoja nusiunte.
AS pati turejau 2 nesivystancius. Nusprendziau dabar visus tyrimus pasidaryti kokie tik galimi, tai visi gydytojai ir ligoninej ir ginekol atkalbineja nuo genetiku. Esu pasimetusi, bet vis vien prasysiu siuntimo!

Lauksiu tavo zinutes!

Sekmes tau 4u.gif

Sveika,as pati ejau. paprasiau savo seimos gydytojos siuntimo, ji labai supratinga biggrin.gif , ir pasare... o gine is kart pasake, kad tik po 3 kartu siuncia.... Prasyk bus paciai ramiau
Atsakyti

Aš tikrai pasiklausiu, tik jei ji žinos daugiau... 4u.gif man juk nesunku smile.gif

Šiaip tavo atveju sakyčiau eik pas kitą gydytoją, bet blogiausia, kad nelabai yra pas ką eiti unsure.gif

Atsakyti

matau tu irgi jau užsikrėtei neužtikrintumu dėl tos diagnozės ir nepasitikėjimu, ir kaip ir aš iš pradžių galvojau vos ne pati sau ligų ieškau doh.gif

bet iš tikro viskas pasikeičia, kai lankaisi pas gydytoją, kuris/i supranta, kad tai ne žaidimas, o rimtas dalykas ir rimtai žiūri į visą gydymą ir nėštumo priežiūrą. kol kas tfu tfu tfu savo gine labai esu patenkinta, kol nepastojau, tai blaškiausi, galvojau kaip čia bus, o kai nuėjau pas ją, tai viskas susidėliojo į savo vietas. tik tiek, kad aš jau su diagnoze nuėjau, mano pakankamai standartinė kardiolipinai + APCRas.
tavo atveju sudėtingiau, kai kyla abejonės, ar AFS nebuvimas buvo teisingai nustatytas. bet gal geriau ilgiau paabejoti ir nereikalingą kartelį pas gydytojus apsilankyti pasitvirtinimui, nei praleisti svarbų dalyką, įtakojantį tavo nėštumo eigą. aš pati tai eičiau durnele apsimetus kad ir pas immunologą ar hematologą nueičiau, lyg niekur nieko, gal jei galėtų daugiau paaiškinti, ar paskirti papildomus tyrimus diagnozės atmetimui ar patvirtinimui.

čia va beje radau AFS diagnozavimo kriterijus:
http://asheducationb...l/2007/1/136/T1

o čia va dar duoti pavyzdžiai, kokie gali būti susirgimai nesusiję su AFS, kai yra AF antikūnų:
http://asheducationb...l/2007/1/136/T2

ir pilnas strapsnis, niu dar neperskaičiau, ilgokas.... smile.gif
http://asheducationb.../2007/1/136#R13
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 04 lapkričio 2008 - 16:56
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 11 04, 16:03)

Žinai, daugiausiai visgi nusimano A. apie visus šiuos dalykus, kad ir kaip kartais nemaloniai bendrauja, jis gi pirmas Lietuvoje ir pradėjo gydyti šią ligą, atlikęs begalę mokslinių bandymų, abejoju, ar Lietuvoje rasi labiau nusimanantį už A. O R. tiesiog, manau, pabendrauja su juo ir sužino ką kaip daryti reikia, taip kad nebent pas A. dar gali nuvykti, bet jei jis savo pacientėms net nedaro šio tyrimo, tai gal tikrai jis su nėštumais neturi nieko bendro. g.gif
Atsakyti
Aciu, mergaites, kad rupinates, patariat 4u.gif
Pas A., tai tikrai nevaziuosiu, nebent bandysiu pas koki hematologa patekt, manau jie geriausiai ismano kraujo sudeti.
Aciu vsoms dar karta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa@ @ 2008 11 04, 17:23)
Sveika,as pati ejau. paprasiau savo seimos gydytojos siuntimo, ji labai supratinga biggrin.gif , ir pasare... o gine is kart pasake, kad tik po 3 kartu siuncia.... Prasyk bus paciai ramiau

As taip pat manau, kad reikia man paciai iniciatyvos imtis. Maldausiu, kad duotu ginekol siuntima. Tikrai blogiau nebus. O ar ilgai reikejo laukti kol pas genetikus pakliuvai? Ir ar pati uzsirasei pas juos ar gydytoja suorganizavo vizita? Gal koki kontaktini telefono numeri turi.
Aciu.

Sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Endra @ 2008 11 05, 09:51)
As taip pat manau, kad reikia man paciai iniciatyvos imtis. Maldausiu, kad duotu ginekol siuntima. Tikrai blogiau nebus. O ar ilgai reikejo laukti kol pas genetikus pakliuvai? Ir ar pati uzsirasei pas juos ar gydytoja suorganizavo vizita? Gal koki kontaktini telefono numeri turi.
Aciu.

Sekmes tau  4u.gif

Reikejo laukti ir ilgokai, gal gera menesi, gal daugiau...o paskambinau uzsirasiau i registratora ir pakliuvau pas genetike... ten pasakys pas ka, nes as norejau psa kita, bet pas ja nepatekau, nes ji nestukes priima...
Atsakyti
QUOTE(pupa@ @ 2008 11 05, 10:05)
Reikejo laukti ir ilgokai, gal gera menesi, gal daugiau...o paskambinau uzsirasiau i registratora ir pakliuvau pas genetike... ten pasakys pas ka, nes as norejau psa kita, bet pas ja nepatekau, nes ji nestukes priima...

o aš pas nėščiųjų genetikę užsirašiau 11tai savaitei, tuo metu, kai dar buvau nenėščia.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 11 05, 10:28)
o aš pas nėščiųjų genetikę užsirašiau 11tai savaitei, tuo metu, kai dar buvau nenėščia....  biggrin.gif

geras biggrin.gif
Atsakyti